Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

1458 madde nedir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » 1458 madde nedir?

TK m. 1458 hükmünde, geçmişe etkili sigorta sözleşmesi yapılmasının mümkün olduğu, ancak bu imkânın maddede belirtilen şartlara bağlı olduğu, şartların gerçekleşmemesi durumunda bu tür bir sigorta sözleşmesinin geçersiz olacağı ve geçersizliğin sonuçları gibi hususlar düzenlenmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: webftp.gazi.edu.tr

Sigorta sözleşmesi ne zaman geçersiz olur?

MADDE 1408- (1) Sigorta sözleşmesinin yapılması anında, sigortalanan menfaat mevcut değilse, sigorta sözleşmesi geçersizdir. Sözleşmenin yapıldığı anda varolan menfaat, sözleşmenin süresi içinde ortadan kalkarsa, sözleşme o anda geçersiz olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tsb.org.tr

Çifte sigorta hangi durumda geçersizdir?

Bir mal için tam değeri üzerinden bir sigorta yaptırılmışsa, daha sonra o malı ikinci kere sigorta ettirmek geçersizdir. Ancak eğer bir mal için eksik sigorta yaptırılmışsa, sonraki sigortacılar ilk sigortanın temin etmediği kısım için (tarih sırasına göre) sorumlu olurlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sigortacigazetesi.com.tr

Geçerli olmayan sigorta nedir?

Geçerli olmayan sigorta

Sigorta ettirenin veya sigortalının, kanunun emredici hükümlerine, ahlâka, kamu düzenine, kişilik haklarına aykırı bir fiilinden doğabilecek bir zararını teminat altına almak amacıyla sigorta yapılamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avys.omu.edu.tr

Sigorta koruması ne zaman başlar?

Sigorta ettiren, sürücüsünün sigorta sözleşmesi yapıldıktan sonra işe alındığını ve bildirim süresi geçmeden rizikonun doğduğunu kanıtlarsa koruma vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tsb.org.tr

Anti Madde Nedir? Madde İle Anti Madde Arasındaki Asimetri Olmasaydı Ne Olurdu?

İlgili 27 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Geriye dönük sigorta başlangıcı olur mu?

Prim gün sayısı, sigortalılık süresi ve yaş sınırı şartını sağlayarak emeklilik hakkını elde eden sigortalı çalışanlar, prim günlerinde yaşanan eksikliği çözümleyebiliyor. Prim günlerinde eksiklik olan sigortalılar, eksik prim günlerini geriye dönük borçlanma ile tamamlayarak emekli olabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Hasar halinde sigortacının ödeyeceği en yüksek miktar nedir?

Sigorta Bedeli

Poliçede yazılı olan meblağ olup, hasar halinde sigortacının ödeyeceği en yüksek miktar budur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avys.omu.edu.tr

Sigortası olmayan biri ne yapmalı?

Kişinin hiçbir sosyal güvencesi yoksa ve 2022 için yaşadığı hanede kişi başına düşen gelir 2.157 TL'nin altındaysa bu kişinin primini devlet ödüyor. Gelir bu sınırın üzerindeyse bu kişinin 194,13 TL prim ödemesi gerekiyor. Bazı durumlarda, primin hemen ödenmeye başlanmasına gerek yok.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: uzmanpara.milliyet.com.tr

Işten çıkanın sigortası ne kadar geçerli?

İşten ayrıldıktan sonra SGK geçerliliği, 3 ay devam eder. İşten ayrılan bir kişi 3 aylık süre boyunca sağlık işlemlerinden SGK kapsamında yararlanmaya devam eder. 10 günlük süre boyunca sigortalılık statüsü kayıtlarda devam ederken, 3 ay süre ile devlet ve özel hastane hizmetlerinden aynı şekilde yararlanılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sigortaladim.com

Kaç çeşit sigorta var?

Zorunlu Deprem Sigortası, Konut Sigortası, Trafik Sigortası, Kasko Sigortası, Özel Sağlık Sigortaları, Ferdi Kaza Sigortaları, Eşya Sigortaları, Sorumluluk Sigortaları, Seyahat Sağlık Sigortaları gibi sigortalar Hayat Dışı Sigortalar kategorisi altında yer alır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkiyefinans.com.tr

2 farklı yerden sigorta olur mu?

Sosyal güvenliğin tekliği ilkesine göre bir sigortalı aynı anda farklı statülerde sigortalı olmayı gerektirecek faaliyette bulunuyorsa, sadece bir statüden sigortalı olabilir. Diğer statüden, sigortalı olmayı gerektirecek bir faaliyetinin olmasına rağmen sigortalı olamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ozgunlaw.com

Aynı anda 2 yerden sigorta olur mu?

Sosyal güvenlik mevzuatına göre, hizmet akdine/iş sözleşmesine istinaden birden fazla işveren tarafından çalıştırılanlar 4/a (SSK) statüsünde zorunlu sigortalı sayılmaktadır. Dolayısıyla, sosyal güvenlik mevzuatına göre bir kişinin birden fazla işyerinde çalışması yasal olarak mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pwc.com.tr

Sigortada üçüncü şahıs kimdir?

Üçüncü şahıs mali sorumluluk sigortası, gerçek ya da tüzel kişilerin, kendilerinin veya çalışanlarının üçüncü şahıslara verebilecekleri her türlü bedeni ve maddi zararlar nedeniyle kendisine yöneltilebilecek tazminat talepleri ile ilgili sorumluluklarını teminat altına alan sigorta türüdür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: iha.shgm.gov.tr

Sigorta sözleşmesi hangi hallerde sona erer?

Sigorta Sözleşmesinin Sona Ermesi Nedir? Süre: sigorta sözleşmesinde öngörülen sürenin bitiminde sözleşme sona erer. Rizikonun gerçekleşmesi; sigorta edilen rizikonun sigorta süresi içinde gerçekleşmesi ile tam ziya varsa sigorta sözleşmesi sona erer. Kısmi hasarda, kalan kısım için sigorta himayesi devam eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: udybelgesi.com

Sigorta sözleşmesi kurma borcu kime aittir?

Uygulamada kural olarak icap sigorta ettiren tarafından gerçekleştirilir. Bu da sigortacı tarafından hazırlanmış yapılacak sigorta sözleşmesine ilişkin temel hususları içeren bir teklifnamenin sigorta ettiren tarafından doldurulup sigortacıya iadesiyle gerçekleştirilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahmetekin.av.tr

Çifte sigorta nedir ne demek?

Sigorta ettiren, belirli bir menfaati, farklı sigortacılarda aynı rizikoya karşı sigortalar ve sigorta bedelleri toplamı sigorta değerini aşacak olursa çifte sigorta söz konusu olacaktır. Çifte sigorta, müşterek sigorta (TTK mad. 1285) ve kısmi sigorta (TTK mad. 1287) ile de meydana gelebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

25 yaş üstü babanın SGK'dan yararlanabilir mi?

18 yaşın üzerindeki erkek çocuklar, lise ve dengi öğrenim görmesi halinde 20 yaşını, yüksek öğrenim görmesi durumunda ise 25 yaşını doldurmamış veevli olmayanlar, ana veya babasının sağlık güvencesinden yararlanmaya devamedecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muratpasa.gov.tr

Babadan sigorta ne zaman biter?

Bu işlemler SGK tarafından herhangi bir başvuruya gerek olmaksızın yapılmaktadır. * 18 yaş üstünde olan gençlerden anne veya babası genel sağlık sigortalısı olanlar lise öğrenimi için 20 yaş, üniversite öğrenimi için 25 yaşına kadar genel sağlık sigortasından faydalanmaya devam ederler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sks.ankara.edu.tr

1 aylık sigorta primi ne kadar?

1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren asgari ücrete yapılan zam ile birlikte en düşük sigorta primi 4.292,64 TL iken en yüksek sigorta primi ise 32.194,85 TL olarak belirlenmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkiyefinans.com.tr

Çalışmıyorum sigortam yok ne yapmalıyım?

SİGORTASIZ İŞÇİ ÇALIŞTIRMA ŞİKAYETİ NEREYE YAPILIR ? ​Bir işverenin sigortasız olarak işçi çalıştırdığının anlaşılması durumunda konuya ilişkin şikayet; ALO 170 üzerinden Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezine, CİMER'e ve işverenin bulunduğu il ve ilçedeki sosyal güvenlik kurumuna başvurarak yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

Hiçbir sağlık güvencesi olmayanlar nereye başvuracak?

Peki sağlık güvencesi olmayanlar nereye başvuracak? Eğer sorgulama sonucu e-devlette müstehak olmadığınızı yani sağlıktan yararlanmadığınızı tespit ettiyseniz vakit kaybetmeden en yakın Sosyal Güvenlik Merkezi'ne başvuru yapmanız gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sksdb.sinop.edu.tr

Sigortasız çalışan para alabilir mi?

Yargıtay kararlarında, sigortasız çalışan işçilerin de kıdem tazminatı alabileceği belirtilmektedir ancak ispat yükü de bu iddiayı öne süren işçide olacaktır. Örneğin bir iş yerinde çalıştığınızı işvereninizle aranızda geçen mesajlarla veya tanıklarla ispat edebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: okyanushukuk.com

Değer kaybı hangi sigortadan istenir?

Araç Değer Kaybını Talep Edebilecek Kişiler

Dolayısıyla, meydana gelen trafik kazasında kusuru olmamasına rağmen aracında değer kaybı oluşan araç sahibi, kazaya sebep olan kusurlu aracın trafik sigortası poliçesini düzenleyen sigorta şirketine başvurabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Değer kaybı ön ödeme nedir?

Değer kaybı tazminatı nedir? Kaza sonrası hasar gören araçlar hem TRAMER kayıtlarında hasarlı araç olarak geçiyor hem de onarım gördüğünden piyasa rayiç değerinde maddi kayba neden oluyor, yani değer kaybı yaşanıyor. Bu kayıp, trafik sigortasından karşılanıyor. Buna da değer kaybı tazminatı deniyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Sigorta ettiren tazminat alabilir mi?

Sigorta ettiren, zararın giderilme- sini aralarındaki sigorta sözleşmesi gereğince sigortacıdan talep edebilir. Bu alacak hakkının konusu, sigorta tazminatıdır6. Sigorta ettiren, zararın giderilmesini zararın sorumlusu olan üçüncü kişilerden de talep edebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr
Önceki makale
Renk psikolojisi nedir?
Sonraki makale
20 kg kargo kaç TL tutar?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT