Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Gebe koyuna yonca verilir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Gebe koyuna yonca verilir mi?

Gebe hayvanla fazla miktarda kuru yonca otu ve baklagil samanları verilmemelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: midkkyb.org.tr

Gebe koyun ne kadar yem yer?

Embriyonun döl yatağına tutunabilmesi için beslemenin uygun yapılması gerekir. 2-Gebeliğin orta 3-15 haftası: Bu dönemde meraya dayalı besi yapılıyorsa ilave olarak hayvan başı günlük 1 kg kaba yem ve 250-300 gr Gebe Koyun Yemi yedirilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bayramogluyemun.com

Koyuna yonca ne kadar verilir?

Bu ek yemlemede elimizde kaliteli kuru yonca varsa 500 g' dan başlayıp 1.5 kg'a kadar çıkarak verebiliriz. Bu yoksa fabrika yemi veya arpa yulaf karışımı 400 gramdan başlayıp 700-800 grama kadar çıkarak yedirebiliriz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: istanbul.tarimorman.gov.tr

Kuzulu koyuna hangi yem verilir?

Tek kuzulu koyunlara günlük 700 gr. dane yem karması, ikiz kuzulu koyunlara da 1 kg. dane yem karması verilir. Verimsiz dönemde mera ve anız otlatması kafi gelmektedir. Önce kuzu büyütme yemine azar azar besi yemi katılır. Sonra her iki yem ayrı ayrı yemliklere konur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: midkkyb.org.tr

Gebe koyuna süt yemi verilir mi?

GÜRDAL KOYUN SÜT yemi verilmesine gebeliğin son 3 haftasından itibaren başlanmalıdır. Bu uygulama doğuma kadar devam ettirilmeli ve doğumdan sonra yavaş yavaş arttırılmalıdır. Yüksek miktarda süt veren koyunlarda GÜRDAL KOYUN SÜT yemi miktarı 1.5 – 1.7 kg /gün seviyesine kadar yükseltilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gurdalyem.com.tr

Geleceğimiz Tarım | KOYUNDA GEBELİĞİN SON DÖNEMİ VE DOĞUMU

İlgili 22 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Gebe ineğe yonca verilir mi?

Yonca yüksek oranda kalsiyum içerdiğinden gebeliğin son 20 gününde verilmemelidir. Onun yerine kuru ot veya çok az olmak şartıyla silaj verilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: balikesirdsyb.org.tr

Kuzuya yonca verilir mi?

Bu sonuçlara göre kuzulara kaba yem kaynağı olarak saman yerine kuru yonca verilmesi daha uygundur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Yeni doğum yapmış koyuna ne verilir?

Doğuran koyunlara yumuşak kuru otlar verilmelidir. **Doğumdan sonra kuzular analarından süt emmeye alıştırılmalıdırlar. Anası sütsüz veya ölmüş olan kuzular, kuzusu ölmüş veya fazla sütlü koyunlara emiştirilerek onlara alıştırılmalıdırlar. **Doğan bütün kuzulara mutlaka ağız sütü içirilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vetrehberi.com

Koyunlara tuz ne zaman verilir?

Merada belirli yerlere, özellikle su yalaklarının yanına yerleştirilen tuzların yağmurlardan korunacak şekilde muhafaza edilmesi gerekiyor. Ayrıca genellikle koyunların gündüz dinlendiği gölge alanlara, gece barındıkları ağıllara tuzlar konuluyor ve koyunlara en az haftada bir gün kaya tuzu verilmesi öneriliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarfin.com

Kuzu nasıl hızlı kilo alır?

Mera çok iyi değilse, günde 2-4 kilo silo yemi yedirilir (mısır, pancar yaprağı, çayır otu silajı gibi). Ayrıca, günde 500-600 gram da kesif yem verilir. Bu besi sonunda, kuzular 40-50 kilo canlı ağırlığa ulaşırlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarimkutuphanesi.com

Yonca hayvana yarar mı?

Yem bitkilerinin en önemlilerinden biri olan yoncanın yem değeri de oldukça yüksektir. Bu nedenle yonca, dünyada en çok yetiştirilen yem bitkileri arasındadır. Yonca, hayvan beslemede genellikle kuru ot olarak kullanılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: amasyadsyb.org

Kuzulara yonca ne zaman verilir?

Kuzuların önünde 2. haftadan itibaren serbest olarak TRAKYEM kuzu başlangıç yemi ile birlikte kaliteli kuru ot veya kuru yonca ve su bulundurulmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trakyabirlik.com.tr

Koyun hangi otu sever?

Koyunlar toprak yüzeyindeki yumuşak bitkileri (mera) otlamayı tercih ederler. Mera terimi çok çeşitli bitki türleri içerir: çimen, yonca, kabayonca (Medicago sativa), hindiba, baklagiller, bazı çalıya benzer çalılıklar vs.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: wikifarmer.com

Gebe koyuna hangi vitamin verilir?

Bu nedenle özellikle gebeliğin son döneminde vitamin A, E ve Se yetersizliği veya dengesizliği nedeniyle, doğumdan sonra kuzularda meydana gelen ölümleri azaltabilmek, koyunlarda fertiliteyi artırabilmek ve bazı kan parametrelerini fizyolojik sınırlarda tutabilmek amacı ile bu çalışma planlanmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aj.tubitak.gov.tr

Gebe koyun sağılır mi?

Gebe koyunların günde ortlama130-180 gr , ikiz taşıyanların 160-225 gr ağırlık kazanmaları normaldir. Koyunlar meradan mümkün olduğunca yararlandırılmalı, bol hareket etmeleri sağlanmalı, rutubetsiz ve havadar bir yerde tutulmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: abmgrup.com.tr

Gebe koyun kaç ayda doğurur?

Gebelik süresi için genel ortalama 150.97 ± 0.054 gün olup, 145-159 gün arasında değişmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Gebe hayvana tuz verilir mi?

Doğuma 15-20 gün kala hayvanlarımızın kuru madde alımları sık sık kontrol edilmeli, doğuracağı hafta sağmal rasyonun yarısını tüketebilir durumda olmalıdır. Meme ödemini artıracağından kuru dönem boyunca hayvana tuz ve soda gibi sodyum oranı yüksek katkılar verilmemelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ozturkyem.com

Koyun günde ne kadar su içer?

Koyunlar cüsselerine, yedikleri yemin miktarına ve cinsine, mevsimlere ve hava sıcaklığına bağlı olarak günde 2-8 litre su içerler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarimorman.gov.tr

Koyunlar neden kaya tuzu yer?

Tuz hayvanların hastalıklara karşı bağışıklık kazanmasına ve direnç kazanmasına yardımcı olur. Tuzun öncelikle sodyum ve klorürden oluşması, ancak kalsiyum, magnezyum, selenyum ve fosfor gibi diğer temel iz mineralleri içermesi hayvanların sağlıklı gelişimi için önemlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: koyuncutuz.com

Koyun doğumdan kaç ay sonra koça gelir?

Erkek hayvanlar, gelişme durumuna göre 5-6 aylık iken, dişi hayvanlar 6-10 aylık iken çiftleşme isteği gösterir. Dişi ve erkek yavrular bu yaşlarda birbirlerinden ayrılarak ayrı ayrı yerlerde barındırılmalıdırlar .

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarimkutuphanesi.com

Koyun kuzuyu kabul etmiyor ne yapmalıyım?

İlk doğduğunda kuzuyu direk başka kuzuların içerisine attığın zaman koyun kuzusunu almıyor. Aldırmak içinde ya kuzunun sırtına tuz süreceksin yada koyunun sütünü sağıp yavrunun üzerine süreceksin ki yavruyu kabul etsin. Koyunun kendi sütünü sağıp biberona koyuyoruz ondan sonra kuzuyu tutup emziriyoruz" dedi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

Koyunların koca gelmesi için ne yapmak lazım?

Koyunlarda kızgınlıklar toplulaştırılarak koç katım süresi kısaltılabilir. Bunun için ya yapay hormon uygulanabilir ya da doğal yöntemler uygulanmalıdır. Doğal yöntemler olarak; koyunlar toplu olarak kuru çıkartılır, koç katım öncesi (17 gün) koyunlar arasına uyarıcı koçlar salınır ve flushing uygulanmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pegamerinos.com

Yonca yiyen koyuna ne yapılır?

Yoncanın faydalı bir bitki olduğunu belirten Ünlü, "Yonca kontrolsüz yenirse ve üzerine bir de su içirilmesi hayvanlarda ani şişmeye bağlı olarak ölümlere neden olur. Bu tip durumlarda acil olarak vatandaşlara biz hayvanın midesini deriye yakın olması nedeniyle sol taraftan delmeyi öneririz. En pratik yöntemi budur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Besi kuzusuna yonca verilir mi?

Süt kuzusu besisinde kuzuların gelişmesi daha çok anaların süt verimine bağlıdır. Bunun için anaç koyunlar 16 haftalık besi süresince fazla süt verebilmeleri için çok iyi beslenmelidirler. Ayrıca bu kuzulara 2. Haftadan itibaren bol miktarda kaliteli kesif yem ve yonca ve çayır otu verilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tavsiyeediyorum.com

1 aylık kuzuya ne verilir?

Normalde kuzular daha 2 günlükken süt harici şeylerle de beslenmeye başlayabiliyorlar (bunu tavsiye etmiyoruz tabii). Ama sizin kuzunuz 1 aylık olduğu için rahatlıkla çim ve samanla beslenebilir. Bunların bir süre küçük parçalar halinde verildiğinden emin olun.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: evrimagaci.org
Önceki makale
Magnezyum kaybı neden olur?
Sonraki makale
Ateşli öpüşme ne demek?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT