Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Apartmanda kimler denetçi olamaz?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Apartmanda kimler denetçi olamaz?

Bir apartmanda veya sitede denetçi seçilecek o kişinin kesinlikle kat maliki sıfatına sahip olması gerekmektedir. Denetçi bizzat o binadaki bir bağımsız bölümün sahibi olmak zorundadır. Bu katı kuraldan dolayı ne kiracılar ne de kat maliklerinin eşi veya çocukları denetçi seçilemezler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: emlak365.com

Apartman denetçisi kimler olabilir?

Apartman yönetiminde denetçi olma şartları

Aslında uzun uzadıya yazılacak şartlar yoktur ve denetçi olmanın tek bir şartı vardır: Kat maliki olmak. Haliyle kat maliki olduğu müddetçe herkes denetçi seçilebilir. Önemli olan, kat malikleri kurulunun bunu kabul etmesidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafabaysal.com

Denetçi yöneticiyi görevden alabilir mi?

Denetçiler olağan genel kurulunda Yöneticiler ile birlikte seçilirler ve bir daha ki genel kurulda yöneticilerin ve denetçilerin ibrası ile görevleri sona erer. Kat malikleri kurulu haklı bir sebebin çıkması halinde yönetici ve denetçileri istediği zaman değiştirebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: biyos.net

Apartman yönetimini kim denetliyor?

KANUNUN 41.MADDESİ YÖNETİMİN DENETLENMESİ hususunu düzenlemiştir. İlgili madde konuyu : '' Kat malikleri kurulu, yöneticinin bu görevdeki tutumunu devamlı olarak denetler ve haklı bir sebebin çıkması halinde onu her zaman değiştirebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

Denetçi kim olabilir?

Üniversitelerin Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İktisat, İş Sağlığı ve Güvenliği, Hukuk ya da İşletme Bölümünden mezun olan kişiler denetçi olarak çalışabilir. Denetçi kurumların yasalara ve yönetmeliklere uygun çalışıp çalışmadığını denetler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: istanbulbogazicienstitu.com

Site ve Apartmanlarda Yönetici ve Denetçi Seçimi

İlgili 21 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Apartman yönetimi denetçi aidat öder mi?

Denetçi Aidat Öder mi? Yönetici ve denetçiler, yönetim planında yazanlara ve kat maliklerinin yaptığı toplantılar neticesinde alınan kararlara bağlı olarak aidat ödememe hakkına sahip olabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fmsyonetim.com

Kimler Baş denetçi olur?

Baş denetçi; lisans eğitimini tamamlamış, İşletme Fakültesi, İktisat Fakültesi veya mühendislik bölümlerinden mezun, baş denetçi eğitimini almış ve bu pozisyonda belli bir süre tecrübe kazanmış kişiye verilen isimdir. Denetçiler danışmanlık hizmetleri verebildikleri gibi kurumlara bağlı olarak da çalışabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kariyer.net

Denetçi yöneticinin görevine son verebilir mi?

Zira hiç kimse denetici olmaya zorlanamaz. Aksi bir hüküm yoksa deneticinin görevi yönetimin görevinin sona erdiği tarihte biter. K.M.K. Madde 41/3 –Deneticiler veya denetim kurulu üyelerinin kat malikleri kurulunun içinden seçilmesi şarttır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alemdarbinayonetimi.com.tr

Apartman kurallarına uymayan nereye şikayet edilir?

Yakınma yöntemleri üçe ayrılmaktadır: Belediyeye şikayet etmek, Sulh Ceza Mahkemesi, Kolluk güçlerine şikayet. Bunun dışında apartman sakinleri bir araya gelerek imza toplayabilir ve sorun yaratan kişiyi binadan çıkartabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aidatim.com

Apartman yönetiminde denetçi şart mı?

Doğal olarak yönetim kurulu görevlerine devam eder. Kat Mülkiyeti Kanunu açısından denetçinin seçimi zorunlu değildir. Denetçi yok ise denetim işini kanuna göre Kat Malikleri Kurulu / Temsilciler Kurulu yapar. Bir kez de bu ifadelerimizin tapu sicilinde kayıtlı yönetim planından kontrol edilmesi gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: apsiyon.com

Denetçi neleri denetler?

Denetçiler, çeşitli alanlarda çalışarak, işyerlerinde çalışma koşullarını, çalışanların güvenliğini, üretim süreçlerini ve ürünlerin kalitesini değerlendirirler. Ayrıca, denetçiler, yönetmelikleri ve standartları izleyen bir işletmenin faaliyetlerini denetler ve uygun olmayan durumları rapor ederler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: uzemigunsem.gedik.edu.tr

Sorumlu denetçi kaç yıl?

1. Denetim ekibinde görevlendirilen denetçiler için rotasyon süresi kaç yıldır? Denetim ekibinde görevlendirilen denetçiler için rotasyon süresi BDY'nin 26/1-ç maddesinde “son yedi yılda beş yıl” olarak düzenlenmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turmob.org.tr

Apartman denetçisi ne zaman denetler?

Denetimler, yönetim planında aksi belirtilmediği müddetçe her 3 ayda 1 kez yapılmalıdır. Denetçi, normalden farklı durumlar sezdiğinde ya da şüphe duyduğunda da denetim yapabilir. Yaptığı denetimler neticesinde tutmuş olduğu kayıtları, konut denetim raporu adı altında kat malikleri toplantısında sunar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fmsyonetim.com

Denetçinin görev ve yetkileri nelerdir?

Denetleme programlarını hazırlamak, İşlerin daha verimli yönetilmesini sağlamak, Uzmanlık alanına göre teknik veri, belge, malzeme ve bilgileri kontrol etmek, Denetleme sonrasında raporlama yapmak ve gerekli birimlere raporları iletmek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kariyer.net

Apartmanda denetçi istifa ederse ne olur?

Denetim kurulu kararlarında birlikte hareket etmek zorundadır. Denetçi vefat ederse veya istifa ederse kat malikleri kurulu olağanüstü toplantıya çağrılır ve usulüne uygun olarak yeni denetici seçilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mak-kom.com

Denetçi Özellikleri Nelerdir?

Denetçi, muhasebenin temel kavramları, mali tabloların okunması, finansal analiz, vergilendirme kuralları, muhasebe standartları (IFRS, TFRS vb) gibi konularda bilgi sahibi olmalıdır. Ayrıca, maliyet, sermaye, değerleme, bütçeleme, nakit yönetimi gibi konularda da bilgili olmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: linkedin.com

Apartman düzenini bozan kişi hakkında ne yapılmalı?

Kat Mülkiyeti Kanuna göre kötü komşulara karşı yasal başvuru yolları bulunmaktadır. Gürültü yapan komşu için her zaman Alo 181 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Gürültü Şikayet Hattına başvurabilirsiniz Alo 181 Gürültü Şikayet Hattı 7/24 prensibiyle çalışmaktadır. KOMŞUNUN SÜREKLİ RAHATSIZ ETMESİ KANUNA AYKIRIDIR!

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: imzabinayonetimi.com.tr

Apartmanda komşularımızı rahatsız etmemek ne kuralıdır?

Kat Mülkiyeti Kanunu'na (KMK) göre komşuların birbirlerini karşılıklı olarak rahatsız etmeme yükümlülükleri bulunuyor. Apartmanlarda, “çekilmez hal” alacak şekilde belirlenen sınırın üzerinde ve tatil günlerinde gürültü yasak. Aynı şekilde yüksek sesle müzik dinlemek, televizyon seyretmek, telefonla konuşmak da yasak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Apartman toplantısına katılmamak suç mu?

2. Toplantıya katılmayan kat maliki, alınan kararları öğrenmesinden itibaren bir ay içinde ve her halde karar tarihinden itibaren altı ay içinde iptal davası açabilir. ***Mahkemeye başvuru süreleri Kat Mülkiyeti Kanunun 33.maddesinde düzenlenmiş olup hak düşürücü süre niteliğindedirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukukihaber.net

Denetçi huzur hakkı alır mı?

Gerek yönetici veya yönetim kurulu üyeleri gerekse denetçi veya denetim kurulu üyeleri mesaileri karşılığında huzur hakkı altında gelir edebilmektedirler. Apartmanlarda ayrıca çeşitli hizmetlerin görülebilmesi amacıyla kapıcı istihdamı da gerçekleştirilebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: corumhaber.net

Apartman toplantısı her yıl yapılmazsa ne olur?

Yönetici kat malikleri kurulunu toplantıya çağırmazsa yöneticinin değiştirilmesi yoluna gidilir. Yönetici vekalet sözleşmesine göre(borçlar kanunu gereği) sorumludur. Bunu sağlamak için bulunulan yerin sulh hukuk mahkemesine dava açılır. Hakim kurulun toplantı işini yürütecek bir görevli tayin etmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: akayyonetisim.com

Denetçiyi kim atar?

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına bağlı olarak kurulan Kamu Denetçiliği Kurumu idarenin işleyişiyle ilgili şikâyetleri inceler. (Ek fıkra: 7/5/2010-5982/8 md.) Kamu Başdenetçisi Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından gizli oyla dört yıl için seçilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: insanhaklarimerkezi.bilgi.edu.tr

Kaç çeşit denetçi vardır?

Denetçi, bağımsız ve meslek bilgilerine sahip kişilerdir. Bağımsız denetçi, iç denetçi ve kamu denetçisi olarak üç denetçi türü bulunmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ibaness.org

Denetçi kaç para maaş alır?

Kamu sektöründe çalışan denetçiler, genellikle Devlet Personel Başkanlığı tarafından belirlenen maaş skalasına göre maaş alırlar. Bu skalaya göre, denetçi olarak görev yapan bir kişinin maaşı 2023 yılı için en düşük 17.680 TL ile en yüksek 41.573 TL arasında değişebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: uzemigunsem.gedik.edu.tr

Denetçi kaç saat çalışır?

Denetim Günü

Tüm yönetim sistemleri için, denetçilerin 1 günlük çalışma süresi 8 saattir. Bu 8 saat içinde yemek ve dinlenme araları, seyahat süreleri vb. çıkarıldığında en az 6,5 saat efektif denetim yapılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kalitest.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT