Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Kadastro yolu kaç metre olur?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Kadastro yolu kaç metre olur?

Mutlaka kadastro çalışmalarında tespit edilen yolu kullanmak zorundayız. Dava açabilmemiz için parselimize ait hiç bir yol olmamalıdır. Genellikle tesis edilecek yolu genişliği 2,5m -3.0m arasında tespit edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarimhukuku.org

Kadastral yola kaç metre?

Bu parsellerin tapu kadastro veya tapulama haritasında bulunan kamu eline geçmiş bir yola, yapılan ifrazdan sonra en az (25.00) m. cephesi bulunması zorunludur. Parselden terk suretiyle yol oluşturulamaz. Yeni yerleşme alanı oluşturma amaçlı ifraz işlemi yapılamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tapu-kadastro.net

Kadastral yol olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Kadastral yola cephe olup olmadığını belediyeden veya kadastro müdürlüğündeki kadastral paftalardan kontrol edebilirsiniz. Mevcutta bulunan yollar bazen fiili olarak açılıp kullanılan ancak kadastral paftalarda yol olarak gözükmeyen alanlar olabiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: linkedin.com

Kadastro yolu kim açar?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, bağlı olduğu Bakanlığın onayını almak kaydı ile, kadastronun fenni işlerinin bir kısmını veya tamamını gerçek veya tüzelkişilere ihale yolu ile yaptırabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Kadastro yolu neye göre belirlenir?

Bir yolun kadastral yol olması için, kadastro sırasında harita/plan üzerinde gösterilmiş olması gerekir. 3402 sayılı Kadastro Kanunu'nun 16/B maddesinde de; kadastro aşamasında yol olarak kullanılmakta olan alanların, haritada gösterileceği belirtilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: emektd.com.tr

Kadastro Yolu Nedir? Olmazsa Ne Olur?

İlgili 33 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Kadastro yolu olmayan yere ev yapılır mı?

Yola cephesi bulunmayan parsellere, yol cephesi tedarik edilmezse arsanız yapılı bir arsaya dönüşmez ve ev yapamazsınız.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hepsiemlak.com

Kadastro yolu nasıl iptal edilir?

İdarenin, “geri dönüşüm cetvelini” hazırlayıp göndermesi halinde Tapu ve Kadastro İdaresi tarafından ancak o zaman işlem yapılabilir. İlgili idare işlem yapmıyorsa, plânı iptal ettiren kişinin Asliye Hukuk Mahkemesinde, tescil iptal davası açması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tapu-kadastro.net

Araziden yol geçiyor ne yapmalıyım?

Eğer arsadan yol geçiyor ise yol hangi idarenin görev alanında kalıyor ise o idareye karşı olarak hukuki çarelere başvurulması gerekmektedir. Şayet yol karayollarının sorumluluğunda olan bir yol ise, burada tazminat sorumlusu Karayolları Genel Müdürlüğü adına Maliye Hazinesi olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: esen.av.tr

Kadastro kaç yılda bir geçer?

Kadastro Kanunu'nun 12. Maddesi gereğince, kadastro tutanaklarının kesinleşmesinin ardından Osmanlı tapusu gibi ya da köy senedi gibi önceki tarihli belgelere dayanılarak açılacak davalar dinlenmez. Bu davalarda 10 yıllık sürenin başlangıcı dikkatli izlenmeli ve buna göre karar verilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kutelhukuk.com

Tapulu araziden yol geçerse ne olur?

Tapu Müdürlüğünde satışı yapılmış bir parselden daha sonra yol geçmiş olmasında Tapu Müdürlüğünün sorumluluğundan bahsedilemez. Tapu Müdürlüğü, satışı yapılan her parselin daha sonra uygulanacak olan imar plânındaki durumunu bilemez. Bilse bile talep sahibine sözlemek gibi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tapu-kadastro.net

Kadastro yolu olmayan tarla alınır mı?

Kadastral yola cephesi olmayan araziye yol alınabilmesi için aşağıdaki yolların izlenmesi gerekiyor. Yola cephesi olan komşu parsellerden geçit hakkı alarak yola cephe sağlanabiliyor. Geçit hakkı komşu parsellerin malikleri ile anlaşarak alınabileceği gibi anlaşamama durumunda mahkeme kararı ile de alınabiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: komsuinsaat.com.tr

Komşu tarla yol vermiyorsa ne yapılır?

Genel yola çıkmak için uygun bir yolu bulunmayan taşınmaz maliki, komşu taşınmaz maliklerinden kendisine uygun bir geçit verilmesini talep edebilir. Komşu taşınmaz malikleri kural olarak bunu yerine getirmek zorundadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahmetalkan.av.tr

Arsada kadastro yolu ne demek?

Kadastral yol, imar planı bulunmayan alanlarda kadastro haritalarındaki her hangibir bir kimsenin mülkiyetinde bulunmayan bölgelere deniyor. İmar planı yapıldığı zaman söz konusu olan planlar genellikle bu yollara göre oluşmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: es-sues.com.tr

Arsada çekme mesafesi nedir?

İmar planlarında, parselde yapılacak yapıların ön ve yan taraftaki komşu parsel sınırına mesafesi de gösterilir. Bunlara bahçe mesafesi veya çekme mesafesi denir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gayrimenkulmevzuati.com

Arsada yola terk nasıl yapılır?

Tapuda yola terk işlemi yapmak için öncelikle tapu müdürlüğüne başvurmanız gerekmektedir. Başvurunuzda, taşınmaz malınızın hangi bölümünü yola terk etmek istediğinizi belirtmelisiniz. Bu işlem, noter aracılığıyla veya tapu müdürlüğünde düzenlenecek olan bir yazılı beyan ile yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: endeksa.com

Ev yaparken yoldan kaç metre çekilir?

Yoldan çekme mesafesi (Ön bahçe): Yüksekliği 60.5 metreye kadar olan yapılarda 5 metre, daha yüksek yapılarda 15 metre. Yan bahçe çekme mesafesi: Doğal zeminin üzerinde kalan bodrum katları ile birlikte 4 kat ve daha az katlı binaların yan bahçe çekme mesafesi 3 metre.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: zingat.com

Kadastro yanlış ölçüm yapar mı?

Kadastro sırasında veya sonrasında yapılan işlemlerle geometrik durumları kesinleşmiş olan taşınmazlarda ölçü, sınırlandırma, tersimat ve hesaplamalardan doğan hatalar, ilgilinin müracaatı veya kadastro müdürlüğünce re'sen düzeltilir. Düzeltme, taşınmaz malikleri ile diğer hak sahiplerine tebliğ olunur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tapu-kadastro.net

Tapusu olan yerden kadastro geçer mi?

Bir yerden kadastro geçti, yeniden (tekrar) kadastro geçebilir mi? *3402 sayılı Kanunun 22 inci maddesinin birinci fıkrası “Evvelce tespit, tescil veya sınırlandırma suretiyle kadastrosu veya tapulaması yapılmış olan yerlerin yeniden kadastrosu yapılamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tkgm.gov.tr

Kadastro geçerse ne olur?

Kadastro tespitine itiraz süresi geçtikten sonra, kadastro mahkemesinde itiraz davası açılamaz. Kadastro işleminde hukuka aykırılık varsa, buna dayalı oluşturulan tapu kaydı, yolsuz tescil oluşturur. Yolsuz tescile karşı açılacak dava ise tapu iptali ve tescil davasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: reyhankayisli.av.tr

Bir arsadan yol geçerse para ödenir mi?

Bir gayrimenkul istimlak edilerek imar planlarına uygun olarak park, yol, metro, tramvay, alt ve üst geçit, otopark, mezarlık gibi kamu hizmet alanları için kullanılabilir. İstimlak yapıldığında satın alınan gayrimenkulün bedeli peşin olarak ödenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hepsiemlak.com

Belediye tapulu araziye el koyabilir mi?

İmar planları hazırlanırken ilgili belediye arsa veya arazi sahibinin rızasını alma gereği duymadan onun arsa veya arazisine el koyabilmekte, farklı parselleri birleştirebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: 3ehukuk.com

Tapulu arsadan yol geçerse para ödenir mi?

Eğer kamulaştırmasız el atma şartlarını sağlıyorsa size ödeme yapılabilir. Bu ödeme ilgili belediye ile anlaşılarak yapılabileceği gibi dava yoluyla da talep edilebilecektir. Belediyenin kamulaştırmasız el atma işlemini yapması için yani tapunuzdan yol geçirmesi için sizin rızanızı almasına gerek bulunmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: saldiroglu.com

Tapu yanlış ölçüm nasıl düzeltilir?

TMK md.1027: İlgililerin yazılı rızaları olmadıkça, tapu memuru, tapu sicilindeki yanlışlığı ancak mahkeme kararıyla düzeltebilir. Düzeltme, eski tescilin terkini ve yeni bir tescilin yapılması biçiminde de olabilir. Tapu memuru, basit yazı yanlışlıklarını, tüzük kuralları uyarınca re'sen düzeltir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekinhukuk.com.tr

Kadastro ne zaman gecti?

Türkiye'de modern anlamda kadastro işlemi 11/12/1934 tarih ve 2613 sayılı "Kadastro ve Tapu Tahriri Kanunu" ile başlamıştır. Bu kanunu 5602 (16/3/1950) ve 509 (17/7/1964) sayılı Tapulama Kanunları takip etmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Kadastro tespitine kimler itiraz edebilir?

Kadastro teknisyenleri tarafından yapılmış olan kadastro tespitlerine itiraz edilebilir. İtiraz, kadastro tutanağı düzenlendikten sonra, ‟kadastro ekibinin çalışma alanında parselleri sınırlandırma ve tespit işlerini bitirdiğine ve ölçülecek taşınmaz kalmadığına dair tutanağını düzenlediği tarihe kadarˮ yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: baharcebi.av.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT