Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Evliyken alınan araba Ortak mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Evliyken alınan araba Ortak mi?

Mevcut Medeni Kanuna göre yasal mal rejimi “Edinilmiş Mallara Katılma Rejimi” dir. Yani evlenirken hiçbir sözleşme yapılmasına gerek yoktur. Deyim yerindeyse, eşler nikah defterine imza attıktan hemen sonra satın alınan tüm mallar, boşanma sırasında kural olarak yarı yarıya paylaşılacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Evliyken alınan araba boşanınca kimin olur?

Evlilik birliği içerisinde alınan araba üzerinde diğer eşin ne miktarda hak sahibi olacağı hususunda ise ayrı bir hesaplama yapılması gerekir. Genel olarak evlilik birliği içerisinde alınan ev, araba gibi edinilmiş malların yarısı oranında diğer eşin hak sahibi olduğu kabul edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bursa.mayahukuk.com

Evlendikten sonra alınan mallar ortak mı?

Evlilikte mal paylaşımı bakımından, kişisel mallar grubuna giren varlıklardan elde edilen gelir ile alınan ev kişisel mal sayılır. Örneğin evlilik sırasında satın alınan bir ev eşlerden birine miras kalan para ile veya düğünde takılan altınlar ile alınmış ise, kişisel maldır ve boşanmada paylaşıma tabi tutulmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

Boşanma sırasında araba kimde kalır?

Boşanma Sürecinde Araba Kimde Kalır? Boşanma sürecinde araba kimin adına kayıtlı ise onun kullanımında kalır. Boşanmadan sonra mal paylaşımı davası açıldığında arabanın bedelinden pay oranında ödeme alınabilir. Ancak boşanma sürecinde aracın üzerine haciz koyulması mümkün değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

Evliyken alınan araba satılır mı?

Kişisel malların yerine geçen mallar da kişisel maldır. Örneğin, eşlerden birinin evlilik öncesi sahip olduğu araba o eşin kişisel maldır. Arabanın satışı ile aynı bedelle yeni araba alınırsa o araba da kişisel mal yerine geçen maldır ve kişisel mal olmaya devam eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kavasoglu.av.tr

Boşanırsanız Ev Kimin Olur? Boşanmada Mal Paylaşımı

İlgili 37 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Eşim benden habersiz arabayı satabilir mi?

Araba sizin üzerinize olduğu için satamaz imzanız gerekir eger daha önceden vekalet verdiyseniz satabilir ama araba için yoksa satamaz.Evlenmeden önce alınan evde hak sahibi değilsiniz onu satabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadinlarkulubu.com

Koca karısına araba satabilir mi?

Aydolu A. - Eşlerin sahip oldukları mal varlıkları üzerinde, evlilikleri süresince tasarruf etme hakları bulunmaktadır. Bu kural kişisel malları için olduğu kadar evlilik birliği içinde edinilmiş malları için de geçerlidir. Yani eşiniz kendi adına kayıtlı olan aracı istediği gibi kullanabilir, kiralayabilir, satabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Erkek hangi durumlarda nafaka ödemez?

Kadının kusurlu davranışları: Kadının, boşanmaya sebep olan kusurlu davranışları varsa, erkek nafaka ödeme yükümlülüğünden muaf tutulabilir. Kadının çalışma gücü: Kadının çalışma gücüne sahip olması ve iş bulabilmesi durumunda, erkek nafaka ödeme yükümlülüğünden muaf tutulabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mervekolman.av.tr

Evlilikte edinilen mallar boşanma sonrası nasıl paylaştırılır?

Yani, boşanma davasının açıldığı tarihe kadar edinilen tüm malvarlığı değerleri (nakit para, ev, araba, arsa vs.) mal paylaşımına dahil edilir. Boşanma davası açıldıktan sonra eşlerin edindiği mallar ise mal paylaşımına dahil edilmezler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Mal kaçıran eşe ne davası açılır?

Mal paylaşımı davası, boşanma davası süresinde herhangi bir zamanda açılabilir. Böylece mallar üzerinde ihtiyati tedbir talep edilerek, eşten mal kaçırma önlenebilir. Bunun belirli bir süresi yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mgc.com.tr

Evlilikte eşler birbirinden habersiz mal satabilir mi?

Bu sınırlandırma ancak diğer eşin açık rızası alınarak yapılabilir. Taraflar evli kaldığı ve taşınmaz aile konutu niteliğini kaybetmediği sürece bu koruma devam edecektir. Eşin rızası alınmadan aile konutu ile ilgili yapılan devir ve tasarruflar için, rızası olmayan eşin tapu iptal ve tescil davası açması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: olgun.av.tr

Evlilikte edinilmiş mallar nelerdir?

Eşlerin evlilik birliği içerisinde fiziksel yahut zihinsel emeğine dayalı olarak çalışması karşılığı elde ettikleri edinimler, edinilmiş mal olarak kabul edilmektedir. Eşin, kazandığı maaş yahut ticari faaliyeti neticesinde elde ettiği işletme kazancı buna örnek olarak verilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Eşler arasında borç ilişkisi olur mu?

Mal rejimi olarak adlandırılan uygulama eşler arasındaki borçların muaccel olmasına engel değildir. Borcun ödenmesi durumu borçlu eşi evlilik birliği açısından sıkıntıya sokacaksa bu durumda eşin ödeme için süre istemesi mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: altuntas.av.tr

Boşanma davasında hangi mallar paylaşılmaz?

İlk olarak eşlerin evlilik öncesi malları, paylaşıma dahil değildir. Ayrıca kişisel mallar kapsamına giren diğer mallar da paylaşıma dahil edilmez. Kişisel malları ise şu şekilde sıralamak mümkündür; Tarafların farklı kişilerden alacağı manevi tazminat boşanmada hangi mallar paylaşılmaz sorusunun cevaplarından biridir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: manyas.net

Evliyken olan borçlar boşanınca ne olur?

Evlilik birliği içinde yapılan borçlar, edinilmiş mallara katılma rejimine tabi olma gereğince eşlerin eşit sorumluluğuna tabidir. Bu nedenle borçlar da ortaktır. Bu konuda borcun ne için yapıldığı ve borç karşılığında edinilen mallar önemli olup, evlilik birliği içinde gerçekleşen borçlar bu kapsamdadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: or.av.tr

Boşanmada hangi mallar paylaşılır?

Yani, boşanma davasının açıldığı tarihe kadar edinilen tüm malvarlığı değerleri (nakit para, ev, araba, arsa vs.) mal paylaşımına dahil edilir. Boşanma davası açıldıktan sonra eşlerin edindiği mallar ise mal paylaşımına dahil edilmezler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: melihpancar.av.tr

Çekişmeli boşanmada ev kime kalır?

Çekişmeli boşanmada hakim, her bir tarafın ihtiyaçlarına ve müşterek çocukların mevcudiyetine göre evi kimin tutacağına karar verebilir. Hakim ayrıca evin ve çocukların kullanımını taraflar arasında paylaştırabilir. Evi kimin tutacağına ilişkin karar, davanın özel koşullarına bağlıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: azizcihank.av.tr

Boşanmada araba değeri nasıl hesaplanır?

Evlilik içerisinde denen kredi bedelinin arabanın satın alındığı salış fiyatına oranının ne olduğu hesaplanır. Arabanın boşanma tarihindeki güncel piyasa değeri de bilirkişi raporuyla tespit edilir. Daha öncesinde hesaplanan oran, arabanın güncel değerine oranlanarak eşin alacağı hesaplanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: t-hos.com.tr

Boşanma ev eşyaları kime ait?

Eğer ev eşyaları evlilik öncesinde alınmışsa ve ödemeleri de tek bir eş tarafından evlilik öncesinde gerçekleştirilmişse, aksine anlaşma olmaması halinde eşyalar o eşin kişisel malı sayılırlar. Tabii bunun için ödemelerin tamamının evlilik öncesinde gerçekleştirilmiş olması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: delilavukatlik.com

8000 TL maaş alan ne kadar nafaka verir?

Uygulamada 8.500 TL maaş alan yani asgari ücretleri bir kişinin eşine özel bir durumu yoksa 750-1500 TL arası nafaka bağlanmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tuncsuditol.av.tr

4 bin TL maaş alan ne kadar nafaka verir?

Kesin olarak bir şey denemezse de ortalama olarak 4000 TL alan bir kişinin 750,00 TL – 1.000,00 TL arasında yoksulluk nafakası ödemesi makul kabul edilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yasingirgin.av.tr

20 bin TL maaş alan ne kadar nafaka verir?

Genel olarak hesaplama yapıldığında aylık 20.000 TL ücret alan bir kişi aylık 5.000 TL nafaka öder. Bu miktar tarafların yaşam koşulları, ek gelirlerine göre farklılık arz edebilir. 20.000 TL maaş alan bir kişi için 3.000 TL nafakaya da hükmedilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mervekolman.av.tr

Araç satışı 2 kişi üzerine olur mu?

Evet 1/2 hisseli olarak tescil yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkhukuksitesi.com

Hangi durumlarda araç satışı yapılmaz?

Herhangi bir belgenin yanlış ya da eksik olması durumunda satış gerçekleşmez. Vergi borcu, trafik cezası ya da ipotek gibi araç satışına engel bir durum olup olmadığı kontrol edilir. Satışa engel bir durum bulunmuyorsa satış sözleşmesi, noter görevlileri tarafından hazırlanıp satıcıya ve alıcıya sunulur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sahibinden.com

Bir kişinin üzerine iki araç olur mu?

Bir vatandaş satma amacı gütmeden 1 yıl içerisinde dilediği kadar otomobil satın alabilir. Ancak şu unutulmamalıdır ki; ne kadar otomobil almış olursa olsun yetki belgesi olmadan 1 yılda maksimum 3 araç satışı yapabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arabam.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT