Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

4857 sayılı İş Kanunu 13 maddesi nedir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » 4857 sayılı İş Kanunu 13 maddesi nedir?

Madde 13 - İşçinin normal haftalık çalışma süresinin, tam süreli iş sözleşmesiyle çalışan emsal işçiye göre önemli ölçüde daha az belirlenmesi durumunda sözleşme kısmî süreli iş sözleşmesidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

4857 sayılı İş Kanunu 14 maddesi nedir?

Madde 14'te “… işçinin işe başladığı tarihten itibaren hizmet akdinin devamı süresince her geçen tam yıl için işverence işçiye 30 günlük ücreti tutarında kıdem tazminatı ödenir” şeklinde belirtildiği üzere bir yıl, bir takvim yılını ifade eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hasgulerhukuk.com

4857 sayılı İş Kanunu ne anlama gelir?

Bu Kanunun amacı işverenler ile bir iş sözleşmesine dayanarak çalıştırılan işçilerin çalışma şartları ve çalışma ortamına ilişkin hak ve sorumluluklarını düzenlemektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lexpera.com.tr

4857 sayılı İş Kanunu 15 maddesi nedir?

''MADDE 15. – Taraflarca iş sözleşmesine bir deneme kaydı konulduğunda, bunun süresi en çok iki ay olabilir. Ancak deneme süresi toplu iş sözleşmeleriyle dört aya kadar uzatılabilir. Deneme süresi içinde taraflar iş sözleşmesini bildirim süresine gerek olmaksızın ve tazminatsız feshedebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aksan.av.tr

4857 sayılı İş Kanunu 12 maddesi nedir?

"Madde 12: Belirli süreli iş sözleşmesi ile çalıştırılan işçi, ayırmu haklı kılan bir neden olmadıkça, salt iş sözleşmesinin süreli olmasından dolayı belirsiz süreli iş sözleşmesiyle çalıştırılan emsal işçiye göre farklı işleme tabi tutulamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tbbdergisi.barobirlik.org.tr

4857 Sayılı İş Kanunu-Özet

İlgili 28 soru bulundu

Soru cevap kısmı

4857 sayılı İş Kanunu 16 maddesi nedir?

MADDE 16 - Birden çok işçinin meydana getirdiği bir takımı temsilen bu işçilerden birinin, takım kılavuzu sıfatıyla işverenle yaptığı sözleşmeye takım sözleşmesi denir. Takım sözleşmesinin, oluşturulacak iş sözleşmeleri için hangi süre kararlaştırılmış olursa olsun, yazılı yapılması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

4857 sayılı iş kanunun 17 maddesi nedir?

4857 sayılı İş Kanununun 17'nci maddesi gereği iş sözleşmesini feshetmek isteyen taraf; feshi yazılı olarak ve çalışma süresinin gerektirdiği bildirim süresine bağlı kalarak diğer tarafa iletmekle yükümlüdür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: csgb.gov.tr

4857 sayılı İş Kanunu 18 maddesi nedir?

Madde 18 - Otuz veya daha fazla işçi çalıştıran işyerlerinde en az altı aylık kıdemi olan işçinin belirsiz süreli iş sözleşmesini fesheden işveren, işçinin yeterliliğinden veya davranışlarından ya da işletmenin, işyerinin veya işin gereklerinden kaynaklanan geçerli bir sebebe dayanmak zorundadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

4857 sayılı İş Kanunu 20 maddesi nedir?

MADDE 20 - İş sözleşmesi feshedilen işçi, fesih bildiriminde sebep gösterilmediği veya gösterilen sebebin geçerli bir sebep olmadığı iddiası ile fesih bildiriminin tebliği tarihinden itibaren bir ay içinde iş mahkemesinde dava açabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cetinkaya.av.tr

4857 sayılı İş Kanunu 19 maddesi ne?

Madde 19 - İşveren fesih bildirimini yazılı olarak yapmak ve fesih sebebini açık ve kesin bir şekilde belirtmek zorundadır. Hakkındaki iddialara karşı savunmasını almadan bir işçinin belirsiz süreli iş sözleşmesi, o işçinin davranışı veya verimi ile ilgili nedenlerle feshedilemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: acikders.ankara.edu.tr

4857 sayılı İş Kanunu 6 madde nedir?

MADDE 6 - İşyeri veya işyerinin bir bölümü hukuki bir işleme dayalı olarak başka birine devredildiğinde, devir tarihinde işyerinde veya bir bölümünde mevcut olan iş sözleşmeleri bütün hak ve borçları ile birlikte devralana geçer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: adhochukuk.com

4857 sayılı İş Kanunu 9 maddesi nedir?

Madde 9 —Fazla çalışma ve fazla sürelerle çalışma yaptırmak için işçinin yazılı onayının alınması gerekir. Zorunlu nedenlerle veya olağanüstü durumlarda yapılan fazla çalışma ve fazla sürelerle çalışma için bu onay aranmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

4857 sayılı İş Kanunu 5 maddesi nedir?

Anayasa'nın 10. maddesinde hüküm altına alınan eşitlik ilkesi, 4857 sayılı İş Kanunu'nun 5. maddesinde de özel olarak düzenlenmiştir. “Eşit davranma ilkesi” başlığını taşıyan 5. maddeye göre, “İş ilişkisinde dil, ırk, cinsiyet, siyasal düşünce, felsefi inanç, din ve mezhep benzeri sebeplere dayalı ayrım yapılamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

4857 sayılı İş Kanunu 4 maddesi nedir?

İş Kanunu'nun 4. maddesine göre çıraklar, yaşları ne olursa olsun iş sağlığı ve iş güvenliği hükümleri dışında kalan hususlarda bu kanunun kapsamı dışında kalmaktadır. Mesleki Eğitim Kanunu kapsamına giren çıraklar adı geçen kanuna, kapsamı dışında kalan çıraklar ise Türk Borçlar Kanunu'na tabi olurlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eforosgb.com

4857 sayılı İş Kanunu 23 maddesi nedir?

İşçinin işi bırakmasına yeni işverenin sebep olması veya işçinin uygun olmayan bu davranışını bilerek onu işe alması ya da çalıştırmaya devam etmesi durumlarında, eski işverenin herhangi bir zararı söz konusu olmasa dahi, işçi ile birlikte yeni işveren de sorumlu tutulabilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: app.e-uyar.com

4857 sayılı İş Kanunu 10 maddesi nedir?

Madde 10 - Nitelikleri bakımından en çok otuz iş günü süren işlere süreksiz iş, bundan fazla devam edenlere sürekli iş denir. Bu Kanunun 3, 8, 12, 13, 14, 15, 17, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 34, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 75, 80 ve geçici 6 ncı maddeleri süreksiz işlerde yapılan iş sözleşmelerinde uygulanmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

4857 sayılı İş Kanunu 21 madde nedir?

İş Kanunu m. 21'de, iş güvencesine tabi işyerlerinde çalışan işçinin iş sözleşmeleri- nin geçersiz nedenle feshi halinde; işçinin işe iadesi, işe başlatma zorunluluğu, bu zorunluluğu yerine getirmeyen işverenin iş güvencesi tazminatı, boşta geçen sürelere ilişkin ücret ve diğer hakları ödeme yükümlülüğü düzenlenmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

4857 sayılı İş Kanunu 25 madde nedir?

Buna göre; İş Kanunu'nu 25. Maddesine giren hallerde işveren fesih hakkını işçinin davranışını öğrendiği tarihten itibaren 6 iş günü ve her halükârda fiilin gerçekleşmesinden itibaren 1 yıl içerisinde kullanması gerekmektedir. Bu süreler nitelikleri itibariyle hak düşürücü sürelerdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mottohukuk.com

4857 sayılı İş Kanunu 30 maddesi nedir?

Özel sektöre ait işyerlerinde çalıştırılan engelli sigortalıların, prime esas kazanç alt sınırı üzerinden hesaplanan sigorta primi işveren hisselerinin tamamının Hazine ve Maliye Bakanlığınca karşılanması sağlanmıştır. 01.07.2008 tarihinden itibaren uygulanmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pusulatesvik.com

4857 sayılı iş kanunu 31 maddesi nedir?

Madde Metni

Muvazzaf askerlik ödevi dışında manevra veya herhangi bir sebeple silah altına alınan veyahut herhangi bir kanundan doğan çalışma ödevi yüzünden işinden ayrılan işçinin iş sözleşmesi işinden ayrıldığı günden başlayarak iki ay sonra işverence feshedilmiş sayılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: app.e-uyar.com

4857 sayılı iş kanunu 28 maddesi nedir?

Madde 28 - İşten ayrılan işçiye, işveren tarafından işinin çeşidinin ne olduğunu ve süresini gösteren bir belge verilir. Belgenin vaktinde verilmemesinden veya belgede doğru olmayan bilgiler bulunmasından zarar gören işçi veyahut işçiyi işine alan yeni işveren eski işverenden tazminat isteyebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

4857 sayılı iş kanunu 29 madde nedir?

Bunu yaparken işçiyi hangi gerekçe ile işten çıkardığını bir kod numarasıyla işaretlemektedir. 29 kodu, “İşveren tarafından ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranış nedeni ile iş akdinin feshi” anlamına gelmektedir. Bu kodun anlamı, işçinin işini kendinden kaynaklı sebeplerle kaybettiği şeklindedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurthukukdanismanlik.com

4857 sayılı İş Kanunu 26 madde nedir?

İş Kanunu'nun 26. maddesi gereğince iş sözleşmesinin haklı nedenle fesih süresi, feshe neden olayın öğrenildiği günden itibaren başlamaktadır. Haklı feshe sebebinin öğrenme günü sayılmaksınız, takip eden altıncı iş gününün sonunda kanunun vermiş olduğu fesih süresi dolmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tugbaelmas.av.tr

4857 sayılı İş Kanunu 71 maddesi nedir?

Madde Metni

On beş yaşını doldurmamış çocukların çalıştırılması yasaktır. Ancak, on dört yaşını doldurmuş ve zorunlu ilköğretim çağını tamamlamış olan çocuklar; bedensel, zihinsel, sosyal ve ahlaki gelişmelerine ve eğitime devam edenlerin okullarına devamına engel olmayacak hafif işlerde çalıştırılabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: app.e-uyar.com

4857 sayılı İş Kanunu 47 madde nedir?

İş kanun 47. Maddesinde Bu Kanun kapsamına giren işyerlerinde çalışan işçilere, kanunlarda ulusal bayram ve genel tatil günü olarak kabul edilen günlerde çalışmazlarsa, bir iş karşılığı olmaksızın o günün ücretleri tam olarak, tatil yapmayarak çalışırlarsa ayrıca çalışılan her gün için bir günlük ücreti ödenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT