Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Kavun su ister mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Kavun su ister mi?

Kavun bitkisi, büyüme ve meyvelerin olgunlaşma devresinde bol suya ihtiyaç gösterir. Kavunun yatay kökleri hafif topraklarda 20-25 cm derinlikte yayıldığından bu tip topraklar daha sık sulanmalı ve her sulamada kök seviyesine kadar inilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hortiturkey.com

Kavun kaç günde bir sulanır?

Sulama zamanı ve sayısı toprak tipine, su tutma kapasitesine ve bitkilerin büyüme dönemine göre değişir. Meyve oluşum döneminden sonra su- lamalar sıklaştırılmalıdır. Bu devreden itibaren 12- 15 günde bir sulama yapılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: samsun.tarimorman.gov.tr

Susuz kavun Yetişir mi?

Dr. Daşgan, “Burada geliştirilen kavun çeşitleri normal koşullarda sulanan kavunların yarısı kadar su verildiğinde başarılı şekilde yetişiyor. Ve hatta hiç su vermeden bile yetiştirdik. Susuz yetiştirmede verim biraz azalmakla birlikte kalite artıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarimtv.gov.tr

Kavun çok sulanır mı?

Kavunun eti yaklaşık olarak % 91 oranında su içerir. Bu nedenle kavun bitkilerinin tatlı, iyi şekillendirilmiş meyve üretebilmeleri için yüksek derecede suya ihtiyaçları vardır. Bitkiler nemli olmalıdır, ancak aşırı sulama yapılmamalıdır. Aşırı nem, çimlenmede sorunlara neden olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: wikifarmer.com

Kavun suya ihtiyaç duyar mı?

Kavun bitkisi büyüme ve meyvelerinin olgunlaşma devresinde suya ihtiyaç duyar. Sulama zamanı ve sayısı; toprak tipine, toprağın su tutma kapasitesine, topraktan kaybolan su miktarına, bitki büyümesi, kök gelişmesi ile iklim koşullarına bağlıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turktarim.gov.tr

Kavun yetiştiriciliği- Kavun susuz yetişir mi?- Susuz tarım- bostan-kırkağaç kavunu-çiftlik tv

İlgili 44 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Kavun güneşi sever mi?

Kavun, sıcak ve ılık bir iklim bitkisidir. Uzun yetişme süresi boyunca güneşli, sıcak ve kuru bir hava ile yeterli toprak nemi ister. Bu nedenle diğer yazlık sebzelerde olduğu gibi ilkbaharda soğuk tehlikesi kalktıktan sonra toprak ısısının 15°C'nin üzerine çıktığı zaman tohum ekimi yapılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: istanbul.tarimorman.gov.tr

Susuz kavun hangi ayda ekilir?

Akdeniz ve Ege bölgelerinde nisan ayının ilk yarısında kavun tohumu dikimi yapılabilir. Marmara ve Trakya'da dikim nisan ayının ikinci yarısında yapılmalıdır. Orta, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ise mayıs ayının ilk yarısı dikim için uygundur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Karpuz ve kavun kaç günde bir sulanır?

Meyve oluşum dönemine kadar mümkün olduğu kadar az sulama yapmak gerekir. Meyve büyüklüğü 5-6 cm olduktan sonra normal sulamalar yapılmalıdır. Bu devreden itibaren 15 günde bir sulama yapılmalıdır. Sulamalarda 0-90 cm toprak derinliği tarla kapasitesine getirilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: istanbul.tarimorman.gov.tr

Kavun Çiçekteyken su verilir mi?

Sulama: Dikimden sonra can suyu verilir. Kavunlarda ekimden ilk çiçeklen- meye ve meyvenin irileşmesine kadar fazla su ihtiyacı vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarimorman.gov.tr

Kavun kac gunde buyur?

Sıcaklık ve diğer şartlar uygun olduğu takdirde, çeşidin erkenciliğine bağlı olarak tohum ekiminden itibaren 82-120 günde hasada gelmektedir. Toprak istekleri: Kavun derin, geçirgen, humus ve besin maddelerince zengin, kumlu-tınlı veya tınlı- kumlu toprakları sever.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: megep.meb.gov.tr

Kavuna ne kadar su verilir?

Kavunda Sulama

Erken çiçeklenmeyi sağlamak ve toprak sıcaklığını korumak için çimlenmeden çiçeklenmeye veya ilk meyve tutumuna kadar sulama yapılmalıdır. İlk sulamadan sonra 10-15 gün aralıklarla 2-3 sulama daha yapılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hortiturkey.com

Kavun hangi ayda olur?

Kavun, sıcak iklimlerde yetişen bir meyvedir ve genellikle yaz aylarında yetişir. Ülkemizde kavun genellikle Haziran ve Eylül ayları arasında hasat edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lezzet.com.tr

Susuz karpuz olur mu?

Ülkemizde karpuz yetiştiriciliği büyük bir çoğunlukla susuz olarak yapılmakla beraber özellikle çok kurak devrelerde birkaç defa sulama yapılarakda yetiştiricilik yapılabilir. Sulama genellikle oluşturulan sıra aralarına su salınarak sızdırma usulü şeklinde yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hortiturkey.com

Kavun kaç ayda çıkar?

Tohumlar 15 oC nin üzerindeki sıcaklıklarda ortalama 8-10 günde çimlenir ve ilk başta bitki kazık kök oluşturur, ondan sonra yan kökler gelişir. Köklerin ; % 80'lik kısmı 30-40 cm de bulunur. Vejetasyon süresi ortalama 100 gündür, kışlık kavunlarda ise bu süre 150 güne kadar çıkabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ankara.tarimorman.gov.tr

Kavun verimi nasıl artırılır?

Karpuz ve kavun yetiştiriciliğinde potasyum çiçeklenmeyi ve verimi artırır; meyve kalitesini yükseltir; yüksek aroma, renk ve şeker oranı sağlar. Kabuk parlaklığını ve dayanıklılığını, hastalıklara direncini artırır; erken olgunlaşmayı sağlar; meyvelerin saklanma süresini uzatır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: toros.com.tr

Dünyanın en güzel kavunu nerede yetişir?

Ülkemizde kavun en çok Ege Bölgesi'nde yetişir. Manisa ve Kırkağaç bölgesinde yetişen Kırkağaç kavunu dünyanın dört bir yanına ihraç edilmektedir. Manisa dışında; Ankara, Diyarbakır, Konya ve Balıkesir illerinde de kavun yetişir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Karpuz kaç günde bir sulanır?

Tohumlar çimlenip yeşerene kadar bolca sulama ister. Büyüme evresinde ise nemli bir ortam sağlanmalıdır. Karpuz ekilen toprağın sıcaklığı ortalama 12 derecede kalmalıdır. Bahar sonuna doğru ise bu sıcaklığın korunması için her 10 günde 1 defa olacak şekilde sulanmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nefisyemektarifleri.com

Domates suyu sever mi?

Domates bitkisi nemi sever, su noksanlığında üst yapraklar kıvrılır. Çok nemli, ağır topraklarda ise bitkiler hastalık ve zararlılara karşı hassaslaşır. İlk meyve verimi başlayıncaya kadar fazla sulamadan kaçınılmalıdır. Çiçeklenme döneminde yaşanılacak nem eksikliği verimi olumsuz etkiler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ankara.tarimorman.gov.tr

Bir kavun fidesi kaç kavun verir?

Direk ekimde 250–400 gr/da, fide ile üretimde ise 50 gr/da tohum gerekir. Ekim derinliği 2-3 cm olup dekara bitki sayısı 1000-1200 arasında değişir. Hasada başlama süresi 60-70 gün ve verim 3-4 ton/da dır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarimkutuphanesi.com

1 kök karpuz kaç tane karpuz verir?

Bu hem fidenin hava ve çevresel faktörlerden etkilenmesini, hem de örtü altı sıcak ortamlarda fidenin daha çabuk gelişmesini sağlıyormuş. Çiftçimiz; bir fideyi 1.2. liraya satın alıyor, tarlanın dönümüne 340 fide dikiyormuş. 1 kök fideden ortalama 3,5 karpuz üretiyor. Karpuzun ortalama ağırlığı ise 7-8 kg. oluyormuş.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ciftcikulubu.net

Karpuzun verimini artırmak için ne yapılmalı?

Karpuzun yetiştirileceği toprağın önceden sürülmesi ve gübrelenmesi, karpuzların 75 cm aralıklarla dikilmesi, özellikle yaz aylarında düzenli sulanmasıyla alınan verim artırılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Kavun karpuz kaç günde yetişir?

Karpuz uzun yetişme dönemine olan bir bitkidir. Açık karpuz yetiştiriciliğinde, ekim işleminden hasada kadar ortalama 100 ila 120 gün gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: wikifarmer.com

Türkiye'nin en güzel kavunu nerede yetişir?

Türkiye'de kavunun; kalite, lezzet ve nefaset açısından en önemli üretim merkezi İlçemizdir. Kırkağaç Kavunu'nun Kırkağaç-589 ve Kırkağaç-637 adları ile tescil edilmiş 2 farklı çeşidi mevcuttur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kirkagac.gov.tr

Haziranda kavun dikilir mi?

Haziran ayında Türkiye geneli tüm sebzelerin fide dikimi yapılabilir. Domates, biber, kavun, karpuz ve hıyar gibi sebzeler fide dikimi yapılır. Nisan Mayıs ayında dikimi yapılan fideler bitki koruma, gübreleme ve budama işleri yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fidedeposu.com

Kavun yaprakları neden sararır?

Kabakgillerde mildiyö, nem oranının %90'lara ulaştığı durumlarda karşılaşılan ve bitki yaprakları üzerinde soluk yeşil veya sarı lekelerle ayırt edilen kavun hastalıklarından biridir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cropscience.bayer.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT