Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

7440 sayılı Kanun 1 maddesi nedir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » 7440 sayılı Kanun 1 maddesi nedir?

(1) Alacağın türü 7440 sayılı Kanunun kapsamına, 213 sayılı Kanun kapsamına giren vergiler ve vergi cezaları ile bunlara bağlı gecikme faizleri, gecikme zamları gibi fer'i alacaklar girmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

7440 sayılı Kanun geçici 1 maddesi nedir?

7440 sayılı Kanunun geçici 1 inci maddesi hükümleri kapsamında 2022 hesap dönemine ilişkin olarak kurumlar vergisi yönünden matrah artırımında bulunulması, mezkûr maddenin ikinci fıkrasına göre ek vergi bakımından bu döneme ilişkin inceleme ve tarhiyat yapılmasına engel teşkil etmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: moore.com.tr

7440 sayılı Kanun 3 maddesi nedir?

7440 sayılı Kanunun 3 üncü maddesi ile Hazine ve Maliye Bakanlığına, il özel idarelerine ve belediyelere bağlı tahsil dairelerince takip edilen dava açma süresi geçmemiş veya dava safhasında bulunan kesinleşmemiş amme alacaklarının yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeler yapılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

7440 sayılı Kanun hangi borçları kapsıyor?

Kesinleşmiş borçlarda yapılandırma, 31.12.2022 tarihinden (bu tarih dahil) önceki dönemlere, beyana dayanan vergilerde ise bu tarihe kadar verilmesi gereken beyannamelere ilişkin vergiler ve vergi cezaları ile bunlara bağlı gecikme faizleri, gecikme zamları gibi fer'i alacakları kapsamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vergiport.com

7440 sayılı Kanunun 2 nci maddesi nedir?

(3) Kanunun 2 nci maddesi kapsamında yapılandırılan borçların, borç durumunu gösterir belgede yer almaması için bu borçların en az % 10'unun ödenmiş olması şarttır. (4) Kanun hükümlerinden yararlanmak üzere başvuruda bulunulan borçlara ilişkin dava açılamaz ve hiçbir mercie başvurulamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

7440 SAYILI KANUN UYGULAMALARI e-EĞİTİM NO: 31

İlgili 32 soru bulundu

Soru cevap kısmı

7440 sayılı Kanun 4 maddesi nedir?

MADDE 4- (1) Bu Kanunun kapsadığı dönemlere ilişkin olarak, bu Kanunun yayımı tarihinden önce başlanıldığı hâlde, tamamlanamamış olan vergi incelemeleri ile takdir, tarh ve tahakkuk işlemlerine bu Kanunun matrah ve vergi artırımına ilişkin hükümleri saklı kalmak kaydıyla devam edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

7440 sayili Kanunun 6 2 A maddesi nedir?

Öte yandan, hasılat esaslı vergilendirme usulüne tabi mükelleflerin de 7440 sayılı Kanunun 6'ncı maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendi hükmünden faydalanması mümkün olup, bu kapsamdaki makine, teçhizat ve demirbaşlar için tespit edilecek KDV dâhil hasılat için %1,5 oranı uygulanarak ödenecek KDV tutarı belirlenecektir ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: zerenmm.com

7440 hangi borçlar siliniyor?

30 Haziran 2023 tarihine kadar ödenmemiş aidat ve buna bağlı işlemiş faiz borcu bulunan üyelerimizin anaparanın tamamını (tek seferde veya World, Bonus, Maximum kredi kartlarına 6 taksit halinde) ödemeleri halinde, faiz borçları silinecektir. Son başvuru tarihi 30 Haziran 2023'tür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: istabip.org.tr

7440 peşin ödeme indirimi ne kadar?

Yapılandırılan alacak sadece fer'i alacak ise hesaplanan Yİ-ÜFE tutarı ilk taksit ödeme süresi içinde peşin olarak ödenirse %50 indirim yapılacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turmob.org.tr

7440 sayılı Kanun ilk ödeme ne zaman?

Bilindiği üzere, 12.03.2023 tarihli ve 32130 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan, 7440 sayılı Kanun uyarınca yapılandırılan borçların peşin ve ilk taksitinin ödeme süresi 26.05.2023 tarihli ve 32202 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan 7300 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 31.07.2023 tarihine kadar uzatılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sgk.gov.tr

7440 borç ödeme nasıl yapılır?

Yapılandırılan borçların, kredi kartıyla peşin ya da taksitle ödenmesi mümkündür. Kredi kartıyla ödemeler Gelir İdaresinin gib.gov.tr internet adresinde yer alan interaktif vergi dairesi uygulamasından yapılabilecektir. Kredi kartıyla ödeme yapıldığında, işlem tarihi itibarıyla borç ödenmiş olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nazaligundem.com

7440 Kaç taksit ödenmezse bozulur?

Eğer bu ilk iki taksit belirlenen süre içerisinde ödenmezse veya sonraki taksitlerden en az dört tanesi bir takvim yılı içinde süresinde veya eksik ödenirse, yapılandırma fırsatı kaybedilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberler.com

7440 Yapılandırma ödeme gecikirse ne olur?

Birinci ve ikinci taksitlerin ödeme sürelerinde tam ödenmemesi ya da süresinde ödenmeyen veya eksik ödenen diğer taksitlerin belirtilen şekilde de ödenmemesi veya bir takvim yılında üçten fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi hâlinde Kanun hükümlerinden yararlanma hakkı kaybedilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: resmigazete.gov.tr

7440 sayılı Kanun hangi yılları kapsıyor?

Yapılandırmaya konu olacak alacaklar esas itibarıyla 31/12/2022 tarihi dikkate alınarak belirlenmiştir. Bu Kanuna eklenen geçici 1 inci madde ile 2022 yılı matrah ve vergi artırımı kapsamına alınmıştır. Buna göre 2018, 2019, 2020, 2021 ve 2022 yılları vergi ve matrah artırımı kapsamındadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: verginet.net

7440 dan kimler yararlanamaz?

Kanunun 5 inci maddesi hükmüne göre 2018, 2019, 2020, 2021 ve 2022 yıllarının hiçbiri için matrah ve vergi artırımından yararlanmaları mümkün değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hellac.com

Deprem vergisi mahsup edilir mi?

Hayır, bahse konu kanun kapsamında yapılacak ek vergi ödemesi gider ve indirim olarak dikkate alınamayacağı gibi herhangi bir vergiden de mahsup edilemeyecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kpmgvergi.com

7440 borç nedir?

7440 Sayılı Kanun Kapsamında Yapılandırılan Borçları Ödeme Dönemi Başladı 7440 sayılı Kanun kapsamında yapılandıran borçlar, yapılan tercihe göre peşin veya taksitler halinde ödenebilmektedir. Peşin ödeme seçeneğini tercih edenler için ödeme süresinin son günü 31 Temmuz 2023 Pazartesi'dir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kizilkaya.com.tr

7440 Yapılandırma ödemeyenler ne yapmalı?

Yukarıda belirtilen imkana göre de ödeme yapılmaması halinde; Yapılandırma bozulur, Matrah ve Vergi artımı için sağlanan avantajlar ortadan kalkar (vergi incelemesi hakkı) Matrah ve vergi artımı için tahakkuk eden vergi gecikme zammı ile tahsil olunur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ismmmo.org.tr

7440 Yapılandırma nereden yapılır?

1. SGK İşveren Sistemi (https://uyg.sgk.gov.tr/IsverenSistemi) üzerinde yer alan “7440 Sayılı Yapılandırma İşlemleri” başlığına tıklamanız gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bariserdem.com

7440 yapılandırılan borç nasıl ödenir?

Vergi dairesine olan borçların ödenmesinde iki farklı yöntem kullanılabilir. Bunlar kamu bankalarının internet şubesinden ödeme yöntemi ve interaktif vergi dairesi üzerinden kredi/banka kartı ile ödeme yöntemidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dgmusavirlik.com

7440 yapılandırma başvurusu kaç günde sonuçlanır?

Matrah veya vergi artırımı sonucunda tahakkuk eden vergilerin tamamının ilk taksit ödeme süresi içerisinde peşin olarak ödenmesi hâlinde, bu vergilerden (damga vergisi hariç) %10 indirim yapılacak ve katsayı uygulanmayacaktır. Devam eden İncelemeler yedi iş günü içinde sonuçlandırılamaması hâlinde inceleme duracak!

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sistemglobal.com.tr

7440 sayılı yapılandırma kaç taksit?

2- Yapılandırılan Borçların ve Matrah Artırımlarının İlk İki Taksit Ödeme Süresi: 7440 sayılı Kanun kapsamında yapılandıran borçların peşin ödemesi ile 1. ve 2. taksit ödeme süresi 31 Temmuz 2023 Pazartesi günü sona ermektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bbdas.com.tr

7440 sayılı Kanun içeriği nedir?

7440 sayılı Kanunun kapsamına, 213 sayılı Kanun kapsamına giren vergiler ve vergi cezaları ile bunlara bağlı gecikme faizleri, gecikme zamları gibi fer'i alacaklar girmektedir. Kanun kapsamına giren vergiler, vergilendirme dönemleri itibarıyla aşağıda açıklanmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

7440 yapılandırma iptali nasıl yapılır?

5- Yapılandırma talebinden caymak veya vazgeçmek mümkündür. Konuyla ilgili taksitlendirme yapan kuruma dilekçeyle başvurup, bu irade beyanı gerçekleştirilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

7440 stok affı indirim konusu yapılabilir mi?

Fakat 7440 sayılı Kanun ile önceki af kanunlarından farklı bir husus olarak stok affı olarak adlandırılan işletme kayıtlarına alınan emtia için ödenen KDV'nin indirim konusu yapılmasına izin verilmesine mukabil iadeye konu edilmesine izin verilmemesidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lebibyalkin.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT