Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

2023 çekme belgeli araç trafiğe nasıl çıkar?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » 2023 çekme belgeli araç trafiğe nasıl çıkar?

Trafiğe çıkması yasak olan çekme belgeli aracınızı muayeneye götürmek için muayene randevusundan sonra Trafik Tescil Şubeye başvurarak Ek 33/A belgesini almanız gerekiyor. Bu belge ile aracınız 7 gün süre ile trafiğe çıkabilir ve aracınızı bu süre içerisinde muayeneye götürebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: autogong.com

Çekme Belgesi nasıl kaldırılır 2023?

Çekme belgesi olan araçların tekrar trafiğe çıkmadan önce muayeneden geçirilmesi gerekir. Sürücülerin muayene randevusuna gitmeden önce zorunlu trafik sigortası ve egzoz muayenesi yaptırması şarttır. Muayene sonucunda alınan araç tespit raporu ile notere giderek geçici araç tescil belgesini almak mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: rentgo.com

Çekme belgeli aracı trafiğe çıkarmak için ne yapmalı?

Noterde aracınızı trafiğe çıkartmak istediğinizi dile getirmeniz ve belgeleri teslim etmeniz gerekmektedir. Ayrıca aracı trafiğe sokmak için içinde bulunduğunuz yılın çekme belgesi olan aracı trafiğe sokma bedelini ödeyip plaka kağıtlarını teslim etmeniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: autoking.com.tr

Çekme belgeli aracı trafiğe çıkarmak ne kadar?

Araç muayene ücreti; çekme belgeli motor, çekme belgeli traktör gibi araçlar için 258,42 TL, çekme belgeli otomobil, çekme belgeli minibüs gibi araçlar için 507,40 TL, çekme belgeli otobüs, çekme belgeli kamyon gibi araçlar için 685,58 TL olmak üzere ortalama 500 TL'dir. Noter masrafları da ortalama 390 TL'dir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: generali.com.tr

Çekme belge nasıl çıkartılır?

Geçmişte Trafik Şube Müdürlüklerine gidilerek borç olmadığına dair belgeleri teslim edip araç çekme belgesi alınabiliyordu. Yapılan düzenlemelerin ardından artık borçları ödeyip plakayla birlikte notere giderek araç çekme belgesi alınabiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sigortam.net

Çekme Belgeli Araçların Trafiğe Çıkarılması. Yapılması Gereken İşlemler Evrak Takibi 2022

İlgili 15 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Çekme Belgesi masrafı ne kadar?

Araç çekme belgesi almadan önce noterde aracın üzerine herhangi bir haciz, yaptırım vb. durumların olmaması durumuna da dikkat edilmesi gerekir. 2023 yılı itibari ile noterden alınacak olan araç çekme belgesinin bedeli 125 TL civarındadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sigortaladim.com

Çekme belgeli araç devri nasıl yapılır?

Çekme belgeli araçların satışı sadece noter aracılığı ile yapılabilir. Araç noterlikte satıldıktan sonra tescil belgeleri Trafik Şube Müdürlüğü'nden alınır. Son olarak aracın muayenesi yapılır ve araç satışı tamamlanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: otoexperim.com

Çekme belgeli araç için hangi muayene alınır?

Çekme belgeli aracı trafiğe çıkarmak için araç üzerinde bulunan çekme belgesinin kaldırılması gerekmektedir. Çekme belgesinin kaldırılabilmesi için araca geçici trafik sigortası yaptırılarak TÜVTÜRK üzerinden muayene alınması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ethicasigorta.com.tr

Evraksız araç trafiğe nasıl çıkar?

Noterden Plaka Basım Talep Belgesi'ni teslim aldıktan sonra Şoförler Odası'na giderek araç için plaka çıkarmalısınız. Son olarak aracın trafiğe çıkarıldığını bildirmek ve motorlu taşıtlar vergisini ödemek için vergi dairesine gitmelisiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: blog.toyota.com.tr

Çekme belgeli araç nelerden muaf olur?

Çekme belgesi bulunan bir araç, trafiğe çıkmadığı için trafikte olan tüm araç sahiplerinin ödemesi gereken Motorlu Taşıtlar Vergisi ve Zorunlu Trafik Sigortası'ndan muaf tutulur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mapfre.com.tr

Çekme belgeli araç satarken sigorta yapılır mı?

Çekme belgesi kısaca aracınızı kullanım dışı bıraktığınızı, yani trafikten çektiğinizi, Trafik Müdürlüğüne bildirmenizi sağlayan resmi bir belgedir. Çekme belgesi aldığınız bir araç için araç vergisi ödemeniz veya sigortanızı yenilemeniz gerekmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: autoking.com.tr

Araç çekme belgesi noterden alınır mı?

Araç çekme belgesi almak için eskiden herhangi bir Trafik Şube Müdürlüğüne müracaat ederek borcu yoktur belgesini teslim etmek yeterliydi. Ancak, yapılan birtakım düzenlemeler çerçevesinde artık borçların ödenmesinin ardından araç plakası ile birlikte notere gidilerek araç çekme belgesi talep edilebiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: allianz.com.tr

Çekme belgeli araç sigortasız satılır mı?

Noterde satış işlemi yapılırken aracın sigorta bilgileri kontrol edilmez ve aracın sigortasının olmaması satışına engel değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hesapkurdu.com

Geçici plaka nereden alınır?

Her iki aracın karayolları muayene istasyon amirliğinde tespii yaptırılarak Trafik Tescil Şube Müdürlüğüne müracaat edilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: amasya.pol.tr

Tek plaka ile trafiğe çıkılır mı?

Motosiklet, yarı ve tam römork araçlarda tek plaka kullanımı olsa dahi araç plakasız olarak kabul edilir. Bundan dolayı bu yasa gereğince ceza durumları doğar. Otomobil ve diğer araçlarda ise hem ön hem de arka bölümde bulunması gereken iki plakanın da olmamasıyla plakasız araç kullanma cezası ile karşılaşılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avecrentacar.com

Üzerime kayıtlı aracı nasıl düşürülür?

1. E-devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapılır. 2. KURUMLAR sayfasından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı sayfası seçilir. 3. Yetki belgesi işlemlerinden, yapmak istediğiniz işleme göre “Özmal/Sözleşmeli taşıt ekleme” yada “Özmal / Sözleşmeli taşıt düşme” işlemi seçilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: niksartso.org.tr

Yediemine çekilen araç nasıl çıkarılır?

Otoparka gitmeden kullanıcıların kimlik belgeleri ile Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü Ceza İşlemleri Büro Amirliği'ne gitmeleri gerekiyor. Oradan alınan çıkış belgesi ile otoparktan araçlar teslim alınabiliyor. Çekme esnasında oluşabilen hasarlar kasko poliçesi kapsamında teminatlandırılıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sigortaladim.com

Çekme belgeli araç muayeneden geçtikten sonra ne yapılır?

Çekme belgeli aracı trafiğe sokmak için öncelikle aracın eksik, bozuk ve çalışmayan bir yeri var ise tamir yapılması gerekir. Tamir işlemleri tamamlanıp eksikler giderilince araç muayeneye sokulur. Araç muayeneden geçtikten sonra muayene istasyonundan verilen belge ile notere gidilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sigortalim.com

Çekme belgeli araç son muayene tarihi nasıl öğrenilir?

E-Devlet ile Araç Muayene Tarihi Sorgulama

İlk adım olarak E-Devlet şifresi veya mobil imza ile sisteme giriş yapılır. Daha sonra "Araçlarım" bölümüne gidilerek araç bilgileri seçilir. Bu bölümde aracın son muayene tarihi ve geçerlilik süresi gibi önemli bilgilere ulaşmak mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lexus.com.tr

Muayene olmadan araç satışı olur mu?

TÜVTÜRK tarafından yapılan ve fenni muayene olarak adlandırılan işlemin yapılmadığı araçların satışı gerçekleştirilemez. Araç ile ilgili devir işlemini başlatmaya çalışsanız bile tamamlamanız mümkün değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sahibinden.com

Çekme belgeli araç alınca ne olur?

Çekme belgeli araçlar trafiğe çıkamaz. Bu araçlarla trafiğe çıkmak ise para cezasına ve ehliyet ceza puanına sebep olur. Aldığınız ikinci el hasarlı aracınızın tekrar trafiğe çıkabilmesi için üzerindeki çekme belgesinin kaldırılması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: autogong.com

Hacizli araç çekme belgeli satılır mı?

Sayın meslekdaşım; hacizli aracın noter satışı mümkün ve geçerlidir. Noter satışı sırasında alacaklı bu durumu bildiğinden hacze konu alacağı da kabullenmiş demektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkhukuksitesi.com

El yapımı araç trafiğe çıkabilir mi?

Ancak tüm dünya genelinde araç yapımına dair belirlenmiş standartlar vardır ve bunlar yerine getirilmediği takdirde aracın trafiğe çıkması mümkün değildir. Tescil onayı almayan el yapımı araçlar, sadece trafiğe kapalı alanlarda kullanılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sahibinden.com

1 günlük trafik sigortası yapılır mı?

Yeni araç alımlarında aynı gün içerisinde başlatılması gereken araç sigortaları, ikinci el araç alımlarında 15 günlük bir süre zarfında tamamlanmalıdır. Bu süre zarfında sigorta işlemlerini başlatmayan kullanıcılar yasal yaptırımlara maruz kalmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: astorsigorta.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT