Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

7440 6 2 A maddesi nedir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » 7440 6 2 A maddesi nedir?

Öte yandan, hasılat esaslı vergilendirme usulüne tabi mükelleflerin de 7440 sayılı Kanunun 6'ncı maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendi hükmünden faydalanması mümkün olup, bu kapsamdaki makine, teçhizat ve demirbaşlar için tespit edilecek KDV dâhil hasılat için %1,5 oranı uygulanarak ödenecek KDV tutarı belirlenecektir ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: zerenmm.com

7440 sayılı Kanunun 2 nci maddesi nedir?

(3) Kanunun 2 nci maddesi kapsamında yapılandırılan borçların, borç durumunu gösterir belgede yer almaması için bu borçların en az % 10'unun ödenmiş olması şarttır. (4) Kanun hükümlerinden yararlanmak üzere başvuruda bulunulan borçlara ilişkin dava açılamaz ve hiçbir mercie başvurulamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

7440 hangi borçları kapsıyor?

7440 sayılı Kanunun kapsamına, 213 sayılı Kanun kapsamına giren vergiler ve vergi cezaları ile bunlara bağlı gecikme faizleri, gecikme zamları gibi fer'i alacaklar girmektedir. Kanun kapsamına giren vergiler, vergilendirme dönemleri itibarıyla aşağıda açıklanmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

7440 kasa affı ödenmezse ne olur?

Vadesi geldiği halde ödenmemiş ya da ödeme süresi henüz geçmemiş diğer borçların; Asıllarının tamamının, • Faiz, gecikme faizi ve zammı yerine Yİ-ÜFE oranı esas alınarak güncellenen tutarın, ödenmesi gerekmektedir. Bu durumda; faiz, gecikme faizi ve zammı gibi fer'i alacakların tamamının tahsilinden vazgeçilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turmob.org.tr

KDV beyannamesinde 7440 nedir?

7440 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin 10 uncu fıkrası kapsamında pişmanlıkla, kanuni süresinden sonra kendiliğinden veya izah kapsamında verilecek beyannameler için e-Beyanname sisteminde özel onay bölümüne "7440" seçeneği eklenmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: verginet.net

7440 Sayılı kanunun 6/2-a maddesi kapsamında e-Beyanname düzenlemeleri

İlgili 23 soru bulundu

Soru cevap kısmı

7440 matrah artırımından kimler yararlanamaz?

Tablo No(3) 12.03.2023 tarihinden önce terör suçundan hüküm giyenler, artırım hükümlerinden yararlanamaz. Tablo No(4) de belirtilen konu ve kişiler yönünden 12.03.2023 tarihinden önce haklarında inceleme ve araştırma bulunanlar, artırım hükümlerinden yararlanamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

7440 borç ödeme nasıl yapılır?

Yapılandırılan borçların, kredi kartıyla peşin ya da taksitle ödenmesi mümkündür. Kredi kartıyla ödemeler Gelir İdaresinin gib.gov.tr internet adresinde yer alan interaktif vergi dairesi uygulamasından yapılabilecektir. Kredi kartıyla ödeme yapıldığında, işlem tarihi itibarıyla borç ödenmiş olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nazaligundem.com

7440 kasa affı taksitle ödenir mi?

Kanun kapsamında matrah ve vergi artırımı talebinde bulunmak isteyen mükelleflerin başvurularını 31 Mayıs 2023 tarihine kadar (bu tarih dahil) yapılmalıdır. Hesaplanan vergilerin peşin veya taksitle ödenebilmesi mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pkfistanbul.com

7440 Kaç taksit ödenmezse?

Eğer bu ilk iki taksit belirlenen süre içerisinde ödenmezse veya sonraki taksitlerden en az dört tanesi bir takvim yılı içinde süresinde veya eksik ödenirse, yapılandırma fırsatı kaybedilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberler.com

7440 sayılı Kanun ilk ödeme ne zaman?

Bilindiği üzere, 12.03.2023 tarihli ve 32130 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan, 7440 sayılı Kanun uyarınca yapılandırılan borçların peşin ve ilk taksitinin ödeme süresi 26.05.2023 tarihli ve 32202 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan 7300 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 31.07.2023 tarihine kadar uzatılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sgk.gov.tr

7440 Kesinleşmiş alacaklar nedir?

Kesinleşmiş alacaktan kasıt, tahakkuk aşaması tamamlanan ve hiçbir mercie şikayet ve dava imkanı kalmayan alacaklardır. İhtirazi kayıtla verilen beyannameler üzerine tahakkuk etmiş ve kesinleşmiş olan vergiler hakkında yukarıdaki hüküm uygulanır. NOT: Yİ-ÜFE, ÖDENECEK (İNDİRİMLİ) ALACAK ASLI ÜZERİNDEN HESAPLANIR.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

7440 yapılandırma iptal edilir mi?

5- Yapılandırma talebinden caymak veya vazgeçmek mümkündür. Konuyla ilgili taksitlendirme yapan kuruma dilekçeyle başvurup, bu irade beyanı gerçekleştirilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

7440 Yapılandırma ödemesi internetten nasıl yapılır?

Öncelikle bankanızın internet şubenizin ödemeler sekmesinden SGK prim tahsilatları seçilir. Açılan ekranda aşağıda gösterildiği gibi 4A İşveren tahsilatları, 7440 Yapılandırma İşveren seçilir ve işyeri sicil numarası yazılarak devam edilir. Açılan ekranda yapılandırma taksitleri görülecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dgmusavirlik.com

Borç yapılandırması neleri kapsıyor?

1. Hangi borçlar yapılandırılacak? Tüm vergi, prim, trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları ve daha önce hiç yapılandırma düzenlemesinde yer almayan adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları, destekleme primi borçları da yapılandırma kapsamında yer alıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: indyturk.com

7440 sayılı Kanun hangi yılları kapsıyor?

Yapılandırmaya konu olacak alacaklar esas itibarıyla 31/12/2022 tarihi dikkate alınarak belirlenmiştir. Bu Kanuna eklenen geçici 1 inci madde ile 2022 yılı matrah ve vergi artırımı kapsamına alınmıştır. Buna göre 2018, 2019, 2020, 2021 ve 2022 yılları vergi ve matrah artırımı kapsamındadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: verginet.net

7440 Yapılandırma kaç taksit?

31 Mayıs 2023: Yapılandırmadan faydalanmak için son başvuru tarihi. 30 Haziran 2023: Taksitlendirme başvurusunda bulunanlar için ilk taksitini ödemesi için son tarih. 31 Kasım 2023: İlk taksitin ödenmesinden sonra asıl alacağa ilişkin kalan borç en fazla aylık dönemler halinde 6 eşit taksite bölünecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: emo.org.tr

7440 Yapılandırma 1 ve 2 taksit ne zaman yatacak?

2- Yapılandırılan Borçların ve Matrah Artırımlarının İlk İki Taksit Ödeme Süresi: 7440 sayılı Kanun kapsamında yapılandıran borçların peşin ödemesi ile 1. ve 2. taksit ödeme süresi 31 Temmuz 2023 Pazartesi günü sona ermektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bbdas.com.tr

Yapılandırma peşin ödenirse ne olur?

Yapılandırılan borçların tamamının ay sonuna kadar peşin olarak ödenmesi halinde yapılandırılan borçlara katsayı uygulanmayacak. Yİ-ÜFE oranları esas alınarak hesaplanan tutardan yüzde 90 indirim, idari para cezalarının aslından yüzde 25 indirim yapılacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aa.com.tr

7440 Matrah artırımı 2 taksit ödenmezse ne olur?

Matrah/Vergi artırımı nedeniyle tarh edilen vergilerin Kanun'da belirlenen süre ve şekilde ödenmemesi durumunda, madde hükmünden yararlanma olanağı ortadan kalkıyor. Yani matrah veya vergi artırımı yapılan yılla ilgili olarak inceleme ve tarhiyat yapılabilir hale geliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lebibyalkin.com.tr

Yapılandırma taksitlerini hangi bankalar alıyor?

Taksit ödemelerinizi vergi dairelerinin yanı sıra vergi tahsil yetkisi verilen bankalara da yapabilirsiniz
  • AKBANK T.A.Ş.(*)
  • AKTİF YATIRIM BANKASI A.Ş. (*)
  • ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş.
  • ALTERNATİFBANK A.Ş.
  • ANADOLUBANK A.Ş.
  • ARAP TÜRK BANKASI A.Ş.
  • CITIBANK A.Ş.
  • DENİZBANK A.Ş. (*)

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Yapılandırma ilk 2 taksit ödenmezse ne olur?

Taksitle ödeme seçilmesi durumunda özellikle ilk iki taksitin zamanında ödenmesi çok önemli. Bunlar zamanında ödenmezse veya kalan taksitlerden; bir takvim yılında en az 4 taksit, süresinde ödenmez veya eksik ödenirse yapılandırma hakkı kaybediliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ey.com

7440 Stok Affı kredi kartı ile ödenir mi?

Taksitler kredi kartıyla ödenebiliyor. Başvuru süresi 3 Temmuz 2023, ilk taksit ödeme süresi ise 31 Temmuz 2023! 7440 sayılı Kanuna göre, 31 Mayıs 2023 tarihine kadar başvuruda bulunulması ve ilk taksit ödemesinin ise 30 Haziran 2023 tarihine kadar yapılması gerekiyordu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekonomim.com

7440 SGK yapılandırma hangi bankaya yatıyor?

Ziraat Bankası A.Ş.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sgk.gov.tr

7440 Yapılandırma son ödeme ne zaman?

7440 Sayılı Yapılandırma Kanununun Sağladığı İmkanlardan Yararlanmak için Son Tarih 31 Ağustos 2023.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: esmmmo.org

7440 borç nedir?

7440 Sayılı Kanun Kapsamında Yapılandırılan Borçları Ödeme Dönemi Başladı 7440 sayılı Kanun kapsamında yapılandıran borçlar, yapılan tercihe göre peşin veya taksitler halinde ödenebilmektedir. Peşin ödeme seçeneğini tercih edenler için ödeme süresinin son günü 31 Temmuz 2023 Pazartesi'dir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kizilkaya.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT