Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

İddet müddeti beklemeden evlenebilir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » İddet müddeti beklemeden evlenebilir mi?

Kadının iddet müddetinin kaldırılmasına ilişkin bir dava yoluyla talep edebilir. Ancak, mahkeme kararı olmaksızın tarihi beklemeden evlenebileceği durumlar bulunmaktadır. Bu süre, hamile kadın doğum yaptığında sona erer. Başka bir duruma ihtiyaç duymadan yeniden evlenebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: semihaaslan.av.tr

İddet süresi bitmeden evlenilir mi?

Dolayısıyla Boşanan kadının iddet süresi bitmeden yeniden evlenmesi mümkündür. Ancak bunun için gerekli hukuki prosedür yürütülmeli ve iddet süresi kaldırılmalıdır. İddet süresinin kaldırılması da dava yoluyla mümkün olmaktadır. Türk Medeni Kanunumuzun 132. maddesinin 2. ve 3. fıkraları: "Doğurmakla süre biter.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: delilavukatlik.com

İddet bekleyen kadın evlenebilir mi?

İddet müddeti, kanunda kadının boşandıktan hemen sonra kadının başka birisiyle evlenip çocuk doğması halinde nesebin karışmasını önlemek amacındadır. Ancak kadın, boşandığı eşi ile boşandıktan sonra üç yüz gün içerisinde yeniden evlenebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cinar.av.tr

İddet müddeti zorunlu mu?

İslam Hukuku'nda İddet

İslam'da iddet süresi hem hukuken hem de dinen kadının beklemesi gereken bir süre olarak düzenlenmiştir. İslam Hukuku'nda kadın da erkek de boşandıktan sonra tekrar evlenebilmektedir. Ancak: 'Yeni evlilik için kadının beklemesi gereken bir müddet vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

İddet müddetinin kaldırılması için ne gerekli?

İddet müddetinin kaldırılması için dava açılması zorunluluktur. İddet müddeti, boşanma kararının kesinleştiği tarihten itibaren üç yüz gün sonra kendiliğinden ortadan kalkmaktadır. Bu süreyi beklemeden evlenmek isteyen kadınlar ise iddet müddetinin kaldırılması için dava açmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahmetekin.com

İddet süresi beklemeden doktor raporu ile evlilik yapılabilir mi? | [ Birfetva - Nureddin Yıldız ]

İlgili 43 soru bulundu

Soru cevap kısmı

İddet müddetinin bittiğini nasıl anlarız?

İddet Süresi Ne Zaman Sona Erer

Birincisi iddet süresi kanunda açıkça ifade edildiği gibi doğumla birlikte sona erer. İkinci olarak 300 günlük sürenin dolması ile birlikte iddet süresi son bulur. Son olarak iddet süresinin diğer sona erme yolu ise, iddet süresinin mahkeme kararı ile kaldırılmasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: iddetsuresi.com

Yeni boşanan biri hemen evlenebilir mi?

Boşanan kadının aynı kocası ile evlenmeyecekse, boşanmanın kesinleşmesinden sonra 300 günlük bekleme – iddet süresi vardır. Evlenme süresi de denilmektedir. Bu sürenin hâkim kararıyla kaldırılması iki halde mümkündür. Kadının hamile olmaması veya son boşandığı kocası ile tekrar evlenecek olması.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: armagand.av.tr

İddet müddeti kaç günde sonuçlanır?

İddet (bekleme) müddeti kaldırma davası avukat eşliğinde ortalama 15 günlük bir sürede sonuçlanır. Mahkemeden iddet müddetinin kaldırılmasına yönelik karar çıktığı takdirde; kadının kararın kesinleşmesini beklemeden gerekçeli kararla evlenmesi mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: feyzahazar.av.tr

Dinen iddet müddeti ne kadar?

Eğer illet bu olsaydı boşanan, kocası ölen ve hamile olan kadınların iddet süreleri farklı olmaz- dı. Oysa boşanan kadınlara üç kur' (hayız veya temizlik) dönemi, kocası ölenlere de dört ay on gün iddet beklemeleri emredilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

İddet müddetinin kaldırılması için doktor raporu nasıl alınır?

Hamile Olmadığına Dair Rapor Nasıl Alınır

Dolayısıyla iddet müddetinin kaldırılması talepli dava açılmasından sonra kadın mahkemece bir hastaneye sevk edilecektir. Sevk edilen hastaneden kadının hamile olmadığına ilişkin raporun gelmesi halinde, hakim karar verecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: istanbulavukatim.com

Dinimize göre boşanan kadın ne zaman evlenebilir?

Evlilik, boşanma, ölüm ya da evliliğin iptali gibi bir sebeple sona erdiğinde erkek istediği zaman evlenebilecekken kadın için 300 günlük zorunlu bekleme süresi vardır. Bekleme süresi (iddet müddeti) nesep gibi önemli bir konuda karışıklıklar yaşanmasını önlemek için konulmuştur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: demirbas.av.tr

Kadın iddet beklerken dışarı çıkabilir mi?

"Vefat iddeti bekleyen kadın [iddet beklediği meskenden] dışarı çıkabilir. " Şüpheli ilişki ve fasid nikah sebebiyle iddet bekleyen kadın, bain talakla boşanan kadın, nikahı feshedilen kadın da böyledir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: normalift.com

4 ay 10 gün iddet ne demek?

Kadınlar kocaları öldükten ya da boşandıktan sonra hemen başka bir adamla evlenemezler. Bu duruma "iddet müddeti" adı verilir. Kocası ölmüş olan bir kadın yeniden evlenebilmek için hamile değilse en az 4 ay 10 gün beklemelidir. Ancak kadın hamile ise iddet müddeti doğum yapması ile tamamlanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Anlaşmalı boşanan çiftler tekrar ne zaman evlenebilir?

Eşlerin ayrılmalarının ardından tekrar evlenmek istemeleri karşılaşılan durumlar arasında yer alır. Boşandıktan Sonra Aynı Kişi ile Tekrar Evlenme Süresi için belirli bir sınırlama bulunmamaktadır. Eşler boşanmanın hemen ardından tekrar evlenebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: altuntas.av.tr

Üç hayız müddeti ne demek?

Evlilik, boşanma veya fesih yoluyla sona ermişse ve kadın da hamile değil ise âdet gören kadın üç hayız süresi iddet bekler. “Boşanmış kadınlar kendi kendilerine üç ay hâli (hayız veya temizlik müddeti) beklerler.” (el-Bakara, 2/228). Herhangi bir sebeple âdet görmeyenler ise üç ay süreyle iddet beklerler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Mahkemede boşanan kişinin dini nikahı düşer mi?

Mahkemenin boşadığı kadının dini nikâhı devam eder. İslâm da boşama yetkisi erkeğe verilmiştir. Kadının boşanmayı talep etme yetkisi vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eskieserler.net

İddet beklemek farz mıdır?

İDDET, muayyen sayı ve bunun son haddi. Topluluk. İslâm hukukunda evliliğin ölüm, boşanma veya fesih sebeplerinden birisiyle sona ermesi halinde yeniden evlenebilmek için kadının beklemeğe mecbur olduğu müddet.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

3 kere boş ol dedikten sonra ne yapılmalı?

14- Hanımını başka başka üç zamanda birer kere boşarsa, üç defa (Boş ol) veya (Boşadım) derse yahut bir defa (Üç kere boşadım) derse, geri dönüşü olmayacak şekilde nikâh bozulmuş olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.dinimizislam.com

Boşandıktan sonra resmi nikâh ne zaman yapılır?

Türkiye Cumhuriyeti Medeni Kanunu'na göre, boşanmış bir erkek istediği zaman tekrar evlenebilir, ancak boşanmış bir kadın boşanmanın kesinleşmesinden itibaren 300 gün beklemek zorundadır. Bu süre, kadının hamile olup olmadığının tespit edilmesi ve çocuğun babasının kim olduğunun belirlenmesi içindir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alitumbas.av.tr

Boşandıktan sonra e Devlete ne zaman düşer?

Boşanma kararından sonra kimliğimi ne zaman değiştirebilirim sorusu, boşanma işlemi gerçekleştikten sonra en sık araştırılan konulardan biri haline gelmektedir. Boşanmadan sonra kimliğin değişmesine dair gerekli karar, açık duruşmada boşanma kararı verildikten yaklaşık 20 ila 40 gün cevabını vermektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: elgit.av.tr

İddet müddeti davası nerede açılır?

Bekleme süresinin kaldırılması davası görevli mahkeme Aile Mahkemesi'dir. Bulunulan yerde Aile Mahkemesi olmaması durumunda ise Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açılabilir. Türk Medeni Kanunu 132. Madde uyarınca bekleme süresinin kaldırılması davası düzenlenmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahmetalkan.av.tr

İddet müddetinin kaldirilmasi dilekçesi nasıl yazılır?

Sonuç ve İstem : Yukarıda arz ve izah ettiğimiz nedenler ve Sayın Mahkemece re'sen gözetilecek nedenlerle; Müvekkilim hakkında Türk Medeni Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince zorunlu olan 300 günlük bekleme (iddet) süresinin kaldırılmasına karar verilmesini Saygılarımla vekaleten arz ve talep ederim.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

3 kere boşol derse ne olur?

Soru: Eşlerin karşılıklı sinir esnasında psikolojik olarak üç kez boş ol denilerek karar almalarının hükmü nedir? el Cevab: Üç talakla boşsun ifadesiyle erkek eşini boşamış olur. Sünnete uygun bir boşama olmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eskieserler.net

Dini nikâh ne zaman düşer?

Nikah, erkeğin eşine "boş ol" kelimesini kullanmasıyla, eşlerden birinin dinden çıkmasıyla ve mahkeme yoluyla boşanmakla düşer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yasemin.com

Erkeklerde iddet müddeti var mı?

Erkeğin bekleme iddeti yoktur. Bilakis iddet kadınlara özel bir husustur. İddet ister boşanma ister vefat için olsun bu durum sadece kadınlara özeldir. Erkek, dördücü eşini boşadığında boşadığı kadın iddeti sona ermeden beşinci kadınla evlenemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: islamqa.info

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT