Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Marka Kullanım ispatı nedir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Marka Kullanım ispatı nedir?

Marka kullanım ispatı için markaya ait faturalar, fiyat listeleri, ürün katalogları, reklam için hazırlanan tanıtım videoları, promosyonlar, yapılan ticari faaliyetlere ait bilgiler, müşteri ya da tedarikçi gibi marka ile ilgili olanların beyanları delil olarak kullanılabilecek dokümanlardandır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: egemark.net

Marka kanıtı nedir?

Türkiye'de; markanın tescil edilen sınıftaki niteliği, kullanım kapsamı, zamanı hakkında bilgi içeren fatura kullanımının ibrazı, söz konusu ticari markanın kullanıldığını ispat etmek için en etkili kanıtlardan biridir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: egemark.net

Marka Kullanım Hakkı Nedir?

Marka hakkı, hukuki açıdan sahibinin izni olmadan markanın kullanılmasının önlenmesine yarayan ve ayni etkileri olan mutlak bir haktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Bir markanın korunması için yapılan işleme ne denir?

Marka hakkının korunmasına ilişkin yasal düzenleme olan Sinai Mülkiyet Kanunu ile getirilen haklar ancak marka tescili yoluyla elde edilir. Marka tescilinden doğan marka koruması hakkı, münhasıran marka sahibine aittir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sartlar.com

Marka üzerindeki hukuki işlemler nelerdir?

Tescilli bir marka veya henüz tescil edilmemiş bir marka başvurusu lisans, devir, miras yolu ile intikal, rehin, teminat, haciz veya diğer hukuki işlemlere konu olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: saglampatent.com.tr

Marka Tescilinde Kullanım İspatı

İlgili 41 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Marka hakkı ihlali halinde ne yapılabilir?

Marka hakkı sahibi, marka hakkına tecavüz fiilinin tespiti için dava açabileceği gibi, tecavüz fiilinin önlenmesini, durulmasını yahut tecavüz fiilinin kaldırılmasını da mahkemeden talep edebilir. Aynı şekilde, hakkı ihlal edilen marka sahibinin maddi ve manevi tazminat talebinde bulunabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Marka hakkını neler sona erdirir?

Madde 28- (1) Aşağıdaki hâllerde marka hakkı sona erer: a) Koruma süresinin dolması ve markanın süresi içinde yenilenmemesi. b) Marka sahibinin marka hakkından vazgeçmesi. (2) Marka hakkının sona ermesi, sona erme sebebinin gerçekleşmiş olduğu andan itibaren hüküm ifade eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: resmigazete.gov.tr

Marka ihlali nasıl olur?

Marka hakkı sahibinin izni olmaksızın, markayı kullanmak, taklit etmek, markanın taklit edildiği ürünleri satmak, ticari alanda kullanmak gibi marka hakkına tecavüz oluşturacak fiillerin gerçekleştirilmesine marka hakkının ihlali denir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mihci.av.tr

Markanın koruma tarihinden neyi ifade ediyor?

Marka Koruma Süresi

Tescilli markanın koruma süresi, başvuru tarihinden itibaren 10 yıl sürmektedir. Bu süre, başvuru üzerine 10 yıllık dönemler halinde istenildiği kadar yenilenebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aksoy-ip.com

Marka ne zaman korunmaya başlar?

Marka hakkının koruması, başvuru tarih, gün ve saat itibariyle başlar. Tescilli bir marka, başvuru tarihinden itibaren 10 yıl süre ile tescilden doğan tüm hakları ile korunmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: 4m.com.tr

Marka Kullanım beyanı nedir?

Marka kullanım ispatı için markaya ait faturalar, fiyat listeleri, ürün katalogları, reklam için hazırlanan tanıtım videoları, promosyonlar, yapılan ticari faaliyetlere ait bilgiler, müşteri ya da tedarikçi gibi marka ile ilgili olanların beyanları delil olarak kullanılabilecek dokümanlardandır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: egemark.net

Marka hakkı kaç yıl geçerli?

Marka tescilinde koruma süresi başvuru tarihinden itibaren on yıldır. Bu sürenin bitimine altı ay kala yenileme süresi başlar. Süresinde yapılacak yenileme talebi ile sonraki on yıl içinde tescil hakkı devam edecektir. Yenileme işlemi yapıldıkça marka hakkı sonsuz devam edecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isimtescil.net

Marka hakkı hangi kanun?

6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu; başlangıç hükümleri ve beş kitap şeklinde sistemleştirilmiştir. Kanunun başlangıç hükümleri; amaç ve kapsam, tanımlar ve korumadan yararlanacak kişiler başlıklı ilk üç maddeden oluşmaktadır. Birinci kitap marka başlıklı olup; marka hakkı ile ilgili düzenlemeleri içerir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ozgunlaw.com

Marka Hakkının Tüketilmesi nedir?

Markanın tükenmesi mülga MarKHK'nın 13. Maddesinde açıklanmıştır. Bu maddeye göre tükenme ilkesi, marka sahibi veya onun rızası ile yetki verilen üçüncü kişiler tarafından belli bir coğrafi bölgede piyasaya sunulan markalı malların tedavülüne marka hakkına dayanılarak engel olunamamasını ifade eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ulucahukuk.com

Marka ilkeleri nelerdir?

Marka yönetiminin temel ilkeleri nelerdir?
  1. Marka konumlandırma ve farklılaşma. ...
  2. Marka tutarlılığı ve tanınırlığı ...
  3. 3. Marka bilinirliği. ...
  4. Marka sadakati ve müşteri etkileşimi. ...
  5. Marka öz kaynakları ve marka değeri. ...
  6. Marka oluşturma. ...
  7. Marka itibarı ve marka koruma.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: advertising.amazon.com

Tescilli bir marka hangi işleme konu olamaz?

Dinî değerleri veya sembolleri içeren işaretler tescil edilemez. Kamu düzenine veya genel ahlaka aykırı işaretler tescil edilemez. Tescilli coğrafi işaretten oluşan ya da tescilli coğrafi işaret içeren işaretler tescil edilemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Marka tescil edilmeden kullanılır mı?

Mahkeme, öne sürülen iddiaların geçerliliğine ilişkin olarak tescilin yayınlanmasından önce karar veremez. Bu sebeplerle, markanın tescil edilmeden önce kullanılması tavsiye edilmemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avrupapatent.com.tr

Marka hakkı ne zaman sona erer?

Marka sahibi, tescilden itibaren 5 yıl içinde markayı haklı neden olmaksızın kullanmazsa veya markanın kullanımına kesintisizce 5 yıl ara verirse markanın iptal edilmesi gündeme gelir. Ayrıca marka hakkında iptal veyahut hükümsüzlük kararı verilmesi halinde de marka hakkı sona erer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Marka tescil edilmezse ne olur?

Marka tescili, ticaret hayatında kullanılması şartıyla 10 yıllık koruma hakkı vermektedir. 5 yılı aşkın süredir kullanılmayan markaları almak isteyen üçüncü kişiler tarafından “marka hükümsüzlük davası” açılabilmektedir. Mahkemede “marka kullanım ispatı” yapamayanlar marka haklarını kaybetmektedirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eforpatent.com.tr

Marka suçları nelerdir?

Kanun hükümlerinden de açıkça anlaşılacağı üzere yasa koyucu; marka taklitçiliği, karıştırma ihtimali yaratma, marka koruması işaretini kaldırma, marka hakkı üzerinde yetkisiz tasarruf ve markanın tanınmışlığına tecavüz eylemlerini suç olarak düzenlemiş, söz konusu eylemler için hapis ve adli para cezası uygulanmasını ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: anayasa.gov.tr

Marka cezası ne kadar?

Marka suçunun cezası 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanununun 30.maddesinde düzenlenmiştir. Marka hakkına tecavüz suçunun cezasının alt sınırı 1 yıldır. Marka hakkına tecavüz suçunun cezasının üst sınırı ise 4 yıldır. Ayrıca Marka hakkına tecavüz suçunu işleyen kişiye yirmibin güne kadar para cezası da verilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: osmanmeteyildiz.av.tr

Marka suçu nedir?

Marka hakkına tecavüz suçu, başkasına ait tescilli bir markanın bir kimse tarafından yetkisiz ve haksız bir şekilde kullanılması ile meydana gelir. Marka hakkına tecavüz suçu, iktibas (aynen taklit) veya iltibas (karıştırma) suretiyle işlenmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Markanın hükümsüzlüğüne kim karar verir?

Markanın hükümsüzlüğü davası, Sınai Mülkiyet Kanunu (SMK) 25. Maddesinde düzenlenmiştir. 5 inci veya 6 ncı maddede sayılan hâllerden birinin mevcut olması hâlinde mahkeme tarafından markanın hükümsüzlüğüne karar verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: reyhankayisli.av.tr

Marka hangi durumlarda iptal olur?

Örneğin, tescilli marka sahibinin markasının kullanması gerekir. Aksi durumda, markasının iptal edilebilmesi söz konusu olabilir. Aynı şekilde, tescilli markanın tescilli olduğu mal veya hizmetler için jenerik isme dönüşmesi veya bazı özellikleri bakımdan halkı yanıltıcı olması durumunda da iptal edilmesi mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Markanın hükümsüzlük talebi kimden istenir?

556 sayılı Markaların Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'nin 3. maddesine göre, bir markanın hükümsüz kılınmasını, zarar gören kişiler, Cumhuriyet Savcıları veya ilgili resmi makamlar, açılacak bir dava vasıtasıyla, görevli ve yetkili ihtisas mahkemelerinden talep edeceklerdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tbbdergisi.barobirlik.org.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT