Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Devlet memuru ek iş yaparsa cezası ne olur?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Devlet memuru ek iş yaparsa cezası ne olur?

a. Ticaret yapmak ve Devlet memuruna yasaklanan diğer kazanç getirici faaliyetlerde bulunmanın yaptırımı 657 sayılı Kanunun 125'inci maddesinin (D) bendinde kademe ilerlemesinin durdurulması disiplin cezası olarak belirlenmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandastan.av.tr

Ek iş yapan memur ne ceza alır?

Bu cezalar, uyarma, kınama, aylıktan kesme, kademe ilerlemesinin durdurulması ve devlet memurluğundan çıkarma şeklindedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hkavukatlik.com

Devlet memuru ek iş yaparsa ne olur?

Memurlar yukarıdaki sınırlar dışında kanuna aykırı olarak ek iş yaparlarsa ciddi disiplin cezaları ile karşılaşıyor. 657'deki düzenlemeye göre, ticaret yapan ya da memurlara yasaklanan işlerde bulunanlara kademe ilerlemesinin durdurulması cezası veriliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

Devlet memuru ikinci bir işte çalışabilir mi?

Memurlar, mesleki faaliyette veya serbest meslek icrasında bulunmak üzere ofis, büro, muayenehane ve benzeri yerler açamaz; gerçek kişilere, özel hukuk tüzel kişilerine veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına ait herhangi bir iş yerinde veya vakıf yükseköğretim kurumlarında çalışamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Kadrolu memur ek iş yapabilir mi?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 28. maddesi, memurlara “ticaret ve diğer kazanç getirici faaliyetlerde bulunma yasağı” getiriyor. İlgili maddenin bu konuda en açık ifadesi şu şekilde: “Memurlar Türk Ticaret Kanunu'na göre (Tacir) veya (Esnaf) sayılmalarını gerektirecek bir faaliyette bulunamaz.”

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: saglikagi.com

Memurlar Ek İş Yapabilirmi ? - Nevzat Erdağ

İlgili 30 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Ek iş yapan memur nereye şikayet edilir?

En yakın karakola gidip ifade verebileceğiniz gibi cumhuriyet başsavcılığına dilekçe vererek de şikayetçi olabilirsiniz. Karakola gitmeniz durumunda şikayetçi olmak istediğinizi söylerseniz ilgili memur ifadenizi alacak ve bunu zapta geçirecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: galahukuk.com

Devlet memuru olup başka iş yapabilir mi?

“Memurlar Türk Ticaret Kanununa göre (Tacir) veya (Esnaf) sayılmalarını gerektirecek bir faaliyette bulunamaz, ticaret ve sanayi müesseselerinde görev alamaz, ticari mümessil veya ticari vekil veya kollektif şirketlerde ortak veya komandit şirkette komandite ortak olamazlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandastan.av.tr

Devlet memuru mesai saatleri dışında başka işte çalışabilir mi?

Vermiş olduğu bu görüşe göre memurlar; Memurların, “özel kanunlarda belirtilen görevler”i yapmaları ve bu çerçevede gelir elde etmeleri mümkündür. Bu faaliyet mesai saatleri dışında olabileceği gibi kurum izni ile mesai saati içinde de olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Bir memur en fazla kaç saat fazla mesai yapabilir?

Maddesinde ve İlgi (b) Yönergenin 18. maddesinin d bendinde "Öğretmenler hariç olmak üzere, fazla çalışma ücreti verilmeksizin günlük çalışma saatleri dışında çalıştırılan memurlara, fazla çalışmasının her 8 saati bir gün hesap edilerek izin verilir." hükmü yer almaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tec-sen.org

Memur istemediği yerde çalıştırılabilir mi?

Memurların kurumlar arasında geçici olarak görevlendirmesi hususu 657 sayılı Kanunda düzenlenmiştir. Kanuna göre, isteği üzerine veya isteğine bakılmaksızın memur başka bir kurumda geçici olarak görevlendirilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuattakip.com.tr

Devlet memuruna ek görev verilir mi?

İkinci görev verilemez; bu kurumlardan her ne ad ile olursa olsun para ödenemez ve yarar sağlanamaz." hükmüne yer verilerek memurlara ikinci görev verilmesi yasaklanmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cdn.bartin.edu.tr

Devlet memuru hangi durumlarda işten atılır?

Devlet Memurları Kanunu'nun 94. maddesinde, memurluktan genel bir çekilmiş sayılma hali düzenlenmiştir: “Mezuniyetsiz veya kurumlarınca kabul edilen mazereti olmaksızın görevin terk edilmesi ve bu terkin kesintisiz 10 gün devam etmesi halinde, yazılı müracaat şartı aranmaksızın, çekilme isteğinde bulunulmuş sayılır.”

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Devlet memuru şoförlük yapabilir mi?

Memur olan taksi sürücüsü de madde metnine göre ne esnaftır ne de tacir; öyleyse mesai sonrasında taksilerde sürücülük yapması da yasak değildir. Buna göre, polisler, trafik polisleri, tüm memurlar mesai sonrasında ticari araçlarda sürücülük yapabilir ve bunlar adına SGK'ya prim ödenmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

657 kınama cezası hangi durumlarda verilir?

1.2. Kınama Cezası

Memura, görevinde ve davranışlarında kusurlu olduğunun yazı ile bildirilmesidir. Görevle ilgili hususlarda kusurlu davranmak, görev sırasında amire saygısız davranmak, devlete ait resmi araç, gereç ve benzeri eşyayı özel işlerinde kullanmak hallerinde verilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Amir memura bağırabilir mi?

Görüldüğü üzere amirin personeline kötü davranması, bağırıp çağırmayı bir iş gördürme yöntemi olarak uygulaması disiplin kurallarının, ayrımcılık yasağının, etik davranış ilkelerinin ihlalini oluşturduğu gibi ceza kanunlarına göre suç boyutuna da ulaşabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Memur Suçları Nelerdir?

TÜRK CEZA KANUNUNDA MEMUR SUÇLARI: ZİMMET, İRTİKAP VE RÜŞVET. Türk Ceza Kanununun İkinci Kitabının Üçüncü Babının birinci, ikinci ve üçüncü fasıllarında; devlet idaresi aleyhinde işlenen suçlardan basit ve nitelikli zimmet ile devlet alım ve satımlarında menfaat sağlama, irtikap ve rüşvet suçları düzenlenmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuatdergisi.com

Memur fazla mesaiye zorlanabilir mi?

1- Memurlar, günlük çalışma saatleri dışında fazla çalışma ücreti verilmeksizin çalıştırılabilir. 2- Bu durumda, fazla çalışmanın her sekiz saati için bir gün hesabıyla izin verilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Memurun fazla çalışma saat ücreti ne kadar?

AA muhabirinin, 2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nden derlediği bilgiye göre, memurların saat başı fazla çalışma ücreti, yeni yılda yüzde 87 artacak. 2023 yılında 5 lira 40 kuruş olan saatlik fazla mesai ücreti 1 Ocak 2024'ten itibaren 10 lira 10 kuruşa çıkacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aa.com.tr

Memur 40 saatten fazla çalışabilir mi?

-Aday devlet memurlarının çalışma saatleri haftalık 40 saattir. -Hizmet gereği olarak aday memurlar haftalık 40 saatten fazla çalışma yaptırılmaları halinde 657 sayılı Kanunun 178 inci maddesi uyarınca ücret ödenmeli veya ücret ödenmiyorsa her 8 saatlik fala çalışma için 1 gün hesabı ile izin verilmesi gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sagliksen.org.tr

Memurların ek iş yapması yasak mı?

YASALAR MEMEURLARA EK İŞİ YASAKLIYOR

Memurların başka bir sektör ek iş yaparak, para kazanmaları 657 sayılı kanun gereğince kısıtlanmıştır. Bu kanun kapsamında ise memurlar başka bir sektörde sigortalı olarak çalışamayacakları vurgulanmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: finans.mynet.com

Memurun ek iş yapması caiz mi?

Değerli kardeşimiz, İşleri aksatmayacak şekilde başka işlerle meşgul olmanız caizdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Aynı anda iki yerde çalışabilir mi?

İşçinin aynı anda birden fazla işyerinde çalışması ve çalıştığı tüm bu işyerlerinde sigortasının yapılması için işverenlerinden herhangi bir izin alması gerekmemektedir. Ancak işverenden habersiz bir şekilde başka bir işyerinde çalışılması halinde işverenin haklı fesih hakkı doğmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ozgunlaw.com

Kamu Personeli ticaret yapabilir mi?

Devlet memurları, Devlet Memurları Kanunu'na göre, tacir veya esnaf sayılmalarını gerektirecek bir faaliyette bulunamaz. Ticaret ve sanayi alanlarında görev alamaz, ticari mümessil veya ticari vekil veya kollektif şirketlerde ortak ya da komandit şirketlerde, komandite ortak olamazlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yengec.co

Devlet memurları sigortalı bir işte çalışabilir mi?

3- Memur iken sigortalı çalışarak bir kazanç elde etmeniz 657 sayılı Kanun kurallarına göre kademe ilerlemesinin durdurulması cezasını gerektirir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Öğretmenler ek iş yapabilir mi?

657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 28'inci maddesinde; memurlara ticaret ve diğer kazanç getirici faaliyetlerde bulunma yasağı getirilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: personel.meb.gov.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT