Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

IMEI atmak suç mu?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » IMEI atmak suç mu?

İstanbul Barosu Bilişim Hukuku Komisyonu Genel Sekreteri Avukat Oğuz Aksoy, şunları söyledi: “IMEI kopyalanması suçtur. 5809 Sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu'nun 55/1-2 maddelerinde suç teşkil ettiği açıkça belirtilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Telefona IMEI atma yasak mı?

Zira pasaporta kayıt edilmeyen telefonlara IMEI atma- IMEI klonlama adı verilen yasa dışı işlemin uygulanması gerekiyor. Bunu da eski veya arızalı cihazların IMEI numaralarını yurt dışından vergisiz şekilde gelen telefonlara işleyerek yapıyorlar. Fakat hem yapan hem de kullanan için ağır cezası olduğunu belirtelim.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberler.com

IMEI atılırsa ne olur?

Aynı IMEI numarasına sahip birden fazla cihaz eş zamanlı kullanılırsa, BTK'nın kullandığı sistem bu durumu otomatik olarak algılamakta ve o IMEI numarasını kullandığını tespit ettiği tüm ürünleri "Kimlik Bilgileri Kopyalanan Cihaz" olarak tanımlayıp, kısa bir süre içerisinde iletişime kapatmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: deltaservis.com.tr

IMEI atmak telefona zarar verir mi?

İmei atacak kişiye bildiğin bir telin imeisini atmasını istersin en güvenli yoldur. Imeiyi kendin atarsan ve imei atarken kullandığın program sana ait ise sıkıntı olmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: forum.donanimhaber.com

Kaçak telefona IMEI atmak ne kadar?

IMEI ATMA ÜCRETİ 20-100 LİRA ARASINDA

Bu işlemin ücreti ise 20 ile 100 lira arasında değişiyor. IOS tabanlı cihazlara ise IMEI atma işlemi gerçekleştirilemiyor. Android tabanlı olan cihazların IMEI kodlarının değiştirilmesi ise box setler ya da manuel kod girilerek gerçekleştiriliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Telefonlarınız nasıl kopyalanıyor? Banka hesaplarınız tehlikede mi? Murat Ağırel anlattı

İlgili 28 soru bulundu

Soru cevap kısmı

IMEI kapandıktan sonra tekrar açılır mı?

IMEI kaydı yaptırılmadığı için Türkiye'de kullanıma kapanan cihaz tekrar yurt dışına çıkıldığında o ülkede kullanılmaktadır. Ancak kapanan telefon Türkiye'de ne zaman IME kaydı yapılırsa o zamandan itibaren kullanılabilir. Dolayısıyla kaydı olmadığı için kapanan telefon sadece IMEİ kaydı yapıldıktan sonra açılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sporx.com

Kaçak IMEI kaydı kalktı mı?

Bir pasaport için IMEI sınırı bulunmuyordu ve bu nedenle şartlar karşılayan bir kişinin pasaportu ile çok fazla sayıda telefonun IMEI süresi kolayca uzatılabiliyordu. “14 Eylül 2022 itibariyle bu işlem için kullanılan BTK Kullanım Süresi Uzatma başvuru sayfası e-Devlet'ten kaldırıldı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: shiftdelete.net

Android IMEI atma kaç TL?

2023 yılında IMEI kayıt ücreti 2 bin 732 TL'den 6 bin 91 TL'ye çıkarılmıştı. Bu ücret 7 Temmuz 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla birlikte 20 bin TL'ye yükseltildi. IMEİ kayıt ücreti için belirlenen 20 bin TL'lik yeni tutar, 8 Temmuz itibarıyla geçerli olacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

Telefona IMEI atıldığı nasıl belli olur?

IMEI kayıt sorgulama işlemleri E-devlet sistemi üzerinden yapılıyor. E-devlet sistemine TC kimlik ve kullanıcı bilgileri gerekmeden https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama adresi üzerinden 15 haneli IMEI numaranızı sorgulatabilirsiniz. Böylece cihazınızın kayıp veya çalıntı olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.turkcell.com.tr

IMEI atilmis telefon kullanilir mi?

5809 sayılı Kanunun 57 nci maddesi uyarınca, IMEI bilgisinin değiştirildiği tespit edilen cihazlar haberleşmeye kapatılmakta ve IMEI bilgisi başka cihazlara kopyalanmış olan cihazlar gerçek cihaz sahibi olduğunu belgeleyen kişi tarafından sadece tek hatla eşleştirilmek suretiyle kullanıma açılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Geçici IMEI kalkacak mı?

Pandemi döneminde devreye sokulan geçici IMEI kaydı oluşturma devri artık bitiyor. Yurt dışından alınan telefonlar kullanılamaz hale gelebilir! Yurt dışından getirilen telefonların kullanılması için en iyi yöntemlerden biri olan geçici IMEI kaydı uzatma hizmeti, artık kaldırıldı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tamindir.com

IMEI atılan telefon kapanır mı?

Bu nedenle kaçak telefonlara IMEI numaraları kopyalanmadığı takdirde 1 yıl içerisinde kapatılacak. Kopyalanması halinde ise iki cihaz aynı anda sinyal gönderdiğinde tespit edilip her ikisi de kapatılacağı için eski telefon bir daha kullanılamayacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: shiftdelete.net

IMEI kaç ay sürer?

Cevap: Kayıtsız bir telefon getirdiğiniz anda Gümrük muhafaza ekipleri tarafından ilk önce bu telefon kayıt altına alınacak. Sonrasında kayıt yaptırmanız için size 120 gün süre verilecek. Ancak bu telefon çift hatlı ise 120+120 gün süreniz bulunuyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hwp.com.tr

Artık IMEI atılmıyor mu?

IMEI atma-klonlama işlemlerinin ömrü artık tükeniyor. Geçtiğimiz ay TBMM'ye getirilen ve hemen akabinde kabul edilen teklifte bugüne kadar 7 yıl çevrim dışı kalmasına izin verilen cihazların süresinin 1 yıla düşürülmesine karar verildi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: shiftdelete.net

Yasal IMEI nasıl atılır?

IMEI İşlemleri

Yolcu beraberinde getirilen cihazın sahibi cihazının kayıt altına alınması için 120 gün içinde gerekli belgeleri tamamlayarak e-Devlet kapısı üzerinden başvurusunu yapmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vodafone.com.tr

IMEI kaydı yapılan cihazı kimler kullanabilir?

30 Mayıs 2019 tarihinde Resmî Gazete'de yayımlanan yeni kanundan sonra, yurt dışından alınan telefonların IMEI kayıtları, artık sadece pasaport sahibinin adına yapılabilecek. Dolayısıyla IMEI kaydı yapılan bir telefon, sadece pasaport sahibinin adına kayıtlı olan hatlarla çalışacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: garantibbva.com.tr

Telefona IMEI kim atar?

Ülkemizde imei numaralarının kayıt altına alınması ve yönetilmesi ise BTK (Bilişim Teknolojileri Kurumu) tarafından sağlanır. İmei atma işlemi ise yurt dışından satın alınan bir telefona ülke içerisinde kayıtlı olan başka bir telefonun imei numarasının yüklenmesi işlemi olarak tanımlanabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milligazete.com.tr

IMEI ücreti ne kadar?

Yeni IMEI Kayıt Ücreti Ne Kadar Oldu? 2023 senesinde telefon IMEI kayıt ücreti, 2 bin 732 TL'den önemli bir artışla 6 bin 91 TL'ye yükseltilmiştir. Ancak Resmî Gazete'de 7 Temmuz 2023 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile IMEI ücret dikkate değer şekilde arttırılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pwc.com.tr

IMEI ile telefon takip edilir mı?

Bu hizmet ile mobil cihazınızın yasal yollar ile ithal edilip edilmediğini ve kayıp/çalıntı olup olmadığını, cihazınıza ait IMEI numarasını sorgulatarak öğrenebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkiye.gov.tr

Her telefoncu IMEI atar mı?

Yurt dışından telefon getirip başka bir telefonun IMEI'sini atarak kullananlara önemli bir uyarı geldi. Telefoncular, cihaza atılan IMEI'nin daha önce bir suça karışmış olabileceğini belirtilerek, "Söz konusu cihazları kullananların başı derde girebilir" dedi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sondakika.com

2023 IMEI kayıt ücreti ne kadar olacak?

E-devlet sisteminden kayıt hakkının sorgulanması (https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kayit-hakki-sorgulama) harç ücretinin yatırılması (2023 yılı için 20 bin TL) ve kayıt işlemlerinin tamamlaması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cumhuriyet.com.tr

Yurt dışı telefonu kaç ay açık kalır 2023?

Yurtdışı Telefonları 120 Gün Türkiye'de Kullanabilirsiniz!

Zira BTK'nın resmi internet sitesinde, “Yurtdışından getirilen cihazların 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabilmektedir. Cihaz 120 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılmaktadır.” ifadeleri yer alıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hwp.com.tr

IMEI kaydı kaç sene geçerli?

https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kayit-hakki-sorgulama linkini kullanarak ya da Kurumumuzun BTK Tüketici İletişim Merkezi'ni (120) arayarak kayıt hakkınız olup olmadığını sorgulayabilirsiniz. Daha önce kayıt yaptırdıysanız, kayıt yaptırdığınız yıl ve takip eden 2 yıl yeni kayıt hakkınız bulunmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tuketici.btk.gov.tr

Kaçak IMEI suç mu?

Yargıtay'a göre, sanığın cep telefonu alım-satımıyla ilgilenmesi nedeniyle satışa sunduğu telefonların İMEİ numaralarının kopyalanmış olduğunu bilebilecek durumda olduğu anlaşıldığından Elektronik Haberleşme Kanununa muhalefet suçunu işlediğinden beraatine karar verilmesi yasaya aykırıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: harunkaradag.av.tr

IMEI kayıt hakkı kaç yıl?

Sadece ülkedeki yabancı turistlerin mağduriyet yaşamamaları için 120 gün kullanım hakkı olan yurt dışı telefonlarda sorun yaşamamaları için geçici IMEI süreleri 2 ay daha uzatılabiliyor. Çift SIM kart girişli telefonlarda diğer hat kısmına takıldığında 120 gün daha kullanılabiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yoldaolmak.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT