Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Yurtdışından telefon getirmek kaça mal olur?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Yurtdışından telefon getirmek kaça mal olur?

Buna göre 2023 yılında yurt dışından getirilen telefonu Türkiye'de kullanabilmek için yapılması zorunlu olan IMEI kaydının ücreti netleşti. 2023 yılı başından itibaren yeni aboneliklerde 117 TL yerine 260 TL maktu ÖİV alınacak. Ocak ayından itibaren IMEI kayıt harcı ise 2732 TL'den 6091 TL'ye çıkarılmıştı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

1 pasaporta 2 IMEI kaydedilir mi?

Telefonu yerel bir operatöre kaydetmek veya kullanmak istediğinizde, genellikle pasaportunuzun bir kopyasını sunmanız gerekmektedir. 1 PASAPORTA 2 TELEFON KAYDEDİLİR Mİ? 1 pasaporta 2 telefon kaydetmek mümkündür ancak bunun için iki kayıt arasında 3 yıl geçmesi gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Bir pasaporta 2 telefon kaydedilir mi?

Bu işlem sonucunda, telefonunuz Türkiye'de kullanılabilir hale gelir. Ancak, bu işlemi yaparken dikkat etmeniz gereken bir nokta vardır: Bir pasaporta sadece bir telefon kaydedilebilir. Evet, yanlış duymadınız. Bir pasaporta 2 telefon kaydedilir mi sorusunun cevabı hayır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tgrthaber.com.tr

Yurtdışından telefon getirmek ne kadara mal olur?

Her yıl 'yurt dışından gelen telefon kullanım izin harcı' zamlanıyorken 2023 yılında kullanıcıların ödemesi gereken ücret belli oldu. 2021 yılında 2 bin 6 TL olan harç ücreti 2022 yılına gelindiğinde 2 bin 732 TL oldu. 2023 yılında ise bu rakam tam 6 bin 90 TL'ye kadar çıktı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: teknofix.com.tr

iPhone Turkiyede Actirmak ne kadar?

2023 yılı yurt dışı telefon kayıt ücreti olan 6.091,30 TL'yi bankalara yada veya internet vergi dairesinden ödemelisiniz. Mobil bankacılıktan da ödeme yapabilirsiniz. Güncelleme: 07.07.2023 tarihi itibariyle 2023 yurt dışı telefon kayıt ücreti tam tamına 20.000 TL oldu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bujuyollarda.com

YURT DIŞI TELEFON GETİRME KURALLARI - YURTDIŞI TELEFON KAYIT ETMEK- İMEİ KAYDI

İlgili 25 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Yurtdışından iPhone aldım ne yapmalıyım?

Yurt dışından getirilen bir telefonu / iPhone'u kullanmak için en doğru yöntem pasaport kaydı yaptırmak. Son 1 yılda yurt dışına girip çıktıysanız, 2022 itibariyle 2700 TL kayıt ücreti ödeyerek telefonunuzu kayıt edebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cumhuriyet.com.tr

Pasaporta kaç tane telefon kaydettirilir 2023?

Yurt dışından telefon getirip kullanmak artık hiç cazip değil…İşte yeni 2023 IMEI Kayıt Ücreti hakkında detaylar! Hayir. 2 yıl içinde sadece 1 kez cihaz kayıt işlemi yapabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sporx.com

1 kişi kaç telefon kayıt ettirebilir?

Aynı yıl içinde birden fazla cihaz için IMEI kayıt işlemi yapabilir miyim? Hayir. 2 yıl içinde sadece 1 kez cihaz kayıt işlemi yapabilirsiniz. Yurt dışından getirdiğim cihazın IMEI kayıt işlemini nasıl yapabilirim? IMEI kaydı nedir?

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vodafone.com.tr

1 pasaporta kaç telefon işletiliyor?

yurt dışından 3 (üç) takvim yılında 1 (bir) adet cihaz getirebilmektedir. Her vatandaş kendi pasaportu üzerine sadece 1 (bir) adet cihaz kaydedebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberler.com

iPhone 14 Pro Max Yurtdışında kaç TL?

iPhone 14 Pro Max 256 GB; 22.685 TL (1.199 $) iPhone 14 Pro 512 GB; 24.575 TL (1.299 $)

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: karekod.org

IMEI kaydı kaç yıl geçerli?

https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kayit-hakki-sorgulama linkini kullanarak ya da Kurumumuzun BTK Tüketici İletişim Merkezi'ni (120) arayarak kayıt hakkınız olup olmadığını sorgulayabilirsiniz. Daha önce kayıt yaptırdıysanız, kayıt yaptırdığınız yıl ve takip eden 2 yıl yeni kayıt hakkınız bulunmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tuketici.btk.gov.tr

Pasaporta kayıtlı telefonu başkası kullanabilir mi?

Cevap: Bir başkası sizin için telefon getiremez. Herkes kendi kimlik numarası ve cep telefonu numarasına kayıtlı olan telefonu kullanabilir. Eğer bir başkası üzerine alınan telefon kayıt edilirse ancak size ait olan hattın o kişi üzerine devir edilmesi ve telefonun yine o kişi üzerinden kayıt olması gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hwp.com.tr

Kaç yılda bir pasaporta telefon işletilir?

IMEI kaydı yapabilmeniz için son 3 takvim yılı içerisinde üzerinize telefon kaydı yapmamış olmanız ve son 1 yıl içerisinde yurtdışına çıkış ve giriş yapmış olmanız gerekiyor. Ülkeye dönüşünüzün üzerinden 1 yılı geçmiş ise tekrar yurt dışına gidip gelince yeniden kayıt hakkı kazanıyorsunuz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yoldaolmak.com

Yurtdışından 2 telefon getirilebilir mi?

3 Şubat 2017 tarihinde yürürlüğe giren Gümrük Kanununun 235/3. Maddesi Hk. ile artık kişi yurtdışından Türkiye'ye 2 adet telefonu yasal olarak getiremeyecek. Birden fazla getirilen telefonların gümrük memurları tarafından belirlenmesi durumunda, kişi bu ürün için normal verginin iki katı ödemek zorunda.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: edumag.net

Gümrükten 2 telefon geçer mi?

Artık yurt dışına çıkan vatandaşlar, yanlarında her 3 yılda 1 adet telefon getirebilecek. Bu süre içerisinde 2. bir cihaz getirmek istendiği takdirde gümrük vergisinden muaf olmayacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ensonhaber.com

2 el yurt dışı telefon alınır mı?

2.El alım satım sitelerinde görmüş olduğunuz satılıkta olan yurt dışı cihazlar için yazılmış bir yazı değildir. Sadece kullanıcıların yurt dışına çıkarak kendi yanlarında getirdiği cihazlar için yazdığımız bir yazıdır. 2. El alım satım sitelerinde satılan, yurt dışı telefonları almanızı kesinlikle tavsiye etmiyoruz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: teknofix.com.tr

Yurt dışı telefon aldıktan sonra ne yapılmalı?

Yurt dışından getirdiğim cihazın IMEI kayıt işlemini nasıl yapabilirim? Yolcu beraberinde getirilen cihazın sahibi cihazının kayıt altına alınması için 120 gün içinde gerekli belgeleri tamamlayarak e-Devlet kapısı üzerinden başvurusunu yapmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vodafone.com.tr

Yurt dışına giriş çıkış yapınca telefon açılır mı?

YURT DIŞINA GİRİŞ ÇIKIŞ YAPINCA TELEFON AÇILIR MI? IMEI kaydı yaptırılmadığı için Türkiye'de kullanıma kapanan cihaz tekrar yurt dışına çıkıldığında o ülkede kullanılmaktadır. Ancak kapanan telefon Türkiye'de ne zaman IME kaydı yapılırsa o zamandan itibaren kullanılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sporx.com

Yurt dışı telefonu kaç ay açık kalır 2023?

Yurtdışı Telefonları 120 Gün Türkiye'de Kullanabilirsiniz!

Zira BTK'nın resmi internet sitesinde, “Yurtdışından getirilen cihazların 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabilmektedir. Cihaz 120 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılmaktadır.” ifadeleri yer alıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hwp.com.tr

Yurt dışından getirilen iPhone satılabilir mi?

Yurt dışından telefon getirme şartı değişti: Alsan alınmaz, satsan satılmaz! Yeni düzenlemeyle birlikte 1 Kasım 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde yurt dışından telefon getirme şartı değiştirildi. Artık yurt dışına çıkan vatandaşlar yanlarında her 3 yılda 1 adet telefon getirebilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: shiftdelete.net

Yurt dışından getirilen telefon pasaporta nasıl işlenir?

E-devlet şifresi ile giriş yaptığınız sistemde 'IMEI Kayıt' menüsü üzerinden kaydınızı gerçekleştirebiliyorsunuz. Kayıt sırasında IMEI numarası, telefon numarası, pasaport numarası ve Türkiye'ye giriş tarihi gibi bilgileri doldurmak zorundasınız.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kesfetsek.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT