Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

9602 meslek kodu nedir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » 9602 meslek kodu nedir?

SATSO Ticaret Portalı - Nace Kod : 96.02-Kuaförlük ve diğer güzellik salonlarının faaliyetleri kategorisi altındaki firmalar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ticaret.satso.org.tr

Şoför hangi meslek grubuna girer?

İlköğretim, lise mezunu veya vasıfsız elemanların yer aldığı mavi yakalılar; üretim merkezleri başta olmak üzere pek çok alanda çalışıyor. Elektrikçi, fırıncı, şoför, araba tamircisi, tekstil işçisi, garson, madenci, temizlik görevlisi ve mobilyacı gibi meslek grupları mavi yakalılar arasında yer alıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: allianz.com.tr

SGK meslek Kodu önemli mi?

Şirketlerin tamamının çalışanlarını meslek kodları ile birlikte SGK'ye bildirilme zorunluluğu vardır. 1 Ocak 2018 tarihinde yürürlüğe giren yasaya göre işçilerin meslek kodlarının SGK' ye bildirilmemesi durumunda işverenlere idari para cezası uygulanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mikro.com.tr

9622 02 meslek kodu nedir?

9622.02 meslek kodu beden işçisi meslek kodudur. Mesleğin ana grubu nitelik gerektirmeyen mesleklerdir ve herhangi bir eğitim de gerektirmez. 9622.02 Meslek Kodu Nedir? 9622.02 meslek kodu beden işçisi meslek kodu olarak tespit edilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Meslek kodu yanlış girilen işçi ne yapmalı?

İşe giriş bildirgesindeki meslek kodunun e-SGK üzerinden elektronik ortamda düzeltilmesi mümkün olmasına rağmen APHB/MUHSGK'daki meslek kodu elektronik ortamda düzeltilemediğinden, bir dilekçe ile işyerinin bağlı bulunduğu SGK Müdürlüğüne başvurulması gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

Almanyada Tanıștığım İnșaatçıların Hayatı⎪28 Yașındaki Türk Usta ve 3 Yılda Geldiği Konum⎪Rumen Usta

İlgili 37 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Meslek kodu SGK primini etkiler mi?

Çalışanların ücretlerinin işverenler tarafından SGK'ya eksik bildirilmesi bir kayıt dışılık türüdür. Bunu önlemek için prime esas kazançlarla fiilen yapılan iş olan “meslek kodu”nun uyumlu olarak bildirilmesini sağlayacak uygulamaya geçilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: jurix.com.tr

Geçmişe dönük meslek kodu değiştirilir mi?

Sgk meslek kodu güncelleme geriye dönük

Geriye dönük güncelleme aylık prim ve hizmet belgesinde en fazla 01.08.2009 tarihinden sonraki dönemler için yapılabilir. Bu tarihten önceki hizmetler için geriye dönük değiştirme yapılamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kemalzaim.com.tr

Meslek kodlarını kim belirler?

2012 yılından bu yana iş hayatımızın bir parçası olan meslek kodları, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından belirlenmiştir. SGK'nın her meslek grubu için belirlediği farklı meslek kodlarıyla, işveren içşi istihdam etmek istediğinde meslek kodunu da eklemekle yükümlüdür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kolaybi.com

Meslek kodu emekli maaşını etkiler mi?

Çalıştığınız iş SGK'ya göre yıpranma hakkı olan bir meslek sınıflamasındaysa erken emeklilik mümkün. Bu nedenle meslek kodlarının doğru girilmesi büyük önem taşıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sondakika.com

Beden işçisi maaşı ne kadar 2023?

Tarım İşçisi maaşı 2023 verilerine göre ortalama 12.100 TL civarındadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eleman.net

İşveren meslek kodunu değiştirebilir mi?

Meslek adı ve meslek kodu değişiklikleri işverenlerin talepleri doğrultusunda bu tarihler esas alınarak Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerince/Sosyal Güvenlik Merkezlerince değiştirilmektedir. İşverenlerin meslek adı ve meslek kodu değişiklik talepleri hakkında idari para cezası uygulanmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bariserdem.com

SGK meslek Kodu sonradan değiştirilebilir mi?

Sigortalıların meslek kodu SGK"ya dilekçe verilmeksizin herhangi bir idari para cezası uygulanmadan, işe giriş uygulamasından güncellenebilir ve değiştirilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bibilenvar.com

Meslek kodu ne zaman zorunlu oldu?

Meslek kodu uygulaması ilk defa 01 Ocak 2018 tarihi itibariyle zorunlu hale gelmiş ve sigortalıların aylık prim ve hizmet belgeleri ile sigortalı işe giriş belgelerindeki meslek kodlarının yaptıkları işe uygun olması zorunlu hale getirilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mclegal.com.tr

Tehlikeli meslek grupları nelerdir?

Türkiye'deki En Tehlikeli 10 Meslek
  • İnşaat İşçiliği.
  • Madencilik.
  • Uzun Yol Şoförlüğü
  • İmalat Sanayi.
  • Sağlık Çalışanları
  • Masa Başında Çalışanlar.
  • Gazetecilik.
  • İtfaiyecilik.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cvland.net

Özel şoför maaşı ne kadar?

eleman.net verilerine göre, Özel Şoför 2023 yılında ortalama 17.800 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Özel Şoför , Ocak 2023 yılında ortalama 13.860 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 8.448 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eleman.net

Şoför bir meslek mi?

Şoför, kara yolunda ticari olarak tescil edilmiş motorlu araçları kullanarak taşıma hizmeti sunan, gerekli belge ve eğitime sahip kişiler için kullanılan meslek ismi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kariyer.net

Meslek adı ve kodu ne işe yarar?

Meslek kodu, çalışanın SGK' ya çalıştığı meslek dalının doğru şekilde bildirilmesini sağlıyor. Özellikle çıraklık, kalfalık, ustalık belgesi alırken çok önemlidir. Mesleki Eğitim Kurumu, belge taleplerinde kıdem şartı arıyor. Bunu da geriye dönük olarak meslek kodu ile yapılan bildirimlerinden tespit ediyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Hangi 45 meslek erken emekli olabilir?

Çimento, cam, kurşun, demir ve çelik fabrikaları, yeraltı işleri, askeri görevlerde, emniyet başta olmak üzere 45 iş konulunda yıpranma nedeniyle erken emekli olunabiliyor. Bu mesleklerde çalışanlar için ödenen primler daha fazla kabul ediliyor ve yaş şartında indirim yapılıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nnchaber.com

Çalışanın emekli olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Sosyal Güvenlik Kurumu'na şahsen gidilerek başvuru detayları öğrenilebileceği gibi SGK'nın sitesi üzerinden de başvuru sonucu takip edilebilir. SGK'nın internet sitesi üzerinden yapılan sorgulamalar için öncelikle T.C. kimlik numarası girilir, ardından “sorgula” butonuna basılarak sorgulama gerçekleştirilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kariyer.net

Meslek kodu ne zaman yürürlüğe girdi?

Meslek Kodu Nedir? Sosyal Güvenlik Kurumu, yani SGK'nın tüm meslek grupları için belirlemiş olduğu meslek kodları 2012 yılında yürürlüğe girmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eleman.net

Meslek kodu cezası ne zaman geldi?

Meslek adı ve kodunu gerçeğe aykırı bildiren mükelleflere idari para cezası uygulanması 6728 sayılı Kanunla 1/1/2018 tarihinden itibaren hayatımıza girmiş bulunmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gulbenkdanismanlik.com

Geriye dönük işçi girişi yapılır mı?

İşyeri bildirgesinin yapıldığı tarihten itibaren bir ay içerisinde işe alınan yeni çalışanın bildirgesi o ay sonuna kadar yapılabilir. Ancak buradaki önemli nokta çalışanın fiilen işe başladığı tarihin doğru olarak bildirilip geriye dönük olarak işe girişinin yapılması gerektiğidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kolayik.com

Çalıştığım yer sigortamı yapmış mı?

Dilerseniz SGK'ya bağlı olan ALO 170 numaralı hattan sigorta sorgulaması yapabilirsiniz. Bunun için 170'i arayıp çağrı merkezi çalışanının sizden istediği bilgileri vermeniz yeterli. Ardından hizmet dökümünüzde yer alan detaylarla ilgili dilediğiniz sorulara cevap bulabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mapfre.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT