Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Kafada sersemlik hangi doktora gidilir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Kafada sersemlik hangi doktora gidilir?

Baş dönmesi ve denge problemlerinde ilk akla gelen nöroloji doktorları olur. Nörolojik bir sorun yoksa kulak burun boğaz, kardiyoloji kliniklerinde detaylı tetkikler yapılarak tanı konulabilir. Özellikle vertigo olarak adlandırılan baş dönmelerinin arkasında ciddi hastalıklar olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sadahastanesi.com

Denge bozukluğu için hangi doktora gidilir?

Vertigo, baş dönmesi ve denge bozukluğu gibi semptomlara neden olan bir durumdur ve genellikle iç kulak ve beyindeki denge ile ilgili sorunlardan kaynaklanır. Bu bağlamda vertigoya hangi doktor bakar sorusunun cevabı, çoğunlukla KBB (Kulak, Burun, Boğaz) bölümü doktorları veya nöroloji bölümü doktorlarıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: duymer.com.tr

Baş dönmesi için nörolojiye gidilir mi?

Baş dönmesi şiddetli veya sürekliyse, bir iç kulak uzmanına (nörolojik denge uzmanı) veya bir kulak burun boğaz uzmanına başvurmanız önerilir. Ayrıca, baş dönmesi başka ciddi sağlık sorunlarının belirtisi olabileceğinden, bir doktora danışmak her zaman önemlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medicalpark.com.tr

Baş dönmesi ve sersemlik neden olur?

Yüksek kan basıncı, şeker hastalığı veya yüksek kan kolesterol düzeyi olan kişilerde, damar sertliği sık olarak görülür. Kalp yetmezliği veya kan düşüklüğü olan kişilerde de bazen görülebilir. Nikotin, kafein gibi bazı uyarıcılar ve ilaçlar, beyin kan akımını azaltır. Diyetteki aşırı tuz da dolaşım azlığına yol açar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kbbistanbul.com.tr

Beyin için hangi bölümden randevu alınır?

Nöroloji; beyin, beyin sapı, omurilik, periferik sinir sistemi ve kasların işleyişi ile ilgili sorunlarla ilgilenen bilim dalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memorial.com.tr

Başımda Karıncalanma Oluyor, Neden Olabilir?

İlgili 19 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Beyin yorgunluğu için hangi doktora gidilir?

– Beyin sisi, yorgunluk ve uyku problemi olan hastaların önce bir iç hastalıkları uzmanına giderek tahlil yaptırmasını öneririm. Eksikler yerine konduktan sonra yakınmalarınız devam ediyorsa veya beraberinde baş ağrısı ve migreniniz varsa bir nöroloji uzmanına başvurun.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: banutascifresko.com

Nöroloji unutkanlığa bakar mı?

Ayrıca bazı ciddi hastalıklar da unutkanlığa neden olur. Bu nedenlere bağlı olarak unutkanlık hastalığı yaşayanlar psikoloji ve nöroloji bölümlerinde muayene olması gerekir. Ancak ilk başvurulması gereken yer nöroloji doktorudur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medicalpark.com.tr

Baş Sersemliğine ne iyi gelir?

Beyne giden kan akışını rahatlatma özelliği bulunan elma sirkesi ve bal birlikte kullanıldığında baş dönmesine iyi gelir. Bal özellikle doğal şeker içerdiğinden düşük kan şekeri sebebi ile oluşan baş dönmesini ortadan kaldırabilir. 2 kaşık bal ve 1 kaşık (ölçü) elma sirkesi karıştırılarak tüketilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memorial.com.tr

Kafada basınç hissi neden olur?

Kafa içi basınç genellikle başka bir rahatsızlıkla ilişkili olarak yükselir. En yaygın neden kafa travmalarıdır. Kafa travmaları subaraknoid kanamaya neden olarak intrakranial basıncı arttırır.. Beyin tümörleri, iskemik inme, beyin kanaması, hidrosefali kafa içi basıncı arttıran diğer nedenlerdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eyupbaykara.com

B12 vitamini eksikliği baş dönmesi yapar mı?

Hastaların 'dönme hissi' olarak tariflediği vertigonun bir nedeni de vitamin eksikliği. Yapılan son araştırmalara dikkat çeken Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ve Baş Boyun Cerrahisi uzmanımız, “Demir eksikliği anemisi, B12 ve D vitamini eksikliği vertigoya neden olmaktadır” dedi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yeditepe.edu.tr

Sürekli baş dönmesi için hangi polikliniğe gidilir?

Baş dönmesi için nöroloji bölümüne gidilir. Baş dönmesi kendi başına bir hastalık olarak değil bir hastalığın semptomu ya da nedeni olarak bilinir. Bundan dolayı yapılacak testler için birden çok polikliniğe gitmek gerekebilir. Ancak baş dönmesinin ilk adımında randevu nöroloji bölümünden alınmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: asyakbb.com

Dahiliye baş dönmesine bakar mı?

Vertigo için KBB ve Nöroloji uzmanları ortak çalışabilir. Kansızlığa bağlı gelişen baş dönmelerinde ise dahiliye polikliniğine giderek detaylı tetkiklerinizi yaptırabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sadahastanesi.com

Vertigo olduğu nasıl anlaşılır?

Vertigoda kişi kendisinin veya etrafındakilerin döndüğüne dair bir hisse kapılır. Vertigoya bulantı, kusma, anormal göz hareketleri ve terleme eşlik edebilir. İşitme kaybı ve kulak çınlaması görülebilir. Görme bozukluğu, yürümede zorlanma ve bilinç değişiklikleri tabloya eşlik edebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medicalpark.com.tr

Denge kaybı hangi hastalığın belirtisidir?

Denge ile ilgili KBB hastalıkları arasında kulak kristalleri kayması, labirentit (kulak labirentinin inflamasyonu), Meniere hastalığı (labirentteki sıvılarda basınç artışı), vestibüler nörit (denge siniri iltihabı) gibi iç kulak hastalıkları sayılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hospital.kyrenia.edu.tr

Psikolojik denge bozukluğu olur mu?

Denge bozukluğundan yakınan hastalarda sıkça ruhsal sorunlar sıkça görülebilir. Tersine durumda, ruhsal sorunları olan kişilerde, denge bozukluğu görülebilir. Psikojenik grupta ele alınan bu tür hastalarda baş dönmesi pek görülmez, daha çok denge sorunu görülür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: acibadem.com.tr

Denge bozukluğu düzelir mi?

Evet; vertigoyu oluşturan denge bozukluğu hastalıkları geçer ve tedavi olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahmetsirin.com

Kafa içi tansiyonu ne demek?

Kafa içi basıncı (KIB) veya intrakraniyal basınç (İKB) kafatası içerisindeki Beyin-omurilik sıvısı ve beyinin oluşturduğu basınçtır. Ölçü birimi milimetre-cıva (mmHg)'dır. Düz zeminde uzanan sağlıklı bir erişkinde normal aralık 7-15 mmHg aralığındadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Kafada gerginlik neden olur?

Stres, psikolojik sorunlar, depresif ve kaygılı duygu durumu, uykusuzluk ya da çok uyumak, aşırı kafein alımı, düzensiz beslenme, ağır egzersiz, sıvısız kalma ya da az sıvı alma, adet dönemi ve adet düzensizlikleri ve aşırı ağrı kesici ilaç alımı gibi etmenler tetikleyiciler arasında sayılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: basagrisimerkezi.com

Sinüzit kafada basınç yapar mı?

Yüzde ağrı veya basınç hissi, sarı veya yeşilimsi burun akıntısı, geniz akıntısı, burun tıkanıklığı ve koku duyusunda azalma ve baş ağrısı sinüzitin yaygın belirtileridir. Ateş ve ağız kokusu gibi belirtilerde yine sinüzitte görülen diğer belirtilerdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memorial.com.tr

Sersemlik hangi vitamin eksikliği?

VİTAMİN D EKSİKLİĞİ

En önemli kaynağı artık hepimizin bildiği üzere güneş ışınlarıdır. Bitkisel ve hayvansal gıdalardan da bir miktar sağlanabilir. Ülkemiz güneşi bol bir ülke olmasına rağmen D vitamini eksikliği sık görülür. D vitamini eksikliği olanlarda yorgunluk, halsizlik ve kas ağrıları önemli belirtilerden.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medicana.com.tr

Denge kaybı neden olur?

Migren, beyin, beyincik gibi organlardan oluşan merkezi sinir sistemindeki kanama veya kan damarlarındaki tıkanıklıklara bağlı beslenme bozuklukları, multipl skleroz, çeşitli beyin tümörleri, parkinson hastalığı, v.b. hastalıklar dengenin bozulmasına neden olabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: didim.egemed.com.tr

Vücuttaki enfeksiyon baş dönmesi yapar mı?

Enfeksiyon: Soğuk algınlığı ya da grip gibi enfeksiyonlar, baş dönmesine neden olabilir. Baş dönmesinin şiddeti, enfeksiyonun türüne göre farklılık gösterebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: florence.com.tr

Nöroloji ne testi ister?

Nörolojik birçok hastalığın teşhisinde muayene yanı sıra elektrofizyolojik testler de kullanılır. Bu testler elektroensefalografi (EEG), elektromiyografi (EMG), uyandırılmış potansiyeller(UP) ve polisomnografidir(uyku ve uyku ile ilişkili solunum, hareket kayıtlaması).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medipol.com.tr

Nörolojik şikayetler nelerdir?

Sürekli ve şiddetli baş ağrıları, baş dönmesi, el, kol ve ayaklarda hissizleşme ve uyuşma, bayılma, görme bozuklukları, unutkanlık, ellerde yaşanan istemsiz titremeler gibi şikayetlerle ilgilenen nöroloji bilim dalı çok kapsamlıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medikaynak.com

Unutkanlık ne zaman ciddiye alınmalı?

Unutkanlığı giderek artan, unutkanlık dışında yol bulamama, aritmetik yapamama, içe kapanma, canlı hayaller görme gibi ilave bulguları olan, ailesinde Alzheimer hastası olan, felç geçiren, ciddi kaza geçiren kişilerde unutkanlık daha ciddiye alınmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: florence.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT