Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Yurt dışı cihaz alırsak ne olur?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Yurt dışı cihaz alırsak ne olur?

Yurtdışından getirilen telefonlar 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabiliyor. Cihaz 120 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Yurt dışı telefon alırsak ne olur?

Yurt dışından telefon aldığınız zaman sadece Türkiye'ye gelince bir kayıt parası ödemeniz gerekmektedir. Eğer ödemez iseniz telefonunuz 120 gün içerisinde mobil hat kullanıma kapanacaktır. Bunun dışında da yurt dışında alınan telefonlar 1 senelik global garantiye tabidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: teknofix.com.tr

Yurt dışı telefon aldıktan sonra ne yapılmalı?

Yurt dışından getirdiğim cihazın IMEI kayıt işlemini nasıl yapabilirim? Yolcu beraberinde getirilen cihazın sahibi cihazının kayıt altına alınması için 120 gün içinde gerekli belgeleri tamamlayarak e-Devlet kapısı üzerinden başvurusunu yapmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vodafone.com.tr

Yurtdisindan telefon almak mantikli mi?

Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile yurt dışından getirilen cep telefonlarını kayıt için alınan tutar 6.091 TL'den 20.000 TL'ye yükseltildi. Bugün yapılan KDV oran değişikliği ile ise mal ve hizmetlerde alınacak Katma Değer Vergisi oranı %20'ye yükseldi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Yurt dışı cihaz alırken nelere dikkat edilmeli?

Yurt Dışından Telefon Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
  1. Güvenilir Satıcı
  2. IMEI ve Seri Numarası Kontrolü
  3. Garanti Kapsamı
  4. Kutu ve Cihazın Teknik Kontrolü
  5. Fatura Önemli.
  6. Türkiye'deki Kayıt Süreci.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bujuyollarda.com

YURTDIŞI iPHONE ALINIR MI? ( YURTDIŞI IMEI KAYDI BİTTİ Mİ? )

İlgili 30 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Yurtdışı cihaz satılabilir mi?

Yurt dışından telefon getirme şartı değişti: Alsan alınmaz, satsan satılmaz! Yeni düzenlemeyle birlikte 1 Kasım 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde yurt dışından telefon getirme şartı değiştirildi. Artık yurt dışına çıkan vatandaşlar yanlarında her 3 yılda 1 adet telefon getirebilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: shiftdelete.net

IMEI kayıt ücreti nereye ödenir?

IMEI ödemesini İnternet Vergi Dairesi (https://intvd.gib.gov.tr) üzerinden kredi kartıyla hızlı şekilde yapabilirsiniz. IMEI kayıt işlemleri e-Devlet sistemi üzerinden yapılırken, harç ücretlerinin vergi dairesi veya bankaya gidilerek ödenmesi gerekiyordu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pwc.com.tr

iPhone kayıt ücreti ne kadar?

E-devlet sisteminden kayıt hakkının sorgulanması (https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kayit-hakki-sorgulama) harç ücretinin yatırılması (2023 yılı için 20 bin TL) ve kayıt işlemlerinin tamamlaması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cumhuriyet.com.tr

Yurt dışı iPhone nasıl açılır?

Vardıktan sonra: Ayarlar'ı açın. Hücresel'e, Hücresel Veri'ye veya Mobil Veri'ye dokunun. Ardından, Seçenekler'e dokunun, Uluslararası Dolaşım'ı ve operatörünüzün önerdiği diğer ayarları açın.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: support.apple.com

iPhone kayıt parası ne kadar?

Yurt Dışı Telefon Kaydı İçin Gerekli Belgeler

2023 yılı yurt dışı telefon kayıt ücreti 6.091,30 TL'yi ödemek. Güncelleme: 07.07.2023 tarihi itibariyle 2023 yurt dışı telefon kayıt ücreti tam tamına 20.000 TL oldu. Yurda giriş yapan belge sahibi şahsına ait pasaport yada kimlik bilgileri.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bujuyollarda.com

1 pasaporta 2 IMEI kaydedilir mi?

Telefonu yerel bir operatöre kaydetmek veya kullanmak istediğinizde, genellikle pasaportunuzun bir kopyasını sunmanız gerekmektedir. 1 PASAPORTA 2 TELEFON KAYDEDİLİR Mİ? 1 pasaporta 2 telefon kaydetmek mümkündür ancak bunun için iki kayıt arasında 3 yıl geçmesi gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Yurtdışı telefon kaç sene sonra açılır?

IMEI kaydı yapabilmeniz için son 3 takvim yılı içerisinde üzerinize telefon kaydı yapmamış olmanız ve son 1 yıl içerisinde yurtdışına çıkış ve giriş yapmış olmanız gerekiyor. Ülkeye dönüşünüzün üzerinden 1 yılı geçmiş ise tekrar yurt dışına gidip gelince yeniden kayıt hakkı kazanıyorsunuz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yoldaolmak.com

Yurt dışından getirilen telefon nasıl açılır?

Yurtdışından getirilen telefonlar, Türkiye'ye girdiği anda gümrükte kayıt altına alınır. Bu işlem, telefonun pasaportu ibraz edilerek gerçekleştirilir. Pasaport ibraz edildiğinde, telefonun IMEI numarası kayıt altına alınır ve telefon kullanıma açılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: serbestiyet.com

Kaçak telefon satın almak suç mu?

Bu itibarla, bir kişinin ticari amaçla (alıp satma düşüncesiyle) elinde bulundurmadığı kaçak cep telefonunu kullanması suç oluşturmayacaktır. Yani, kullanmak amacıyla kaçak telefon almak suç mu? sorusunun cevabı, hayır olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: harunkaradag.av.tr

Yurt dışı iPhone kullanılır mı?

Yurtdışı Telefonları 120 Gün Türkiye'de Kullanabilirsiniz!

Zira BTK'nın resmi internet sitesinde, “Yurtdışından getirilen cihazların 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabilmektedir. Cihaz 120 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılmaktadır.” ifadeleri yer alıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hwp.com.tr

Yurt dışı telefon almak yasal mı?

3 Şubat 2017 tarihinde yürürlüğe giren Gümrük Kanununun 235/3. Maddesi Hk. ile artık kişi yurtdışından Türkiye'ye 2 adet telefonu yasal olarak getiremeyecek. Birden fazla getirilen telefonların gümrük memurları tarafından belirlenmesi durumunda, kişi bu ürün için normal verginin iki katı ödemek zorunda.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: edumag.net

iPhone yurt dışı kayıt olursa ne olur?

Cihazımı kayıt altına aldırmam için herhangi bir süre sınırı var mıdır? Yurt dışından getirilen cihazlar, yurda giriş tarihinden itibaren 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabilmektedir. Belirtilen süre içerisinde kayıt işlemi gerçekleştirilmeyen cihazlar kayıt dışı olmaları sebebiyle iletişime kapatılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tuketici.btk.gov.tr

Yurtdışından alınan iPhone Türkiyede nasıl kullanılır?

Bilindiği üzere yurt dışından alınmış mobil cihazların Türkiye'de kullanılabilmesi için IMEI numaralarının BTK tarafından kayıt altına alınması işlemine IMEI kaydı denilmektedir. -Pasaport kaydı yaptırmak: Yurt dışından getirilen bir telefonu / iPhone'u kullanmak için en doğru yöntem pasaport kaydı yaptırmak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

Kaçak telefona IMEI atma kaç TL?

IMEI ATMA ÜCRETİ 20-100 LİRA ARASINDA

Bu işlemin ücreti ise 20 ile 100 lira arasında değişiyor. IOS tabanlı cihazlara ise IMEI atma işlemi gerçekleştirilemiyor. Android tabanlı olan cihazların IMEI kodlarının değiştirilmesi ise box setler ya da manuel kod girilerek gerçekleştiriliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Ücretsiz IMEI kaydı nasıl yapılır?

T.C. kimlik numarası ve yabancı kimlik numarası bulunan, e-Devlet şifresi alabilen kişilerin tek kayıt mercii olan e-Devlet kapısı https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydet üzerinden sisteme giriş yaparak gerekli bilgileri doldurmak suretiyle kayıt işlemi gerçekleştirilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gazetevatan.com

Yurt dışından getirilen telefon pasaporta nasıl işlenir?

Kayıt işlemini ne şekilde yaptırabilirim? T.C. kimlik numarası veya yabancı kimlik numarası bulunan ve e-Devlet sisteminden kayıt işlemine izin verilen kişiler, e-Devlet kapısı ( www.turkiye.gov.tr) üzerinden sisteme giriş yaparak gerekli bilgileri doldurmak suretiyle kayıt işlemini gerçekleştirebilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mfa.gov.tr

IMEI kayıt ücreti zam geldi mi?

Yurt dışından getirilen telefonların Türkiye kaydı için ödenen İMEİ telefon kayıt ücretine yüzde 228 oranında zam geldi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

IMEI kayıt ücreti ödenmezse ne olur?

IMEI Ücreti Ödenmezse Ne Olur? IMEI ücretinin ödenmemesi, akıllı cep telefonunun sistemde gözükmemesi anlamına geliyor. Bir akıllı cep telefonunun sistemde görünmemesi ise o cihazın aktif olarak kullanılabilmesini engelliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pasajblog.turkcell.com.tr

IMEI kayıt ücreti kaç yılda bir yapılır?

Daha önce kayıt yaptırdıysanız, kayıt yaptırdığınız yıl ve takip eden 2 yıl yeni kayıt hakkınız bulunmaz. Bundan sonraki yılın girmesiyle (1 Ocak itibariyle) kayıt hakkınız doğar. Yeni cihaz kaydı yapabilmeniz için en son tarihli cihaz kaydınıza ait yurda giriş tarihi üzerinden en az üç takvim yılının geçmesi gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

IMEI kayıt ücreti kalktı mı?

Buna göre 2023 yılında yurt dışından getirilen telefonu Türkiye'de kullanabilmek için yapılması zorunlu olan IMEI kaydının ücreti netleşti. 2023 yılı başından itibaren yeni aboneliklerde 117 TL yerine 260 TL maktu ÖİV alınacak. Ocak ayından itibaren IMEI kayıt harcı ise 2732 TL'den 6091 TL'ye çıkarılmıştı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT