Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Memurun çekilme isteği nasıl bir işlemdir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Memurun çekilme isteği nasıl bir işlemdir?

Devlet Memurları Kanunu'nun 94. maddesinde, memurluktan genel bir çekilmiş sayılma hali düzenlenmiştir: “Mezuniyetsiz veya kurumlarınca kabul edilen mazereti olmaksızın görevin terk edilmesi ve bu terkin kesintisiz 10 gün devam etmesi halinde, yazılı müracaat şartı aranmaksızın, çekilme isteğinde bulunulmuş sayılır.”

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Memur istediği zaman istifa edebilir mi?

Kısaca denilebilir ki; memur istediği kadar istifa edebilir ve fakat istifa ettiği göreviyle aynı sınıfta bir göreve kuruma yazılı olarak başvurup geri dönmek isterse, bu haktan sadece 2 kez yararlanabilir. Ama aynı memur KPSS ve benzeri atama yöntemleriyle defalarca tekrar memuriyete başlayabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafabaysal.com

Memurlar usulüne uygun nasıl istifa eder?

657 sayılı Kanun m.94'ün ifade biçiminden istifa beyanının kabule bağlı olduğu şeklinde anlaşılmaya müsaittir. Fakat kabul usulünün nasıl olacağı yönünde herhangi bir düzenleme bulunmamaktadır. Hâkim görüşe göre, düzenlemeden maksat memurun istifa beyanı üzerine istifanın karara bağlanmasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: epikpartnershukuk.com

Memuriyetten çekilme kaç gün?

Sonuç olarak, çekilmiş sayılma için 10 gün kesintisiz izinsiz ve mazeretsiz göreve gelmeme şartları aranmakta olup, bu iki şartın gerçekleşmesi halinde memuriyetten çekilmiş sayılma gerçekleşecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sadikayabasi.av.tr

Memurluktan ayrılma nasıl olur?

Olağan Prosedür İle Çekilme

Memuriyetten çekilme anılı yasanın 94. maddesinde düzenlenmiştir. Buna göre devlet memuru bağlı olduğu kuruma yazılı olarak başvurarak memurluktan çekilme isteğinde bulunma hakkına sahiptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sezinaksoy.av.tr

Devlet Memurunun İstifası ve İstifa Sonrası Dönüşü

İlgili 41 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Memurun istifasını kim onaylar?

İstifanın kabul edilmesi veya yerine birinin gelmesinin bir aydan fazla sürmesi halinde memur üstüne haber vererek görevini bırakır. Memur, yazılı müracaat şartı aranmaksızın Kanun'un 94'üncü maddesi uyarınca çekilmiş sayılır. ile ilgili atamaya yetkili amirden onay alınır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ktu.edu.tr

İstifa dilekçesi verildikten sonra kaç gün çalışılır?

İhbar Tazminat Süreleri

İşi 6 aydan az sürmüş olan işçi için 2 hafta (14 gün), İşi 6 aydan 1,5 yıla kadar sürmüş olan işçi için 4 hafta (28 gün), İşi 1,5 yıldan 3 yıla kadar sürmüş olan işçi için 6 hafta (42 gün), İşi 3 yıldan fazla sürmüş olan işçi için 8 hafta (56 gün)

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

Usulüne uygun olarak çekilen memur tekrar devlet memuru olmak istediğinde çekilmeden itibaren ne kadar süre boyunca devlet memurluğuna alınamaz?

657 sayılı Kanunu m.97'ye göre; memuriyetten çekilmiş sayılan devlet memurunun görevi, çekilmiş sayıldığı gün itibarıyla sona erer ve bir yıl geçmeden tekrar devlet memurluğuna alınamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Memurun iş bırakma hakkı var mı?

Dolayısı ile 4688 sayılı kanun da dahil diğer kanunlarda Anayasaya uygun olarak çıkarılmış ve Kamu görevlilerinin iş bırakma (grev) hakkı düzenlenmemiştir. 3. Danıştay, verdiği kararlarla grevi fiili durum haline getirmiştir. Ancak mevcut mevzuat ise iş bırakmayı kanunsuz olarak görmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sahimsen.org.tr

Memurluktan istifa edince geri dönebilir mi?

Memuriyetten adaylık dönemini tamamladıktan sonra ayrılanlar tekrar memuriyete dönmek istedikleri takdirde hem kendi kurumlarına hem de başka kurumlara memur olarak dönebilmektedir. Dikkat edilmesi gereken husus, memuriyete tekrar dönmede döneceği kadronun şartlarını taşımış olma şartının aranmakta olduğudur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sadikayabasi.av.tr

Usulüne uygun istifa kaç gün?

Yerinize biri gelene kadar veya dilekçeniz kabul edilene kadar olabilecek üst süre 1 aydır, 1 ayı aşan durumlarda üstünüze haber vererek görevinizi bırakabilirsiniz. Bu koşulda dahi usulüne uygun istifa şeklidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dhy.doktorbun.com

Usulüne uygun istifa ne demek?

İki durum vardır. Birincisi, çekilme isteğinin yazılı olarak başvurulmak suretiyle yapılması ve bunun kabul edilmesi veya yerine bir kimsenin atanması; İkincisi ise buna hiç uymaksızın görevin terk edilmesidir. Görevin haber verilmeden terk edilme halinin 10 gün sürmesi halinde memur çekilmiş sayılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medimagazin.com.tr

Devlet memuru nasıl istifa eder?

Kural olarak memurun yazılı istifa beyanının kuruma iletilmesi yeterlidir. Kurumun istifayı kabul etmeme yetkisi bulunmamaktadır. İstifa talebi terditli olarak yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: epikpartnershukuk.com

Istifam kabul edilmedi ne yapmalıyım?

İşçinin gerçek irade beyanıyla yaptığı istifa (yazılı olmalıdır) hukuki değerliliğe sahip olup, işveren tarafından yasal ve hukuken kabul etmeme durumu söz konusu olamaz. Kaldı ki, işveren tarafından işçinin istifasının kabul edilmemesi halinde, işçi gerekirse istifa ettiğini noter kanalıyla işverene ulaştırmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vizyongrubu.com

5 yıllık memur istifa ederse tazminat alır mı?

Davacı 657 Sayılı Yasaya tabi memur statüsünde çalışmakta iken istifa etmek suretiyle işinden ayrıldığında ve sırf bu nedenle memuriyette geçirdiği uzun süreli hizmetine dair kıdem tazminatını alamamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: calismatoplum.org

İstifa kabul edilmek zorunda mı?

İstifa işçinin işvereninin kabulüne bağlı değildir. İşveren bunu ister kabul etsin ister kabul etmesin işçiler istifa ederek işten ayrılabilir. Ancak işverenin kabulüne bağlı olmasa da istifa edilirken ihbar sürelerine uyulması gerekmektedir. Aksi takdirde ihbar tazminatı ile karşı karşıya kalınacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pinarileri.com

Bir memur istemediği bir yerde çalıştırılabilir mi?

MEMURLAR HABERLERİ OLMADAN KURUM İÇİNDE VEYA DIŞINDA GÖREVLENDİRİLEBİLİR Mİ? Devlet memurları, istekleri dışında ve haberleri olmaksızın kurumlarının başka bir biriminde ya da başka kurumlarda geçici süreyle görevlendirilebilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mebpersonel.com

Memur kaç gün habersiz işe gelmeyebilir?

Görüldüğü üzere, memurun mazeretsiz ve kesintisiz 3 gün göreve gitmemesinden dolayı disiplin cezası aldıktan sonra bir kez daha mazeretsiz ve kesintisiz (toplam 6 gün) işine gitmemesi halinde memuriyetten çıkarılacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kapitalhukuk.com

Iş bırakma yasal mı?

Yeni Yasaya göre iş bırakma eyleminin yasal dayanağında değişiklik söz konusu mu? AHİS 11 madde , Anaysa 51. Madde, Kamu Sendikaları Kanunu açık ve emredici olarak sendikal faaliyet kapsamında iş bırakmayı yasal kabul etmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahesen.org.tr

Memurluktan çekilenler hangi şartlarda yeniden atanabilir?

Memurluktan Çekilenlerin veya Çekilmiş Sayılanların Yeniden Atama İşlemleri. Kendi isteğiyle memuriyetten istifa eden veya istifa etmiş sayılan personel iki defadan fazla olmamak ve açıkta geçen bekleme süresini tamamlamak kaydıyla 657 sayılı Kanunun 92. maddesine göre tekrar memuriyete dönebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: personel.iyte.edu.tr

İstifa eden memur ikramiye alabilir mi?

Memurluktan istifa edilmesi halinde memurluk hizmet sürelerine emekli ikramiyesi ödemesi yapılmaz, memurlara emekli ikramiyesi ödemesi için mutlaka emeklilik statüsünde bir aylık bağlanması koşulu bulunmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Atandıktan sonra gitmezsek ne olur?

Göreve başlamadıktan sonra atama yapıldığınız yere gitmezseniz bişi olmaz. Sonra yine istediğiniz gibi bu kurum veya başka kurumların sınavlarına girip atanabilirsiniz. Ama göreve başladıktan sonra görev yerinize gitmezseniz cezai işlem uygulanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: engelliler.biz

Aynı gün içinde istifa edilir mi?

Bir işe girildikten sonra ilk 2 ay içerisinde istifa edilmek isteniliyorsa, bu durumda herhangi bir ihbar süresi geçerli değildir. İlk 2 ay hem işverenin hem de çalışanın deneme süresidir. Bu yüzden de ilk 2 ayda istifa etmenin herhangi bir bağlayıcılığı yoktur. Çalışan dilekçesini vererek doğrudan ayrılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pusula360.com

İstifa ederken nelere dikkat edilmeli?

Bu yazımızda istifa ederken nelere dikkat edilmeli konusunu hem işçi hem de işveren açısından ele alacağız.
  1. İstifa El Yazısı İle Yazılmalı ...
  2. Hafta Tatili Hakkı Gözetilmeli. ...
  3. İhbar Süresi Sorumluluğu Unutulmamalı ...
  4. Deneme Süresine Dikkat. ...
  5. İstifanın Nedeni Tazminat Hakları Açısından Önemli. ...
  6. Kullanılmayan İzinler. ...
  7. İşsizlik Ödeneği.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: iskanunu.com

İstifa dilekçesi elle yazılmak zorunda mı?

İstifa dilekçesi hazırlayan kişiler ayrılma nedenleri de kısaca belirtmektedir. İstifa dilekçeleri yalnızca el ile yazılmalıdır. Bilgisayar ortamında yazılan istifa dilekçelerinin herhangi bir geçerliliği bulunmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT