Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Devlet memuru zorla çalıştırılabilir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Devlet memuru zorla çalıştırılabilir mi?

MEMURA, BAŞKA BİR SINIFA AİT GÖREV VERİLEMEZ Unvanlara ilişkin görev tanımları olmasa da, memur başka sınıfta çalıştırılamaz. Bu husus 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 45 inci maddesinde düzenlenmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Devlet memur istemediği yerde zorla çalıştırılabilir mi?

Memurların kurumlar arasında geçici olarak görevlendirmesi hususu 657 sayılı Kanunda düzenlenmiştir. Kanuna göre, isteği üzerine veya isteğine bakılmaksızın memur başka bir kurumda geçici olarak görevlendirilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuattakip.com.tr

Memur mesaiye kalmaya zorlanır mı?

Ancak özel kanunlarla yahut bu kanuna veya özel kanunlara dayanılarak çıkarılacak tüzük ve yönetmeliklerle, kurumların ve hizmetlerin özellikleri dikkate alınmak suretiyle farklı çalışma süreleri tespit olunabilir.” Anayasa'mızın 18.maddesinde yer alan “Hiç kimse zorla çalıştırılamaz. Angarya yasaktır.”

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: egitimgucusen.org.tr

Devlet memurları hangi durumlarda işten atılır?

Devlet Memurları Kanunu'nun 94. maddesinde, memurluktan genel bir çekilmiş sayılma hali düzenlenmiştir: “Mezuniyetsiz veya kurumlarınca kabul edilen mazereti olmaksızın görevin terk edilmesi ve bu terkin kesintisiz 10 gün devam etmesi halinde, yazılı müracaat şartı aranmaksızın, çekilme isteğinde bulunulmuş sayılır.”

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Devlet memuru ek iş yaparsa cezası ne olur?

a. Ticaret yapmak ve Devlet memuruna yasaklanan diğer kazanç getirici faaliyetlerde bulunmanın yaptırımı 657 sayılı Kanunun 125'inci maddesinin (D) bendinde kademe ilerlemesinin durdurulması disiplin cezası olarak belirlenmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandastan.av.tr

Memur mesaisini aksatmadan özel bir kuruluşta çalışabilir mi?

İlgili 36 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Ek iş yapan memur nereye şikayet edilir?

En yakın karakola gidip ifade verebileceğiniz gibi cumhuriyet başsavcılığına dilekçe vererek de şikayetçi olabilirsiniz. Karakola gitmeniz durumunda şikayetçi olmak istediğinizi söylerseniz ilgili memur ifadenizi alacak ve bunu zapta geçirecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: galahukuk.com

Kadrolu memur ek iş yapabilir mi?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 28. maddesi, memurlara “ticaret ve diğer kazanç getirici faaliyetlerde bulunma yasağı” getiriyor. İlgili maddenin bu konuda en açık ifadesi şu şekilde: “Memurlar Türk Ticaret Kanunu'na göre (Tacir) veya (Esnaf) sayılmalarını gerektirecek bir faaliyette bulunamaz.”

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: saglikagi.com

Devlet memurluğundan çıkarma yetkisi kime aittir?

Görüldüğü üzere devlet memurluğundan çıkarma cezasını, amirin isteği üzerine memurun bağlı bulunduğu kurumun yüksek disiplin kurulu verecektir. Disiplin kurulunun farklı bir ceza verme yetkisi yoktur. Tesis edilen işlemi ya onaylar ya da reddeder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

Devlet memuru kovulur mu?

Bilindiği üzere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 94 üncü maddesinin birinci fıkrasında; "Devlet memuru bağlı olduğu kuruma yazılı olarak müracaat etmek suretiyle memurluktan çekilme isteğinde bulunabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cdn.bartin.edu.tr

Devlet memurları ne iş yapamaz?

Memurlar, mesleki faaliyette veya serbest meslek icrasında bulunmak üzere ofis, büro, muayenehane ve benzeri yerler açamaz; gerçek kişilere, özel hukuk tüzel kişilerine veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına ait herhangi bir iş yerinde veya vakıf yükseköğretim kurumlarında çalışamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Mesaiye kalmak istemiyorum ne yapmalıyım?

İşçinin fazla mesai yapmak istememesi halinde ise fazla mesai için verdiği onayı 30 gün öncenden işverene yazılı bildirimde bulunarak geri alabilmesine imkan tanınmıştır. Yani artık işverenler her yıl başında fazla mesai için ayrıca onay almak zorunda değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tekcan.av.tr

Memur mesaiye 15 dakika geç gelebilir mi?

01/07/2017 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, mesai başlangıç saatleri ve geç kalma toleransı, her personel için bir ay içerisinde 30 dakika olarak belirlenmiş olup, bir ay içerisinde 30 dakikalık geç kalma limitini aşan personel hakkında idari işlem yapılacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: groups.google.com

Zorla fazla mesai yaptırılabilir mi?

İşçi yazılı onayı bulunsa dahi yıllık 270 saatten fazla mesai yapma zorunluluğunda bulunmamakta olup 270 saatten fazla mesaiye zorlanması halinde iş sözleşmesini haklı nedenler ile feshetme hakkına sahip olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ezgiesnikgunay.av.tr

Memurun görevden alınma nedenleri nelerdir?

Mahiyeti itibariyle en ağır ceza olan devlet memurluğundan çıkarma cezası için; kişinin rüşvet alması, yüz kızartıcı ve utanç verici hareketlerde bulunması, devletin gizli bilgilerini açıklaması, siyasi partiye üye olması veya Atatürk aleyhine suç işlemesi gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Memur en fazla ne kadar görevden uzaklaştırılır?

→Görevden uzaklaştırma; bir disiplin kovuşturması icabından olduğu takdirde en çok 3 ay devam edebilir. Bu süre sonunda hakkında bir karar verilmediği takdirde memur görevine başlatılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pdb.sinop.edu.tr

Memur görevlendirmeye itiraz edebilir mi?

Geçici Görevlendirmeye İtiraz

Usulsüz olarak geçici görevlendirildiğini düşünen memur bu işleme karşı itiraz edebilir. Talep içerisinde idari işlemin neden iptalinin gerektiğine dair açıklamalar yer almalı, hem hukuki hem de insani olarak iptal işleminin sebeplerine yer verilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avfatihozdemir.com

Devlet memuru kavga ederse ne olur?

Bu kanun maddesinden anlamamız gereken; kamu görevlisinin, amirine, mesai arkadaşlarına, astına, üstüne ya da bir vatandaşa saldırı ya da darp gibi fiziksel bir müdahalede bulunmasıdır. Yaptırımı bir daha devlet memurluğuna atanmamak üzere memurluktan çıkarmaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mdmhukuk.com

Memur 1 gün işe gelmezse ne olur?

Mazeretsiz 1 veya 2 gün göreve gitmeyen memur: Bu gruptaki memurlar, aylıktan kesme disiplin cezasıyla karşılaşırlar. Aylıktan kesme cezası, memurun brüt aylığından 8'de 1 ile 30'da 1 arasında kesinti yapılmasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: saglikagi.com

Nöbet yerini terk etmenin cezası nedir?

Amirin izni olmaksızın görev yerini terk etmek disiplin suçunu işleyen kişiye Yirmidört Ay Uzun Süreli Durdurma Cezası verilebilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milhukuk.com

Memuru kim görevden uzaklaştırır?

Bakanlık müfettişleri görevden uzaklaştırma kararı alma yetkisine sahiptir. İllerde valiler il idaresine bağlı olan bütün memur ve amirleri görevden alabilir. İlçelerde ise kaymakamlar yasal koşullar sağlanması halinde emrindeki her memuru görevden uzaklaştırabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahmetalkan.av.tr

Memura soruşturma açılırsa ne olur?

Disiplin soruşturması sonucunda alınan karar, hakkında soruşturma açılan memura yazılı olarak tebliğ edilir. 657 Sayılı DMK m.135 uyarınca, disiplin amirleri tarafından verilen; uyarı, aylık kesme, kınama cezalarına karşı disiplin kuruluna, kademe ilerlemesinin durdurulması cezasına karşı ise yüksek disiplin kuruluna ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukukidurum.com

Devlet memuruna yakışmayan hal ve hareketler nelerdir?

Devlet memuru vakarına yakışmayan tutum ve davranışta bulunmak, Görevine veya iş sahiplerine karşı kayıtsızlık göstermek veya ilgisiz kalmak, Belirlenen kılık ve kıyafet hükümlerine aykırı davranmak, Görevin işbirliği içinde yapılması ilkesine aykırı davranışlarda bulunmak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

Memur şarkı söyleyebilir mi?

Bu işi mesai saatleri dışında yapmak, görevini küçük düşürücü davranışlardan kaçınmak ve sosyal güvenlik ilişkisi kurmamak şartıyla memurlar dizi veya filmlerde ya da tiyatro oyunlarında rol alabiliyor. Ayrıca sahneye çıkıp şarkı söyleyebiliyor, bir müzik şirketiyle telif sözleşmesi yaparak CD de çıkartabiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

Devlet memuru Diplomasını kiraya verebilir mi?

Sizin olayda, her ne kadar bir çalışma olmadığı diplomanın kiralamaya verildiği belirtilse de, sonuçta diploma sizi temsil etmektedir ve siz o şirkette çalışan bir pozisyonda olursunuz. Bu nedenle bir memurun, diplomasını kiraya vermesi mevcut madde bağlamında söz konusu olamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuattakip.com.tr

Devlet memuru taksicilik yapabilir mi?

Memurlar Türk Ticaret Kanununa göre (Tacir) veya (Esnaf) sayılmalarını gerektirecek bir faaliyette bulunamaz, ticaret ve sanayi müesseselerinde görev alamaz, ticari mümessil veya ticari vekil veya kollektif şirketlerde ortak veya komandit şirkette komandite ortak olamazlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yevmiyemaddesi.com
Önceki makale
Datçanın neyi meşhur yemek?
Sonraki makale
Tayt Crop nedir?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT