Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Araba geri vitese geçmiyorsa sebebi nedir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Araba geri vitese geçmiyorsa sebebi nedir?

Bazı durumlarda debriyajın oynaması ya da arızalanması durumunda da geri vitese geçmede sorun yaşanabilir. Vites geçişini baskı balataya iletemeyen debriyaj nedeniyle problem ortaya çıkar. Eğer debriyaj sisteminde sorun yoksa bir diğer yaygın sorun olan vites kutusu arızaları kontrol edilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sigortaladim.com

Araba vitese geçmiyorsa sorun nedir?

Şanzıman parçalarındaki mekanik arızalar, vites takılmasının ana nedenidir. Araç, vitese geçmiyor ya da araç, vitese zor geçiyorsa şanzıman arızası akla gelir. Şanzıman kutusunun bakımı ya da şanzıman kutusu kontrolü ile sorun kolayca anlaşılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: otopratik.com.tr

Arabada vites geçişleri neden sertleşir?

Vites kolunun sertleşmesinin en büyük nedeni havanın soğuk olmasıdır. Hava ısındığında vites de ısınacak ve şanzıman normale dönecek dolayısıyla vites kolunun sertleşmesi geçecektir. Bu durumun olmaması için şanzıman yağının diğer yağlara oranla daha kalın daha etkili ve daha uzun ömürlü olması şartı vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Araba geri vitese nasıl geçer?

Mandallı geri vitesli araçlar da araç boş konumuna alındıktan sonra mandal yukarı doğru çekilerek kendimize doğru çekerek öne doğru itilir. diğer geri vitesli araçlarda ise , beşinci vites teki gibi sağa doğru itilir bu sefer aşağı doğu çekerek geri vitese alınmış olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: engindireksiyondersi.com

Vites teli arızası nasıl anlaşılır?

Otomatik Vites Telini Değiştirmeniz Gerektiğini Gösteren belirtiler
  1. Vites seçici hareket eder ama vites değiştirmezse.
  2. Seçicide gösterilen vites, aracın bulunduğu dişli ile eşleşmiyorsa.
  3. Vites teli korozyon belirtileri gösteriyorsa.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arabam.com

Araç Geri Vitese Neden Zor Geçer, Araba Geri Vitese Geçmiyor, Geri Vitese Atarken Neden Ses Gelir

İlgili 32 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Şanzıman bozuksa nasıl anlaşılır?

Ara sıra tutukluk yapıyor olması, bir sorun olduğunun göstergesidir. Araç hareket halinde iken tüm viteslerde şanzıman sesi stabil olmalı, farklı uğultu yada titreşimler olmamalıdır. Rampalarda aracınız hızlanma sorunu yaşıyor veya aracın çekişinde bir düşüklük varsa bu da şanzımanda bir sorun olduğunun habercisidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: obdbilisim.com

Baskı balata vites geçişlerini etkiler mi?

Görevini basitçe açıklamak istersek; Araç çalışır vaziyette iken debriyaj pedalına da bastığımızda motor ve şanzıman arasındaki bağlantı kesilir, motor boşta çalışmaya devam eder ve vites değiştirebiliriz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hospitacar.com

Geri vites müşürü ne demek?

Geri vites lambası müşürü araçtaki geri vites lambasının yanmasını ve sönmesini kontrol etmek için kullanılan bir mekanizmadır. Geri vites durumunda yanarak yayaların ve diğer araçların söz konusu aracın manevrası ile ilgili uyarılmasını sağlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: autokingekspertiz.com.tr

Geri vites neden Cırtlar?

bunun iki nedeni vardır. birinci nedeni, geleneksel düz şanzımanların geri viteslerinde senkromeç olmamasıdır. ikinci nedeni ise aracı yavaşlatıp durdursanız bile şanzımanın moment nedeniyle dönmeye bir süre daha devam etmesidir. bu durum yaklaşık 2-3 saniye kadar sürer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eksisozluk1923.com

Geri geri giderken debriyaja basılır mı?

Geri gitme gibi yavaş hareketlerde ayağını debriyajdan tam çekme, araç silkelenir. Bu durumlarda yarım debriyaj yapman gerekir ama debrija çok basmak baskı balatayı tüketir. Debriyaja da mümkün olduğunca az basmalısın.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: forum.donanimhaber.com

Şanzıman yağı değişimi vites geçişlerini etkiler mi?

Şanzıman yağının özelliğini kaybetmesi vites geçişlerini, motor ısısının yükselmesine, aracın fazla yakmasına neden olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: otobir.com.tr

Vites geçişlerinde sarsıntı neden olur?

Sonuç olarak otomatik vites geçişlerinde sarsıntı olmasının sebepleri arasında; şanzımana yağ sızıntısı, balataların aşınması, şanzıman kulaklarının işlevini yitirmesi yada genel bakımının eksik yapılmış olması seçenekleri en yaygın görülen sebeplerdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: otopratik.com.tr

Senkromeç arızası nasıl anlaşılır?

Vites geçişlerinde zorluklar yaşanmaya başlar. Özellikle yalnızca belli bir vitese geçişte sürekli hale gelen takılmalar senkromeç sorununu işaret ediyor olabilir. Yani araç 1'den 2'ye ya da 2'den 3'e geçerken hiç sorun çıkmasa da 4. vitese geçiş sırasında her zaman problem yaşanıyorsa senkromeç hatası var demektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: blog.toyota.com.tr

Vitese geçişte zorluk varsa muhtemel arızaları nelerdir?

Ancak temel sebepleri şöyle listelemek mümkün:
  • Vites kolu-şanzıman bağlantısındaki problemler.
  • Debriyajın kavrama sorunları
  • Şanzıman yağının kötü durumda olması veya bitmiş olması
  • Senkromeç sorunları
  • Vites kutusunun içindeki değiştirme mekanizmasındaki sorunlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: otopratik.com.tr

Senkromeç sorunu nedir?

Senkromeç, vites geçişlerinde zorlanmayı, vuruntuyu ya da dişlilerin kırılmasını engeller. Manuel vitesli araçlar yanı sıra otomatik vitesli araçlarda da bulunur. Senkromeç arızası yaşanması durumunda ise vites geçişleri sorunlu olur, vites kutusu ve sistemdeki parçalar ciddi seviyede zarar görür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sahibinden.com

Şanzıman arızası neden olur?

Otomatik Şanzıman Arızasına Neden Olan Hatalar

Otomatik şanzıman yağının eksik olması ve gerekli yenilemenin yapılmaması. Sert kalkışlarda arabayı hareket ettirme hatasına düşmek. Vites tuşuna basmadan yapılmaya çalışılan vites geçişlerinin şanzıman kutusu içindeki parçaları zorlaması.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: otopratik.com.tr

Debriyaja basmadan vites değişir mi?

şanzımana veya balataya hiçbir zarar vermeden debriyajsız vites değiştirmek mümkündür. burada iki hassas nokta var: 1. motor ile şanzıman arasında tork iletimi sıfır olmalıdır. yani ne motor şanzımana tork aktaracak, ne de gaz kesince olduğu gibi arabanın ataleti ile şanzıman motoru döndürecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eksiseyler.com

Araba geri viteste neden Cartlar?

Geçiş yaparken cart diye ses yapar, ama vites kolunu ileri geri oynatır ve ya çift debriyaj yaparsanız bu ses gelmez. Muhtemelen debriyaj ayarınız biraz kaymış olabilir, tam bastığınızda dişliler yerini geçiyor olabilir. Alışkanlık gerektiren birşeyde olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: toyotaclubtr.com

Geri vites neden R harfi ile gösterilir?

Geri vites anlamına gelen R vites ingilizcede Reverse kelimesinin baş harfini ifade eder. İngilizce de Revers geri/ters anlamına gelir. Hem manuel hem de otomatik araçlarda R vites geri anlamına gelir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: autokingekspertiz.com.tr

Geri vites müşürü arızası nasıl anlasilir?

Kullanılan aracın geri vitese geçmesine rağmen geri vites lambası yanmıyor ise müşür arızası oluşmuş olabilir. Bir diğer seçenek ise ampul arızasıdır. Geri vites lambası kesik veya aralıklı şekilde yanıyorsa muhtemelen müşür arızası ile ilgilidir. Bu durum, geri vites müşürünün aşındığını veya arızalandığını gösterir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arabam.com

Geri vites müşürü arızalanırsa ne olur?

Geri vites müşürü, lambaları direkt olarak kontrol eden anahtardır. Bu nedenle, müşür arızalandığında ışıkların kontrolü kesilecektir. Bu durum, araç geri gittiğinde diğer sürücüleri ve yayaları bilgilendirmeyecek ve tehlikeli bir durum yaratacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: parcasehri.com

Debriyaj müşürü bozulursa ne olur?

Eğer aracınızın debriyaj müşürü bozulur ise vites geçişleri zorlaşır ve araç sarsılmaya başlar. Hız sabitlemeniz çalışmaz. Yokuş kalkış desteği devre dışı kalır. Bunun gibi sorunlar ile karşı karşıya kalıyorsanız aracınızın debriyah müşürü bozulmuş demektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: otoexperim.com

Baskı balata bittiğini nasıl anlarız?

Baskı balatanın bitip bitmediğini anlamak için el frenini kaldırıp aracınızı hareket ettirmeye çalışın. Eğer güçlü bir çekiş söz konusuysa ve pedal kavraması ortalardaysa baskı balatanın sağlam olduğunu söylemek mümkündür. Diğer taraftan çekiş gücünde eksilme mevcutsa baskı balata bitmiş olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aloparca.com

Baskı balata zayıf olursa ne olur?

Baskı balatanın bitmesi durumunda aracın performansı düşer, yakıt tüketimi artar ve debriyaj sisteminde sorunlara neden olur. Baskı balatanın bitmesi sürüş esnasında güvenliğin azalmasına neden olur. Öte yandan performansı düşen aracın konforunun azalması da sıklıkla görülür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: autokingekspertiz.com.tr

Balata bittiğini nasıl anlarız?

Eskisi kadar frenlerin iyi tutmaması, fren balatasının bittiğini gösteren bir durumdur. Frenler her geçen gün zayıflıyorsa, baskı balatasının değişme zamanı gelmiş demektir. Fren pedallarında bazı durumlarda boşluk oluşabilir. Pedalda oluşan boşluklar aslında fren balatasının bittiğini işaret eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT