Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

5510 sayılı Kanun 69 maddesi nedir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » 5510 sayılı Kanun 69 maddesi nedir?

Madde Metni Bu maddenin yayımı tarihinden önce 60 ıncı maddenin birinci fıkrasının (g) bendi kapsamındaki genel sağlık sigortalılarının 25 yaşını doldurdukları güne kadar olan genel sağlık sigortası primlerinin tahsilinden vazgeçilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: app.e-uyar.com

69 madde ne demek?

TCK 69, hak yoksunluğunun en fazla ne kadar süreyle devam edebileceğine dair hüküm koymaktadır. Yazıda hak yoksunluğu süresi ve ceza zamanaşımı ilişkisi açıklanmıştır. Özetle söylenebilir ki cezanın infazına engel olan ceza zamanaşımı, cezaya bağlı olan hak yoksunluğunun da son bulmasına sebep olmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: erdemakcay.av.tr

5510 sayılı Kanun kimleri kapsıyor?

MADDE 2- Bu Kanun; sosyal sigortalar ile genel sağlık sigortasından yararlanacak kişileri, işverenleri, sağlık hizmeti sunucularını, bu Kanunun uygulanması bakımından gerçek kişiler ile her türlü kamu ve özel hukuk tüzel kişilerini ve tüzel kişiliği olmayan diğer kurum ve kuruluşları kapsar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: resmigazete.gov.tr

5510 sayılı Kanun ne Kanunu?

5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: teftis.ktb.gov.tr

GSS prim borcu ödeyenler geri alabilecek mi?

Yaşın dolmasına karşın emeklilik için gerekli prim ödeme gün sayısını dolduramayanlar bağlı bulunulan sosyal güvenlik merkezine ya da il müdürlüğüne yazılı talepte bulunmaları halinde ödemiş oldukları prim tutarlarını toplu bir şekilde iade alabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ey.com

5510 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR KANUNU ÖZET VİDEO - 1 (Sınavlara Hazırlık)

İlgili 26 soru bulundu

Soru cevap kısmı

GSS prim borcu kimlerin silinecek?

Testte hane içinde kişi başına gelirin 3 bin 336 liranın altında çıkması halinde prim borçları silinecek. Bu borçlardan doğan gecikme cezası ve zammı da alınmayacak. Ödeme gücü bulunanların prim borçlarını 31 Ağustos 2023 tarihine kadar ödemesi gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

2000 TL altı GSS borçları siliniyor mu?

2 bin liranın altındaki GSS prim borçları silinecek; bunun üzerindekiler içinse 48 ay taksit imkanı getirilecek. Kritik tarih ise Haziran 2023!

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: finans.mynet.com

5510 sayılı Kanuna göre ücret nedir?

5510 sayılı Kanunun 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının on iki numaralı bendinde ücret, 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (a) ve (c) bendi kapsamında sigortalı sayılanlara saatlik, günlük, haftalık, aylık veya yıllık olarak para ile ödenen ve süreklilik niteliği taşıyan brüt tutar olarak tanımlanmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sgk.gov.tr

5510 sayılı Kanun 96 maddesi nedir?

96. Maddenin birinci fıkrasının (a) bendi hükmüne göre fazla ve yersiz ödeme sigortalının kasıtlı ve kusurlu davranışından doğmuş ise en fazla geriye doğru on yıllık sürede yapılan ödemeler geri alınır. Başka bir deyişle kişi kötü niyetli ise yapılan ödemelerin geri alınacağı açıktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tuhis.org.tr

5510 sayılı Kanun yürürlükte mi?

5510 sayılı Kanun 2008 yılı Ekim ayı başında yürürlüğe girmiş olup bu tarihten önce kamu kurum ve kuruluşlarında göreve başlamış olan kamu personeli 5434 sayılı T.C.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sgk.gov.tr

Emekliler 5510 yararlanabilir mi?

5510 sayılı Kanun'un geçici 95. maddesinde yer alan beş puanlık indirimden, indirim kapsamına giren sigortalıların ilk defa yaşlılık veya emekli aylığı bağlanmadan önce en son çalıştıkları iş yerinde sosyal güvenlik destek primine tabi çalıştıkları süre boyunca yararlanılabilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cottgroup.com

5510 sayılı Kanuna göre emekli aylığı nasıl hesaplanır?

5510 sayılı Kanunla getirilen sistemde Aylık = Ortalama Aylık Kazanç x Aylık Bağlama Oranı formülüne göre hesaplanmaktadır. 8100 günden az olanların 8100 günü varmış gibi değerlendirilir. Diğer bir ifadeyle, aylık bağlama oranları % 45'in altında olamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhammedkarabag.com.tr

5510 sayılı Kanun indiriminden kimler yararlanamaz?

Buna karşın, SGDP'ye tabi çalışanlar, Libya'da çalışanlar,Çırak ve işletmelerde mesleki eğitim gören öğrenciler, Zorunlu staja tabi tutulan öğrenciler ve Harp malulleri ile vazife malullüğü aylığı alanlar söz konusu beş (5) puanlık prim indiriminden yararlanamayacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: rasyotek.com.tr

Tahsilinden vazgeçilen tutar nedir?

Tahsilinden Vazgeçilen Tutar: Vergilerin/gümrük vergilerinin kalan %50'si, faiz, gecikme faizi, gecikme zammı ve asla bağlı olarak kesilen vergi cezaları/idari para cezaları ile bu cezalara bağlı gecikme zamlarının tamamıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: grantthornton.com.tr

4a GSS borcu olan emekli olabilir mı?

GSS borcu bulunması SGK ve Emekli Sandığı kapsamındaki sigortalılara emekli aylığı bağlanmasına engel olmuyor. Ancak Bağ-Kur kapsamında emekli aylığı bağlanacak sigortalıların GSS borcunu ödemesi gerekiyor. Kısmi ve part-time çalışanlar için primler tamamlanabilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: teknotalk.com

5510 sayılı kanunun 59 maddesi nedir?

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 59/2. maddesinde “Kurum'un denetim ve kontrol ile görevlendirilmiş memurlarının görevleri sırasında tespit ettikleri Kurum alacağını doğuran olay ve bu olaya ilişkin işlemler, yemin hariç her türlü delile dayandırılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukukmedeniyeti.org

5510 sayılı Kanun 4 maddesi nedir?

(4) Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendine göre sigortalı sayılanların hak sahiplerine ölüm aylığı bağlanabilmesi için ölen sigortalının genel sağlık sigortası primi dahil, prim ve prime ilişkin her türlü borçlarının ödenmiş olması zorunludur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: resmigazete.gov.tr

5510 ek 19 kimlere verilir?

5510 sayılı Kanunun ek19 uncu maddesinin birinci fıkrasında yer alan “1.000” ibaresi “1.500” şeklinde değiştirilmesiyle; Yaşlılık, malullük, ölüm aylığı alan emeklilere ve hak sahiplerine dosya bazında 1000 lira olarak öngörülen aylık asgari ödeme tutarı, 1500 liraya yükseltilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kpmgvergi.com

5510 sayılı Kanun 13 maddesi nedir?

Nitekim 5510 sayılı Kanun madde 13'de iş kazası; “… meydana gelen ve sigortalıyı hemen veya sonradan bedenen ya da ruhen engelli hale getiren olay” olarak tarif edilmiştir. sonuç; birey sigortalı ise ve ortaya çıkan arıza iş kazasının yasal tanımına uyuyor ve illiyet bağı da gerçekleşmişse, olay iş kazasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tuhis.org.tr

5510 indirimi ne kadar 2023?

2023 yılı içinde ilk defa 5510 sayılı Kanun kapsamına alınan işyerlerinden bildirilen sigortalılara ilişkin toplam PÖGS'nin 2023 yılı Ocak ile Haziran ayları/dönemi için günlük 13,33 TL ile çarpımı sonucu bulunacak tutar, takip eden ay/aylardan doğan sigorta prim borçlarına mahsup edilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pwc.com.tr

Emekli maaşında 5510 ek 19 miktarı ne demek?

'Ek ödeme tutarı' ise yüzde 4'lük ek ödemeyi belirtiyor. Hemen altında görünen '5510 Ek 19 Miktarı' da maaşı 7.500 TL'ye tamamlayan ilave ödemeyi ifade ediyor. Tablodaki vatandaşın aldığı aylık 6/8 oranında dul ve yetim aylığı olduğu için '5510 Ek 19 Miktarı' burada maaşı 5.625 TL'ye tamamlıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

5510 sayılı Kanun hangi hesapta izlenir?

Buna göre, özel okul faaliyetinden dolayı Şirketinizce çalıştırılan personele ilişkin 5510 sayılı Kanuna göre Hazinece karşılanan sigorta prim teşviklerinin kurum kazancının tespitinde hasılat olarak dikkate alınması ve söz konusu tutarların "602- Diğer Gelirler" hesabında izlenmesi gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: verginet.net

Hangi borçlar siliniyor?

Alacaklardan vadesi 31 Aralık 2022'den önce olmasına karşın 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle ödenmeyen ve tüm tahsil daireleri itibariyle asli ve feri toplamı 2 bin lira ve altında olan borçlar silinecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

SGK prim borcu affı 2023 ne zaman?

SGK tarafından yapılan duyuruda, “Son ödeme tarihi 31 Temmuz 2023 olan yapılandırma, cari dönem prim borçları ve diğer her türlü borçların son ödeme süresi 3 Ağustos 2023 saat 23.59'a kadar uzatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

GSS borcu EYT ye engel mi?

Sabah gazetesinden Hazal Ateş'in haberine göre GSS borcu bulunması SSK ve Emekli Sandığı kapsamındaki sigortalılara emekli aylığı bağlanmasına engel olmuyor. Ancak Bağ-Kur kapsamında emekli aylığı bağlanacak sigortalıların GSS borcunu ödemesi gerekiyor. Kısmi ve yarı zamanlı çalışanlar için primler tamamlanabilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sputniknews.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT