Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

7440 2 madde nedir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » 7440 2 madde nedir?

-Kesinleşmemiş vergi borçlarını madde hükmünden yararlanarak yeniden yapılandırmak için başvuran ancak belirlenen ödeme şartını yerine getirmeyen borçlulardan ilk tarhiyata/tahakkuka göre belirlenen alacaklar başka bir işleme gerek olmaksızın takip edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: andishukuk.com

7440 sayili Kanunun 2 maddesi nedir?

(2) Bu Kanunun kapsadığı dönemlere ilişkin olarak iştirak nedeniyle kesilecek vergi ziyaı cezalarında, cezaya muhatap olanların, cezanın %25'ini birinci fıkrada belirtilen süre ve şekilde ödemeleri hâlinde cezanın kalan %75'inin tahsilinden vazgeçilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: resmigazete.gov.tr

7440 sayılı Kanunun 6 2 A maddesi nedir?

Öte yandan, hasılat esaslı vergilendirme usulüne tabi mükelleflerin de 7440 sayılı Kanunun 6'ncı maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendi hükmünden faydalanması mümkün olup, bu kapsamdaki makine, teçhizat ve demirbaşlar için tespit edilecek KDV dâhil hasılat için %1,5 oranı uygulanarak ödenecek KDV tutarı belirlenecektir ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: zerenmm.com

7440 hangi borçları kapsıyor?

7440 sayılı Kanunun kapsamına, 213 sayılı Kanun kapsamına giren vergiler ve vergi cezaları ile bunlara bağlı gecikme faizleri, gecikme zamları gibi fer'i alacaklar girmektedir. Kanun kapsamına giren vergiler, vergilendirme dönemleri itibarıyla aşağıda açıklanmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

7440 sayılı Kanun 3 maddesi nedir?

7440 sayılı Kanunun 3 üncü maddesi ile Hazine ve Maliye Bakanlığına, il özel idarelerine ve belediyelere bağlı tahsil dairelerince takip edilen dava açma süresi geçmemiş veya dava safhasında bulunan kesinleşmemiş amme alacaklarının yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeler yapılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

7440 Sayılı kanunun 6/2-a maddesi kapsamında e-Beyanname düzenlemeleri

İlgili 21 soru bulundu

Soru cevap kısmı

7440 sayılı Kanun 4 maddesi nedir?

MADDE 4- (1) Bu Kanunun kapsadığı dönemlere ilişkin olarak, bu Kanunun yayımı tarihinden önce başlanıldığı hâlde, tamamlanamamış olan vergi incelemeleri ile takdir, tarh ve tahakkuk işlemlerine bu Kanunun matrah ve vergi artırımına ilişkin hükümleri saklı kalmak kaydıyla devam edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

7440 sayılı Kanun 1 maddesi nedir?

(1) Alacağın türü

7440 sayılı Kanunun kapsamına, 213 sayılı Kanun kapsamına giren vergiler ve vergi cezaları ile bunlara bağlı gecikme faizleri, gecikme zamları gibi fer'i alacaklar girmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

7440 peşin ödeme indirimi ne kadar?

Yapılandırılan alacak sadece fer'i alacak ise hesaplanan Yİ-ÜFE tutarı ilk taksit ödeme süresi içinde peşin olarak ödenirse %50 indirim yapılacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turmob.org.tr

7440 Kesinleşmiş alacaklar nedir?

Kesinleşmiş alacaktan kasıt, tahakkuk aşaması tamamlanan ve hiçbir mercie şikayet ve dava imkanı kalmayan alacaklardır. İhtirazi kayıtla verilen beyannameler üzerine tahakkuk etmiş ve kesinleşmiş olan vergiler hakkında yukarıdaki hüküm uygulanır. NOT: Yİ-ÜFE, ÖDENECEK (İNDİRİMLİ) ALACAK ASLI ÜZERİNDEN HESAPLANIR.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

7440 borç ödeme nasıl yapılır?

Yapılandırılan borçların, kredi kartıyla peşin ya da taksitle ödenmesi mümkündür. Kredi kartıyla ödemeler Gelir İdaresinin gib.gov.tr internet adresinde yer alan interaktif vergi dairesi uygulamasından yapılabilecektir. Kredi kartıyla ödeme yapıldığında, işlem tarihi itibarıyla borç ödenmiş olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nazaligundem.com

7440 sayılı Kanun ilk ödeme ne zaman?

Bilindiği üzere, 12.03.2023 tarihli ve 32130 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan, 7440 sayılı Kanun uyarınca yapılandırılan borçların peşin ve ilk taksitinin ödeme süresi 26.05.2023 tarihli ve 32202 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan 7300 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 31.07.2023 tarihine kadar uzatılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sgk.gov.tr

7440 Kaç taksit ödenmezse bozulur?

Birinci ve ikinci taksitlerin ödeme sürelerinde tam ödenmemesi ya da süresinde ödenmeyen veya eksik ödenen diğer taksitlerin belirtilen şekilde de ödenmemesi veya bir takvim yılında üçten fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi hâlinde bu Kanun hükümlerinden yararlanma hakkı kaybedilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

7440 sayılı Kanun geçici 1 maddesi nedir?

7440 sayılı Kanunun geçici 1 inci maddesi hükümleri kapsamında 2022 hesap dönemine ilişkin olarak kurumlar vergisi yönünden matrah artırımında bulunulması, mezkûr maddenin ikinci fıkrasına göre ek vergi bakımından bu döneme ilişkin inceleme ve tarhiyat yapılmasına engel teşkil etmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: moore.com.tr

Madde 2 kesinleşmiş alacaklar nedir?

2. Kesinleşmiş Alacaklar. Hazine ve Maliye Bakanlığına, il özel idarelerine ve belediyelere bağlı tahsil daireleri tarafından takip edilen alacaklardan bu Kanunun yayımı tarihi itibarıyla (bu tarih dâhil); vadesi geldiği halde ödenmemiş ya da ödeme süresi henüz geçmemiş olan alacaklardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pkfistanbul.com

7440 kasa affı taksitle ödenir mi?

Kanun kapsamında matrah ve vergi artırımı talebinde bulunmak isteyen mükelleflerin başvurularını 31 Mayıs 2023 tarihine kadar (bu tarih dahil) yapılmalıdır. Hesaplanan vergilerin peşin veya taksitle ödenebilmesi mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pkfistanbul.com

Borç yapılandırması hangi borçları kapsıyor?

Tüm vergi cezaları, trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları ve daha önce hiç yapılandırma düzenlemesinde yer almayan adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları ve destekleme primi borçları da yine yapılandırma kapsamına alınıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

7440 ilk taksit ödenmezse ne olur?

Eğer bu ilk iki taksit belirlenen süre içerisinde ödenmezse veya sonraki taksitlerden en az dört tanesi bir takvim yılı içinde süresinde veya eksik ödenirse, yapılandırma fırsatı kaybedilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberler.com

Kesinleşmiş vergi borcu ne demek?

Bu iki terimi vergi hukuku açısından değerlendirdiğimizde vergi borcunun tahakkuku, tarh edilen verginin ödenecek aşamaya gelmesini ifade eden bir durum, bir saptama; vergi borcunun kesinleşmesi ise, vergi borcuna karşı başvurulabilecek tüm olağan kanun yollarının tüketilmesi biçiminde tanımlanabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vergisorunlari.com.tr

7440 SGK yapılandırma neleri kapsıyor?

Yapılandırma kanunlar vergi borçları, SGK prim borçları, trafik cezaları, idari para cezaları, taksitli borçlar gibi birçok alanda borçların yapılandırılmasına imkân sağlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.linkedin.com

7440 Yapılandırma ödemeyenler ne yapmalı?

Yukarıda belirtilen imkana göre de ödeme yapılmaması halinde; Yapılandırma bozulur, Matrah ve Vergi artımı için sağlanan avantajlar ortadan kalkar (vergi incelemesi hakkı) Matrah ve vergi artımı için tahakkuk eden vergi gecikme zammı ile tahsil olunur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ismmmo.org.tr

7440 borç nedir?

7440 Sayılı Kanun Kapsamında Yapılandırılan Borçları Ödeme Dönemi Başladı 7440 sayılı Kanun kapsamında yapılandıran borçlar, yapılan tercihe göre peşin veya taksitler halinde ödenebilmektedir. Peşin ödeme seçeneğini tercih edenler için ödeme süresinin son günü 31 Temmuz 2023 Pazartesi'dir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kizilkaya.com.tr

7440 yapılandırma iptali nasıl yapılır?

5- Yapılandırma talebinden caymak veya vazgeçmek mümkündür. Konuyla ilgili taksitlendirme yapan kuruma dilekçeyle başvurup, bu irade beyanı gerçekleştirilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

7440 dan kimler yararlanamaz?

Kanunun 5 inci maddesi hükmüne göre 2018, 2019, 2020, 2021 ve 2022 yıllarının hiçbiri için matrah ve vergi artırımından yararlanmaları mümkün değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hellac.com

7440 Yapılandırma nereden yapılır?

1. SGK İşveren Sistemi (https://uyg.sgk.gov.tr/IsverenSistemi) üzerinde yer alan “7440 Sayılı Yapılandırma İşlemleri” başlığına tıklamanız gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bariserdem.com

7440 sayılı Kanun hangi yılları kapsıyor?

Yapılandırmaya konu olacak alacaklar esas itibarıyla 31/12/2022 tarihi dikkate alınarak belirlenmiştir. Bu Kanuna eklenen geçici 1 inci madde ile 2022 yılı matrah ve vergi artırımı kapsamına alınmıştır. Buna göre 2018, 2019, 2020, 2021 ve 2022 yılları vergi ve matrah artırımı kapsamındadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: verginet.net

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT