Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Yargıtay dosyası Uyapta görünür mü?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Yargıtay dosyası Uyapta görünür mü?

Temyiz sürecinde olan dava dosyalarının sorgulanması da UYAP sistemi üzerinden yapılabiliyor. Yargıtay'ın resmi sitesi üzerinden dava dosyası sorgulama işlemleri yapılabilmektedir. İster e – Devlet üzerinden ister UYAP sistemi üzerinden vatandaşların sorgulama işlemlerini yapmaları mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avibrahimyildiz.com

Yargıtay dosyaları Uyapta görünür mü?

Yargıtay ve Danıştay'da bulunan dosyalarının ne durumda olduğunu sorgulayabilmektedirler. e-imza ya da mobil imzası olmayan Vatandaşlar ise, UYAP Vatandaş Portalı üzerinden sadece e-Devlet şifresi kullanarak UYAP kapsamında adli ve idari yargı birimlerinde görülmekte olan dava dosyaları ile dosyada oluşan işlemlerin ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vatandas.uyap.gov.tr

Yargıtay kararları nereden takip edilir?

Vatandaşlar, kurum ve kuruluşlar ve vekilleri internet sayfamızdan Yargıtay'da bulunan dosyalarının takibini yapabilmektedirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yargitay.gov.tr

Yargıtay dosyayı nereye gönderir?

Dosya inceleme sırasını beklemek üzere arşive gönderilir. Sırası gelen dosya Cumhuriyet savcısına tevzi edilir. Yargıtay Cumhuriyet savcısı dosyayı inceledikten sonra tebliğname ile birlikte ilgili Yargıtay ceza dairesine teslim edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yargitay.gov.tr

Uyaptan mahkeme kararı nasıl öğrenilir?

UYAP Vatandaş Portalına Giriş ve Dosya Sorgulama
  1. b) E-Devlet Kapısı UYAP Vatandaş Portal linkine tıkladıktan sonra, "E-Devlet Aracılığıyla Giriş" butonuna tıklayınız. ...
  2. c) E-Devlet Bilgileri ile Sisteme Giriş ...
  3. d) Sorgulama İşlemleri Butonu. ...
  4. e) Dosya Sorgulama Butonu. ...
  5. f) Açılan Ekranda Sorgulama İşleminizi Gerçekleştiriniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: delilavukatlik.com

UYAP YARGITAY DOSYA SORGULAMA

İlgili 38 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Uyapta dosya neden gözükmez?

Dosyanızı görememenizin nedeni; 1. dosyada vekil kaydınız bulunmamakta, 2. dosyanız kapalı 4. Uyap sisteminde mükerrer kaydınız bulunduğu için bazı dosyalarınızı görememektesiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avukat.uyap.gov.tr

Mahkeme kararı UYAP a ne zaman düşer?

6100 S.K. 445/4 “Elektronik İşlemler” başlığı taşıyan hükmü “Elektronik ortamda yapılan işlemlerde süre gün sonunda biter.” şeklindedir. Hukuk Muhakemeleri Yönetmeliği'nin 9. maddesinde “Elektronik ortamda yapılacak işlemlerin, ertesi güne sarkmaması açısından saat 00:00'a kadar yapılması zorunludur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.linkedin.com

Yargıtay kararına nasıl ulaşabilirim?

Geçmişte ve son dönemlerde verilen güncel Yargıtay kararlarına; www.fullegal.com/karar-arama/yargitay-kararlari bağlantısından ulaşılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fullegal.com

Yargıtay da onaylanan dosya ne olur?

Yargıtayın onama kararı vermesi halinde karar kesinleşmiş olacaktır. Ceza davasında verilen ceza kesinleşmiş, cezanın infazı başlayacaktır. Sanık sıfatını hükümlü olarak alacaktır. Karara itiraz olarak olağan kanun yolları sona ermiş olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cinar.av.tr

Yargıtay a giden dosya nasıl takip edilir?

Yargıtay'ın resmi sitesi üzerinden dava dosyası sorgulama işlemleri yapılabilmektedir. İster e – Devlet üzerinden ister UYAP sistemi üzerinden vatandaşların sorgulama işlemlerini yapmaları mümkündür. Yargıtay temyiz UYAP dosya sorgulama işlemleri için UYAP sistemine giriş yapmak yeterlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avibrahimyildiz.com

Yargıtay dosya incelemede ne kadar sürer?

Dosyanın incelenip sonuçlanması davanın ve dosyanın niteliğine göre değişim göstermektedir. Ancak genel olarak Yargıtay'a giden bir dosya kesin olmamakla birlikte 18 ay gibi bir süreye kadar ulaşmaktadır. Bu nedenle davaların sonuçlanması kesin bir süreye tabi olmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gurses.av.tr

Yargıtay kararları kesin mi?

Yani Yargıtay onama kararı, Yargıtay tarafından temyiz mercii olarak yapılan inceleme sonrasında dosyada hukuka aykırılık bulmaması ve yerel mahkemenin kararını onamasıdır. Bunun sonucunda Yargıtay ceza dairesi tarafından verilen kararla birlikte sanık hakkındaki verilen kararda kesinleşmiş olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Yargıtay ne kadar sürede karar verir?

Yargıtay arşiv aşamasının süresinin 352 gün (yaklaşık 1 yıl) olduğu bilinir. Bu süre içerisinde sırası gelen tüm dosyalar tek tek Yargıtay incelemesine tabii tutulur. İnceleme süresi ise 473 gün olarak kabul edilir. Böylelikle dosyanın Yargıtay'dan çıkması toplam 825 gün (yaklaşık 2,5 yıl) olarak sürmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukuksitesi.com.tr

Uyapta neler gözükür?

UYAP'ta Hâkim ve Cumhuriyet savcılarımız ile adliyelerdeki tüm kadroların süratli ve sağlıklı bir biçimde takibi yapılarak personel hareketleri izlenebilmekte, izin, rapor, yetki ve disiplin gibi özlük işlemleri de pratik ve etkin bir şekilde elektronik ortamda yapılabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: uyap.gov.tr

Uyaptan dava dosyalarına nasıl bakılır?

Uyap vatandaş portal üzerinden giriş yaptıktan sonra taraf olduğunuz dava, takip ve arabuluculuk dosyalarına kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Uyap vatandaş portala giriş yaptıktan sonra sol tarafta bulunan menüden “Dosya Sorgulama” sayfasına giriş yaparak uyap dosya sorgulama ekranına ulaşabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.linkedin.com

Dava dosyasının içeriğini nasıl görebilirim?

Belirtmiş olduğunuz konuyla ilgili bilgilere www.turkiye.gov.tr sayfasındaki “e-Hizmetler” başlığı altında yer alan Adalet Bakanlığı "Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama'' hizmetinden ulaşabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkiye.gov.tr

Yargıtay karar verdikten sonra ne olur?

Yargıtay Cumhuriyet savcısı dosyayı inceledikten sonra tebliğname ile birlikte ilgili Yargıtay ceza dairesine teslim edilir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığından ilgili ceza dairesine gelen dosya kayıt edilir ve daire esas numarası alır. Dosyanın takibi bu numara üzerinden yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yargitay.gov.tr

Yargıtay'dan dosya kaç ayda gelir?

Yargıtay dosya inceleme ne kadar sürer? Mahkemelerde Ceza Dairesinin bir dosyayı ortalama olarak inceleme süresi genellikle 352 gün olarak bilinmektedir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında geçen ortalama sürenin ise 473 gün olarak bilinir. Genel olarak Yargıtay'da toplam 825 günlük bir inceleme süresi geçmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

Yargıtaydan gelen dosya ne zaman tebliğ edilir?

Yargıtayda verilen onama kararının dosyanız ile birlikte Yerel Mahkemeye gönderilmesi ve Yerel Mahkeme kalemince kesinleşmiş kararın infaz savcılığına bildirilmesi, hakkınızda yakalama kararı veya cezanız 3 yılın altında ise çağrı kağıdı çıkarılması bir müddet (birkaç hafta veya ay) zaman alacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alpersarica.av.tr

Yargıtay kararından sonra nereye başvurulur?

Yargıtay bozma kararına itiraz, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına başvurularak kullanılır. Başsavcılık bozma kararına karşı kararın düzeltilmesi için kendiliğinden itiraz edebileceği gibi tarafların talebi üzerine de harekete geçebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Yargıtay onama kararı ne zaman kesinleşir?

Yargıtay'ın onama kararına karşı başvurulan karar düzeltme talebinin reddi halinde, red tarihinde onanan mahkeme kararı kesinleşir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kazanci.com.tr

Yargıtay cezamı onadı ne yapmalıyım?

Sanık hakkında verilen bir kararın Yargıtay Ceza Dairesi'nce onanması halinde sanık veya Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı herhangi bir süre ile sınırlı olmaksızın CMK. 308. maddesi gereğince Onama Kararına itiraz edebilirler. Çünkü yasa da açıkça “Sanık lehine itirazda süre aranmaz.” denilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alideniz.av.tr

UYAP dosya ne zaman kapanır?

İcranın kapanması için dosyanın borcunun tamamen ödenmesi veya zamanaşımının geçmesi gerekmektedir. İcra takibi 10 yıllık süre geçmekle kapanmaktadır. Haciz dosyasına 1 yıl işlem yapılmazsa icra takibi kendiliğinden takipsiz kalır ve düşer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

UYAP'ta dosyalar silinir mi?

Dosyanın silinmesi mümkün değildir. Uyap sisteminde "kapanmış dosyalar" kısmında muhafaza edilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkhukuksitesi.com

UYAP üzerinden dava ne zaman açılmış sayılır?

Dava Dilekçesinin UYAP'a Kaydedildiği Tarih ve Saatte Dava Açılmış Sayılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ankalex.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT