Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Sürekli öksürük ve balgam hangi doktora gidilir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Sürekli öksürük ve balgam hangi doktora gidilir?

Bu hastalıklar adına dahiliye ya da kulak burun boğaz bölümlerine gitmek gerekir. Çocuklardaki öksürüğe, çocuk doktorları da bakabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Geçmeyen balgamlı öksürük için hangi doktora gidilir?

Balgamsı veya balgamsız ya da akut veya kronik gibi çeşitleri bulunan öksürük için Kulak Burun Boğaz polikliniğine gidilmesi gerekmektedir. KBB bölümü dışında dahiliye bölümüne de gidilmesi mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

Geçmeyen öksürük ve balgam neyin belirtisi?

Balgamlı öksürüğün genelde nedeni, akciğerde oluşan hasar, kronik reflü, KOAH, bronşit, verem, alerji, zatürre ve sinüzittür. Günlük hayat kalitesini etkileyen ve halsizliğe neden olan balgamlı öksürük solunum yollarında oluşarak kişiye rahatsızlık hissi vermektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memorial.com.tr

Kesilmeyen öksürük için hangi doktora gidilir?

Öksürük için öncelikle göğüs hastalıkları uzmanına başvurmak gerekir. Fiziki muayene ve hastanın öksürük geçmişinin alınması sonrasında, istenilecek akciğer filmi ve solunum fonksiyon testi sonuçlarında görülen göğüs hastalıklarına bağlı bir öksürük varsa uzman doktor tarafından tedavi başlatılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medicana.com.tr

Aşırı balgam için hangi doktora gidilir?

Sorunun başlıca kaynağı akciğer olduğundan dolayı mutlaka bir göğüs hastalıkları uzmanı ile görüşülmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: esencanhastanesi.com.tr

Öksürük kaç günden fazla sürerse doktora gidilmeli? | Dr. Ender Saraç ile Sağlıklı Günler

İlgili 43 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Geçmeyen balgam neyin belirtisi?

Uzun süreli balgam oluşma durumu bazı hastalıklar nedeniyle görülür. Bunlar; kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH), kistik fibroz ve astım gibi hastalıklardır. Balgam kahverengi bir görünüme sahipse bu, bakteriyel zatürre, KOAH, kistik fibroz gibi hastalıkların apse yapmasından kaynaklanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: acibadem.com.tr

Sürekli balgam atmak neyin belirtisi?

Balgam, vücut için koruyucu bir salgı olmasından dolayı bazı sağlık sorunları yaşadığımızda ürettiğimiz balgamın miktarı artar. Bu sebepten ötürü balgamı bir belirti olarak görmek mümkündür. Astım, bronşit, alerjiler, zatürre ve soğuk algınlığı gibi bazı hastalıkları yaşayan kişilerin ürettikleri balgam miktarı artar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

Geçmeyen öksürük ve balgam nasıl geçer?

Bal, limon, ılık su ve karabiber karışımı balgam söktürerek öksürüğün hafiflemesine yardımcı olacaktır. Okaliptüs, nane, anason, kekik ve rezene çaylarının da balgamlı öksürüğe iyi geldiği bilinmektedir. Civanperçemi bitkisi de balgamlı öksürüğü geçirmede bire bir mucizeler arasında yer alır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Hiç Geçmeyen öksürük neden olur?

Geçmeyen kuru öksürük, çoğunlukla sık sık tekrar eden üst solunum yolu enfeksiyonlarından kaynaklı olan bir durumdur. Ancak geçmeyen kuru öksürük bazı kişilerde reflü, akciğer hasarlanmaları, kalp yetmezliği, tüberküloz gibi daha ciddi rahatsızlıkların da habercisi olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: florence.com.tr

Uzun süreli öksürük neyin belirtisi?

Öksürüğün pek çok nedeni olabilir. Nezle ve grip, farenjit, astım, geniz akıntısı, reflü, kalp yetmezliği, tüberküloz, akciğerde sıvı toplanması gibi hastalıklar kuru öksürüğe neden olabilir. Öksürüğün en yaygın nedeni, öksürüğün soğuk algınlığının, Covid-19'un veya gribin bir parçası olduğu viral enfeksiyondur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memorial.com.tr

Balgamli Oksuruk ne zaman tehlikeli?

Balgamlı öksürük zatürre (pnömoni), akciğer apsesi, tüberküloz ve veremdir. Balgamlı öksürük, ateş, mide bulantısı, genel olarak vücut ağrısı ya da göğüs ve sırt bölgesinde ağrı gibi belirtilerle birlikte seyrediyorsa mutlaka uzman tarafından muayene edilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: npistanbul.com

Balgamlı öksürük ne zaman tehlikeli?

Sürekli tekrarlayan balgamlı öksürük varsa ve kendiliğinden kısa sürede düzelmiyorsa, bir sağlık kuruluşuna başvurarak tıbbi destek almak gerekebilir. Verem, astım, koah, akciğer kanseri gibi ciddi hastalıkların da belirtilerinden biri balgamlı öksürük olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: grintuss.com.tr

Öksürük geçmezse ne yapmalı?

Öksürük kesici ilaçlar geçici çözümdür, ilaç kullanmayınca tekrar şikayetler ortaya çıkacaktır. Ama kısa süreli üst solunum yolu enfeksiyonu veya grip gibi durumlarda ıhlamur, kekik ve sinir otu gibi bazı bitki çayları, ılık su-süt, karabiberli-ballı ılık su gibi karışımların da faydası olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: irfanucgun.com

Yutulan balgam nereye gidiyor?

Normalde bronşlardan günlük 75-100 ml sekresyon salgılanır. Üretilen mukus solunum yollarını nemlendirir ve küçük yabancı maddelerin yakalanmasını sağlar. Bu miktardaki balgam farkında olmadan boğaza gelir ve tükürükle birlikte yutulur. Normal balgam sekresyonu öksürüğe neden olmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bisolnatur.com.tr

Akciğerde balgam olduğu nasıl anlaşılır?

Bununla birlikte balgamın akışkanlığı, yapısında bulunan musin seviyesi ile ters orantılıdır. Musin seviyesi arttıkça balgamın içeriğinde bulunan su miktarı da azalmaktadır. Bu da mukusu daha yapışkan bir hale getirir. Yapışkan mukus, boğazda hırıltı ve balgam belirtileri ile kendini gösterir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avicennaint.com

Alerjik öksürük için hangi doktora gidilir?

Ancak, alerjik astım gibi hastalıklarda gitmeniz gereken doktor bir alerji ve göğüs hastalıkları uzmanı olmalıdır. Çünkü alerji ve göğüs hastalıkları uzmanları, tüm alerjik hastalıklar konusunda geniş çaplı eğitim almış, deneyimli uzmanlardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alerjidoktoru.com.tr

Öksürük ne zaman tehlikeli olur?

Yüksek ateş, nefes darlığı, çok miktarda veya normal rengi haricinde balgam üretimiyle birlikte öksürük ortaya çıktığında doktora gitmelisiniz. Kan öksürmek bir başka önemli bulgudur ve ciddi bir hastalığa işaret edebilir. Özellikle kalıcı, kronik öksürük durumunda mutlaka bir sağlık uzmanına başvurulmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: acibadem.com.tr

Öksürüğü şıp diye kesen ne var?

ZENCEFİL, KARABİBER, BAL, LİMON, TARÇIN

1 yemek kaşığı bal, 1 çay kaşığı toz zencefil, 1 çay kaşığı toz karabiber, 1 çay kaşığı toz tarçın ve yarım limonu karıştırarak gün içerisinde öğün aralarında mide boşken günde 2-3 tatlı kaşığı tüketerek öksürüğün tahriş edici etkisini azaltabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: acibadem.com.tr

Inatçı öksürük neyin belirtisi?

  • İnatçı öksürük ciddi hastalıkların işareti olabilir. ...
  • Uzun süren öksürük. ...
  • Üst solunum yolu enfeksiyonları ...
  • Astım. ...
  • Öksürüğün nedeni bronşit olabilir. ...
  • Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) ...
  • Akciğer kanseri. ...
  • Gastroözofageal reflü

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: acibadem.com.tr

Balgam gelmesi iyi mi?

Solunum yolu ve akciğeri nemli ve sıcak tutmaya yardımcı olur. Bununla birlikte genellikle balgam çıkarmak endişe edilmesi gereken bir durum değildir. Akciğer ve boğazdaki yabancı ve rahatsız edici maddelerin temizlenmesi amacıyla balgam çıkarılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: anadolusaglik.org

Alerjik öksürük nasıl olur?

Alerji öksürükleri tipik olarak hava yollarının şişmesi veya tahrişinden kaynaklanır. Ayrıca burun akıntısı geliştirirseniz, sinüslerinizde asılı kalan mukus boğazınızın arkasına damladığında da öksürük yaşayabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: okanhastanesi.com.tr

Hangi alerji öksürük yapar?

Alerjik öksürük nasıl olur?; Öksürük alerjik hastalıklardan alerjik rinit (saman nezlesi , bahar alerjisi, polen alerjisi) ve alerjik astımda ortaya çıkar. Alerjik rinitte geniz akıntısı öksürüğe neden olurken, astımda ise hava yollarında biriken şeffaf balgam neden olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: izmiralerjimerkezi.com

Her gün balgam çıkarmak normal mi?

Her gün belli bir miktarda üretilen şeffaf ve sıvı balgam bir sorun oluşturmaz. Ancak akciğerlerde gelişen enfeksiyonlar, hasarlar veya alerjik durumlarda aşırı balgam üretimi başlar. Vücut bir koruma mekanizması olarak öksürükle balgamı dışarı atmaya çalışır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memorial.com.tr

Balgam yutulursa ne olur?

Balgam eğer ağız kısmına hiç gelmediyse yutmak oruca herhangi bir zarar vermiyor. Ancak ağız içerisine geldiği takdirde balgamın dışarı atılması gerekiyor. Temiz olmayan bir madde olarak kabul edildiği için hem sağlık açısından hem de oruç açısından böylesi daha makbul kabul ediliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

Sürekli sarı balgam çıkarmak hangi hastalığın belirtisidir?

Örneğin bronşektazi denilen hastalıkta, hastaların 24 saatte bir su bardağından fazla sarı-yeşil renkli balgam çıkarması tipiktir. Buna karşılık nadir bir akciğer kanseri tipinde hastalar, litrelerce beyaz, şeffaf renkte balgam çıkarabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: toraks.org.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT