Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

6236 sayılı Kanun nedir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » 6236 sayılı Kanun nedir?

6136 sayılı Kanun, ateşli silahlarla mermilerinin ve bıçaklarla salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel olarak yapılmış bulunan diğer aletlerin memlekete sokulması, yapılması, satılması, satın alınması, taşınması veya bulundurulması hakkında hükümleri barındıran kanundur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekinhukuk.com.tr

6136 sayılı Kanun kimleri kapsıyor?

6136 Sayılı Kanun Kimleri Kapsıyor? 6136 sayılı Kanun, taşınması bulundurulması, taşınması, alınması ve satılması ruhsata bağlı ateşli silahlar, saldırı amaçlı özel amaçlı yapılmış bıçaklar ve diğer aletler ile ruhsata bağlı olmayan bıçaklar ve diğer aletler, 6136 sayılı Kanun'un kapsamına girer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sinaneroglu.av.tr

6136 sayılı Kanunun cezası nedir?

Madde 13 – (10/7/1953 tarih ve 6136 sayılı Kanunun hükmüdür.) Bu kanun hükümlerine muhalif olarak ateşli silahlarla bunlara ait mermileri satanlar,satmaya tavassut edenler,satın alanlar,taşıyanlar veya bulunduranlar hakkında altı aydan iki yıla kadar hapis ve 200 liradan 1000 liraya kadar ağır para cezası hükmolunur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Av Tüfeği 6136 ya girer mi?

Yivli av tüfeği, 6136 sayılı Kanun'un 4. maddesinin 4. fıkrasına göre ruhsata tabi tutulmuştur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

6134 sayılı Kanun nedir?

KANUN 6134(1953) ÖZEL İDARE HASTANELERİNİN MUVAZENEİ UMUMİYEYE DEVRİ VE 4862 SAYILI KANUNA BAĞLI (1) VE (2) SAYILI CETVELLERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kanunum.com

6284 SAYILI KANUN NEDİR? VARLIĞI NEDEN HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR?

İlgili 38 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Hangi bıçaklar 6136 sayılı kanuna girer?

4. maddede “Kama, hançer, saldırma, şişli baston, sustalı çakı, pala, kılıç, kasatura, süngü, sivri uçlu ve oluklu bıçaklar, topuz, topuzlu kamçı, boğma teli veya zinciri, muşta ile salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel nitelikteki benzeri aletler” sayılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

6136 sayılı Kanun 12 1 maddesi nedir?

Bireysel silah ticareti suçu 6136 Sayılı kanunun 12/1 maddesinde düzenlenmiştir. Buna göre suçu işleyenler beş yıldan oniki yıla kadar hapis ve beşyüz günden beşbin güne kadar adlî para cezasıyla cezalandırılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avmehmetgenc.com

Ruhsatsız tüfeğin cezası nedir?

Ruhsatsız silah satın alma, taşıma, bulundurma hallerinde bir yıldan üç yıla hapis ve otuz güne kadar adli para cezasına hükmedilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekinhukuk.com.tr

Ruhsatsız silah taşımanın cezası kaç yıl?

Bu Kanun hükümlerine aykırı olarak ateşli silahlarla bunlara ait mermileri satın alan veya taşıyanlar veya bulunduranlar hakkında bir yıldan üç yıla kadar hapis ve otuz günden yüz güne kadar adlî para cezasına hükmolunur. (13/1)

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: olgun.av.tr

Silah taşıma ruhsatı 2023 kimlere verilir?

Silah taşıma ruhsatı şu kimselere verilmektedir:
  • Hayatı harici tehlikede olan kişiler,
  • Basın mensupları, müteahhitler, akaryakıt istasyonu sahipleri gibi belirli meslek mensubu kişiler,
  • Avukatlar, noterler gibi bazı kamu görevlileri,
  • Zabıta görevine ait tasarrufta bulunma yetkisini haiz olanlar,

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

6136 Hangi suç?

6136 sayılı Kanun'daki 12. maddeye göre ruhsatsız mermiyi ülkeye sokmaya çalışan, buna aracılık eden veya kalkışanlar hakkında beş yıldan on iki yıla kadar hapis ve adli para cezası olarak ise beş yüz günden beş bin güne kadar adli para cezası belirlenmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mukyenhukuk.com

Yakalanan ruhsatsız silahlar ne oluyor?

Ruhsatsız Silah Satın Alma, Bulundurma, Taşıma Suçu (6136 Sayılı Kanun Md. 13) Kanuna aykırı olarak ruhsatsız silah veya bunlara ait mermileri satın alan, taşıyan, bulunduran kişiler bu kanun uyarınca cezalandırılır. Cezası, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve otuz günden yüz güne kadar adli para cezasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avmehmetgenc.com

6136 dan ceza alan silah ruhsatı alabilir mi?

Maddesi gereğince ceza almış olanlara, Hiçbir şekilde ateşli silah ve mermilerini taşıma ya da bulundurma izni verilmez ve verilmiş ruhsatlar iptal edilir. *** Detaylı bilgi için 6136 Sayılı Kanun ve bu Kanuna bağlı olarak çıkarılan 91/1779 Sayılı Yönetmeliğin 16. Maddesine bakınız.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ankara.pol.tr

Ruhsatsız silah hangi Kanun?

Yasalarımıza göre silah bulundurma ve taşıma ruhsatı olmadan mermi satın alma, bulundurma ve taşımak suçtur. 6136 sayılı Kanun md.13/1'e göre ruhsatsız mermi satın alma, bulundurma ve taşıma cezası, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ve otuz günden yüz güne kadar adli para cezasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tekavukat.com

Silah yakalatma cezası ne kadar?

Genel olarak ruhsatsız tabanca yakalatma cezası 1 yıldan 3 yıla kadar hapis, vahim nitelendirilen ruhsatsız tabanca yakalatmanın cezası 5 yıldan 8 yıla kadar hapistir. Ayrıca ruhsatsız tabanca için 30 günden yüz güne kadar adli para cezası uygulanır. Bu miktar günlük 20 TL olarak belirlenerek hesaplanmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cemakyazi.com

Silahı göstererek taşımak suç mu?

Demirbaş silahlara iş yerinde ve iş başında taşınması şartıyla ruhsat verilmektedir. Bu silahı evinize ya da görevli olmadığınız esnada iş yeri dışına çıkarmamanız gerekmektedir. Aksi halinde 6136 Sayılı Kanuna muhalefet suçunu işlemiş olursunuz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ankara.pol.tr

50 gün adli para cezası ne kadar?

Söz gelimi; hakim 50 gün belirlemiş olsun, kişinin ekonomik ve diğer şahsi halleri göz önünde bulundurularak bir gün karşılığı adli para cezasının miktarı takdir edilecektir. Bu takdirde alt sınır 20,00-TL, üst sınır ise, 100,00-TL'dir (TCK M.52/2).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: capa.av.tr

Ruhsatsız silah yakalatan kişi ruhsatlı silah alabilir mi?

Ruhsatsız silah taşımak ve bulundurmak bilindiği üzere suçtur. Kolluk güçlerince tespit edilen ruhsatsız silahlar bilindiği üzere müsadere edilerek adli emanete alınır. Bu silahı tekrar geri almanız mümkün olmayacaktır. Ancak ruhsatsız silah yakalatan kişiler sonrasında başka silah için ruhsat alabilmektedirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cemakyazi.com

Av tüfeği araçta taşınır mı?

YİVSİZ AV TÜFEK RUHSATNAMESİ ile bahse konu yivsiz av tüfeğini ikametinizde bulundurabilir veya ruhsatınızın süresi bitmemiş ise kılıfı içerisinde aracınızın bagaj kısmında taşıyabilirsiniz. Avcılık yapabilmek için ise mutlaka Çevre ve Orman Bakanlığınca verilen AVCILIK BELGESİ alınması gereklidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: antalya.pol.tr

Kalaşnikof silahın cezası ne kadar?

m. 13/2 gereğince 5 yıl ve 450 TL adli para cezası ile cezalandırılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Kurusıkının cezası var mı?

Kurusıkı Tabanca Taşımanın Cezası Nedir? 5729 sayılı kanunun 3 maddesine aykırı kuru sıkı tabancayı taşımak suç değil idari yaptırıma tabidir. Yani kanuna aykırı olarak kuru sıkı silahı taşıyan kişiye idari para cezası kesilir. Kanuna göre kesilecek idari para cezası 500 Tl dir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: duranhukuk.com

Devlet yakaladığı silahları ne yapıyor?

Ele geçirilen silahların balistik incelemesi yapılıyor, herhangi bir olayda kullanılıp kullanılmadığı belirleniyor. Buna uygun raporlar hazırlanıyor. Yakalanan kişilerden bunları kullandığı tespit edilenler olursa bu raporlar delil olarak kullanılıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: indyturk.com

Hangi suçlar silah ruhsatı alamaz?

Kimlere Silah Ruhsatı Verilmez? -Ateşli silahla işlenen suçlardan mahkum olanlar. -Ruhsatlı silahıyla suç işleyenlere veya silahın muhafazasındaki ihmali ya da kusuru neticesi başkaları tarafından bir suç işlenmesine veya intihar ya da intihara teşebbüs edilmesine neden olanlara.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: jandarma.gov.tr

Silah kaybetmenin cezası nedir?

İLGİLİ MEVZUAT: Emniyet Teşkilatı Disiplin Tüzüğü'nün 7. maddesinin (C) fıkrasının 2. bendine göre "Devlet malı araç, gereç, silah ve mermisini ihmal nedeniyle yitirmek eylemi "20 ay uzun süreli durdurma" cezasını gerektirmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milhukuk.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT