Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Fındığın içinin boş olmasının sebebi nedir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Fındığın içinin boş olmasının sebebi nedir?

Meyve tutumu ve iç doldurma dönemindeki aksaklıklar, beslenme problemleri, susuzluk, toprak yapısı, ekolojik çevre ve bakım metotlarındaki eksiklikler boş fındık oluşumunu artırıcı faktörlerdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: samsun.tarimorman.gov.tr

Fındıkta delik neden olur?

Erginler meyve içine yumurta koyarak da zararlı olurlar. Yumurtadan çıkan larvalar ise meyve içinde beslenip gelişmelerini tamamladıktan sonra meyve kabuğunda bir delik açar ve toprağa geçer. Böylece delikli meyve zararı oluşur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arastirma.tarim.gov.tr

Fındığın verimli olması için ne yapmalı?

Dr. Faruk Özkutlu, fındık üreticilerine çinkolu gübre kullanımını önererek, "Diğer gübreleri de mutlaka fındıkla buluşturacaksınız ancak çinkolu gübreyi de verdikten sonra veriminiz yüzde 25 artıyor." dedi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aa.com.tr

Fındık ağacı neden meyve vermez?

Azot noksanlığında, bitkide bodur gelişme görülür. Yıllık sürgün uzunluğu kısalır ve sürgün uzunluğunun kısalmasıyla meyve gözleri oluşumu ve meyve tutumunda da azalmalar görülür. Fındıkta daneler içini tam dolduramamakta ve tam olgunlaşmadan dökülmeler görülmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hortiturkey.com

Fındık nasıl döllenir?

açmaya başlamakta ve çeşitlere göre değişmekle beraber çiçeklenme Mart ayı ortalarına kadar devam etmektedir. patlaması ile etrafa yayılan çiçek polenleri dişi çiçeklerin stamenlerine rüzgârlarla taşınmakta ve tozlama olayı meydana gelmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarimorman.gov.tr

Fındık ağacında ocağında mamır olması,məhsuldarlığın aşağı düşməsi və içinin boş olmasının səbəbləri

İlgili 37 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Fındık kaç günde bir sulanır?

Meyvenin oluştuğu ve hasat dönemde ise daha fazla suya ihtiyaç duyar. Buna rağmen yaz aylarında sulama sıklığı artar. Bunun için bitkiler haftada bir veya 7-10 günde bir sulanmalıdır. Dinlenme döneminde daha az suya ihtiyaç duyar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hektas.com.tr

Fındık ağacı neyi sever?

Uygun yetiştirme alanları; yıllık ortalama sıcaklığın 13°C - 16°C olduğu, kışın sıcaklığın -8°C, -10°C'den aşağı düşmediği, yazın sıcaklığın 36°C, 37°C'yi geçmediği, yıllık yağış miktarının 750 mm'nin üzerinde olduğu ve yağışın aylara dengeli dağıldığı yerlerdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: acikders.ankara.edu.tr

Fındık ağacı çok su ister mi?

Fındık Ağacı Su İster mi? Fındık ağacının susuzluğa ve kuraklığa dayanımı neredeyse yok denecek kadar azdır. Fındık ağacının toprağının tamamen kurumasına hangi mevsimde olursa olsun izin verilmemelidir. Yağışsız geçen aylarda haftada bir su verin.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Fındık ağacı budama yapılır mı?

Fındıkta budama, dikim budamasıyla başlar; sırasıyla şekil budaması, verim budaması ve gençleştirme budamasıyla devam eder. Dikim budamasında yaralı kökün ucu ve saçak kök uçları kesilir. Fidanın boyu ise yaklaşık 40-50 cm. yukarıdan, sağlam bir göz üzerinden kesilerek fidanın dikimi yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trabzon.tarimorman.gov.tr

Fındık su ister mi?

Fidan dikiminden itibaren sulanmalıdır, yaşlı ve üretken olan fındıklar ise çiçeklenme öncesinde sulanmaya başlanır. Fındıkların gelişim aşamasında sulama verim ve kalite için çok önemlidir, bu nedenle bu aşamada su stresi yaşanmamalıdır. Sulama miktarı, birkaç bitki ve iklim unsuru dikkate alınarak hesaplanmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: netafim.com.tr

Fındık için en iyi gübre hangisi?

Fındık için kullanılan birden fazla farklı özelliklere sahip gübre türü bulunmaktadır. Konuyla ilgili birçok farklı çalışma yapılmış ve bu çalışmalar neticesinde en iyi gübre çeşidinin azot gübresi olduğuna karar verilmiştir. Bu gübre türü ise çoğunlukla mart ve haziran aylarında kullanılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Fındığa kireç neden atılır?

Kireç bitkiye besin maddesi sağlamaz yani bitkiyi beslemez ancak diğer besin elementleri- nin alınmasını kolaylaştırdığı için bitkiye dolay- lı faydalar sağlar. Kireç gibi kükürtte bir toprak düzenleyi- cisi olup toprak Ph'sının 5-7 değerleri arasında tutulmasını sağlamak amacıyla ihtiyaca göre kullanılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ordu.tarimorman.gov.tr

Fındık Kireç ne zaman atılır?

- Kireç 3-4 yılda bir defa Kasım- Aralık ayları arasındaki dönemde verilir. Dal uçları altındaki 40-50 cm genişliğindeki banda serpilerek 5-10 cm toprak derinliğine karıştırılır. - Kireç, çiftlik gübreleri ve azotlu gübreler çapalanarak toprağa karıştırılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: samsun.tarimorman.gov.tr

Fındık kükürt ne zaman atılır?

Taban ve üst gübrelemede kullanılan diğer tüm gübrelerden yararlanmayı artırarak tasarruf sağlar. Organik tarımda kullanım sertifikasına sahip Turkan Kükürt , uygulama işlemi sonbahar veya ilkbahar başlangıcında yapılmalıdır ve mutlaka toprağa karıştırılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gubretas.com.tr

Fındığa kurt ilacı ne zaman vurulur?

Fındık kurdu mücadelesine karar vermek için, önce her 2-3 günde bir; güneş doğmadan, sabahın erken saatlerinde fındık kurdu sayımı yapılmalıdır. 10 ocakta 2 ve daha fazla fındık kurdu ergini bulunursa ilaçlama yapılmalı, aksi taktirde ilaçlama yapılmamalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ordu.tarimorman.gov.tr

Fındık külleme ilacı ne zaman atılır?

Bahçede nemi azaltmak, iyi bir hava sirkülâsyonu, yeterli ışıklanma sağlamak için budama ve yabancı ot mücadelesine önem verilmelidir. Fındık bahçelerinde külleme hastalığı hava sıcaklıklarına bağlı olarak, Nisan ayı ortalarından itibaren görülmeye başlar ve belirtiler görülür görülmez ilaçlamaya başlanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Fındıkta tepe budaması ne zaman yapılır?

Mart ayından itibaren başlayan yaklaşık 3 aylık dönemde gerçekleştirilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arastirma.tarimorman.gov.tr

Fındık budamanın faydası ne?

Fındık ağacı yetiştikten sonra ürün vermeye başlamaktadır. Zamanla verimliliğin artması ya da korunması için birtakım çalışmalar yapılmaktadır. Fındık ağacının fazla veya işlevsiz olan dallarının budanması gerekmektedir. Bu şekilde verimlilik artmış olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Fındık ağacı kaç yıl yaşar?

Ilıman iklim ve bol yağışı seven fındık ağaçlarına gerekli bakım sağlandığı takdirde minimum 50 yıl ekonomik ömürleri olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

1 adet fındık ağacı kaç kilo verir?

Fındık Ağacı Kaç Kilo Meyve Verir? Tam verime geçen bir fındık ağacı bir yılda 25 kiloya kadar ürün üretebilir ve her yıl verimi devam eder. Ancak dikim yapıldıktan 7-8 sene sonra ağaç tam verime geçer. Yani yeni dikilen fındık fidanları ağaç odunsu gövdeye ulaşana kadar meyve vermez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

1 dönüm tarladan kaç kilo fındık çıkar?

İlimizde dekara ortalama 80–90 kg olan fındık veriminin, oluşturulan örnek bahçelerimizde 250-300 kg'a kadar çıktığını görmek üreticileri mutlu etti.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ordu.gov.tr

Fındık çapalama ne zaman yapılır?

Ağaçlarda çapalama Mart ve Aralık aylarında yapılmalıdır. Çalı gruplarında ise her zaman çapalama işlemleri yapılabilir. Yabani otla mücadelede kimyasal haricindeki en etkili çözüm çapalamadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: peyzax.com

Fındık bol yağış ister mi?

Fındık yetiştirmek için mutlaka nemli ve yağışı bol bir iklim gereklidir. Bu sebeple sıcaklıkların fazla yükselip düşmediği, yıllık ortalama 15° C gibi değerlere sahip olan bir hava, fındık üretimi için uygundur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hektas.com.tr

Fındık ağacı kaç yıl sonra meyve verir?

Fındık Fidanı Kaç Yılda Meyve Verir? Fındık fidanların gelişimi hızlı olsa da dikim yapıldıktan 7-8 sene sonra ağaç tam verime geçer. Yani yeni dikilen fındık fidanları ağaç odunsu gövdeye ulaşana kadar meyve vermez. Ağacın dikilmesinden 2 ila 5 yıl sonra ilk fındık üretiminin olması beklenmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Fındığın ana vatanı neresi?

Yaratılış kaynağı Çin olmasına karşın, fındığın anavatanı olarak Türkiye'nin Karadeniz kıyıları gösterilmektedir. Çin kaynaklarına göre fındığın, M.Ö 2838 yılında yetiştirildiği ifade edilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tb.org.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT