Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Yurtdışı telefon kayıt olmazsa ne olur?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Yurtdışı telefon kayıt olmazsa ne olur?

Yurt dışından getirilen cihazımı Türkiye'de kullanabilir miyim? Yurtdışından getirilen telefonlar 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabiliyor. Cihaz 120 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

IMEI süresi dolan telefona ne olur?

IMEI kayıt harcı 6091 TL'den 20 bin TL'ye yükseldi. BTK tarafından yurt dışından getirilen telefonlar yaklaşık 4 ay boyunca kayıt yaptırmadan kullanılıyor. 120 günlük süre dolduktan sonra ise telefonlar yurt içi kullanımına kapanıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sporx.com

Yurtdışı telefon kayıtsız ne kadar kullanılır?

Yurtdışı Telefonları 120 Gün Türkiye'de Kullanabilirsiniz!

Zira BTK'nın resmi internet sitesinde, “Yurtdışından getirilen cihazların 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabilmektedir. Cihaz 120 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılmaktadır.” ifadeleri yer alıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hwp.com.tr

IMEI numarası kayıtlı değilse ne olur?

Eğer 'Durum' sekmesinde Kayıt Dışı Olduğu Tespit Edilen IMEI yazıyorsa, bu cihazın ne ithalat ne de pasaport yolu ile kaydedilmediğini gösterir. Bu durumda cihaz ya kapanmıştır ya da yakın bir zamanda kullanıma kapatılacaktır anlamı taşır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tamindir.com

Yurtdışı telefon kayıt pasaport şart mı?

Yurtdışına gidip geldikten sonraki 1 yıl içerisinde, sadece kendi adınıza telefonu kayıt yapabiliyorsunuz. Yurtdışından dönüşünüzün üzerinden 1 yıldan fazla geçmişse, telefonu kaydettirebilmek için yeniden yurt dışında gidip dönüş yapmanız gerekiyor. Yurtdışı telefon kaydı için pasaport şart değil!

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yoldaolmak.com

Yurt Dışından Telefon Getirmek - Yurt Dışı Iphone Kullanma - Kayıtsız Kullanım Süresi - IMEI Kaydı

İlgili 19 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Kayıtsız telefon kullanım süresi her yıl yenilenir mi?

IMEI kayıt işlemleri tamamlanmayan ürünlerin her yıl için kullanım hakkı 120 gündür. Yıl içerisinde 120 gün kullanıma açık olan telefonlar, bu sürenin ardından ancak IMEI kaydı ile tekrar kullanılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sigortaladim.com

Yurtdışı telefon kayıt ücreti kalktı mı?

Buna göre 2023 yılında yurt dışından getirilen telefonu Türkiye'de kullanabilmek için yapılması zorunlu olan IMEI kaydının ücreti netleşti. 2023 yılı başından itibaren yeni aboneliklerde 117 TL yerine 260 TL maktu ÖİV alınacak. IMEI kayıt harcı ise 2732 TL'den 6091 TL'ye çıkarıldı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

IMEI kaydı yapılmazsa telefon kapanır mı?

Cihaz 120 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılmaktadır. Pasaportuma kayıtlı görünen cihazların kaydını iptal edebilir miyim?

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tuketici.btk.gov.tr

Artık IMEI atılmıyor mu?

IMEI atma-klonlama işlemlerinin ömrü artık tükeniyor. Geçtiğimiz ay TBMM'ye getirilen ve hemen akabinde kabul edilen teklifte bugüne kadar 7 yıl çevrim dışı kalmasına izin verilen cihazların süresinin 1 yıla düşürülmesine karar verildi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: shiftdelete.net

Telefon yurt dışı olursa ne olur?

Yurt dışından telefon aldığınız zaman sadece Türkiye'ye gelince bir kayıt parası ödemeniz gerekmektedir. Eğer ödemez iseniz telefonunuz 120 gün içerisinde mobil hat kullanıma kapanacaktır. Bunun dışında da yurt dışında alınan telefonlar 1 senelik global garantiye tabidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: teknofix.com.tr

Yurtdışı telefon açtırma parası kaç TL?

2023 yılında yurtdışından getirilen telefonlar için IMEI kayıt ücreti yüzde 123 artışla 2 bin 732 TL'den 6 bin 91 TL'ye çıkarılmıştı. Bu ücret 7 Temmuz 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla birlikte 20 bin TL'ye yükseltildi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cumhuriyet.com.tr

Kaçak telefona IMEI atma kaç TL?

IMEI ATMA ÜCRETİ 20-100 LİRA ARASINDA

Bu işlemin ücreti ise 20 ile 100 lira arasında değişiyor. IOS tabanlı cihazlara ise IMEI atma işlemi gerçekleştirilemiyor. Android tabanlı olan cihazların IMEI kodlarının değiştirilmesi ise box setler ya da manuel kod girilerek gerçekleştiriliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Yurda giriş yapmadan IMEI kaydı yapılır mı?

Dikkat edilmesi gerekenler; - 2023 yılı için güncel kayıt ücreti 6.090 TL - Kayıt yapmak için son 1 yıl içinde yurtdışına çıkış ve yurda giriş yapmış olmanız gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.youtube.com

IMEI süresi bitince tekrar açılır mı?

Bu 240 gün kayıtsız kullanma sonrası yılbaşı itibariyle imei numaralarının kayıtsız kullanma hakkı sıfırlanır ve tekrar kullanma hakkı elde edebilirsiniz. Bu sayede yılbaşı itibariyle tekrar 240 gün kullanma hakkına sahip olursunuz. Bu günlerin toplamı 16 ay süre yapar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.youtube.com

IMEI süresi bitti ne yapmalıyım?

120 gün dolduğunda IMEI süresi dolduğu ve kayıt yaptırmadığınız için “Servis Yok” uyarısı ile karşılaşıyorsunuz. Kullanıma devam etmek için tek yapmanız gereken SIM kartı yuvasından çıkararak hemen arkasında yer alan ikinci girişe takmak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cumhuriyet.com.tr

Yurtdışı telefon Kaydı pasaport kaç ay içinde yapılmalı?

Kayıt işlemi öncesinde dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir? IMEI kaydı için kişiye ait pasaportun son iki yıl içerisinde herhangi bir cihaz kayıt işleminde bulunulmamış ve kişinin Türkiye'ye giriş yaptığı tarihten itibaren 120 günü geçmemiş olması gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Telefona IMEI atıldığı nasıl belli olur?

IMEI kayıt sorgulama işlemleri E-devlet sistemi üzerinden yapılıyor. E-devlet sistemine TC kimlik ve kullanıcı bilgileri gerekmeden https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama adresi üzerinden 15 haneli IMEI numaranızı sorgulatabilirsiniz. Böylece cihazınızın kayıp veya çalıntı olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.turkcell.com.tr

Yurtdışından gelen telefon pasaportsuz nasıl açılır?

Yurtdışından getirilen telefonların pasaport ibraz edilmeden açtırılması mümkün değildir. Ancak, yurtdışından açılmış olan telefonların Türkiye'de kullanıma hazır hale getirilmesi mümkündür. Bunun için, yurtdışında açılan telefonun kullanıma hazır hale getirildiğine dair belgenin ibraz edilmesi gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: serbestiyet.com

IMEI kaç ay sürer?

Cevap: Kayıtsız bir telefon getirdiğiniz anda Gümrük muhafaza ekipleri tarafından ilk önce bu telefon kayıt altına alınacak. Sonrasında kayıt yaptırmanız için size 120 gün süre verilecek. Ancak bu telefon çift hatlı ise 120+120 gün süreniz bulunuyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hwp.com.tr

Telefon kayıt yaptırmazsam ne olur?

120 gün içinde telefon kayıt harcını ödemiş olsanız dahi, kaydını yaptırmazsanız telefon kullanıma kapatılacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: blog.obilet.com

IMEI kayıtsız kaç ay?

IMEI İşlemleri

Yurt dışından yanımda getirdiğim cihaz için ne kadar sürede IMEI kaydı yaptırmalıyım? Cihaz yurt dışından Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra, en geç 120 gün içerisinde kayıt işlemini yaptırmanız gerekir. 120 gün geçtikten sonra yapacağınız başvurular kabul edilmemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vodafone.com.tr

IMEI kaydı şart mı?

Ülkemizde yetkilendirilmiş işletmeciler tarafından sunulan elektronik haberleşme hizmetlerinin alınabilmesini teminen, elektronik kimlik bilgisine sahip IMEI numaralı cihazların kayıt altına alınması gerekmektedir (Cep telefonları, dizüstü ve tablet bilgisayarlar vb.)

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mfa.gov.tr

Pasaport olmadan telefon kaydı yapılır mı?

Pasaport olmadan telefon kaydı yapmak mümkün değildir. Yurt dışına çıkışlarda kullanılan pasaport ve bazı ülkelere girişte kimlik belgesi, telefon kayıtları için kullanılabilmektedir. Kıbrıs gibi ülkelere kimlikle girmek mümkün olduğu için pasaport olmadan da telefon kaydı yapılabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Başkasının pasaportuna kayıtlı telefon alınır mı?

Başkasının pasaportuna telefon kaydettirme yasal değil.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: forum.donanimhaber.com

Geçici kayıt bitecek mi?

Pandemi döneminde devreye sokulan geçici IMEI kaydı oluşturma devri artık bitiyor. Yurt dışından alınan telefonlar kullanılamaz hale gelebilir! Yurt dışından getirilen telefonların kullanılması için en iyi yöntemlerden biri olan geçici IMEI kaydı uzatma hizmeti, artık kaldırıldı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tamindir.com
Önceki makale
Deprem alarmı nasıl yapılır?
Sonraki makale
Bit sirke nasil ölür?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT