Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

657 72 madde nedir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » 657 72 madde nedir?

Madde 72 – (14/7/1965 tarih ve 657 sayılı Kanunun hükmüdür.) Sağlık ve her ikisi de Devlet memuru olan karı – kocanın bir yerde çalışmaları zarureti sebepleri dışında, Devlet memurları bulundukları görevde en az iki yıl hizmet görmedikçe yer değiştirme isteğinde bulunamazlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

657 71 madde nedir?

Madde 71- Memurların eşit dereceler arasında veya derece yükselmesi suretiyle sınıf değiştirmeleri caizdir. Bu Şekilde sınıf değiştireceklerin geçecekleri sınıf ve görev için bu kanunda veya kuruluş kanunlarında belirtilen niteliklere sahip olmaları şarttır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kastamonu.edu.tr

657 sayılı kanunun 74 maddesi nedir?

657 sayılı Kanuna göre, “memurların bu Kanuna tabi kurumlar ara- sında, kurumların muvafakatı ile kazanılmış hak dereceleri üzerinden veya derece yükselmesi suretiyle, bulundukları sınıftan veya öğrenim durumları itibariyle gi- rebilecekleri sınıftan, bir kadroya nakilleri mümkündür” (m. 74).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

657 77 madde nedir?

657 sayılı Kanunun 77. maddesinde yabancı memleketlerde kurumlarının muvafakati ile görev alacak memurların, kadroları ile ilişkilerinin devam edeceği ve yabancı memleketlerde veya uluslararası kuruluşlarda görevde geçen sürelerin derece yükselmesinde değerlendirileceği hükme bağlanmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

657 sayılı kanunun 76 maddesi nedir?

657 sayılı Kanun'un 76. maddesi ile memurların naklen atanmaları konusunda idareye takdir yetkisi tanındığı açık olup, bu yetkinin ancak kamu yararı ve hizmet gerekleri göz ardı edilerek kullanıldığının kanıtlanması ya da idari yargı merciince saptanması halinde, sözü edilen bu durumun, dava konusu idari işlemin neden ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

2023 EKYS SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNU DİSİPLİN CEZALARI HİKAYELİ ANLATIM. "" PART 5""

İlgili 36 soru bulundu

Soru cevap kısmı

657 78 madde nedir?

657 sayılı Devlet Memurlar Kanununun 78. maddesinde, asli memur olarak atanmış Devlet Memurlarının bilgilerini arttırmak üzere kurumlarınca veya dış burslara dayanılarak dış memleketlere gönderilebilecekleri. 79. maddesinde ise.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

657 sayılı Kanunun 64 maddesi nedir?

Madde 64- Kademe; derece içinde, görevin önemi veya sorumluluğu artmadan, memurun aylığındaki ilerlemedir. Memurun kademe ilerlemesinin yapılabilmesi için bulunduğu kademede en az bir yıl çalışmış olması ve bulunduğu derecede ilerleyebileceği bir kademenin bulunması şartları aranır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuatdergisi.com

657 sayılı kanunun 68 maddesi nedir?

Mezkûr Genelgeye göre; 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Kanunun 68 inci maddesinin (B) bendine göre yapılacak atamalar sadece yönetici kadroları (şef dahil) ile sınırlı tutulacak, yönetici kadroları dışındaki kadrolara anılan bent çerçevesinde atama yapılmayacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: webdosya.csb.gov.tr

657 sayılı kanunun 86 maddesi nedir?

Madde 86 – (Değişik: 30/5/1974 - KHK/12; değiştirilerek kabul: 15/5/1975 - 1897/1 md.) Memurların kanuni izin, geçici görev, disiplin cezası uygulaması veya görevden uzaklaştırma nedenleriyle işlerinden geçici olarak ayrılmaları halinde yerlerine kurum içinden veya diğer kurumlardan veya açıktan vekil atanabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarimorman.gov.tr

657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48 maddesi nedir?

Kişinin kamu hak mahrumiyeti geçici veya sürekli olabilir. Sürekli olarak kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezası alan bir şahıs hiçbir zaman memur olamaz. Anılan cezayı memur iken alan birinin memuriyetine son verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

657 sayılı Kanunun 40 maddesi nedir?

Madde 40- (Değişik: 31.7.1970- 1327/11 md.) Genel olarak 18 yaşını tamamlıyanlar Devlet memuru olabilirler. Bir meslek veya sanat okulunu bitirenler en az 15 yaşını doldurmuş olmak ve Türk Medeni Kanununun 12 nci maddesine göre kazai rüşt kararı almak şartiyle Devlet memurluklarına atanabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: peyosis.erciyes.edu.tr

657 sayılı Kanun 89 maddesi nedir?

Anılan 89 uncu madde hükmü ile Devlet memurlarının her türlü eğitim kurumlarında ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında ders görevi verilebileceği belirtilmektedir. Ders görevinin diğer kurum ve kurulularında verebilecek iken kendi kurumunda ders görevi verilmesine de engel bir husus bulunmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sagliksen.org.tr

657 48 A 5 maddesi nedir?

(657 sayılı kanun m.48/5). Kasten işlenen bir suçtan 1 yıl veya daha fazla hapis cezasının memuriyet görevi sırasında işlenmesi halinde, kişinin memuriyet görevi sona erer. Mahkum olunan 1 yıl hapis cezası adli para cezasına çevrildiği takdirde memuriyet engeli ortadan kalkar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

657 sayılı Kanunun ek 33 üncü maddesi nedir?

"657 sayılı Kanun'un ek 33. maddesi uyarınca ödenen nöbet ücretleri dini bayram günleri için %20 artırımlı ödenir. Ayrıca yoğun bakım, diyaliz, ameliyathane, acil servis ve 112 acil sağlık hizmetlerinde tutulan nöbetler için ödenen nöbet ücretleri de %50 artırımlı ödenir."

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: danistay.gov.tr

657 4a maddesi nedir?

657 sayılı Kanunun 4/A maddesinde, “Mevcut kuruluş biçimine bakılmaksızın, Devlet ve diğer kamu tüzel kişiliklerince genel idare esaslarına göre yürütülen asli ve sürekli kamu hizmetlerini ifa ile görevlendirilenler, bu Kanunun uygulanmasında memur sayılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cdn.bartin.edu.tr

657 67 madde nedir?

AYLIKLARI: 657 SAYILI KANUN'UN 67 NCİ MADDESİ UYGULAMASI

kadro olmadığı için derece yükselmesi yapamayan memurların kazanılmış hak aylıkları, öğrenim durumları itibariyle yükselebilecekleri dereceyi aşmamak şartıyla işgal etmekte oldukları kadroların üst derecelerine yükseltilir.” Hükmü bulunmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pdb.kastamonu.edu.tr

657 sayılı Kanunun 98 B maddesi nedir?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun “memurluğun sona ermesi” başlıklı 98. maddesi (b) fıkrasında da; “Memurluğa alınma şartlarından her hangi birini taşımadığının sonradan anlaşılması veya memurlukları sırasında bu şartlardan her hangi birini kaybetmesi” memurluğun sona erdirilmesinin sebebi olarak sayılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: rehberlikteftis.diyanet.gov.tr

657 sayılı Kanunun 130 maddesi nedir?

Madde 130 – Devlet memuru hakkında savunması alınmadan disiplin cezası verilemez. Soruşturmayı yapanın veya yetkili disiplin kurulunun 7 günden az olmamak üzere verdiği süre içinde veya belirtilen bir tarihte savunmasını yapmıyan memur, savunma hakkından vazgeç- miş sayılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tip.ksbu.edu.tr

657 103 madde nedir?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun “Yıllık İzinlerin Kullanılışı” başlıklı 103. maddesinin üçüncü fıkrasında “hizmetleri sırasında radyoaktif ışınlarla çalışan personele, her yıl yıllık izinlerine ilaveten bir aylık sağlık izni verilir.” hükmüne yer verilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

657 105 madde nedir?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 105'inci maddesine göre 3 aya kadar verilen refakat izninin gerekli görülmesi halinde aynı koşullarda bir katına kadar uzatılması sebebiyle, refakat izni süresinin uzatılması için sağlık kurulu raporunun yenilenmesi gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: personel.harran.edu.tr

657 108 madde nedir?

Diğer taraftan, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 108/E maddesinde; "Memura, yıllık izinde esas alınan süreler itibarıyla beş hizmet yılını tamamlamış olması ve isteği hâlinde memuriyeti boyunca ve en fazla iki defada kullanılmak üzere, toplam bir yıla kadar aylıksız izin verilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cdn.bartin.edu.tr

5510 sayılı Kanunun 4 C maddesi kapsamındaki memurlar kimlerdir?

4C sigorta, eski adıyla Emekli Sandığı, kamu hizmetlerinde çalışanlara ödenen sigortadır. Devletteki öğretmenler, askerler, doktorlar ve daha pek çok çalışana devlet tarafından 4C sigorta kapsamında prim ödemeleri yapılır. 4C sigorta kapsamında emekli olanlar maaşlarını aylık veya üç aylık olarak alabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ethicasigorta.com.tr

657 SK 36 C Hizmeti nedir?

657 sayılı Kanunun 36'ncı maddesinin C/ 1 ve 2'nci alt bentlerinde memuriyet dışında geçen yurt içi veya yurt dışı hizmetlerin kişinin kazanılmış bak aylık derece ve kademesinde değerlendirilebilmesi için kişinin teknik hizmetler sınıfına veya sağlık hizmetleri sınıfına atanması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

657 4 B ne demek?

4 b sözleşmeli personel 657 yasada düzenlenmiştir. Anayasamızın 128.maddesindeki kamu hizmeti görevlileri ile ilgili tanımda sözleşmeli personel yer almamış olmamasına rağmen maddede geçen diğer kamu görevlileri kapsamına sözleşmeli personel de dahil edilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

122 madde nedir?

Madde 122 - Nişanlılık evlenme dışındaki bir sebeple sona ererse, nişanlıların birbirlerine veya ana ve babanın ya da onlar gibi davrananların, diğer nişanlıya vermiş oldukları alışılmışın dışındaki hediyeler, verenler tarafından geri istenebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ilhanhelvacidersleri.com
Önceki makale
Avent emzik silikon mu?
Sonraki makale
585 yüzük kaç ayar?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT