Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Susmak sünnet midir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Susmak sünnet midir?

Resulullah efendimizin sözleri, ibadetleri, işleri, itikatları, ahlâkı sünnet olduğu gibi, bir şey yapılırken görünce, mâni olmayıp susması da sünnettir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dinimizislam.com

Sessiz konuşmak sünnet mi?

Nitekim Kur'ân-ı Kerîm'de, “Rabbinize yalvararak ve için için dua edin…” (el-A'râf, 7/55) buyrulmaktadır. Ancak içtenlikle ve samimi olduğu sürece, sesli olarak dua edilebilirse de sessiz olması daha uygundur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Ağzın doluyken konuşma günah mı?

Genel olarak alimlerin bu konudaki görüşleri şu merkezdedir: Yemek esnasında konuşmanın sünnet olduğu söylenemez. Çünkü, bu konuda Hz. Peygamber (a.s.m)'in ne bir emri ne de bir yasağı söz konusudur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Ağızda yemek varken konuşmak haram mı?

Cevap: Yemek yerken konuşmak günah değildir! Çünkü Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) yemek yerken konuşmuştur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sahihhadisler.com

Sofra başında konuşmak günah mı?

Sofrada güzel mevzulardan konuşmak caizdir. Hiç konuşmamak Mecusi âdetidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekrembugraekinci.com

Yemek yerken konuşmak mı yoksa susmak mı daha doğrudur?/Birfetva - Nureddin YILDIZ

İlgili 28 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Tabakta yemek bırakmak günah mı?

9- Ekmekle karpuz yerken, ekmeği sağ ele alıp, sonra karpuzu sol elle yemek, 10- Kapta kalanı sıyırıp yemek, [Hoşaf, ayran gibi şeylerin artığına su koyup, çalkalayıp içmek çok sevabdır. Sonra yemek şartıyla, tabakta, bardakta artık bırakmak caizdir. Resulullah efendimiz, müminin artığını yemeyi severdi.]

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.dinimizislam.com

Sofradan 3 şey kaldırmak sünnet mi?

- Peygamberimizin sofradan kalkarken 3 şey kaldırmasına dair bir hadis var mı? - Efendimizin (sav) sofradan kalkarken 3 parça şey de kendisi kaldırır idi diye bir sünnetini duymuştum, böyle bir sünneti var mı? Değerli kardeşimiz, Erkeğin ev işlerinde hanımına yardımcı olması sünnettir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Yemekte video izlemek günah mı?

Televizyon seyretmenin günah olup olmaması, tamamen programa bağlı bir durumdur. Toplumumuzun ahlak, ilim, iman, irfan ve edep değerlerine riayet eden programları izlemekte bir sakınca yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Yemek yerken susmak günah mı?

Yemek yerken susmak mi sunnettir konusmak mi sunnettir :)) ? Yemek yerken susmak Hristiyanların âdeti olduğu için, yemek yerken konuşmak sünnettir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kizlarsoruyor.com

Müzik eşliğinde yemek yemek caiz mi?

Yemek yerken dans etmemeli, müzik dinlememeliyiz. Çünkü bu masadaki kişilere saygısızlık olur. Aynı zamanda Allah'ın bize verdiği yiyeceklere, nimetlere de saygısızlık olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eodev.com

Karşı cinse dokunmak haram mı?

Mahrem olmayan kadına bakmak haram olduğuna göre, onlara dokunmak veya tokalaşmak mutlaka haramdır. Peygamber'e (sav) biat eden kadınlar dediler ki: "Ey Allah'ın Resulü, biat ederken elimizi tutmadınız." Peygamber (sav) "Kadınların elini tutup tokalaşmam." buyurdu (Ahmed bin Hanbel, Nesâî, İbn Mâce).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gazeteduvar.com.tr

Çöpe atılan bir şeyi almak caiz midir?

Başkalarının rızası olmadan mallarını ellerinden almak câiz olmadığı gibi kaybettikleri mal ya da eşyayı alıp sahiplenmek de câiz değildir. Bir kimse bir yerde bir miktar para veya eşya bulsa onu sahibine vermek üzere alabilir. Ancak kendine mal edinmek üzere alması başkasının malını gasp etmek hükmündedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Küfür etmek caiz mi?

Küfür, kişilerin isteyerek ya da istemeyerek kullandıkları kötü ifadeler içeren sözlerdir. İslam dinine göre de küfür etmek hoş karşılanmayan ve Müslümanlara haram kılınan bir eylemdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Sünnet yapılmazsa günah olur mu?

Sünneti terk etmek günah değildir. Sünnetleri özürsüz olarak kılmamakta ısrar etmek, küçük günah olur. Sünnete önem vermeyen ise kâfir olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.dinimizislam.com

Sünnet olmasak olur mu?

İslam âlimlerinin çoğunluğu, sünnet olmanın vacip olduğunu söylerken Hanefiler bunun meşru bir mazeret olmadıkça terk edilmemesi gereken bir sünnet-i müekkede olduğunu vurgulamışlardır. Bu itibarla sonradan Müslüman olan ya da küçükken sünnet olamamış bir kimsenin sünnet olması gereklidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Güzel konuşmak sünnet mi?

Peygamber (a.s.m)'in ne bir emri ne de bir yasağı söz konusudur. Bu sebeple, yerine göre konuşmak, güzel sohbette bulunmak güzeldir, fakat bu bir sünnet olarak algılanamaz.(bk. Münteda'l-fetava'ş-şeriye). Özellikle misafir varken, onunla sohbet ederek yemek yemek daha güzel olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: risalehaber.com

Susmak sevap mıdır?

3- İbadetlerde susmanın vacip olduğu durumlar arasında, sabah, akşam ve yatsı gibi sesli (cehrî) kılınan namazlarda imamın arkasında, cum'a namazında imam hutbeye başladığı andan itibaren ve Kur'an okunurken sükût etmek vaciptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Islamda susmak nedir?

Susma anlamında bir fıkıh terimi. Bir hukukî işlemi gerçekleştirmeye ilişkin iradenin dışa yansıtılması. Kendi aleyhine başkasına ait bir hakkı haber verme anlamında fıkıh terimi. Hukukî işlemlerde iç iradeyi veya irade açıklamasının unsurlarından olan hukukî sonuca erişme iradesini ifade eden fıkıh terimi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: islamansiklopedisi.org.tr

Yemek bırakmak günah mı?

Değerli kardeşimiz, Yiyecek ve içeceklerin üstünü açık bırakmak günah değildir. Ancak Peygamber Efendimiz (asm), yiyeceklerin ve içeceklerin üstünün kapatılmasını tavsiye etmiştir. Bu tavsiyeye uymak iyi olmakla beraber uymayan günah işlemiş olmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Ön sevişme günah mıdır?

Ön sevişme ve cinsel ilişki sırasında koca, kadının göğsünden zevk almasına izin verilir, Hanefi mezhebinde bu harekette salgı (yani süt) tüketilmediği sürece caizdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Youtuber olmak günah mı?

Sosyal medya platformlarında içerik üretenlerin; suç unsuru barındıran, kul ve kamu haklarını ihlal eden, özel halleri ve mahrem bilgileri ortaya koyan yayınlar üzerinden kazanç elde etmesi caiz değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Tik Tok kullanmak günah mı?

Herhangi bir video paylaşım sitesi / uygulaması üzerinden yayınlanan videolarda, dinen yasaklanan bir unsur olmaması, videoların resmi kurallara ve usulüne uygun olarak yapılması ve reklam içeriklerinin de dinen caiz ve meşru olması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Peygamber Efendimiz hangi meyveyi severdi?

ÜZÜM: Efendimiz -sallâllâhu aleyhi ve sellem- üzümün yaşına da, kurusuna da bereketli olması için duâ etmiştir. Üzüm, en sevdiği meyvelerden biridir. Üzümü, salkımının altından başlanarak yenmesinin sünnet olduğu rivayet edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

En büyük sünnet nedir?

“Peygamber Efendimiz'in (asm) en büyük sünneti; iman ve Kur'ân hakikatlarını yayması, talim ve tatbîk etmesidir” dedi. Sonra İmam-ı Âzam Hazretlerinin “Fıkhu'l Ekber” isimli eserini misal gösterdi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yeniasya.com.tr

Peygamber Efendimiz kahvaltıda kaç zeytin yerdi?

kahvaltıda 7 tane zeytin yemek sünnettir. zaten bunu söyledik daha önce. biliyosunuz o zeytinleri de elle alıp yemek sünnettir. sağ elle peygamberimiz zeytinle çatal batırmamış. neden zeytin.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tiktok.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT