Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

At eti yemek caiz mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » At eti yemek caiz mi?

At eti helal midir? Kur'ân ve Sünnette at eti yemenin hükmü hakkında açık bir delil bulunmamaktadır. Hanefî mezhebinde İmam Ebû Hanîfe'den rivâyet edilip tercih edilen görüş ile Mâlikîlerden gelen bir görüşe göre at etinin yenilmesi tenzihen (helale yakın) mekruhtur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Islama göre at eti yenir mi?

İslam. At eti; Ebû Hanîfe'ye göre ise tahrîmen mekruhtur. Hanefî literatüründen zâhirü'r-rivâye eserlerinde “mek-ruh”, Hasan b. Ziyâd rivayetinde “haram” nitelemesi geçmekte ise de, asıl belirtilmek istenen husus bunu yemenin helâl olmadığıdır. İmâmeyn ise (Ebû Yûsuf ve Muhammed) at eti yemeyi mekruh saymamışlardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

At eti yenir mi yenmez mi?

Yani yasak değildir ama tüketilmesi önerilmez. Mezhepler de bu konuda ayrı inanış içindeler. Şafii, Hanbeli, Zahiri mezhepleri, at etinin helal olduğu konusunda birleşirken, Zeydiye mezhebi haram, Hanefi mezhebi ise mekruh diyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Eşek eti yemek caiz mi?

Bu kapsamda bizzat Hz. Peygamber (s.a.s.) tarafından eşek etinin yenilmesi haram kılınmıştır (Bkz; Buhari, Megazi 38; Müslim, Nikah 29).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Zebra eti yemek helal mi?

Etlerinin yenmesinin helâl olduğu hususunda görüş birliği bulunan hayvanlar şunlardır: a) Sığır, manda, koyun, keçi, deve, tavşan, tavuk, kaz, ördek, hindi türünden evcil hayvanlar, b) Geyik, ceylan, dağ keçisi, yabanî sığır ve zebra gibi yabani hayvanlar, c) Güvercin, serçe, bıldırcın, sığırcık, balıkçıl gibi kuşlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

At Eti Yemek Câiz midir?

İlgili 29 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Zürafa eti helal mi haram mı?

Sığır (inek, öküz, manda), davar (koyun, keçi), deve, kümes hayvanları (tavuk, ördek, kaz), yabanî eşek (zebra), tavşan, zürafa, geyik, yaban sığırı, yaban keçisi helâldir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekrembugraekinci.com

At eti neden yenir?

At, yüksek besin değerine sahip olduğu için bu ülkelerde, sığır etine göre daha pahalı bir fiyatlardan satılır. Özbekler ise, atın iyisini misafirlere sunuyor. At eti pahalı olduğu için, sadece özel konuklara ikram ediliyor. At eti, özellikle bünyeyi güçlendirmek ve hastalıklardan korunmak için tercih ediliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lezzet.com.tr

Ahtapot helal mi haram mı?

"Deniz canlıları sadece suda yaşayabiliyor ve sudan çıktığında boğazlanmış hayvan gibi kısa sürede ölüyorsa, şekline ve ölüm durumuna bakılmaksızın yenmesi helaldir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sporx.com

Tavşan eti yenir mi helal mi?

Resulullah (S.A.V. )'e sordum ve O da ikisini de yememi emretti demiştir. Yukarıdaki hadis rivayetlerinden açıkça anlaşıldığı üzere tavşan etinin yenmesinin helal olduğu sonucuna ulaşılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

At sütü haram mı helal mi?

Dini açıdan at sütü

İslam fıkıh alimlerine göre eti yenen hayvanların ve insanın sütü temiz sayılmaktadır. Bazı alimler, at sütünün içilmesinde bir sakınca yoktur, demişlerdir. Çünkü atın sütünün içilmesinde savaş vasıtasını zayıflatma yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

At eti tadı neye benzer?

Tadı hafif. Yaşlı atlarsa koyu renge ve ağır tada sahip. At eti kuzu ve dana etinden nispeten yumuşak ve tatlı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

At eti hangi mezhepte yenir?

Orta Asya Türklerinin At Eti Yemelerinin Sebebi. İslam inancına göre sadece Hanefi mezhebinde mekruh sayılan at eti yeme aslında Orta Asya? dan gelen bir geleneğin parçası olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle Şamanizm etiğinde at etinin ayrı bir yeri ve önemi bulunuyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: akademik.adu.edu.tr

Kirpi eti yenir mi?

Kirpinin avlanması ve bilinçsizce tüketilme hem ekolojik dengenin bozulmasına, hem de insan sağlığı açısından ciddi tehlikelere yol açabilir. Bu yüzden kirpi etinin tüketilmesi, önerilmemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lezzet.com.tr

At eti sevap mı?

Kur'an ve sünnet kaynakları incelendiğinde at eti yemenin hükmü ile ilgili kesin bir delil yoktur. Hanefi ve Maliki mezhep imamlarının görüşlerine göre at eti helale yakın mekruhtur. Şafii ve Hanbeli mezhep imamlarının görüşüne göre ise at etinin tüketilmesi mubahtır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Kazaklar at eti yiyor mu?

Kazakların en önemli yemeklerinin ve en çok değer verdikleri besinlerin başında at eti geliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: enuygun.com

Çekirge yemek helal mi haram mı?

Yediğimiz sebzelerin birçoğundan da faydalı olduğu anlaşılmıştır. Çekirge her iklimde yenilebilir. Yenmesi Sünnet-i Seniyye'dir. Cenab-ı Peygamber Hadis-i şeriflerinde “iki ölü ve iki kanlı bize helal oldu” İki ölü; çekirge ile balık, iki kanlı ise; karaciğer ve dalaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pau.edu.tr

Kirpi eti yemek caiz midir?

Haşaratlar da yenmez: Haşarat, yani toprak içinde yuvası olan küçük hayvanlar, helal değildir. Fare, akrep, yılan çeşitleri, kertenkele, timsah, kene, semender, kurbağa, kaplumbağa, salyangoz, arı, sivrisinek, karasinek, köstebek, kirpi, tahtaku rusu, bit, pire gibi haşarat yenmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: abs.cu.edu.tr

Yılan eti helal midir?

Şafii ve Hanbelilere göre de haramdır. Malikiler den bazı fakihler uzman birisinin kesmesi durumunda (kafa ve kuyruk kısmının zehirin vücuda yayılmasını engelleyecek şekilde kesilmesi durumunda) yılan etinin yenilmesinin caiz olacağına fetva vermişlerdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eskieserler.com

Midye yemek helal mi?

Diyanet İşleri Yüksek Kurulu, bir soruya verdiği yanıtta midye, karides, kalamar, yengeç, ıstakoz gibi deniz hayvanlarının 'helal olmadığını' söyledi. Diyanet İşleri Başkanlığı, midye, karides, kalamar, yengeç, ıstakoz gibi deniz hayvanlarının 'helal olmadığını' belirtti.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: birgun.net

Suşi yemek caiz midir?

Söz konusu yemekte, balık türleri veya deniz ürünleri çiğ ya da pişmiş olarak kullanılabilmektedir. Buna göre, helâl deniz ürünlerinden yapılan suşi, sağlık açısından bir zararı bulunmadığı sürece tüketilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Kokoreç yemek helal mi?

"Öncelikle temel hüküm hakkında bilgi verelim. Eti yenen canlıların (işkembe, karaciğer, dalak ve bağırsak vb.) sakatatlarının temizlenerek yenmesi dinimizce uygundur. Bununla ilgili bir zan ve şüphe yoktur, olmamalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Kalamar helal mi haram mı?

Aslında bu tür ihtilaflar meselelerin daha iyi anlaşılmasına katkı sunduğu gibi mükellefler için uygulamada kolaylık da sağlamaktadır. Yukarıda verilen bilgiler çerçevesinde yengeç, ıstakoz, karides, kalamar ve midye gibi ürünlerin üretimi ve tüketiminin helal olduğu söylenebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Deve eti yenir mi?

Türkiye'de deve eti en çok Aydın'da bulunur. Hafif mayhoş bir tada sahiptir. Deve eti, dana etinden daha serttir. Deve eti kıymasından köfte yapıldığında oldukça lezzetli bir sonuç alınır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aydinliamca.com

Katır eti haram mı?

Maliki mezhebi, Ebu Yusuf ve İmam Muhammed'e göre mekruhta değildir. Bazı Hanefi alimlerine göre Katır eti, katırın validesine bakılmaksızın mekruhtur. Çok az sayıda alime göre de katırın hiçbir durumuna bakılmaksızın yenmesi helaldir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gidakolik.com

Domuz eti neden haram kılındı?

Sağlığa zarar veren ve insan hayatını riske atan yiyeceklerin tüketilmesi haramdır. Sutoksin adı verilen bir maddeyi içeren domuz eti, kanın kirlenmesine ve lenflerin iltihaplanmasına neden olacaktır. Lenfler iltihaplandığında boğaz çevresinde domuzu andıran bir şekil oluşmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nefisyemektarifleri.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT