Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Dalgınlık için hangi doktora gidilir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Dalgınlık için hangi doktora gidilir?

Bu nedenlere bağlı olarak unutkanlık hastalığı yaşayanlar psikoloji ve nöroloji bölümlerinde muayene olması gerekir. Ancak ilk başvurulması gereken yer nöroloji doktorudur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medicalpark.com.tr

Algı bozukluğu için hangi doktora gidilir?

Ancak doktorunuz yoksa ve hangi doktora başvurmanız gerektiğini bilmiyorsanız, nöroloji bölümüne gitmeniz gerektiğini bilmelisiniz. Genelde nöroloji bölümünde size bazı testler uygulanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Bebek muayenesi için hangi bölümden randevu alınır?

Eğer bir çocukta fiziksel gelişim bozukluğu veya sorunları tespit edilirse çocuk hekimine başvurulması önerilir. Çocuk hekimi, çocuğunuzun genel sağlık durumunu değerlendirecek gerekli testleri ve muayeneleri yaparak çocuğunuzun fiziksel sağlık sorunlarını tanımlayacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: egepolhastanesi.com

Üşüme hastalığı için hangi doktora gidilir?

Geçmeyen bir ayak ve el üşümesi yaşanıyor ise, parmaklarda ve ayaklarda zor iyileşen yaralar varsa, hep yorgunsanız hemen bir doktordan randevu alınması gerekmektedir. Nöroloji uzmanından bu konular hakkında yardım alabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

Yorgunluk ve halsizlik için hangi doktora gitmeli?

Halsizlik, son dönemin en çok görülen rahatsızlıkların içinde yer almaktadır. Halsizliğin oluşmasında birçok sebepler rol oynamaktadır. Halsizlik şikayetinden olan kişilerin hastanelerdeki, İç Hastalıkları bölümünde yer alan Dahiliye doktorlarında yardım istenilmesi uygun olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

Unutkanlığın sebepleri neler, hangi durumlarda doktora gitmek gerekiyor?

İlgili 33 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Çok çabuk yorulma neden olur?

Çabuk yorulmanın bazı nedenleri arasında kalp yetmezliği, demir eksikliği, B12 vitamin eksikliği, nefes darlığı, solunum yolları hastalıkları, astım ve en önemlisi bir kanser nedeniyle de bu yorgunluk hissi oluşabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Her yerim ağrıyor hangi doktora gitmeliyim?

Kas ağrılarında gidilmesi gereken bölüm dahiliye bölümüdür. Kas ağrıları, romatizmal hastalıkların öncüsü olarak bilindiği için dahiliye bölümü hızlı bir şekilde çözüm bulmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

Üşüme en çok hangi vitamin eksikliğinden olur?

Hangi Vitaminlerin Eksikliği Üşümeye Neden Olur? B12 vitamini, demir, C vitamini ve folat eksikliği anemiye neden olarak çok üşümenin bir belirtisi olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: acibadem.com.tr

Sürekli üşüme neyin belirtisi?

Solunum yolu, mide-bağırsak ve idrar yolu enfeksiyonları, menenjit, hipotiroidi, romatolojik hastalıklar, kansızlık, vitamin ve mineral eksiklikleri, kalp-damar hastalıkları, diyabet, böbrek hastalıkları ve hipotermi üşüme hissi oluşturabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medicana.com.tr

Ayak ve bacak üşümesi için hangi doktora gidilir?

Ayak üşümesi için hangi doktora gidilir? İlk olarak bir dahiliye doktoruna görünmelisiniz. Ancak dolaşım sorunlarından endişe ediliyorsa kalp – damar cerrahisi uzmanlarına görünmek gerekmektedir. Bunun dışında altta yatan soruna göre fizik tedavi, romatoloji ya da nöroloji gibi bölümlere gidilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avicennaint.com

Çocuk doktoruna ne zaman gidilir?

Bebek doğduktan hemen sonra bebeğin ilk muayenesi yapılır. Bundan sonra da yani eve gönderildikten sonra da ilk kontroller başlar. Doğum sonrası kontrol gerçekleştikten sonra bebeğiniz doktorunu 1-2 hafta sonra görecektir. Bebeğin genel sağlık durumu kontrolü için bu doktor ziyareti çok önemlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lansinoh.com.tr

Çocuk doktoruna ne zaman gidilmeli?

Bununla birlikte genel kabul ilk 6 ayda, mümkünse ilk 1 yıl içinde, aylık kontroller, 1-2 yaş aralığında üç ayda bir kontrol, 2-6 yaş aralığında altı ayda bir kontrol ve altı yaş sonrasında yıllık kontroller şeklinde bir izlem programı uygulanmasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memorial.com.tr

Çocuk Gelişimi hangi bölüme giriyor?

Çocuk gelişimi, aynı isimle eğitimi verilmekte olan hem 2 yıllık önlisans, hem de 4 yıllık lisans bölümüne verilen addır. Çocuk gelişimi bölümünde çocukların zihinsel başta olmak üzere, sosyal ve duygusal her konuda desteklenmesi adına eğitim verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kariyer.net

Dikkat eksikliği hangi vitamin eksikliğinden olur?

Düzensiz ve yetersiz uyku beynin çok daha yavaş çalışmasına neden olur. B ve D vitamini eksikliği de dikkat eksikliğinin temel nedenleri arasında yer alır. Hormonlardaki dengesizlik de hiperaktivite bozukluğunu tetikler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Özgüven eksikliği için hangi doktora gidilir?

Uzman bir psikologdan destek almanız gerekmektedir. Özgüven eksikliğini gidermek ya da özgüveninizi arttırmak için uygulanan bir çok farklı psikoterapi yöntemi bulunmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: doktortakvimi.com

Algılama problemi nasıl anlaşılır?

Çocuklarda Algı Bozukluğu Belirtileri
  • Okuma ve yazmada yaşıtların gerisinde kalmak.
  • Matematik becerilerinin kazanılmasında zorluk yaşamak.
  • Öğrenme güçlüğünün ortaya çıkması
  • Kendini ifade etmede zorluk.
  • Okul öncesi dönemde konuşma bozukluğu.
  • Bazı kavramların öğrenilmesinde sorunlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: neurosound.com.tr

Yaz günü üşüme neden olur?

Bununla birlikte üşüme, titreme, el ve ayaklarda karıncalanma, hızlı soluk alıp verme de ortaya çıkar. Yazın üşümek neden olur? Yazın üşümek tiroid bezi sorunları, kansızlık, anemi, yetersiz beslenme, diyabet, sinir sistemi ve damar yolu hastalıkları gibi sebeplerden olabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avicennaint.com

Ateş olmadan titreme ve üşüme neden olur?

Vücutta gözlemlenen titremeler; yorgunluk, stres, B12 vitamin eksikliği, kan şekeri düşüklüğü, fazla kafein tüketimi, heyecan, korku, öfke, tiroit fonksiyon bozukluğu, insülin direnci, parkinson hastalığı, multipl skleroz gibi pek çok problemin belirtisi olabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Ayakların hiç ısınmaması neden olur?

Soğuk ayakların, hava sıcaklığından dolaşım ve sinir hasarına kadar çeşitli nedenleri olabilir. Soğuk hava, stres, yüksek tansiyon, kolesterol, şeker hastalığı, anemi, kardiyovasküler hastalıklar ve kan dolaşımı ile ilişkili birçok durum ayak üşümesi nedenleri arasındadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turanturan.com.tr

B12 eksikliği üşüme yapar mı?

Son yıllarda herkesin sıklıkla şikayet ettiği sağlık problemlerinin başında B12 vitamini eksikliği geliyor. Dengesiz ve sağlıksız beslenmeye bağlı olarak görülen B12 vitamin eksikliği; unutkanlık, yorgunluk, halsizlik, üşüme, dikkat eksikliği gibi pek çok soruna yol açar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

B12 üşüme yapar mı?

Her zamankinden daha çok üşümeye başladıysanız: Vücudunuzda yeterince B12 vitamini olmazsa oksijen dağılımı yeterli olmadığı için el ve ayaklarınızda titreme ve üşüme görülebilir. Depresyona meyilliyseniz: B12 eksikliği, depresyon, kafa karışıklığı, bunama ve hafıza sorunlarına neden olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

El ayak üşümesi hangi vitamin eksikliğinden olur?

Anemi (Kansızlık)

Anemi nedenleri; demir, B12 vitamini veya folat gibi vitamin ve minerallerin eksikliği veya kronik böbrek hastalığı gibi birçok faktöre bağlı olabilir. Özellikle ciddi düzeydeki anemi durumlarında ayakların çok üşümesi, en temel belirtilerden bir tanesidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: florence.com.tr

Kas ve sinir hastalıklarına hangi bölüm bakar?

Kas ağrısında ilk müracaat edilmesi gereken doktor genellikle dahiliye uzmanı olmaktadır. Kas ağrısı, romatizmal hastalıkların öncüsü olabileceği için genel dahiliye bölümü ile başlamak hızlı çözüm sunar. Şikayetlerinizin özelliklerine göre, dahiliye doktoru sizi romatoloji uzmanına sevk edebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Kas ve sinir hastalıkları için hangi doktora gidilir?

Kas ağrısında ilk gidilmesi gerekli olan doktor genelde dahiliye uzmanı olmaktadır. Kas ağrıları, romatizmal hastalıkların öncüsü biçiminde olabileceği için genel dahiliye alanı ile başlamak hızlı bir çözüm sunmaktadır. Şikayetlerin niteliklerine göre, dahiliye doktoru kişileri romatoloji uzmanına sevk edebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Geçmeyen kas ağrısı neden olur?

Sürekli kas ağrısı olur mu? Kas ağrısı kısa sürede geçebileceği gibi sürekli de olabilir. Sürekli olan kas ağrısı, kronik bir hastalığın işareti olabilir. Kas yaralanmaları, kas spazmı, fibromiyalji (kas romatizması), kas ve iskelet sistemi bozuklukları (skolyoz, osteoartrit gibi) kronik kas ağrılarına neden olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turanturan.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT