Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

5271 sayılı Kanun 325 maddesi nedir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » 5271 sayılı Kanun 325 maddesi nedir?

2- 5271 sayılı Kanun'un itiraz konusu ibarenin yer aldığı 325. maddesi şöyledir: “(1) Cezaya veya güvenlik tedbirine mahkûm edilmesi hâlinde, bütün yargılama giderleri sanığa yüklenir. (2) Hükmün açıklanmasının geri bırakılması ve cezanın ertelenmesi hallerinde de birinci fıkra hükmü uygulanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: resmigazete.gov.tr

5271 sayılı kanun 325 1 maddesi nedir?

(1) Türkiye ile savaş halinde bulunan bir devletten akademik derece veya şeref, unvan, nişan ve diğer fahri rütbe veya bunlara ait maaş veya başka yararlar kabul eden vatandaşa bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

CMK nın 325 maddesi nedir?

(1) Cezaya veya güvenlik tedbirine mahkûm edilmesi hâlinde, bütün yargılama giderleri sanığa yüklenir. (2) (Değişik: 6/12/2006-5560/27 md.) Hükmün açıklanmasının geri bırakılması ve cezanın ertelenmesi hallerinde de birinci fıkra hükmü uygulanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

5271 madde ne demek?

Madde 1 - 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu uyarınca baro tarafından müdafi, vekil ve uzlaştırıcı olarak tayin edilen avukatların yapacakları hukuki yardımlar için ekli ücret Tarifesi uygulanır. Madde 2 - Soruşturma ve kovuşturma sırasında yapılacak hukuki yardım için Tarifede gösterilen ücret ödenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barobirlik.org.tr

Şüphelilerden tahsiline ne demek?

Şüphelinin kolluk görevlileri veya Cumhuriyet savcısı tarafından soruşturma ko- nusu suçla ilgili olarak dinlenmesi anlamına gelen ifade alma işlemi; işlendiği iddia edilen suça konu olayın aydınlatılması, delillerin ortaya çıkartılması ve suç soruşturmasına yön verilmesi bakımından önem arz etmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: izmirbarosu.org.tr

Bob Menendez kefaletle serbest | İmamoğlu CHP'li başkanı niye azarladı? - Tarafsız Bölge 27.09.2023

İlgili 19 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Şüpheli ifadesi ne tür bir delildir?

Bu bağlamda, şüpheli veya sanığın kolluk ifadesi de bir delildir. Ancak müdafii hazır olmaksızın alınan ifade şüpheli veya sanık tarafından doğrulanmadıkça hükme esas alınamaz. Şüpheli veya sanık, hâkim veya mahkeme huzurunda, müdafisiz alınan kolluk ifadesini doğruladığı takdirde, hükme esas alınabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Şüpheli sıfatı ne zaman başlar?

Hakkında soruşturma yapılan kişi hakkındaki delillerin niteliği ne olursa olsun, suçu işlediği delillerden açıkça anlaşılsa bile, iddianame ile hakkında dava açılana kadar kişi şüpheli konumundadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

5271 sayılı kanun 253 maddesi nedir?

5271 Sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 253. maddesinde, 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında düzenlenen bazı suçlara ilişkin, şüpheli ile mağdur veya suçtan zarar gören gerçek veya özel hukuk tüzel kişisinin uzlaştırılması kavramı düzenlenmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aohukuk.com

5271 sayılı kanun 324 maddesi nedir?

Ceza Muhakemesi Kanununun 324. maddesine göre; “Harçlar ve tarifesine göre ödenmesi gereken avukatlık ücretleri ile soruşturma ve kovuşturma evrelerinde yargılamanın yürütülmesi amacıyla Devlet Hazinesinden yapılan her türlü harcamalar ve taraflarca yapılan ödemeler yargılama giderleridir.”

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahmetekin.av.tr

Savcının tutuklama yetkisi var mı?

Cumhuriyet savcısının CMK m.103/2'ye göre re'sen adli kontrolü veya tutuklamayı kaldırma yetkisi vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sen.av.tr

Ceza davalarında yargılama giderleri nereye ödenir?

Bunun üzerine yargılama masrafları vergi dairesine ödenir. Hukuk mahkemelerinde yargılama giderleri ile harçlar davacı tarafından ödenir. Bu masraflar ve harçlar davacı tarafından mahkemeler veznesine yatırılır. Yargılama giderleri olarak keşif, bilirkişi, posta masrafları örnek gösterilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alpserhukuk.com

CMK 35 3 maddesi nedir?

(3) İlgili taraf serbest olmayan bir kişi veya tutuklu ise tebliğ edilen karar, kendisine okunup anlatılır.” şeklinde düzenlenmiştir. Maddenin gerekçesinde ise; “Madde, kararların açıklanması ve tebliği zorunluğuna ilişkin temel ilkeyi içermektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

CMK 321 maddesi ne anlama gelir?

CMK Madde 321 Gerekçesi

Mahkeme yargılamanın yenilenmesi istemini esaslı ve kabul edilebilir bulursa, yargılamanın yenilenmesine ve duruşma açılmasına karar verir. Bu maddeye göre kararlar duruşma yapılmaksızın verilir. Ancak kararlara karşı acele itiraz yoluna gidilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

5271 sayılı kanun ne zaman çıktı?

Ceza Muhakemesi Kanunu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 4 Aralık 2004'te kabul edilen ve 1 Haziran 2005'te yürürlüğe giren 5271 sayılı kanundur. 4 Nisan 1929 tarihli ve 1412 sayılı Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu'nu yürürlükten kaldırdı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

5271 sayılı kanun 231 maddesi nedir?

Hükmün açıklanmasının geriye bırakılması Ceza Muhakemesi Kanunu 231. madde de düzenlenmiştir. Sanığa verilen ceza, 2 yıl veya daha az süreli hapis veya adli para cezası ise, gerekli olan koşulların varlığı halinde verilerek hükmün açıklanmasının 5 yıl süreyle geriye bırakılmasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

5271 sayılı kanun 172 maddesi nedir?

CMK 172 maddesine göre; “ Cumhuriyet savcısı, soruşturma evresi sonunda, kamu davasının açılması için yeterli şüphe oluşturacak delil elde edilememesi veya kovuşturma olanağının bulunmaması hâllerinde kovuşturmaya yer olmadığına karar verir.”

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

5271 CMK 302 1 Nedir?

(1) Bölge adliye mahkemesinin temyiz olunan hükmünün Yargıtayca hukuka uygun bulunması hâlinde temyiz isteminin esastan reddine karar verilir. (2) Yargıtay, temyiz edilen hükmü, temyiz başvurusunda gösterilen, hükmü etkileyecek nitelikteki hukuka aykırılıklar nedeniyle bozar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

5271 sayılı kanun 171 maddesi nedir?

CMK. madde 171/2 gereğince; Cumhuriyet savcısı, uzlaştırma ve önödeme kapsamındaki suçlar hariç, üst sınırı üç yıl veya daha az süreli hapis cezasını gerektiren suçlardan dolayı, yeterli şüphenin varlığına rağmen, kamu davasının açılmasının beş yıl süre ile ertelenmesine karar verebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Mahkeme Harç parası ödenmezse ne olur?

Davalının yatırdığı harç mahkeme nezdinde gider avansı olarak muhasebe kaydı yapılmaktadır. Ödenmemesi halinde 15 gün süre tescil edilir. 15 gün içerisinde ödememe durumunda usul esasına göre eksik kararı ile dava ret edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Uzlaşma için ne kadar para istenir?

Uzlaşma dolayısıyla devlet sizden hiçbir şekilde para talep etmez.Ekstra bir ücret almaz.Uzlaştırma ücretsizdir. Ama yukarıda değinildiği gibi karşı taraf sizden uzlaşmak için bir para talep edebilir. Bu parayı da ileride mağduriyetler yaşamamk için mutlaka büro aracılığıyla ödeyiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: duzce.adalet.gov.tr

Uzlaştırma sağlanırsa ne olur?

Uzlaşmanın sağlanması halinde, soruşturma konusu suç nedeniyle tazminat davası açılamaz; açılmış olan davadan feragat edilmiş sayılır. Uzlaştırma müzakereleri sırasında yapılan açıklamalar herhangi bir soruşturma ve kovuşturmada ya da davada delil olarak kullanılamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alternatifcozumler.adalet.gov.tr

5271 sayılı kanun 253 ve 254 maddesi nedir?

Soruşturma aşamasında uzlaştırma CMK'nın 253. maddesinde, kovuşturma aşamasında uzlaştırma ise anılan Kanunun 254. maddesinde ayrıntılarıyla düzenlenmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Şüpheli olmak sicile işler mi?

Şüpheli veya Sanık Olarak İfade Vermek Adli Sicile İşler Mi? Kişinin bir soruşturma veya kovuşturma kapsamında ifade verdiği gerekçesiyle bu durumun adli sicil kaydına işlenmesi gibi bir şey söz konusu değildir. Adli sicil kaydına sadece kesinleşmiş mahkumiyet kararları ve güvenlik tedbirleri kaydedilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avoktayaltunkaya.com

Sanık ile şüpheli arasındaki fark nedir?

Sanık ile Şüpheli Arasındaki Fark Nedir? Şüpheli soruşturma aşamasında, yani suça konu olayın incelendiği Cumhuriyet savcılığı araştırmasında, suçu işlediği yönünde şüphe duyulan kişidir. Sanık ise şüpheli hakkında dava açıldığında, kovuşturma aşamasında, suç şüphesi altında bulunan kişidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: erdemakcay.av.tr

Şüpheli ifadesini kim alır?

İfade Verme ve Sorgu Nedir? (CMK 147)

İfade verme, şüphelinin kolluk görevlileri veya Cumhuriyet savcısı tarafından soruşturma konusu suçla ilgili olarak dinlenmesi anlamına gelir (CMK m.2/g). İfade alma, jandarma, polis gibi kolluk görevlileri vasıtasıyla veya doğrudan savcılık tarafından yerine getirilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT