Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Devlet memuru nerelere üye olamaz?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Devlet memuru nerelere üye olamaz?

Maddesi "Memurlar Türk Ticaret Kanunu'na göre (Tacir) veya (Esnaf) sayılmalarını gerektirecek bir faaliyette bulunamaz, ticaret ve sanayi müesseselerinde görev alamaz, ticari mümessil veya ticari vekil veya kollektif şirketlerde ortak veya komandit şirkette komandite ortak olamazlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: firathasgumus.av.tr

Memurlar nereye üye olamaz?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununda devlet memurlarının dernek ve kurmaları ile bunların yönetim ve denetim kurumlarında üye olmalarına ilişkin yasaklamaya yer verilmemiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sagliksen.org.tr

Devlet memuru vakfa üye olabilir mi?

Ayrıca, Devlet Memurları Kanunu'nda memurların derneklere üye olmasını engelleyen bir hüküm bulunmamaktadır. Çalıştığınız kurumun mevcut teşkilat kanununda derneklere üye ol manızı kısıtlayıcı herhangi özel bir düzenleme olmaması halinde, der neklere üye olmanız mümkün bulunmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

Devlet memuru vakıfta çalışabilir mi?

Memurlar, mesleki faaliyette veya serbest meslek icrasında bulunmak üzere ofis, büro, muayenehane ve benzeri yerler açamaz; gerçek kişilere, özel hukuk tüzel kişilerine veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına ait herhangi bir iş yerinde veya vakıf yükseköğretim kurumlarında çalışamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekonomim.com

Devlet Memuru Şirket yönetim kurulu üyesi olabilir mi?

Devlet memurları limited şirket ortağı olabilirler. Devlet memurunun limited şirketin yönetim ve denetimine yönelik herhangi bir görev üstlenmemek koşulu ile ortak olmasında bir sakınca yoktur. Öte yandan limited şirket açısından şirketi temsil ve idare edecek olanların sözleşmede belirtilmiş olması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: parasut.com

SIYASI PARTI UYELIGI NASIL OLUR? MEMUR OLAMAZ MIYIZ???

İlgili 18 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Devlet memuru başka bir iş yapabilir mi?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 28. maddesi, memurlara “ticaret ve diğer kazanç getirici faaliyetlerde bulunma yasağı” getiriyor. İlgili maddenin bu konuda en açık ifadesi şu şekilde: “Memurlar Türk Ticaret Kanunu'na göre (Tacir) veya (Esnaf) sayılmalarını gerektirecek bir faaliyette bulunamaz.”

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: saglikagi.com

Memurlar hangi derneklere üye olabilir?

Anayasanın 33. maddesine göre, "Herkes, önceden izin almaksızın dernek kurma ve bunlara üye olma ya da üyelikten çıkma hürriyetine sahiptir". Bu bağlamda, Devlet memurları da diğer tüm vatandaşlar gibi hem dernek kurabilir hem de kurulmuş bulunan derneklere üye olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Polis memuru derneklere üye olabilir mi?

Bu çerçevede, Dernekler Mevzuatında yasaklayıcı bir hüküm bulunmamakla birlikte, Devlet memurlarının çalıştıkları kurumların özel kanunlarında yasaklayıcı bir hüküm yok ise dernek kurucusu veya kurulmuş derneklere üye olabilecekleri gibi bu derneklerin organlarında da görev alabileceklerdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: siviltoplum.gov.tr

Devlet memurları özel sektörde çalışabilir mi?

Devlet memurunun ticaret ve kazanç getirici faaliyetler yasaklanmış ve yapabileceği işler ve yasağın istisnaları belirtilmiştir. Devlet memurlarının özel kanunlarda belirtilen görevler ticaret ve diğer kazanç getirici faaliyetlerde bulunma yasağı kapsamı dışında tutulmuştur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sagliksen.org.tr

Vakıf üyeliği memuriyete engel mi?

657 sayılı Kanunda da memurların dernek üyeliğini kısıtlayıcı bir hüküm bulunmamakta, sadece ilgili diğer mevzuatta dernek organlarında görev alan kamu görevlilerine bu görevleri için ödeme yapılamayacağına ilişkin hükümler yer almaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Devlet memuru ne yapamaz?

Memurlar, mesleki faaliyette veya serbest meslek icrasında bulunmak üzere ofis, büro, muayenehane ve benzeri yerler açamaz; gerçek kişilere, özel hukuk tüzel kişilerine veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına ait herhangi bir iş yerinde veya vakıf yükseköğretim kurumlarında çalışamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Devlet memuru siyasi mitinge katılabilir mi?

Madde 7. — Devlet memurları siyasi partiye üye olamazlar, herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararım veya sararını hedef tutan bir davranışta buluna mazlar; görevlerini yerine getirirlerken dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din ve mezhep gibi ayırım yapamazlar; hiçbir seklide siyasi ve ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: resmigazete.gov.tr

Derneklere Polis girebilir mi?

Madde 3- Fiil ehliyetine sahip gerçek veya tüzel kişiler, önceden izin almaksızın dernek kurma hakkına sahiptir. Ancak, Türk Silâhlı Kuvvetleri ve kolluk kuvvetleri mensupları ile kamu kurum ve kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri hakkında özel kanunlarında getirilen kısıtlamalar saklıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Devlet memuru siyasi partiye üye olursa cezası ne olur?

Bunun içindir ki 657 sayılı Kanun'da devlet memurlarının tarafsızlık ve devlete bağlılık sorumluluklarının kapsamında siyasi partiye üye olamayacakları düzenlenmiştir. Aynı Kanun'un 125. maddesinde ise siyasi partiye girmek memuriyetten çıkarılma cezası olarak hüküm altına alınmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: anayasa.gov.tr

Memur futbol kulübüne üye olabilir mi?

Diğer tarafta 5253 sayılı Dernekler Kanununda, Devlet memurlarının mesai saatleri içinde, üyesi oldukları derneklerin faaliyetlerine katılabilmesine imkan sağlayan herhangi bir izin düzenlemesine yer verilmemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cdn.bartin.edu.tr

Memurlar kooperatiflere üye olabilir mi?

3- Memurların yönetim ve denetim kurullarında görev almaksızın yapı, tüketim ve kalkınma dışında da kooperatif kurmaları ve ortak olmalarının mümkün bulunmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sagliksen.org.tr

Devlet memuru ek iş olarak ne yapabilir?

657 sayılı kanunun 28. maddesine göre memurlar ek iş yapamazlar. Buna Freelance işler de dahildir. Ancak memurlar şirket ortağı olabilir, telif hakları kapsamında ürettikleri fikri ürünlerden gelir elde edebilir. Müzisyenlik yapabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eleman.net

Devlet memuru ikinci bir iş yapabilir mi?

Devlet memurlarının yapabileceği ek iş sektörleri şu şekilde sıralanabilir: Zirai kazanç sağlayabilirler, Gayrimenkul ve menkulden kazanç elde edebilirler, bilirkişilik ve hakemlik yapabilirler. Aynı zamanda meslek saatleri dışında eğitim -öğretim ve sosyal ve mesleki nitelikteki kuruluşlarda görev üstlenebilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: finans.mynet.com

Devlet memuru esnaf olabilir mi?

Devlet memurları, Devlet Memurları Kanunu'na göre, tacir veya esnaf sayılmalarını gerektirecek bir faaliyette bulunamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yengec.co

Derneğe kimler üye olamaz?

Başka bir şart olarak TMK m.93 gösterilebilir. TMK .93'e göre Türkiye'de yerleşme hakkına sahip olan yabancı gerçek kişiler de dernek kurma hakkına sahiptir. Burada ayrıca belirtmek gerekir ki; silahlı kuvvetler ve kolluk mensuplarıyla, kendi kanunlarıyla sınırlanmış kamu görevlileri dernek kurucusu olamayacaklardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

Polis memuru doğduğu yerde görev yapabilir mi?

Maddenin kaldırılmasıyla, memurların tamamı, nüfusuna bakılmaksızın, nüfusa kayıtlı oldukları il ve ilçelere atanabilecek. Bilindiği gibi Emniyet ve Askeri Personel nüfusa kayıtlı olduğu illerde çalışamıyordu. Bu değişiklikle artık Polisler ve Askerler kendi memleketlerinde görev yapabilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: polem.org

Derneğe üye olmak suç mu?

Anayasamızın 33. Maddesinde dernek Kurma Özgürlüğü Düzenlenmiştir. Buna göre; “Madde 33.- (Değişik: 4709 – 3.10.2001 / m.12) Herkes, önceden izin almaksızın dernek kurma ve bunlara üye olma ya da üyelikten çıkma hürriyetine sahiptir. Hiç kimse bir derneğe üye olmaya ve dernekte üye kalmaya zorlanamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: savunmahakki.net

Devlet memuru hafta sonu şehir dışına çıkabilir mi?

Sonuç olarak devlet memurlarının tatillerde ikamet ettikleri il hudutlarını ancak yetkili amirin izniyle terketmesi mümkündür. Aksi takdirde cezai yaptırımla karşılaşmaları söz konusudur. Ancak, yıllık izinde ve aylıksız izinde ikamet ettikleri il hudutlarını terkedebilmek için yetkili amirin iznine gerek yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Devlet memuru Yurt dışına çıkarken izin alır mı?

1. Yeşil ve hizmet (gri) pasaportu sahibi tüm Devlet memurları, eşleri ve çocukları bağlı oldukları Kurumundan görev nedeniyle yurt dışına çıkmalarına izin verilen muvafakatname almalıdır. Görev dışında çıkışa izin verilmemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tursab.org.tr

Derneğe üye olmak polisliğe engel mi?

Öğrencilerin siyasi parti, vakıf, sendika, her türlü dernek üyelikleri,(sportif amaçlı dernekler hariç) ticari sicil kayıtlarına dair üyelik ve aidiyetleri var ise üyeliklerini iptal ettirmeleri gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kayseripomem.pa.edu.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT