Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Fonogram hakkı nedir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Fonogram hakkı nedir?

Fonogram yapımcısı, icraların tespitlerinin telli veya telsiz araçlarla satışı veya diğer biçimlerde umuma dağıtılmasına veya sunulmasına ve gerçek kişilerin seçtikleri yer ve zamanda tespitlerine ulaşılmasını sağlamak suretiyle umuma iletimine izin vermek veya yasaklamak hakkına sahiptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.mu-yap.org

Yayma hakkı nedir?

· Yayma Hakkı: Bir eserin aslını veya çoğaltılmış fiziki nüshalarını kiralamak, ödünç vermek, satışa çıkarmak veya diğer yollarla dağıtma hakkıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: telifhaklari.gov.tr

Bağlantılı Hak Sahibi nedir?

Bağlantılı hakların sahipleri, eseri yaratan gerçek kişi olan eser sahibinin haklarına zarar vermemek kaydıyla eser üzerinde kendilerine de bazı haklar tanınmış olan kişilerdir. Bu hakların tanınması, Fikri Hukukta zaman içinde zorunlu olarak ortaya çıkan bir gelişmenin sonucu olmuştur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nek.istanbul.edu.tr

Kamuya iletim hakkı nedir?

Eserin aslını veya çoğaltılmış halini sesli veya görüntülü bir şekilde yayın yapan araçlarla yayınlamak ve bu şekilde kitlelere ulaşmasını sağlamak, eser sahibinin haklarından umuma iletim hakkını ifade eder. Bunun için eser sahibinin izni gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mihci.av.tr

Eser sahibinin hakları nelerdir?

Eser sahibinin altı tane mali hakkı vardır. FSEK madde 21 ila 25 ve 45'te düzenlenen bu haklar işleme hakkı, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, temsil hakkı, umuma iletim hakkı ile pay ve takip hakkıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: erdem-erdem.av.tr

Telif Hakları - Gereği Görüşüldü! - Avukat Oğuz Müftüoğlu - B04

İlgili 33 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Fonogram mali hakları nelerdir?

Eser sahibinin ve icracı sanatçının izni ile yapılan tespitin, doğrudan veya dolaylı olarak çoğaltılması, dağıtılması, satılması, kiralanması ve kamuya ödünç verilmesi hususlarında izin verme veya yasaklama hakları münhasıran fonogram yapımcısına aittir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.mu-yap.org

Fonogram yapımcısı kimdir?

KHY m.4/1(c) hükmüne göre fonogram yapımcısı sözlü ya da sözsüz tüm seslerin ilk tespitini yapan, bu durumun hukuksal sorumluluğunu üstlenen kişi olarak tanımlanmıştır. Bu durumda fonogram yapımcısının, eser sahibinden eserin çoğaltılması, icracı sanatçıdan icranın tespiti için izni alması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: iprgezgini.org

Umuma sunma hakkı nedir?

Örneğin, eser sahibinin yazılı izni olmaksızın bir şarkının radyo veya televizyon yoluyla yayınlamak suretiyle umuma iletilmesi halinde suç oluşacaktır. Umuma iletim hakkı, yayın, yeniden yayın ve kamunun erişimine sunma şeklinde üç hakkı içerisinde barındırır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tbbdergisi.barobirlik.org.tr

Copyright hakkı nasıl alınır?

SORU : Yazdığım romanımın telif hakkını almak istiyorum. Ne yapmalıyım? CEVAP : Telif hakkı, bir fikir veya sanat eserini meydana getiren kişinin, bu eser üzerindeki haklarının tamamıdır. Sözkonusu haklar, zaten eseri meydana getiren kişide olduğundan almak için yapılması gereken herhangi bir işlem bulunmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: telifhaklari.gov.tr

Sergileme hakkı nedir?

1.5 Sergileme (Teşhir) Hakkı

Eser sahibi, eserin tek ve özgün olması durumunda kendisine ait tüm dönemleri kapsayacak çalışma ve sergilerde kullanmak üzere koruma şartlarını da yerine getirmek kaydıyla iade edilmek üzere eseri isteyebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sanathukukuenstitusu.com

Ayni haklar mutlak hak mı?

Kişilik hakkı, velayet hakkı ve ayni haklar mutlak haklardandır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: acikders.ankara.edu.tr

Telif hakkı süresi ne kadar?

Koruma süresi, eser sahibi yaşadığı sürece ve ölümünden itibaren 70 yıldır. Birden fazla eser sahibi söz konusu ise son sağ kalanının ölüm tarihi esas alınır. Eser sahibi tüzel kişiyse, koruma süresi aleniyet tarihinden itibaren 70 yıldır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: telifhaklari.gov.tr

Komşu haklar ne demek?

Komşuluk hukuku, komşu taşınmaz maliklerinin birbirine karşı hak ve yükümlülüklerini düzenleyen hukuk kuralları bütünü olarak tanımlanıyor. Komşuluk hakkı, Medeni Kanun'un 737. Maddesinde tanımlanmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: blog.erdhukukburosu.com

Umuma arz hakkı ne demek?

Umuma arz: Eserin halka yayınlanıp yayınlanmayacağına, yayınlanma tarihine ve yayınlanma şekline yalnızca eser sahibi karar verebilir. Adın belirtilmesi: Eser sahibi eserinin yayınlanması durumunda kendisinin eser sahibi olarak tanıtılmasını talep etme yetkisine sahiptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: startupnedir.com

Telif hakkı nedir 3 örnek?

Telif Hakkı Örnekleri

Filmler, film müzikleri, televizyon programı formatları, kitaplar, müzik eserleri, resim ve poster gibi görsel eserler, video oyunları ve bilgisayar programları gibi eserler telif hakkına örnek olarak verilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

Fikri hak ne demek?

Fikri haklar, ilim-edebiyat eserleri, musiki eserleri, güzel sanat eserleri ve sinema eserlerinden doğan haklar ile bunlara bağlı komşu hakları kapsar. Sınai haklar ise marka, coğrafi işaret ve geleneksel ürün adları, tasarım, patent ve faydalı modeller ve benzer modellere ilişkin hakları ifade eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ansiklopedi.tubitak.gov.tr

Müzik telif hakkı kaç TL?

İsteğe Bağlı Kayıt-Tescil başvuru ücreti, 01.01.2019 tarihi itibariyle 163,25 TL. olarak güncellenmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: telifhaklari.gov.tr

Telif hakkı cezası ne kadar?

Hak sahibinin izni olmaksızın; Bir eseri herhangi bir şekilde işleyen kişiler hakkında 2 yıldan 4 yıla kadar hapis veya 50 Milyar liradan 150 Milyar liraya kadar ağır para cezasına veya zararın ağırlığı dikkate alınarak her ikisine birden hükmolunur. ikisine birden hükmolunur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avrupapatent.com.tr

Müziğin telif hakkı var mı?

Müzik, her parçanın iki telif hakkı olması açısından benzersizdir. Bunlardan biri şarkının telif hakkı, yani şarkı nın sözleri ve altta yatan müzikten (ritim, enstrümantal) oluşan müzikal kompozisyondur. Diğer ses kaydı veya "ana kayıt" kendisi bir telif hakkıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tunecore.com

Derleme eser ne demek?

Derleme Eserler: Özgün eser üzerindeki haklar saklı kalmak kaydıyla, ansiklopediler ve antolojiler gibi içeriği seçme ve düzenlemelerden oluşan ve bir düşünce yaratıcılığı sonucu meydana gelen eserlerdir.)

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: telifhaklari.gov.tr

Eserden doğan manevi haklar nelerdir?

Eser sahibinin eser üzerindeki manevi hakları, eserin topluma arzı yetkisi, eser sahibinin adının belirtilmesi yetkisi, eserde değişiklik yapılmasını menetme hakkı ve eser sahibinin eserin aslının malikine ve zilyedine karşı ileri sürebileceği haklarından oluşur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: erdem-erdem.av.tr

Basit ruhsat hakkı ne demek?

Ruhsat; mali hak sahibinin başkalarına da aynı ruhsatı vermesine mani değilse “basit ruhsat”tır. Kanun veya sözleşmeden aksi anlaşılmadıkça her ruhsat basit sayılır. Eğer devredilen mali haklar, yalnız bir kimseye (yani devralana) mahsus olduğu takdirde “tam ruhsat”tır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: parasut.com

Şahsi kullanım istisnası nedir?

Şahsi kullanım istisnası, kişilerin hususi menfaatleri için fikir ve sanat eserinden yapacak oldukları kopyalamayı meşru kılmaktadır. Ancak bu istisna ucu bucağı olmayan hiçbir sınır kabul etmeyen bir istisna değildir. Söz konusu istisna da belli sınırlar dahilindedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ihtisasakademi.tugva.org

5846 sayılı kanun nedir?

Resmî Gazete'nin 7981 no.lu sayısında yayımlanarak, 13 Aralık 1951 tarihinde yürürlüğe girdi. Kanun, bilgisayar programları dahil bilim, edebiyat, müzik, güzel sanatlar ve sinema eserlerinden doğan hakları tanımlar ve güvence altına alır. Buna göre ilgililerin bu eserler dolayısıyla maddi ve manevi yetkileri doğar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Eser sahibi tüzel kişi olabilir mi?

Tüzel kişilerin FSEK'in öngördüğü anlamda bir eser meydana getirebilmeleri mümkün değildir. Dolayısıyla tüzel kişiler, eser sahibi olamazlar,58 ancak, belirli şartlar altında eser üzerindeki bazı mali hakları kullanma yetkisine sahip olabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr
Önceki makale
Faturanın üzerindeki imzayı kim atar?
Sonraki makale
OKS zorunlu mu?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT