Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

İşveren işçiyi istediği yerde çalıştırabilir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » İşveren işçiyi istediği yerde çalıştırabilir mi?

İşveren işçisini istifa etmeye zorlamak gibi bir amaçla, sırf iş sözleşmesinde nakil yetkisi var diye onu dilediği yerde görevlendiremez. Böyle bir görevlendirme yaptığı takdirde işçinin bu görevlendirmenin gereğini yapmaması halinde geçerli/haklı fesih şartları oluşmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

İşçi istemediği bölümde çalıştırılabilir mi?

İş Kanunu'nun 22/2 nci maddesinde, çalışma koşullarının tarafların karşılıklı rızasıyla değiştirilebilmesi her zaman mümkündür. Ancak çalışma koşullarında değişiklik konusunda çalışanın rızasının yazılı alınması yasa gereğidir. Aynı zamanda işverence değişiklik teklifinin de yazılı olarak yapılması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: legal.com.tr

Görev yeri değişikliğini kabul etmeyen işçi ne yapmalıdır?

Bu tür değişikliklerin uygulanabilmesi için mutlaka çalışan olarak sizin rızanızın alınmış olması gerekir. Görev değişikliğini kabul etmemeniz halinde görev değişikliği bildirimine 6 iş günü içinde yazılı dönüş yaparak görevi kabul etmediğinizi iletmeniz gerekmektedir. Bu halde kıdem tazminatına hak kazanabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: calisanrehberi.isteasistan.com

İşveren işçiyi başka ilde çalıştırabilir mi?

Bunun için öncelikle işçiye yazılı olarak bildirimde bulunmak ve rızasını aramak gerekir. Eğer işçinin işyeri değişikliğine rızası yoksa işveren, işçiyi başka bir işyerinde görevlendiremez. İşveren çalışma koşullarında esaslı bir değişikliğe gidecek ise bu değişikliği işçiye yazılı olarak bildirmek zorundadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gamze-gizemyasar.av.tr

İşveren tarafından işçiye her işi yaptırabilir mi?

İŞVEREN İŞÇİSİNE GÖREV TANIMI DIŞINDA İSTEDİĞİ İŞİ YAPTIRABİLİR Mİ? Çalışanlar işe belli bir işi yapmaları için alınır ve bu görev iş sözleşmesinde yazmalıdır. Eğer iş sözleşmesinde görev tanımı açıkça belirtilmemişse emsal işçilerin durumuna bakılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gazetevatan.com

İşveren Çalışma Şartlarını İstediği Gibi Değiştirebilir mi? İşçileri hangi hakları var ?

İlgili 20 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Bir işçi her işi yapmak zorunda mı?

İşçi, sözleşmesinde olmayan görevi yapmak zorunda değil | Ekmek ve Gül. İşçi, iş sözleşmesi ile belirlenen ve mesleğinin gereği işleri yapmakla yükümlüdür. İşçi, iş sözleşmesinde yer almayan işleri yapmayı reddedebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekmekvegul.net

İşveren işçiye bağırabilir mi?

İşveren ile işçi arasında bağın saygı çerçevesinde olması, her iki tarafın da karşı tarafın haklarını bilmesi ve koruması gerekir. Ancak bu durum çoğu zaman dikkate alınmaz ve özellikle işverenler tarafından işçinin hakları çiğnenir. İşte bu durumda işçinin iş sözleşmesini feshetme hakkı saklıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahddurakhukuk.com

Görev değişikliğini kabul etmeyen işçiye ihbar ödenir mi?

Çalışma koşullarında esaslı değişikliği kabul etmeyen işçinin iş sözleşmesinin işverence feshi halinde, ihbar ve kıdem tazminatı talep hakkı doğar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: evrensel.net

İşveren işçiyi istediği zaman çıkarabilir mi?

İşveren, bir işçiyi sebepsiz yere işten çıkaramaz. İş akdinin sonlandırılması için bir sebep sunulması gerekmektedir. Olur da sebep bulunamaz ve yine de işten çıkarılırsa tazminat hakları doğar. Ayrıca çalışan başvurup işe geri de dönebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: finans.mynet.com

İşveren işçiyi zorla çalıştırabilir mi?

İşçi, Resmi ve Genel Tatillerde Çalışmaya Zorlanabilir Mi? Bilindiği üzere kanunla belirlenen resmi ve ulusal tatil günlerinde işçiler işveren tarafından çalıştırılmaya zorlanamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ozgunlaw.com

İşveren işçinin pozisyonunu düşürebilir mi?

Toplu İş Sözleşmesinde bulunan koşullar ancak taraflarca değiştirilebilir. İşveren tarafından tek taraflı olarak ve işçinin rızası alınmadan işçinin konumunun düşürülmesi çalışma koşullarında esaslı bir değişiklik olup bu değişiklik için İş Kanunu 22'nci maddesinde düzenlenen prosedür uygulanmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: harbiyehukuk.com

Istifa eden işçi dava açabilir mi?

Sigortalı olarak çalışmış olduğu iş yerinden kendisi istifa ederek kendi isteği ile işten ayrılmak isteyen bir işçi işe iade davası açma hakkına sahip değildir. Dava açsa dahi otomatik olarak reddedilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tugrulgure.av.tr

Bir işçinin hakları nelerdir?

Turkey: İşçi Hakları Nelerdir?
  • İşçinin Ücret Alma Hakkı ...
  • İşçinin, İş Yerinde Çalışan Tüm İşçilere Eşit Davranılmasını İsteme Hakkı ...
  • İşçinin Ara Dinlenme Hakkı ...
  • İşçinin Fazla Çalışma Ücreti ve Fazla Sürelerle Çalışma Ücreti Hakkı ...
  • İşçinin Yeni İş Arama İzin Hakkı ...
  • İşçinin Hafta Tatili Hakkı ...
  • İşçinin Genel Tatil Hakkı

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mondaq.com

Bir işçi istediği zaman işi bırakabilir mi?

İşçinin Deneme Süresi Sonrası İşten Ayrılması / Çıkarılması

Kural olan açıkça fesih yoksa sözleşme hükümlerinin devam etmesidir. Deneme süresi içinde taraflar iş sözleşmesini bildirim sürelerine uymaksızın ve tazminatsız feshedebilir. Deneme süresinden sonraki fesihlerse kural olarak derhal ve tazminatsız gerçekleşmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tugsanyilmaz.av.tr

Işi bırakmak isteyen işçi ne yapmalı?

Çünkü 4857 sayılı İş Kanunu'nun 17. maddesine göre iş sözleşmesini sona erdirmek isteyen işçi/işveren feshi yazılı olarak ve bildirim süresine bağlı kalarak diğer tarafa bildirmelidir. İhbar süresine uymadan işyerinden ayrılan işçi, kıdem tazminatı alamadığı gibi işverenine ihbar tazminatı ödemek zorunda kalabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ishukukuyardim.com

İşçi çalıştığını nasıl ispat eder?

İSPAT YÜKÜNÜN İŞÇİDE OLDUĞU DURUMLAR

Fazla çalışma yapıldığını, genel, resmi ve bayram tatillerinde çalışıldığını işçinin, karşı iddiayı ve özellikle ücreti ödendiğini ise işverenin kanıtlaması gerekir. İşçi fazla çalışma yaptığını veya tatillerde çalıştığını tanıkla kanıtlayabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bilginhukukburosu.com

İşveren işçiyi sebepsiz yere işten çıkarabilir mi?

Buna göre; iş güvencesine sahip işçiler sebepsizce veya haksız sebeplerle işten çıkarılıp iş sözleşmeleri feshedilemeyecektir. İşçinin haksız nedenle işten çıkartılması halinde ise işçinin İşe İade Davası açabilmesi mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

İşten çıkarılan işçi imza atmasa ne olur?

Yani işçi iş sözleşmesi sona erdiği gün sonra 1 ay içinde ibranameye imza atmışsa geçersizdir. İşçi dava yoluyla haklarını alabilir. İşçilerin burada dikkat etmesi gereken bir husus ise, imzaladıkları ibranamenin tarihidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mihcihukuk.com

İşçi hangi şartlarda işten çıkarılır?

4857 sayılı İş Yasası haklı fesih nedenlerini üç başlık altında toplamış. Birincisi sağlık sebepleri, ikincisi ahlâk ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzerleri. Üçüncüsü de zorlayıcı sebepler olarak sıralanmış.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nevzaterdag.com

İşçi ihbar süresi içinde işe gitmezse ne olur?

Ancak çalışan kişi, işveren bilgi vermeden ihbar süresi içinde işi bırakırsa ya da ihbar süresini kullanmaz ve bu süre içinde işe gitmeyi bırakırsa işveren işçiye kıdem tazminatını ödemekten vazgeçebilir. Bu durumda işçi, işi kendi bırakmış olduğu için işveren de ihbar tazminatı ödemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mynet.com

İş yükü artan işçi ne yapmalı?

Ancak tek taraflı olarak değişikliğe gidip çalışma koşullarının ağırlaştırılması İş Kanunu'na göre haklı fesih nedeni oluşturur. Durumun çalışana yazılı olarak bildirilerek, onayının alınması gerekir. İşçi kabul etmezse iş sözleşmesi feshedilebilir. Bu durumda çalışan dava açabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahaber.com.tr

İş değişikliği yapan tazminat alabilir mi?

İş Koşullarında Esaslı Değişiklik Nedeniyle Haklı Fesih

İşçinin, çalışma koşullarında esaslı bir değişiklik gerçekleşmesi halinde işçi, iş sözleşmesini feshederek kıdem tazminatını alabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Çalıştığım yeri nereye şikayet edebilirim?

ALO 170 aracılığıyla işyeri tarafından ödenmeyen normal çalışma ücretleri ve fazla mesai ücretleri ile ilgili şikayetler alınmaktadır. İstenen bilgiler; İşyerinin ünvanı, işyerinin açık adres bilgisi, işe giriş-çıkış tarihinizdir. Kayıt dışı istihdam şikayetleri ALO 170 aracılığıyla yapılabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alo170.gov.tr

Çalıştığım iş yerimi nereye şikayet edebilirim?

Alo 170'e şikayet

En kolay ve etkili şikayet kanalıdır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren bu hattı arayan işçinin ilettiği şikayet kayıt altına alınır. Bilgi edinme kanunu ve ilgili mevzuatlarda belirlenen asgari şartları taşıyan talepler incelenir. Deneme süresi zorunlu mu?

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafabaysal.com

Çalıştığım şirketi nereye şikayet edebilirim?

Çalışanlar işverenleri için, Çalışma Bakanlığı'na ALO 170 ve www.alo170.gov.tr internet sitesinden ihbar/ şikayet bildirimleri yapmaktadırlar. T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İletişim Merkezi 'ALO 170'e, ve www.alo170.gov.tr web sitesine geçen yıl toplam 20 milyondan fazla ihbar/şikayet geldi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eforosgb.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT