Durum 2: Bir öğüt vermek istediğimizde 'If I were you…' ile başlayan cümle yapısını kullanırız. (Ben senin yerinde olsaydım…) If I were you, I wouldn't go alone. (Yerinde olsaydım, yalnız gitmezdim.)
If I Were You kullanımı, Türkçeye direkt çevirdiğimizde “senin yerinde olsam” anlamına gelir. Genelde insanlara tavsiye verirken kullandığımız bir kalıptır.
Mesela, senin yerinde olsaydım kayak yapmaya gitmezdım demek için, “If I were you, I wouldn't go skiing” demen gerekiyor. Veya “Senin yeinde olsaydım, o restorana gitmezdim” If I were you, I wouldn't go to that restaurant” şeklinde söylenir.
“If I were you…” kalıbı birebir Türkçe'ye çevrildiğinde “ben senin yerinde olsaydım…” anlamına gelir. Genellikle kişilere tavsiye vermek amacıyla kullanılır. İngilizce'de “conditional” denen şart kipine denk düşer.
If clause: Type 1
Bu yapıda yan cümleyi simple present ile kurduktan sonra ana cümleyi gelecek zamanla veya “can, may, might, should” gibi bir modal verb ile kurabilirsiniz. Örnek: If you help me repair this computer, I will give you some money.
İlgili 25 soru bulundu
Durum 1: Normal formlarda if kalıbı ile 'will', 'would' ve 'should' kullanılmaz. Ancak if clause cümlesinde bu yardımcı fiillerden herhangi biri geçiyorsa kibar bir istek, ısrarcılık veya belirsizlik söz konusu olabilir.
If Clause Türkçedeki koşul-şart cümlelerine karşılık gelir. Bir olayın gerçekleşmesi için gereken koşul ve sonucu bu tarz cümlelerde verilir. “If” eğer anlamı taşır ve “if” ile başlayan cümleciğe “If Clause” deriz. Bu cümlecikte “Eğer …” diye başlayarak koşul olan olay verilir.
I, he ve she gibi zamirler, was sözcüğüyle kullanılıyor. Belirtilen zamirler dikkat edildiğinde tekil olduğu görülüyor. Cümlelerde bulunan özneler tekil ise, was sözcüğü tercih edilmelidir. Were kelimesini kullanmak için cümlenin içerisinde bulunan öznenin çoğul olması gerekiyor.
Was ve were nerede kullanılır diye soracak olursanız, cevabı çok açık: Was/were, İngilizcede geçmiş zamanda yani simple past tense'te isim cümlelerinde kullanılır. Cümlede eylemi bir fiil değil de isim ifade ediyorsa ve geçmiş zamandan bahsediyorsak cümlenin öznesine göre was veya were kullanırız.
İşlev. 'Type 1 conditional' olası bir şartı ve bu şartın olası sonucunu belirtir. Bu cümleler gerçeklere dayalıdır, ve gerçek dünya ve belirli durumlar hakkında ifadelerde bulunmak için kullanılırlar. Bu tür cümleleri genellikle uyarılar vermek için kullanırız.
Bu tabloda dikkat edilmesi gereken, 'you' zamiri hem 'sen' hem de 'siz' olarak kullanılırken sadece were yardımcı fiilini almaktadır. Yani you zamiri tekilken was almaz, tekil ve çoğul zamir olarak sadece were alır.
You hem tekil hem de çoğul öznedir. Fakat daima were de kullanılır. Was kullanımı hatalı olur.
'Type 3 conditional' geçmişteki imkansız bir şartı ve bu şartın olası sonucunu belirtir. Bu cümleler tamamen varsayımsalı ve gerçek dışıdır, çünkü bu şartın veya sonucunun varolması için artık çok geçtir. 'Type 3 conditional' cümlelerde her zaman bir pişmanlık iması bulunur. Gerçek, cümlenin ifade ettiğinin tersidir.
aksi halde {bağ.}
Cevap. Her ikiside çoğul olduğu için were kullanılır .
" Everyone" ve "Everybody" kelimeleri belirsiz zamirdir. Herhangi bir kimseyi özellikle belirtmemektedir. Ancak iki keilme de tekil olarak kullanılır. Bu yüzden gerek geçmiş zaman gerek ise şimdiki ve geniş zaman kullanırken "was, is, does" gibi tekillerde kullandığımız kelimeleri kullanmamız gerekir.
Past Continuous Tense, Türkçe'de geçmiş zamanın hikayesi olarak da ifade edilir ve "gidiyordum" "geliyordum" zamanlarının karşılığıdır. Yardımcı fiil olarak "was - were" kullanılır ve fiilin sonuna -ing takısı getirilir.
Cevap. my sister yani;benim kardeşim dediğimizde kızdan bahseder. ı,he,she ve it kalıplarında was kullanılır.
İngilizce geçmiş zaman cümlelerinde ''are, is'' gibi yardımcı fiiller ''was, were''e dönüşür. Fiillerin sonuna ise -ed eki getirilir.
İngilizcede did kullanımı simple past tense (geçmiş zaman) yapısı ile mümkündür. Bu yapı kendi içerisinde düzenli fiiller ve düzensiz fiiller olarak ikiye ayrılır. Did kullanımı ise bu zaman yapısının yardımcı fiili olarak kullanılır.
İngilizce -Se -sa anlamında kullanılan if
Gelecekte gerçekleşmesi ihtimal dâhilinde olan eylemler için kullanılır. If kelimesinde zaman simple present tense iken fiil gelecek zamanda kullanılır.
IF KARAR YAPISI NEDİR? Bu koşul yapısı; bütün programlama dillerinde olan, bazı şartların gerçekleşmesi veya gerçekleşmemesi durumunda ayrı-ayrı kod bloklarının çalıştırılmasına imkân veren yapıdır. Belirtilen koşuldan geri dönen True/False Boolean değerine göre işlemler yapabilmenizi sağlar.
If'de olduğu gibi, unless'den sonra bir 'present tense', 'past tense', veya 'past perfect tense' gelir (hiçbir zaman 'conditional' gelmez). Unless tüm şartlı cümle tiplerinde if...not yerine kullanılır. Unless kullanılan cümlelerde cümle sırası önemli değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri