Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Aldığım evin eski su borcu kime ait?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Aldığım evin eski su borcu kime ait?

Yeni mülk sahibi, apartmanın eski gider borcunu ödemekle mükellef değildir. Ev satın alındıktan sonra kat maliklerinden beklenen giderlerden ise sorumludur. Apartman yönetimi, bu konuda ödenmeyen aidat ya da ortak giderler ile ilgili icra takibi başlatabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sahibinden.com

Yeni malik eski borçlardan sorumlu mu?

YENİ MALİK ESKİ MALİKİN ÖDENMEMİŞ AİDAT BEDELLERİNDEN SORUMLU MUDUR ? Yeni malikin evi satın aldığı andan önce eski malike ait olan aidat borçlarından sorumluluğu bulunmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kayihukuk.com.tr

Eski Demirbaş borcunu kim öder?

Kat malikinin mülkiyet hakkı devam ettiği sürece bu ana kurala uymak zorunluluğu vardır. Kat maliki ancak, mülkiyet hakkı sona erdiği andan itibaren bu yükümlülükten kurtulur. Bu andan itibaren sorumluluk -mülkiyetin devri tarihinden sonra gerçekleşen ortak gider, aidat ve avans borçları için- yeni malike aittir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sezgenhukuk.com

Su borcu olan ev satılır mı?

Banka, mevcut kredi borcunu konutu satın alacak kişiye devreder. Gayrimenkulü satan kişinin kredi borcu kapanmış olur. Ev üzerindeki ipotek ise devam eder. Evin yeni sahibi, kredi taksitlerinin tamamını ödediği zaman bankaya başvurarak fek yazısı alır ve tapu devir işlemini gerçekleştirebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sahibinden.com

Evin vergi borcunu kim öder?

Bu şartı karşılayan mülklere yönelik ödemeler, tapu sahibinin sorumluluğundadır. Eğer mülkün tapu sahibi yoksa vergi ödemelerini yapması gerekenler arsa ya da binanın tahsis edildiği kişilerdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: axasigorta.com.tr

Borcundan Dolayı Ailenin Evine, Mallarına Haciz Gelir Mi? Eşler Birbirlerinin Borcundan Sorumlu Mu?

İlgili 21 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Ev aldıktan sonra belediyeye bildirim yapılmazsa ne olur?

Emlak beyanı yapılmazsa ne olur? Emlak bildiriminin gayrimenkul tapusunun alındığı yıl sonuna kadar belediyeye verilmesi gerekiyor. Bildirimin süresinde verilmemesi halinde, vergi idarece tarh edilir. İdarece tarhiyatta her yıla ilişkin vergi değeri, 29 uncu madde hükmü dikkate alınarak hesaplanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hepsiemlak.com

Emlak vergisi borcu tapuda çıkar mı?

Tapu müdürlükleri taşınmazların emlak vergisi değerine ve vergi borcuna ilişkin sorgulamaları sistem üzerinden yapar, taşınmazın emlak vergisi borcu bulunduğunun görülmesi durumunda taşınmazın devir ve ferağ işlemleri karşılanmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gayrimenkulmevzuati.com

Su borcu olup olmadığı nasıl anlaşılır?

-www.turkiye.gov.tr adresini tıklayarak, T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile e-Devlet sistemine giriş yapın. - Ardından arama çubuğuna "İSKİ borç ödeme" yazın. - Karşınıza çıkacak sayfada ödenmemiş fatura bilginizi ve ne kadar borcunuz olduğunu göreceksiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Su borcunu ödemezse ne olur?

Borçlarını süresi içerisinde ödemeyen abonelere 7 gün zarfında borçlarını ödemelerini bildiren ihbarname verilir. 7 günün sonunda borcunu ödemeyenlerin suyu kapatılır ve borcu yasal takibe alınarak tahsil edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isu.gov.tr

Bir evin ipotekli olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Bu işlem oldukça kolaydır. Gayrimenkulün sahibi, internet yolu ile ya da ilgili belediyelere ve tapu müdürlüklerine gitmeli, ilgili belgeyi talep etmelidir. İnternetten sorgulama yapmak adına e-devlet uygulamasına giriş yapılmalıdır. Tapu üstündeki ipotek ve borç bilgisi 3. Şahıslar tarafından öğrenilemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hepsiemlak.com

Dairesi boş olan ev sahibi aidat öder mi?

BOŞ EVE AİDAT ÖDENİR Mİ? Bu sorunun yanıtı Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yer almaktadır. Kişi maliki olduğu evde otursa da oturmasa da giderlere katılmakla yükümlüdür. Yani tüm malikler (oturmasalar dahi) aidat ödemek zorundadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: osmanmeteyildiz.av.tr

Ödenmeyen aidatlardan kim sorumludur?

634 sayılı yasa gereği aidatları ödemekle sorumlu olan kişi kat malikidir. Kiracı ile kat maliki arasındaki kira sözleşmesi yalnızca iki tarafı bağlayan bir sözleşme olduğu için site yönetimini de bağlamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: emlakjet.com

Aidat ödemeyen ev sahibi nasıl icraya verilir?

Kat maliklerinin, gider borcunu ödemeyen kat maliki veya diğer sorumlulardan olan alacakları önceliklidir. AİDAT BORCUNU ÖDEMEYEN KAT MALİKİNE ÖNCE NOTER ARACILIĞI İLE İHTARNAME ÇEKİLEBİLİR. Aşağıda yer alan şekilde gönderilen bir ihtarnameye rağmen ödeme yapmayan kat malikine karşı icra takibine girişilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nazimekalan.av.tr

Yeni malik eski malikin haklarına halef olur mu?

Bu durumda yeni malik kira akdinde eski malikin yerini alacaktır. Yargıtay bu durumda yeni maliki eski malikin halefi olarak kabul etmektedir[5]. Bu hüküm sadece konut ve işyeri kiralarında kiralananı herhangi bir sebeple edinen kişiye, kira sözleşmesini sona erdirme hakkı vermektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: altasavukatlik.com.tr

Yeni malik 6 ay beklemek zorunda mı?

Yeni malik kiralananı edinme tarihinden itibaren 1 ay içinde kiracıya yazılı bir bildirimde bulunmak şartıyla 6 ay sonrası için kiracının tahliye edilmesi için dava açabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mihci.av.tr

Yeni malik ne zaman dava açabilir?

DAVA SÜRESİ

Kiralananı iktisap eden kimse iktisap tarihinden itibaren bir ay içerisinde talebini içeren ihtarname ile kiracıyı haberdar ettikten altı ay sonra dava açabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kilinc.av.tr

Ev sahibi su aboneliğini iptal edebilir mi?

Öncelikle ev sahibinin, Ceza Hukuku yönünden sorumluluğu bulunmaktadır. Zira kiracının elektrik, su veya doğalgaz aboneliklerini kiracının izni olmadan kapattırmak Türk Ceza Kanununa göre suçtur. Ceza kanunumuzun 123. Maddesi ''kişilerin huzur ve sükûnunu bozma'' suçunu tanımlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ckhukuk.com.tr

Su borcu icraya verilir mi?

"Birçok tüketici, çok yüksek meblağlarda olmayan elektrik, su, doğalgaz, telefon, internet, uydu tv gibi borçları yüzünden icralık olabiliyor. Tüketici Kanunu, 3 bin 480 liraya kadar olan uyuşmazlıklarda tüketici hakem heyetlerine başvurulmasını zorunlu kılıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aa.com.tr

Su borcu ödenmezse ne zaman kesilir?

3.Bildirime rağmen eski borçlar ve yeni su tüketim bedelinin 10 gün içersinde ödenmemesi halinde abonenin suyu, sayacı aparatlamak, tapa kullanmak gibi yöntemlerle kesilir. 4.Suyun kesilmesine rağmen borç ödenmezse, kesme tarihinden itibaren en geç 2 ay içerisinde sayaç sökülür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: izsu.gov.tr

Adıma olan bütün borçları nasıl öğrenirim?

İnternet ortamında icra takibi sorgulaması e-devlete giriş yaparak gerçekleştirilir. T.C. Kimlik numarası ve E-devlet şifresi ile siteye giriş yaptıktan sonra “icra takibi sorgulama” sekmesine giriş yaparak veya “dava dosyası sorgulama” sekmesine giriş yaparak icra takibi sorgulaması gerçekleştirilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Su faturası kimin adina?

Kiralanan iş yerlerine ait su, elektrik, doğalgaz ve hatta kimi zaman telefon abonelikleri mülk sahibi adına olmakta ve bu hizmetlerin kullanımı sonucu düzenlenen faturalarda bu şahısların adına gelmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebevergi.com

Su borcu ödenmezse su kesilir mi?

Su borcunu süresi içinde ödemeyen abonelerin suyu kesilir, borcu ödedikten sonra kapama ve açma ücreti alınarak açılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: saski.gov.tr

Emlak vergi borcu kaç yılda zaman aşımına uğrar?

6183 sayılı Kanunun 102 inci maddesinde ise; amme alacağının, vadesinin rastladığı takvim yılını takip eden takvim yılı başından itibaren 5 yıl içinde tahsil edilmemesi durumunda zamanaşımına uğrayacağı düzenlenmiştir. Dolayısı ile emlak vergisi açısından tarhiyat zamanaşımı süresinin 5 yıl olduğu anlaşılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: malimevzuat.com.tr

Ev satışından sonra belediyeye bildirim nasıl yapılır?

Belediyeye Bildirim Unutulmamalı

Sahip olunan evin bağlı bulunduğu belediyeye giderek ilgili görevliye başvuru yapmak, Emlak Vergisi bildirimi yapmak için yeterlidir. Belediyeye giderken mülk tapusunu da götürmek gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sahibinden.com

Evin vergi borcu Yoktur Yazısı nereden alınır?

Vergi borcu yoktur yazısı nereden alınır? Vergi borcu yoktur yazısı, vergi mükellefinin bağlı bulunduğu vergi dairesinden alınır. Vergi borcu yoktur yazısı almak amacıyla yapılacak başvuru, dilekçe ile şahsen yapılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: parasut.com
Önceki makale
Ünilere 15 tatil ne zaman?
Sonraki makale
2023 Netflix ne kadar?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT