Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Anayasanın 169 maddesi nedir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Anayasanın 169 maddesi nedir?

Anayasa'nın 169. maddesinin 1. fıkrasında, devlete hali hazırda mevcut bulunan orman alanlarını koruma görevi yüklendiği gibi, orman alanlarının genişletilmesi İçin gerekli kanunları koymak ve tedbirleri almak da devletin görevleri arasında sayılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: anayasa.gov.tr

Orman Kanunu anayasanın kaçıncı maddesidir?

“1982 Anayasasının 169. maddesinin birinci fıkrasında “Devlet, ormanların korunması ve sahalarının genişletilmesi için gerekli kanunları koyar ve tedbirleri alır” düzenlemesi yer almaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Anayasanın 177 maddesi nedir?

Maddesi (Anayasanın yürürlüğe girmesi) Bu Anayasa, halkoylaması sonucu kabul edilip Resmi Gazetede yayımlanması ile Türkiye Cumhuriyeti Anayasası olur ve aşağıda gösterilen istisnalar ile bu istisnaların yürürlüğe girmesine ait hükümler dışında bütünüyle yürürlüğe girer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yasalar.org

Anayasanın ilk üç maddesi nedir?

Anayasa'nın ilk üç maddesi devletin şekli, cumhuriyetin nitelikleri, devletin bütünlüğü, resmi dili, bayrağı, milli marşı ve başkenti gibi konuları içeriyor. Dördüncü madde ise bu ilk üç maddedeki hükümlerin değiştirilemeyeceği yönünde. İşte Anayasa'nın ilk dört maddesi…

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

Ormanlar kime ait?

Ormanlar bir ülke için vazgeçilemez varlıklardır. Ormanların ülke eko- nomisine, su ve toprak rejimine, iklim ve sağlık üzerine olumlu katkıları var- dır. Ülkemizde ormanlar genelde devletin mülkiyetindedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Bekir Pakdemirli: Anayasanın 169. maddesine göre "Orman alanları imara konu edilemez"

İlgili 36 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Orman arazisine ağaç dikmek suç mu?

MADDE 17- Devlet ormanları içinde bu ormanların korunması, istihsal ve imarı ile alakalı olarak yapılacak her nevi bina ve tesisler müstesna olmak üzere her çeşit bina ve ağıl inşaası ve hayvanların barınmasına mahsus yerler yapılması ve tarla açılması, işlemesi, ekilmesi ve orman içinde yerleşilmesi yasaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: afyonhukukburosu.com

Orman açma suçu nedir?

Ormanlar içinde her çeşit yapı yapılması, orman örtüsü oluşmamış yerlerin tarla haline geti- rilmesi, eski açma sahaların ekilmesi veya işlenmesi, orman içine yerleşiirnesi vesair yollarla or- manın işgal edilip faydalanılması bu suçu oluşturur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Anayasanın 4 maddesi nedir kısaca?

MADDE 4- Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: anayasa.gov.tr

Anayasanın 43 maddesi nedir?

Madde 43. – Kıyılar, Devletin hüküm ve tasarrufu altındadır. Deniz, göl ve akarsu kıyılarıyla, deniz ve göllerin kıyılarını çevreleyen sahil şeritlerinden yararlanmada öncelikle kamu yararı gözetilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ms.hmb.gov.tr

Anayasanın 101 maddesi ne diyor?

Anayasa'nın 101. maddesi, şartlarını taşıyan herkese partili, Devletin başı ve yürütme organı olan Cumhurbaşkanlığına en fazla iki defa Cumhurbaşkanı seçilme hakkı, halka ise yürütme organı olan Cumhurbaşkanını doğrudan seçme hakkı vermektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: basin.adalet.gov.tr

Anayasanın 180 maddesi nedir?

Anayasa Mahkemesinin yazılı izni olmaksızın, kitabın tümünün veya bir kısmının elektronik, mekanik ya da fotokopi yoluyla basımı, yayımı, çoğaltılması ve dağıtımı yapılamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: anayasa.gov.tr

Anayasanın 151 maddesi nedir?

Madde 151- (1) Başkasının taşınır veya taşınmaz malını kısmen veya tamamen yıkan, tahrip eden, yok eden, bozan, kullanılamaz hale getiren veya kirleten kişi, mağdurun şikayeti üzerine, dört aydan üç yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahmetekin.av.tr

Anayasanın 128 maddesi nedir?

Anayasanın 128 inci maddesinin birinci fıkrası; “Devletin, kamu iktisadi teşebbüsleri ve diğer kamu tüzel kişilerinin genel idare esaslarına göre yürütmekle yükümlü oldukları kamu hizmetlerinin gerektirdiği asli ve sürekli görevler, memurlar ve diğer kamu görevlileri eliyle görülür.” hükmünü içermektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: resmigazete.gov.tr

Orman suçunun affı var mı?

Orman Yakma Suçunun Affı Var Mıdır? Orman yakma suçu hukukumuzda af çıkartılamayacak tek suçtur. Anayasa'da: “Ormanlara zarar verebilecek hiçbir faaliyet ve eyleme müsaade edilemez. Ormanların tahrip edilmesine yol açan siyasi propaganda yapılamaz; çıkarılamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mgc.com.tr

Orman suçları nelerdir?

6831 sayılı Orman Kanunu'nda ifade edilen ve açıklaması bulunan orman suçları; Nakil, Kesme, Sarf, Bulundurma, Açmacılık, İşgal ve Faydalanma, Yerleşme, Orman Yangınları Suçu, Avlanma, İzinsiz Maden Açma Suçu, Kömür Yapma Suçu ve İzinsiz Tesis Kurma suçlarıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Anayasa 168 madde nedir?

Maddesi (Tabii servetlerin ve kaynakların aranması ve işletilmesi) Tabii servetler ve kaynaklar Devletin hüküm ve tasarrufu altındadır. Bunların aranması ve işletilmesi hakkı Devlete aittir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yasalar.org

Anayasanın 51 maddesi nedir?

Madde 51 – (Değişik: 3/10/2001-4709/20 md.) Çalışanlar ve işverenler, üyelerinin çalışma ilişkilerinde, ekonomik ve sosyal hak ve menfaatlerini korumak ve geliştirmek için önceden izin almaksızın sendikalar ve üst kuruluşlar kurma, bunlara serbestçe üye olma ve üyelikten serbestçe çekilme haklarına sahiptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Anayasanın 75 maddesi nedir?

Yirmibir yaşını dolduran her Türk vatandaşı, seçme ve halkoylamasına katılma hakkına sahiptir. Madde 75 – (18/10/1982 tarih ve 2709 sayılı Kanunun hükmüdür.) Türkiye Büyük Millet Meclisi, milletçe genel oyla seçilen dörtyüz milletvekilinden kuruludur. Madde 175 – (18/10/1982 tarih ve 2709 sayılı Kanunun hükmüdür.)

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Anayasanın 70 maddesi nedir?

Anayasa'nın 70. maddesinin birinci fıkrasında “Her Türk, kamu hizmetlerine girme hakkına sahiptir.” denilmek suretiyle kamu hizmetlerine girme hakkı güvence altına alınmıştır. Anılan hak sadece kamu hizmetlerine girmeyi değil kamu hizmetlerinde bulunmayı/kalmayı da güvence altına almaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: anayasa.gov.tr

Anayasanın 10 maddesi ne diyor?

Anayasanın 10. maddesinde yer alan “Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasî düşünce, felsefî inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.” ve “Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz.” şeklindeki ifadeler de mutlak eşitlik anlayışının yansımalarıdır11.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Anayasanın 8 maddesi nedir?

Madde 8 – Yürütme yetkisi ve görevi, Cumhurbaşkanı (…)[7] tarafından, Anayasaya ve kanunlara uygun olarak kullanılır ve yerine getirilir. Madde 10 – Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Anayasanın 9 maddesi nedir?

Madde 9 – Yargı yetkisi, Türk Milleti adına bağımsız mahkemelerce kullanılır. Madde 9 – Yargı yetkisi, Türk Milleti adına bağımsız ve tarafsız mahkemelerce kullanılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: anayasadegisikligi.barobirlik.org.tr

Ormandan odun toplamak yasak mı?

Artıkların Toplanması : Madde 7-Devlet Ormanlarında, ormancılık faaliyetleri sonunda değerlendirilmeyip ormanda bırakılan her çeşit tepe ve dal artıklarının toplanıp çıkarılmasına izin verilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Nereler orman sayılır?

1 – Orman Nedir? 6831 sayılı Orman Yasasının 1'inci maddesinde “ORMAN” şu şekilde tanımlanmıştır; “Tabiî olarak yetişen ve emekle yetiştirilen ağaç ve ağaççık toplulukları yerleriyle birlikte orman sayılır.”

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tapu-kadastro.net

Orman suçlarına hangi mahkeme bakar?

Bu Kanunda yazılı orman suçlarına ilişkin davalardan; 110 uncu maddenin üçüncü fıkrasında gösterilen suçlara ilişkin davalar asliye ceza mahkemesinde; dördüncü fıkrasında gösterilen suçlara ilişkin davalar ağır ceza mahkemesinde; beşinci fıkrasında gösterilen suçlara ilişkin davalar Ceza Muhakemesi Kanununun 250 nci ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sivilgozetim.org.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT