Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Ortodonti tedavisinde Lastik neden takılır?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Ortodonti tedavisinde Lastik neden takılır?

Bu lastikler dişlerin belirli kısımlarında bulunan braketlere yerleştirilir. Bu sayede şekil olarak tam düzenlemeye katkı sağlar. Fakat her tedavide bu lastikler zorunlu değildir. Diş hekimleri tarafından önerilmediği takdirde, tedavinin daha hızlı olabilmesi adına takılmayabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: smyrnadent.com

Diş teli tedavisinde lastik kullanılmazsa ne olur?

Diş Teli Lastiği Kullanımı

Aksi takdirde istenilen sonucun alınması zorlaşmakta ve hatta tedavinin başarıya ulaşmasına engel olmaktadır. Çünkü diş teli lastiği kullanılmazsa dişlerde hesaplanan hareketler elde edilememekte dolayısıyla istenilen sonuç elde edilememektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: firatkocortodonti.com

Diş teli lastiği neden takılır?

Lastik bantlar ortodontik tedavide çoğu zaman önemlidir. Ufak lastikler, diş telini dişlerin üzerindeki braketlere sabitler ve bazen çenenin konumunu ve alt ve üst dişler arasındaki kapanışı ayarlamak için daha uzun bantlar kullanılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: colgate.com

Diş teli lastiği kaç ay takılmalı?

6 ay ila 3 sene arasında değişen diş teli lastiği tedavisi kişinin lastikleri gün içinde kullanma süresine ve şekline bağlı olarak kısalabilir veya uzayabilir. Ancak genellikle diş teli lastiği tedavisinin en az 6 ay sürdüğü ekstrem iyileşme durumları haricinde daha kısa sürelerde kullanılmadığı bilinmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dentalparklinik.com

Diş teli tedavisinde lastiği hangi dişlere takılır?

Örneğin üst çenenin alt çeneden daha önde konumlandığı durumlarda, ağzın kapalı olduğu anlarda alt ve üst ön dişlerin birbirine temas etmediği çapraz kapanışta, dişler arasında fazla boşluk olduğunda, içeri dönen bir diş durumunda diş lastikleri kullanılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dentopol.com

Ortodontik Lastikler Nasıl Takılır? (Sınıf II Elastik Kullanımı)

İlgili 25 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Diş teli lastiği akşam uyurken çıkarılır mı?

Elastikler uyurken de kullanılmalıdır. Gün içinde mümkün olduğunca aynı elastik kullanılmalıdır. Elastikleri çok sık değiştirmeniz diş hareketinizin durmasına bile neden olabilir. Ayrıca çok sık değiştirilen elastikler dişlerde daha çok ağrıya neden olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: drozlemorto.com

Diş teli lastiği sadece gece takılır mı?

Diş teli lastiğinin ne zaman ya da hangi aralıklarla takılacağı diş hekimi tarafından belirlenir. Genel itibari ile diş hekimleri özellikle yemek yenirken diş teli lastiğinin çıkarılmasını önermektedir. Geceleri de diş teli lastiği takılabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: elacabuk.com

Diş teli lastiği zorunlu mu?

Bu lastikler dişlerin belirli kısımlarında bulunan braketlere yerleştirilir. Bu sayede şekil olarak tam düzenlemeye katkı sağlar. Fakat her tedavide bu lastikler zorunlu değildir. Diş hekimleri tarafından önerilmediği takdirde, tedavinin daha hızlı olabilmesi adına takılmayabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: smyrnadent.com

Diş teli lastiği çene yapısını düzeltir mi?

Diş teli çene yapısını bütünü ile değiştirmemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: drbursaortodontist.com

Diş teli lastiği varken çay içilir mi?

Çay, elbette ki diş teli tedaviniz sırasında tüketebileceğiniz bir içecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dentopol.com

Diş lastiği günde en az kaç saat takılmalı?

Diş hareketleri istenilen gibi olmaz. Bu da tedavi süresinin uzamasına neden olabilir. Lastikler yapıları gereği gevşemeye müsaittir. Bu nedenle 24 saatte bir değiştirilmesi gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: okandis.com

Ortodontik lastik yutulursa ne olur?

Yanlışlıkla yutulduğunda problem oluşturmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: drsuhakiralp.com

Diş teli braket lastiği koparsa ne olur?

Braketler ile diş tellerini bir arada tutan ligatürlerden olan lastik ligatürler, aslında ortodontik tedavi sürecinde kaçınmanız gereken yapışkan gıdalar yerken braketlerden çıkabilir. Yerinden çıkan bu lastik ligatürü temiz bir cımbız veya buna benzer bir alet yardımıyla çıktığı brakete yeniden oturtabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nejlailhan.com

Diş teli ne zaman etkisini göstermeye başlar?

Diş teli taktıracak olan hastalar genellikle diş teli takıldıktan sonra dişler ne zaman düzelmeye başlar diye merak etmektedir. Diş teli tedavisi süreci dişlerin durumuna göre 8-24 ay arasında sürmektedir. İster şeffaf ister renkli diş tellerini seçin tüm diş telleri aynı şekilde uygulanmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cagrisibal.com

Diş teli çıktıktan sonra arkaya takılan tel ne zaman çıkar?

En çok merak edilen ise retainer teli ne zaman çıkartılır sorusudur. Diş telleri çıkarıldıktan sonra yerine oturabilmesi için bir süre geçmesi gerekiyor. Yukarıda da belirttiğimiz üzere tedavinin sağlıklı bir şekilde ilerleyebilmesi için Retainer tellerinin 6 ay boyunca ağızda 24 saat durması gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: drbursaortodontist.com

Diş teli takınca dişler sararır mı?

Renk değişikliği Diş teli takarken dişlerinize ve diş etlerinize gereken özeni göstermiş olsanız bile, maalesef dişlerinizde bir miktar renk değişikliği ve hatta dişlerinizde kireçlenme veya kalsiyum birikintileri fark edebilirsiniz. Bütün bunlar zamanla halledilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dentsuadiye.com

Diş teli neden ilk önce üste takılır?

Diş çekimi gereken tedavilerde çekimler tamamlanır ve diş telleri takılır. Öncelikle üst çeneden tedavi başlar ve aylık olarak kontroller devam eder. Birkaç ay sonra alt çeneye de teller takılır. Üst çeneden başlamasının ana sebebi hastanın tellere daha rahat alışmasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kutayortodonti.com

Ağız kapalıyken dişler nasıl olmalı?

Ağzınız kapalıyken dişleriniz tam olarak üst üste gelmelidir. Bununla birlikte, çok az insan böyle ideal dişlere sahiptir, ilgili istatistiklere göre sadece yirmide biri. Çoğu insan için ya tek tek dişler yanlıştır ya da tüm çene yanlış hizalanmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: villadonti.berlin

Ortodontik elastik ne kadar kullanılır?

Bu elastikler medikal alanlarda kullanılan lateksten yapılır ve ağız içinde bulunması hastalara zarar vermez. Elastikler ne kadar günümüz ortodonti tedavi sistemlerinde çok kullanılan bir yöntem olsa da %100 hasta kullanımına bağlıdır. Eğer gösterildiği gibi ve söylendiği kadar kullanılmazsa istenilen etki görülmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: drsahinoglu.com

Diş teli lastiği ile yemek yenir mi?

Bu lastikleri yemek yeme dışındaki tüm zamanlarda kullanmalısınız. Aksi taktirde dişler istenilen duruma gelmeyeceği için diş teli tedavisinin süresi uzayacaktır. Diş teli tedavisin son aşamasında kullanılabilen diş lastikleri yapıları gereğinde bozulabilir, kopabilir ve gevşeyebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: akvadent.com

Ortodonti diş lastiği nasıl takılır?

Diş tellerinizin üst ve alt tellerini birbirine bağlayan bölgelere lastiği doğruca takın. Bu genellikle üst dişlerin üst telleri ve alt dişlerin alt telleri arasına yerleştirilir. Doğru Yerleştirme: Lastiği doğru yere yerleştirdiğinizden emin olun. Lastik telin üzerine tam oturmalı ve gevşek durmamalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: drbursaortodontist.com

Diş teli takıldıktan sonra neler yasak?

Kaçınmamız gereken yiyecekler

Kola, soda gibi asitli içeceklerden uzak durmalı, içilecek ise de çok nadir ve mutlaka pipet ile içilmelidir. Sakız ve lokum gibi yapışkan yiyecekler braketlere ve dişlere yapışacağından kesinlikle yasaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: emident.com.tr

Diş teli lastiği hangi renk olmalı?

Diş teli braket renklerinin de diş teli lastik renklerinden bir farkı yoktur. Diş teli braketi konusunda hastalara herhangi bir renk kısıtlaması sunulmamaktadır. Diş tellerinde olduğu gibi sarı renk gösterme durumu da yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: drbursaortodontist.com

Diş teli takıldıktan sonra ne yapılmamalı?

Diş teli takıyorsanız çürük riskinizi artırabilecek veya diş tellerinize zarar verebilecek bazı yemeklerden kaçınmanız önemlidir. Tatlı, cips ve gazlı içecek tüketiminizi azaltın. Şekerli ve nişastalı yiyecekler plak asidi üretir, bu da diş çürümesine neden olabilir ve diş eti hastalığını tetikleyebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: oralb.com.tr

Diş teli lastiği varken içecek içilir mi?

Diş Teli Takanlar için Yeme-İçme

Bu tarz yiyecekleri tercih ediyorsanız küçük parçalara bölerek yemeye özen göstermelisiniz. Kola, soda, gazoz gibi asitli içeceklerden uzak durulmalıdır. Meyveler içinde çekirdekleri çıkararak tüketilmelidir. Telleri yerinden oynatacağı için çerezlerin tümü yasaklanmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dentatasehir.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT