Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

4857 sayılı İş Kanunu 47 maddesi nedir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » 4857 sayılı İş Kanunu 47 maddesi nedir?

İş kanun 47. Maddesinde Bu Kanun kapsamına giren işyerlerinde çalışan işçilere, kanunlarda ulusal bayram ve genel tatil günü olarak kabul edilen günlerde çalışmazlarsa, bir iş karşılığı olmaksızın o günün ücretleri tam olarak, tatil yapmayarak çalışırlarsa ayrıca çalışılan her gün için bir günlük ücreti ödenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

4857 sayılı İş Kanunu kimleri kapsıyor?

Bu Kanun, 4 üncü Maddedeki istisnalar dışında kalan bütün işyerlerine, bu işyerlerinin işverenleri ile işveren vekillerine ve işçilerine faaliyet konularına bakılmaksızın uygulanır. İşyerleri, işverenler, işveren vekilleri ve işçiler, 3 üncü maddedeki bildirim gününe bakılmaksızın bu Kanun hükümleri ile bağlı olurlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

4857 sayılı İş Kanunu ne anlama gelir?

Çalışan ve işverenlerin hak, sorumluluk ve yükümlülüklerini düzenleyen, belirli kurallara bağlayan kanuna 4857 sayılı iş kanunu deniliyor. İş Kanunu, iş hukuku ile ilgili düzenlemelerin temelini oluşturuyor. Bu kanunda işçi, işveren, işyeri, iş sözleşmesi gibi kavramlar açıklanmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

4857 sayılı İş Kanunu 48 maddesi nedir?

MADDE 48 - İşçilere geçici iş göremezlik ödeneği verilmesi gerektiği zamanlarda geçici iş göremezlik süresine rastlayan ulusal bayram, genel tatil ve hafta tatilleri, ödeme yapılan kurum veya sandıklar tarafından geçici iş göremezlik ölçüsü üzerinden ödenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

4857 sürekli işçi nedir?

Madde 10 - Nitelikleri bakımından en çok otuz iş günü süren işlere süreksiz iş, bundan fazla devam edenlere sürekli iş denir. Bu Kanunun 3, 8, 12, 13, 14, 15, 17, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 34, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 75, 80 ve geçici 6 ncı maddeleri süreksiz işlerde yapılan iş sözleşmelerinde uygulanmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

4857 Sayılı İş Kanunu-Madde 46 | Hafta Tatili Ücreti

İlgili 29 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Sürekli işçi kadrolu mu?

Sürekli işçi kadrosu 4D'li işçi olarak tanımlanır ve yapılan iş sözleşmeleri belirlenmiş bir süreyi kapsamaz. Kamu işçileri olarak da kabul edilirler. Geçici süre ile çalışabilecekleri gibi sürekli işçi olarak da çalışabilirler. 4D'li işçiler beli pozisyonlara göre kamu alanında kadrolu olarak da kabul edilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mynet.com

4857 sayılı İş Kanunu kaç saat çalışır?

4857 sayılı İş Kanununun 69 uncu maddesinin son fıkrası hükmü saklıdır. Haftalık Normal Çalışma Süresi Madde 4 —Genel bakımdan çalışma süresi haftada en çok kırkbeş saattir. Aksi kararlaştırılmamışsa bu süre, işyerlerinde haftanın çalışılan günlerine eşit ölçüde bölünerek uygulanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

4857 sayılı İş Kanunu 50 maddesi nedir?

Bu madde hükmü ile işçi tatil gününde çalışırsa, bir iş karşılığı olmaksızın yasa gereği kazandığı bir günlük ek olarak o güne ait çalışmasının karşılığı olan ücrete yani toplamda iki günlük ücrete hak kazanacaktır. Genel tatil ve ulusal bayram günlerinde yapılan çalışmalarda işçi iki günlük ücrete hak kazanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alideniz.av.tr

4857 sayılı İş Kanunu 49 maddesi nedir?

Madde Metni

Hasta, izinli veya sair sebeplerle mazeretli olduğu hallerde dahi aylığı tam olarak ödenen aylık ücretli işçilere 46, 47 ve 48 inci maddenin birinci fıkrası hükümleri uygulanmaz. Ancak bunlardan ulusal bayram ve genel tatil günlerinde çalışanlara ayrıca çalıştığı her gün için bir günlük ücreti ödenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: app.e-uyar.com

4857 sayılı İş Kanunu 46 maddesi nedir?

4857 sayılı İş Kanunu'nun 46. maddesinde işçinin tatil gününden önce aynı yasanın 63. maddesine göre belirlenmiş olan iş günlerinde çalışmış olması koşuluyla yedi günlük zaman dilimi içinde 24 saat dinlenme hakkının bulunduğu belirtilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bariserdem.com

4857 sayılı İş Kanunu geçerli mi?

01.09.1971 tarihinden bu yana otuz iki yıldır uygulanan 1475 sayılı İş Kanunu, 10 Haziran2003 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 4857 sayılı İş Kanunu ile yürürlükten kaldırılmış bulunmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tbbdergisi.barobirlik.org.tr

4857 sayılı İş Kanunu memur mu?

İş güvenceleri açısından, işçiler 4857 sayılı İş Kanunu'na, memurlar ise 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi olarak istihdam edilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: egetelgraf.com

4857 sayılı İş Kanunu işyeri nedir?

Yeni İş Kanununa göre ise, işveren tarafından mal veya hizmet üretmek amacıyla maddi olan ve olmayan unsurlarıyla işçinin birlikte örgütlendiği yere işyeri denir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: acikders.ankara.edu.tr

Hangi çalışanlar 4857 sayılı Kanun kapsamında değildir?

Buna göre İş Kanunu'nun kapsamı dışında tutulanlar, pilot, hostes, makinist, telsizci gibi uçuş personelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eforosgb.com

4857 sayılı iş kanununa göre fesih türleri nelerdir?

Sözleşmenin feshi de kendi içinde “süreli fesih” ve “derhal fesih” olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Süreli fesih 4857 sayılı İş Kanununun 17. maddesinde yer almıştır.Bu maddeye göre belirsiz süreli iş sözleşmesinin feshinden önce durumun diğer tarafa bildirilmesi gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bariserdem.com

4857 sayılı İş Kanunu maaşları ne kadar?

Yapılan açıklamaya göre, işçilerin net maaşları 19.097,80 TL olarak belirlendi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: saglikpersonelihaber.net

Kod 47 nedir?

47 Numaralı Kod – İşçinin 7 Günden Fazla Hapis Cezası İle Cezalandırılan Suç İşlemesi; İşçinin, işyerinde, yedi günden fazla hapisle cezalandırılan ve cezası ertelenmeyen bir suç işlemesi (4857 s.k. 25/II-f) durumunda bu çıkış kodu seçilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hasimkartal.av.tr

4857 sayılı iş kanunu 44 maddesi nedir?

4857 Sayılı iş kanunun 44. Maddesine göre; Ulusal bayram ve genel tatil günlerinde işyerlerinde çalışılıp çalışılmayacağı toplu iş sözleşmesi veya iş sözleşmeleri ile kararlaştırılır. Sözleşmelerde hüküm bulunmaması halinde söz konusu günlerde çalışılması için işçinin onayı gereklidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

4857 sayılı iş kanunu 74 maddesi nedir?

4857 sayılı İş Kanunu'nun 74. maddesinin birinci fıkrası uyarınca kadın işçilerin doğumdan önce sekiz ve doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam 16 haftalık süre içinde çalıştırılmamaları esastır. Çoğul gebelik halinde doğumdan önceki süreye iki hafta eklenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bariserdem.com

4857 sayılı İş Kanunu 80 maddesi nedir?

4857 sayılı İş Kanunu'nda Yer Alan Madde Gerekçesi

Sanayiden sayılan, devamlı olarak en az elli işçi çalıştıran ve altı aydan fazla sürekli işlerin yapıldığı işyerlerinde her işverenin yönetime katılma modeline uygun olarak bir iş sağlığı ve güvenliği kurulu kurma yükümlülüğü yasayla öngörülmüştür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: app.e-uyar.com

4857 sayılı İş Kanunu 65 maddesi nedir?

Kanunun 65. maddesi ile kısa çalışma ve kısa çalışma ödeneği getirilerek aslında ücretsiz izin durumu düzenlenmiştir. Bu şekilde işverenin işçilere ücretsiz izin kullandırılması yasal hale getirilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ihd.org.tr

4857 30 maddesi nedir?

Özel sektöre ait işyerlerinde çalıştırılan engelli sigortalıların, prime esas kazanç alt sınırı üzerinden hesaplanan sigorta primi işveren hisselerinin tamamının Hazine ve Maliye Bakanlığınca karşılanması sağlanmıştır. 01.07.2008 tarihinden itibaren uygulanmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pusulatesvik.com

Haftada 6 gün çalışmak yasal mı?

Ayrıca iş sözleşmesi ile belirlenmesi durumunda haftalık çalışma saati 45 saat'ten daha az olabilir. Günlük çalışma saati belirlenirken haftalık çalışma saati en fazla 6'ya bölünebilir. Yani 1 haftalık süre içinde en fazla 6 gün çalışma yapılabilir. Bu durum İş Kanunu Madde 46'da hafta tatili bölümünde belirtilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isgnedir.com

Günde 10 saat çalışmak yasal mı?

Fazla çalışma süresinin haftalık 45 saat olarak hesaplanmasının istisnalarından biri günlük azami çalışma süreleridir. Günlük çalışma süresi her ne şekilde olursa olsun 11 saati aşamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafaozdemirhukuk.com

4857 sayılı kanuna göre hafta tatili kaç saat?

İş Kanunu'nun 46. maddesinde “Bu Kanun kapsamına giren işyerlerinde, işçilere tatil gününden önce 63'üncü maddeye göre belirlenen iş günlerinde çalışmış olmaları koşulu ile yedi günlük bir zaman dilimi içinde kesintisiz en az yirmi dört saat dinlenme (hafta tatili) verilir.” hükmü yer almaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT