Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Ev sahibi kiracıyı ziyaret edebilir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Ev sahibi kiracıyı ziyaret edebilir mi?

Kiracı, kiralananı satın almak ya da kendisi çıktıktan sonra kiralamak isteyenlerin görmesine ve gezmesine izin vermekle yükümlüdür. Ev sahibi isterse fotoğraf çekimi de yapabilir. Ancak bu yapılırken kiracıya en uygun zaman seçilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hepsiemlak.com

Ev sahibi kiracının evine izinsiz girebilir mi?

Kiracı hangi hallerde evin kapısını yeni taşınacaklara veya emlakçıya açmak durumunda? Gayrimenkul hukukçusu Avukat Sinan Keskin, kira hukukuyla ilgili yasal düzenlemelere göre, ev sahibinin kiracının izni olmadan eve dilediği gibi ve istediği zamanda giremeyeceğini dile getiriyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberglobal.com.tr

Kiracının kapısına gitmek suç mu?

Ayrıca her ne sebeple olursa olsun kiracının konutuna, bahçe, depo, balkon vs. gibi eklentilerinin içine kiracının rızası dışında girilmesi veya buradan çıkılmaması halinde, failler hakkında 'konut dokunulmazlığın ihlal' suçu ile işlem başlatılabilir ve fail bu suçtan 1 yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kisadalga.net

Ev sahibi çilingirle eve girebilir mi?

Ev sahipleri, hangi sebeple olursa olsun kiracı evde yokken anahtarla veya çilingirle eve giremez. Girerse, konut dokunulmazlığını ihlal etmiş olur. Kiracının hukuki süreç başlatması halinde ev sahibine hapis cezası verilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

Ev sahibi ben oturacağım diyerek kiracıyı çıkartabilir mi?

Ev sahibi kendi oturacaksa ya da yakınlarının ihtiyaçları durumunda kiracıya tahliye davası açabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: altuntas.av.tr

Yatırım Amaçlı Gayrimenkulde En Karlı Bölgeler Hangileridir? Mert Başaran ile Konuştuk

İlgili 30 soru bulundu

Soru cevap kısmı

1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Sorusu kiracıların sürekli sorduğu sorulardan biridir. Mevzuata göre ev sahibi, kira sözleşmesi süresi bitmeden kiracısına "Ya güncellenen yüksek kirayı öde ya da çık" şeklinde bir talepte bulunamaz. Ev sahiplerinin, kira sözleşmesinin bitmesinden dolayı kiracıyı evden çıkartması mümkün değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tgrthaber.com.tr

Kirasını düzenli ödeyen kiracı nasıl çıkarılır?

Kirasını düzenli ödeyen kiracıya karşı, kiraya veren, sulh hukuk mahkemesinde “ihtiyaç nedeniyle tahliye davası” açabilir. Davada; kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya bakmakla yükümlü olduğu bir kişinin ihtiyacı nedeniyle kiralanan taşınmazın tahliye edilmesi zorunluluğu ispatlanmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Kiracı evi kaç gün göstermek zorunda?

Kiraya veren, çalışmaları ve kiralananın gezilip görüleceğini uygun bir süre önce kiracıya bildirmek ve bunların yapıldığı sırada kiracının yararlarını göz önünde tutmak zorundadır.” Şeklinde düzenleme bulunmaktadır. Yasa gereğince kiracının evi göstermemek gibi bir hakkı yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avukatcerenyanik.com

Ev sahibi evi satıyor evi göstermek zorunda mı?

Herkesin merak ettiği satışa çıkarılan evde kiracının hakları konuları için ayrıntılı bir dosya hazırladık. Kiracı ev sahibinin yada onun belirlediği üçüncü kişinin evi gezip görmesine izin vermekle yükümlü bulunuyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hepsiemlak.com

Kiracı kapı kilidini değiştirmek mi?

Ev sahibine çekincelerini aktaran kiracı bu işlem konusunda anlaşma yoluna gidebilir. Kiracının evin kilidini değiştiremeyeceğine dair herhangi yasal engel bulunmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hepsiemlak.com

Ev sahibi evden çık diyebilir mi?

Ev sahipleri, sözleşme devam ettiği sürece kiracıyı istediği an evden çıkaramaz. Haklı gerekçeler varsa öncelikle kiracıya ihtarname çekilir. Bir yılda iki ihtarname gönderilen kiracı için tahliye kararı çıkarılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sahibinden.com

Kiracım evden çıkmıyor nasıl çıkarabilirim?

Kiracının verdiği taahhüdün yazılı olması gereklidir. Kiracı bu taahhüde rağmen taşınmazdan çıkmazsa, kiraya veren icraya başvurarak veya dava açmak suretiyle çıkarabilir. Boşaltmaya yönelik tahliye davası veya icra takibi, taahhütte belirtilen tarihi izleyen bir ay içerisinde açılmış olmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

Ev sahibi evin fotoğrafını çekebilir mi?

Kiraya verenin yeni bir kiracı veya yeni bir ev sahibi bulması konusunda onun durumunu güçleştirmemeniz gerekiyor. Müsait olduğunuz sürece eve çağırmak ve eşyaların/odaların fotoğrafının çekilmesini sağlamak durumundasınız. Aksi takdirde dediğim gibi kiraya verenin işini zorlaştırmış oluyorsunuz tbk ye göre.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadinlarkulubu.com

Ev sahibi kendim oturacağım deyip kiraya verirse nereye şikayet edilir?

Ev Sahibi Kiracıyı Kendim Oturacağım Diye Çıkarabilir Mi? Kiraya veren kendi ihtiyacı nedeniyle kiracıyı evden çıkarabilir. Bunun için sulh hukuk mahkemesinde “ihtiyaç nedeniyle tahliye davası” açmalıdır. Davada ihtiyacının gerçek ve samimi olduğunu ispatlaması beklenmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

Ev sahibi kiraya fazla zam yapmak isterse kiracı ne yapmali?

"Kiranızı yüzde 25 üzerinden zam yaparak yatırın"

Sınırın üstündeki artışı kanunen yapamazlar. Ev sahibiniz sizden yüzde 25'ten fazla artış talep ederse bankadan kiranızı yüzde 25 zamlı olarak yatırın ve devam edin. Bu süreç geçici, piyasa oturacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: csb.gov.tr

1 yıllık kira sözleşmesi bitince ne olur?

Türk Borçlar Kanunu'nda yer alan maddeler ışığında belirli süreli kira sözleşmesi yani genellikle uygulamada görülen 1 yıllık kira sözleşmesi bittiğinde kira sözleşmesini sona erdirme hakkı kiracıda ol yönündedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Kiracı ev sahibine dava açabilir mi?

Kiracı Ev Sahibine Tazminat Davası Açabilir mi?; Koşulları oluşursa kiracı ev sahibine tazminat davası açabilir. Bu koşulların oluşması için kiraya veren, kiracısını 'ihtiyaç nedeni ile' evden çıkarması lazımdır. Bu durum Türk Borçlar Kanunda “yeniden kiralama yasağı” başlıklı 355. Maddesine göre düzenlenmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kucukokka.av.tr

Evin odalarını kiraya vermek yasal mı?

Alt kiralama adı verilen bu kiralama modelinde kiracıların herhangi bir yasal hakları yoktur. Bu hakkın elde edilebilmesi ise esasında imkansız değildir. Bir yolla kiracı alt kiralama yapma hakkı elde edebilir. Kiracı eğer ev sahibinden izin alırsa evin odasını da bir başkasına kiralayabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: usakgundem.com

Ev sahibim evi satıyor haklarım neler?

Ev Sahibi Evi Satarsa Kiracı Hakları Nelerdir? Evin satılması halinde eski sahip ile kiracının sözleşmesi biter. Bu durumda yeni sahip kiracıyı evden çıkmasını isteyebilir. Bunun için tahliye hakkı vardır ve kiracıya 6 ay içerisinde daireyi boşaltması için ihtar çekmesi gereklidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sinaneroglu.av.tr

Kiracı kaç ay içinde çıkar?

Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde her bir 6 ay fesih dönemidir. 6 aylık süre sonunda sözleşmenin feshedilebilmesi için kiracıya 3 ay önce bildirimde bulunulması gerekir. Kiracı bu bildirime rağmen, evi tahliye etmemişse tahliye davası açılabilir. Fesih döneminin bitmesinden itibaren 1 ay içerisinde açılması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avmehmetgenc.com

Kiracı en fazla kaç yıl oturabilir?

5 yılı dolduran kiracılar, belirtilen hukuksal sebepler olmadan evden çıkartılamaz. Ancak, 10 yılı doldurmuş kiracıların tahliyesi istenebilir. Her yeni kira döneminden 3 ay önce kiracıyı bildirimde bulunarak, kiracı tahliye edilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

Kiracı kaç ay sonra çıkarılabilir?

Kira sözleşmesinin kurulmasından itibaren 10 yıllık uzama süresinin geçmiş olması gerekir. Kiraya veren 10 yıllık uzama süresinin bitiminden en az 3 ay önce kiracıya fesih bildirimi yapmalıdır. 10 yıllık uzama süresinden sonra kiracı ve kiraya veren arasında yeni bir sözleşme yapılmamış olmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hepsiemlak.com

Kiracıyı hangi şartlarda çıkarabiliriz?

Evin yeniden yıkılıp yapılması ya da onarılması gerektiği mahkeme yoluyla ispat edilirse kiracı tahliye edilebiliyor. Ayrıca kira sözleşmesi bir yıllık yapılmışsa ve süresi dolmuşsa kiracı çıkarılamıyor. Kanun, 10 yıllık uzama süresi öngörüyor. 10 yılın sonunda ise ev sahibi kiracıyı tahliye edebiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

Ev sahibi ihtarname gönderdi ne yapmalıyım?

Kiracı 7 gün içinde itiraz etmez ve 30 gün içinde de ödemeyi yapmazsa mal sahibi İcra Mahkemesi'ne yapacağı başvuru ile tahliye talep edebilir. Mal sahibi ihtarname gönderdikten sonra tahliye davasını Sulh Hukuk Mahkemesi kanalıyla da talep edebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ghdernegi.com

Ev sahibi kiracıyı mahkemeye verirse masrafları kim öder?

Kiracının tahliyesi için dava açılması durumunda ilk etapta masraflar davacı tarafından karşılanır. Yapılan yargılama giderleri ve masraflar davanın sona ermesi ile davayı kaybeden haksız tarafa yüklenir. Ancak karşı vekalet ücreti de Avukatlık Kanunu gereğince avukata aittir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahmetalkan.av.tr
Önceki makale
Herkeste fıtık var mı?
Sonraki makale
Devletten sağlık raporu kaç TL?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT