Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Sürekli burun akıntısı için hangi doktora gidilir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Sürekli burun akıntısı için hangi doktora gidilir?

Kulak Burun Boğaz (KBB) : Burun akıntısı Nezle. İşitme kaybı Kulaktan kan gelmesi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: burdurdh.saglik.gov.tr

Alerjik burun akıntısı için hangi doktora gidilir?

Alerjik rinit yani alerjik nezle için doğru teşhis ve tedavi için bir alerji uzmanına gitmelisiniz. Çünkü alerji uzmanları alerjik rinit gibi alerjik hastalıklar konusunda detaylı eğitim almış ve yeteri beceriye sahip, deneyimli doktorlardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alerjidoktoru.com.tr

Burun kontrolü için hangi bölüme gidilir?

KBB (Kulak, Burun, Boğaz) doktorları, sinüslerde meydana gelen enfeksiyonların inflamasyonların ve tıkanıklıkların tanısı, tedavisi ve takibi için uzmanlaşmışlardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: egepolhastanesi.com

Sürekli grip oluyorum hangi doktora gitmeliyim?

Grip ve nezle gibi hastalıklarda hastanelerin Kulak Burun Boğaz bölümüne gidilmesi gerekir. KBB dışında hastanelerin İç hastalıkları yani Dahiliye bölümlerinden de randevu alınabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

Kronik sinüzit belirtileri nelerdir?

Kronik sinüzit gelişen kişilerde birçok belirti ve bulgu ortaya çıkabilir:
  • Tat ve koku almada sorun.
  • Sarı-yeşil renkli burun ve geniz akıntısı
  • Koyu kıvamlı mukusun burun tıkanıklığına neden olması
  • Postnazal damlama olarak tanımlanan burundan mukusun genize doğru sızması

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medicalpark.com.tr

Geniz akıntısı nasıl tedavi edilir?

İlgili 25 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Sürekli burun akıntısı neden olur?

Burun akıntısına genelde burnun içini tahriş edebilen soğuk algınlığı, alerji, sinüs enfeksiyonları veya grip neden olur. Bazı insanların burunları bilinen bir sebep olmaksızın sürekli akar. Yine koronavirüs ve polen, evcil hayvanların tüyü ve toz alerjileri de burun akıntısının nedenleri arasında yer alır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memorial.com.tr

Alerjik sinüzit belirtileri nelerdir?

Bu dört ana belirti;

– Koyu, renksiz burun akıntısı ve geniz akıntısı, – Burundan nefes almayı oldukça zorlaştıran burun tıkanıklığı, – Gözlerde, alında, yanaklarda ve burunda acı, hissizleşme ve şişme, – Yetişkinlerde tat ve koku almada azalma, çocuklarda öksürüktür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alerjidoktoru.com.tr

Sık sık grip olmak neyin belirtisi?

Sık grip olanların önemle üstünde durması gereken konu bağışıklık sistemi. Eğer vaktinde tedbir almazlarsa ilerde ciddi hastalıklar onları bekliyor. Özellikle lösemi, lenfoma ve yumuşak doku kanseri yakalanılacak hastalıklarda birinci sırada yer alıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Neden sık sık nezle olunur?

Kronik yani sürekli nezle ise genellikle alerji veya başka uzun süreli faktörlere bağlı ortaya çıkar. Alerjik nezle; ağaç, çimen, çalı polenlerine, küf mantarlarına, çeşitli hayvanlara ve ev tozu akarlarına karşı oluşur. Polenlere karşı olan mevsimsel nezle (saman nezlesi) ortalama 3-4 ay sürer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Burun akmasına ne iyi gelir?

Alerji ve soğuk algınlığına bağlı burun akıntısını durdurmak için sıcak bir duş alabilir, evin havasını nemlendirmek için buhar makinesi kullanabilir ya da burun ve çevresine sıcak tatbiki yapabilirsiniz. Burun akıntısına tıkanıklık da eşlik ediyorsa tuzlu su çözeltileri hazırlayarak burnunuzu temizleyebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medicalpark.com.tr

KBB ye neden gidilir?

Koku alma kaybı, burun tıkanıklıkları, burun iltihapları, kanama ve şekil bozuklukları gibi şikayetler, birimin ilgilendiği başlıca hastalıklar arasındadır. Kulak burun boğaz uzmanlarının yaptığı muayene ve tetkikler sonucu tanı belirleme işlemi gerçekleşir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medicana.com.tr

Aile hekimi sinüzite bakar mı?

Grip ve soğuk algınlığından sonra en sık görülen sinüzit, ateş ve baş ağrısı gibi semptomlar göstermektedir. Aile hekimleri semptomlardan sinüzit teşhisi yapmaktadır. Tekrarlayan veya şiddetli sinüzit olması durumunda, KBB (kulak, burun, boğaz) doktorundan randevu alınması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

Alerjik sinüzit hangi bölüm bakar?

Sinüzite Hangi Bölüm Bakar? Sinüzit belirtileri yaşayan kişiler tanı ve teşhis için sağlık kuruluşlarının Kulak – Burun – Boğaz uzmanlarına danışabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: amerikanhastanesi.org

Alerjik rinit tedavi edilmezse ne olur?

Alerjik rinit tedavi edilmezse ne olur? Alerjik rinit tedavi edilmezse, semptomlar şiddetlenebilir ve yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilir. Ayrıca, tedavi edilmeyen alerjik rinit, sinüzit, kulak enfeksiyonları, uyku bozuklukları ve baş ağrısı gibi komplikasyonlara neden olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: entukbb.com

Geçmeyen alerjik rinit hangi doktora gidilir?

Bahar alerjilerinin teşhisi ve tedavisi için, erişkinler dahiliye veya immünoloji doktorlarına başvurabilir. Çocuklar için benzer şekilde çocuk hastalıkları veya çocuk immünoloji doktorlarına gitmek gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Geçmeyen alerjik rinit ne iyi gelir?

Alerjik rinit tedavisinde antihistaminler, kortizonlu spreyler (kortikosteroid) ve tuzlu su kullanılabilir. Burunda tıkanıklık fazla olduğu takdirde, ilk etapta dekonjestanlar kısa süreli kullanılabilir. Burunda çok fazla akıntı olduğu takdirde ise ipratropium burun spreyleri yarar sağlayabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cerrahi.com.tr

Geçmeyen nezle neyin habercisi?

Nezle sonrası geçmeyen sarı yeşil burun akıtısı ve baş ağrısı sinüzit belirtisi olabilir. Kulak ağrısı ve kulakta akıntı orta kulak iltihabının habercisidir. Uzun süreli geçmeyen kuvvetli öksürük nefes alma zorluğu ile birlikte ise alt solunum yolları mutlaka incelenmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medicalpark.com.tr

Sürekli burun akıntısı alerji midir?

Uzun süreli geçmeyen burun akıntısının önemli nedenlerinden birinin alerjiler olduğunu belirten İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Çocuk Alerjisi ve İmmünoloji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Akçay, açıkladı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: okanhastanesi.com.tr

En iyi alerjik rinit ilacı hangisi?

Bir çok kişi için alerjik rinit tedavisinde en etkili ilaçlar burun spreyleridir ve sıklıkla önerilen ilk ilaç olurlar. Nazal kortikosteroidlere örnek olarak; flutikazon propiyonet (Flonase), triamsinolon (Nasacort AQ), mometazon (Nasonex) gibi burun spreyleri söylenilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alerjidoktoru.com.tr

Sürekli grip olmak hangi vitamin eksikliği?

D vitamininin doğal bağışıklık sistemi içinde önemli bir rolü bulunmaktadır. Sürekli nezle grip oluyorsanız, iyileşme süreciniz çok uzuyorsa D vitamini eksikliği yaşıyor olabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Alerjik rinit mi soğuk algınlığı mı?

Belirtiler bir hafta içinde azalıp kayboluyorsa soğuk algınlığından kaynaklanabilir. Ancak tüm bahar ayları boyunca devam ediyorsa alerjiden şüphelenmek gerekir. Ateş yok ama sıvı burun akıntısı varsa alerjik nezle; burun akıntısı daha sarı, vücut ağrıları var ve az da olsa ateş mevcut ise bu nezle belirtisidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sencard.com.tr

D vitamini gribe iyi gelir mi?

İngiltere'de yapılan bir araştırma sonuçları sağlıklı beslenmenin yanında D vitamini kullanmanın grip ve nezleyi önleyebileceğini ortaya koydu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bbc.com

Sinüzit oldugumu nasıl anlarım?

Burunda tıkanıklık, tat ve koku kaybı, ateş, koyu bir burun akıntısı, genizde akıntı, sinüzitin en belirgin belirtileridir. Bunların yanında baş ağrısı, ağızda koku, halsizlik, kulakta ağrı ve diş ağrısı yer almaktadır. Bu belirtiler doğrultusunda sinüzit olup olmadığını anlaşılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memorial.com.tr

Sinüziti ne söker?

Araştırmalar, burun deliklerini günde iki kez salin solüsyonu ile yıkamanın (her bir burun deliğinden art arda tuzlu su akıtarak) sinüziti tedavi edip önleyebileceğini göstermiştir. Ayrıca, burun boşluğuna günde birkaç kez tuzlu su püskürtmek tıkanıklığı gidermeye yardımcı olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Sinüzit temizlemek için ne yapmalı?

Soğuk algınlığına bağlı sinüzit tedavisinde antibiyotikler kullanılmalıdır. Semptomların kötüleşmesi durumunda ise doktora gidilmesi gerekir. Sinüslerin tıkanması durumunda temiz su ile hazırlanan tuzlu- karbonatlı sular ve okyanus suları ile burun yıkaması yapılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr
Önceki makale
Uyuz belirtileri ne zaman başlar?
Sonraki makale
Müteheyyiç ne demek TDK?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT