Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

6552 borç nedir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » 6552 borç nedir?

6552 sayılı Kanunun 79 uncu maddesinde, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu uyarınca araç muayenesi yaptırmaları gerektiği hâlde muayenelerini süresinde yaptırmamış olanların ödemeleri gereken %5 fazla tutarla ilgili düzenleme yapılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: istanbulymmo.org.tr

6552 borcu nedir?

6552 sayılı Kanunun 73 üncü maddesi kapsamına, 213 sayılı Kanun kapsamına giren vergiler ve vergi cezaları ile bunlara bağlı gecikme faizleri, gecikme zamları gibi fer'i alacaklar girmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: resmigazete.gov.tr

7440 hangi borçları kapsıyor?

7440 sayılı Kanunun kapsamına, 213 sayılı Kanun kapsamına giren vergiler ve vergi cezaları ile bunlara bağlı gecikme faizleri, gecikme zamları gibi fer'i alacaklar girmektedir. Kanun kapsamına giren vergiler, vergilendirme dönemleri itibarıyla aşağıda açıklanmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

6552 sayılı Kanun nedir?

“İşverenler, alt işverene iş vermeleri hâlinde, bunların işçilerinin ücretlerinin ödenip ödenmediğini işçinin başvurusu üzerine veya aylık olarak resen kontrol etmekle ve varsa ödenmeyen ücretleri hak edişlerinden keserek işçilerin banka hesabına yatırmakla yükümlüdür.”

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: resmigazete.gov.tr

6552 yapılandırma ne zaman çıktı?

Bilindiği üzere, 10/9/2014 tarihli ve 6552 sayılı İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanunun 73 üncü maddesinin onyedinci fıkrasında, “Bakanlar Kurulu, bu maddede öngörülen başvuru ve ilk taksit ödeme sürelerini bir aya ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

6552 Sayılı Yasa İle Borç Yapılandırma

İlgili 36 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Yapılandırma 2023 hangi borçları kapsıyor?

Vergi affı yapılandırma paketi; tüm vergi cezaları, trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları ve daha önce hiç yapılandırma düzenlemesinde yer almayan adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları ve destekleme primi borçlarını da kapsıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

7256 sayılı kanun yapılandırma hangi borçları kapsıyor?

7256 sayılı Kanun kapsamına giren idari para cezalarından, 31/8/2020 tarihinden (bu tarih dâhil) önce verilen ve Kanunun yayımı tarihi itibarıyla kesinleşmiş olup, vadesi geldiği halde ödenmemiş ya da ödeme süresi henüz geçmemiş olanlar Kanuna göre yapılandırılabilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

6736 sayılı kanun ne zaman yürürlüğe girdi?

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 6736 sayılı Kanun 19/08/2016 tarihli ve 29806 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: grantthornton.com.tr

Iş kanunun 16 maddesi nedir?

Madde 16- Birden çok işçinin meydana getirdiği bir takımı temsilen bu işçilerden birinin, takım kılavuzu sıfatıyla işverenle yaptığı sözleşmeye takım sözleşmesi denir. Takım sözleşmesinin, oluşturulacak iş sözleşmeleri için hangi süre kararlaştırılmış olursa olsun, yazılı yapılması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Kıdem tazminatı hangi madde?

1475 sayılı İş Kanununun 14 üncü maddesinde işçinin işe başladığı tarihten itibaren hizmet akdinin devamı süresince her geçen tam yıl için işverence işçiye 30 günlük ücreti tutarında kıdem tazminatı ödeneceği belirtilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: csgb.gov.tr

7440 peşin ödeme indirimi ne kadar?

Yapılandırılan alacak sadece fer'i alacak ise hesaplanan Yİ-ÜFE tutarı ilk taksit ödeme süresi içinde peşin olarak ödenirse %50 indirim yapılacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turmob.org.tr

7440 borç ödeme nasıl yapılır?

Yapılandırılan borçların, kredi kartıyla peşin ya da taksitle ödenmesi mümkündür. Kredi kartıyla ödemeler Gelir İdaresinin gib.gov.tr internet adresinde yer alan interaktif vergi dairesi uygulamasından yapılabilecektir. Kredi kartıyla ödeme yapıldığında, işlem tarihi itibarıyla borç ödenmiş olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nazaligundem.com

7440 ilk taksit ödenmezse ne olur?

Eğer bu ilk iki taksit belirlenen süre içerisinde ödenmezse veya sonraki taksitlerden en az dört tanesi bir takvim yılı içinde süresinde veya eksik ödenirse, yapılandırma fırsatı kaybedilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberler.com

Vergi borcu hangi durumlarda silinir?

Taraflar arası uzlaşma olması halinde kesilen ceza kalkar. Doğal afetler, muzır hayvan/haşarat istilası ve benzeri durumlar nedeniyle vergi cezaları Maliye Bakanlığı tarafından kısmen veya tamamen silinebilir. Vergi cezalarının tamamen veya kısmen kalkmasına sebep olan haller arasında af durumu da yer alır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: logo.com.tr

Vergi borcu faizi silinir mi?

Gecikme faizi ve gecikme zammı gibi borçlar da siliniyor ancak bunların yerine vergi aslı üzerinden Kanun'un yayımlandığı tarihe kadar yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanan bir faizin ödenmesi gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ey.com

Vergi borcu yapılandırılıp ödenmezse ne olur?

Yapılandırma Yaptıktan Sonra Ödeme Yapılmazsa Ne Olur? Yapılandırma yaptıktan sonra ödemesini gerçekleştirmeyen kişinin, diğer taksitleri ödeme hakkı kaybolur. Güncel borcuna faiz eklenerek yeniden hesaplanır ve hesaplanan ücreti yapılandırma olmadan ödemek zorunda kalır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pwc.com.tr

İşten çıkış 16 ne demek?

SGK Çıkış Kodu 16 Nedir? Bu Kod “Sözleşme sona ermeden sigortalının aynı işverene ait diğer işyerine nakli” tanımlanmıştır. Aynı gerçek veya tüzel kişi işverene ait birden fazla işyeri arasında işçinin nakil olması halinde bu kod seçilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: imid.deu.edu.tr

2023 işçi hakları nelerdir?

İşçi Hakları Nelerdir?
  • Ücret alma hakkı,
  • İş sağlığı ve güvenliğini talep etme hakkı,
  • Eşit muamele hakkı,
  • Ara dinlenme hakkı,
  • Fazla mesai ücret hakkı,
  • Esaslı değişiklikler için rıza göstermeme hakkı,
  • Belirli günler için izin hakkı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahmetalkan.av.tr

İşten çıkarılma 22 madde ne demek?

22. madde de bu amaca uygun olarak düzenlenmiştir. Bu maddeye göre, “İşveren, iş sözleşmesiyle veya iş sözleşmesinin eki niteliğindeki personel yönetmeliği ve benzeri kaynaklar ya da işyeri uygulamasıyla oluşan çalışma koşullarında esaslı bir değişikliği ancak durumu işçiye yazılı olarak bildirmek suretiyle yapabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

6736 sk kapsamındaki işlemler nedir?

6736 sayılı Kanunun kapsamına, 4/1/1961 tarihli ve 213 sayılı Vergi Usul Kanunu kapsamına giren vergiler ve vergi cezaları ile bunlara bağlı gecikme faizleri, gecikme zamları gibi fer'i alacaklar girmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: resmigazete.gov.tr

6736 sayılı Kanun matrah artırımı ödenmezse ne olur?

Matrah/Vergi artırımı nedeniyle tarh edilen vergilerin Kanun'da belirlenen süre ve şekilde ödenmemesi durumunda, madde hükmünden yararlanma olanağı ortadan kalkıyor. Yani matrah veya vergi artırımı yapılan yılla ilgili olarak inceleme ve tarhiyat yapılabilir hale geliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lebibyalkin.com.tr

Vergi affı kaç yılda bir yapılır?

Vergi afları bir çok kesim tarafından tenkide uğramasına karşın, son 92 yılda ortalama 33 ayda bir çıkartılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: upaymm.com.tr

Hangi borçlar siliniyor?

Alacaklardan vadesi 31 Aralık 2022'den önce olmasına karşın 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle ödenmeyen ve tüm tahsil daireleri itibariyle asli ve feri toplamı 2 bin lira ve altında olan borçlar silinecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

Hangi borçlar yapılandırmaya giriyor?

Hangi borçlar yapılandırılacak? Tüm vergi, prim, trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları ve daha önce hiç yapılandırma düzenlemesinde yer almayan adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları, destekleme primi borçları da yapılandırma kapsamında yer alıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: indyturk.com

Devlete olan hangi borçlar siliniyor?

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırmasını içeren kanun teklifi ile vergi, prim, trafik cezası, köprü geçiş parası, KYK ve GSS borçları, idari ve adli para cezaları, belediyelere olan emlak vergisi, su, çevre temizlik vergisi gibi borçların cezaları kaldırılacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr
Önceki makale
Müzik kesin haram mı?
Sonraki makale
32 inç TV ölçüleri nedir?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT