Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Yanlış niyet edilirse ne olur?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Yanlış niyet edilirse ne olur?

Namaz kılarken niyet etmek farzdır. Niyetin yanlış yapılmasından dolayı namaz geçersiz olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Namaz içinde niyet değiştirilebilir mi?

Bunda bir sakınca yoktur. Bir kişi mutlak (nafile) namaz kılmaya başladı daha sonra namaz esnasında müretteb bir sünnete geçmeye niyet eti. Örneğin: nafile bir namaz kılmaya başlayan bir kimse öğle namazının sünnetine geçmeye niyet etmesi sahih olmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: islam-tr.org

Namazda şüpheye düşünce ne yapılır?

Namazda kaç rekât kıldığı konusunda tereddüt eden kimse ne yapmalıdır? Namazda zaman zaman şüpheye düşüp kaç rekât kıldığı hususunda kesin bir kanaate varamayan kimse, kıldığına emin olduğu en az rekât sayısını esas alarak namazına devam eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Niyet etmenin hükmü nedir?

Niyet, namazın şartlarından biridir. Niyet, kalbe ait bir iş olup, kişinin bir şeye karar vermesi, hangi işi ne maksatla yaptığını bilmesi demektir. Namazda muteber olan, kalpteki niyettir. Niyetin dil ile söylenmesi müstehap olmakla birlikte söylenmediğinde de namaz geçerli olur (Merğinânî, el-Hidâye, 1/46).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Yanlış kılınan namaz kabul olur mu?

Kaynaklı cevap istiyorum. Değerli Kardeşimiz; Hatalı kılınan namaz herhangi bir mezhebe göre kabul olabilir bir namazsa kaza yapmak gerekmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorusorcevapbul.com

5-Yanlış niyetle kıldığım namâzı iâde etmek gerekir mi?

İlgili 19 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Ne yaparsa yapsın namazı kabul olmayan 2 kişi?

Allah Resûlü (s.a.a.) şöyle buyurdu: "İki kişinin namazı başlarından yukarıya çıkmaz: Efendilerinden kaçan köle; tekrar onlara dönünceye dek. Kocasına isyan eden kadın; tekrar evine dönünceye kadar." (Taberânî, el-Mu'cemu'l-Evsat ve's-Sağîr).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenimesaj.com.tr

Yanlış niyet etmek namazı bozar mı?

Niyetin yanlış yapılmasından dolayı namaz geçersiz olur. Bunun farkına varıldığı zaman, namazın neresinde olursa olsun namazdan çıkılır. Şu hususa da dikkat etmek gerekir. Niyetin mahalli kalptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Niyet kaça kadar yapılır?

İmsak vaktine kadar niyet edilmemişse o günün orucu geçerli olmaz. Nafile oruçlara ise güneş tepe noktasına gelmeden öncesine kadar niyet edilebilir (Şirâzî, el-Mühezzeb, I, 331-332).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

Birden fazla niyet etmek günah mı?

Cevap metni. Allah'a hamd olsun. Evet, bir amelde farklı niyet ederek birden çok sevap elde edilebilir. Şayet bir Müslüman mescide abdestli girer iki rekat sabah namazı sünneti kılar bununla abdest sünneti ve mescide giriş sünnetini niyet ederse niyet ettiği amellerin sevabını elde eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: islamqa.info

Niyet kaça kadar edilmeli?

Ramazan'ın her günü için ayrı niyet edilmesi gerekir (Mevsılî, el-İhtiyâr, 1/126-127). Kaza, keffaret ve bir zamana bağlı olmaksızın adanan oruçlar için gün batımından itibaren en geç imsak vaktine kadar niyet edilmiş olmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Namazda vesvese gelirse namaz kabul olur mu?

İslâm âlimleri bu hadisi şeriften hareketle namazda, akla ve kalbe gelen düşüncelerden dolayı, namazın bozulmayacağını ifade etmişlerdir (Kâsânî, Bedâî', 1/215; Şevkânî, Neylü'l-evtâr, 2/397-398 [861]). Ancak akla gelen dünyevi düşüncelerle meşgul olmamak gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Namazın kabul olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Sahih olup da, kabul olmayan ibadet için azap yapılmaz ise de, o ibadetin sevabına kavuşamaz. İbadetin kabul olması için, önce sahih olması yani o ibadete mahsus olan şartların yerine getirilmiş ve ihlas ile yapılmış olması lazımdır. Namazın sahih olması için, vaktinde kıldığını iyi bilmek de şarttır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.dinimizislam.com

Namaz kılarken başka şeyler düşünmek namazı bozar mı?

Namazdaki düşünce namazı bozmaz. Fakat elden geldiği kadar düşünmemeye gayret etmelidir! Namazda manasını bilenin, okuduğunu düşünmesi iyi olur. Kendini Rabbimizin huzurunda düşünmek ve o huzurda nasıl olunması gerekiyorsa öyle bulunmak çok iyidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.dinimizislam.com

Hangi namaza niyet ettiğini unutmak?

Başlarken niyet ettikten sonra, "acaba niyet ettim mi etmedim mi" diye aklınıza vesvese gelirse, tekrar niyet etmeden abdeste devam edin... Bu şekilde kısa sürede bu vesvese kaybolacaktır. Namazda niyet farzdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Yanlış kılınan namazdan nasıl çıkılır?

Hanefîler'e göre sehiv secdesinin yapılışı şöyledir: Namazın sonundaki oturuşta Tahiyyat ve Salli-Bârik duaları okunduktan sonra iki tarafa selâm verilir, sonra arka arkaya bilinen şekliyle iki defa secde yapılır, oturulup Tahiyyat duası okunur, ardından iki tarafa selâm verilerek namazdan çıkılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: islamansiklopedisi.org.tr

Namaza niyet ederken besmele çekilir mi?

1. Niyet ile tekbir arasında besmele çekmek namaza mâni değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Niyet ettikten sonra tekrar niyet edilir mi?

Niyet ettiğim halde imsak vakti gelmeden bir şeyler yeyip içtim, sonra tekrar niyet ettim; orucum kabul olur mu? - Yeniden tutmam mı gerekiyor? Değerli kardeşimiz, Oruca niyet etmiş olsanız da oruç imsakla beraber başladığından, bu vakitten önce yeyip içmeniz oruca zarar vermez; bu orucu tekrar tutmanız gerekmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Niyeti bozmak günah mı?

Ameller niyetle sıhhat kazanır ve ona göre karşılık görür. Niyet edilip başlanılan bir ibadeti zaruri bir sebep yokken ( Bozabilmek için sağlık açısından tehlike oluşması gerekir) bozmak meşru değildir. Böyle yapan kimse hem günahkar olur, hem de kendisine bazı amellerde keffaret gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yeniakit.com.tr

Bir şeye niyet edip yapmamak günah mı?

Hadis-i şerifte,(Müminin niyeti işinden hayırlıdır) buyuruluyor. Mubah iyi niyetle yapılırsa taat olur; sevab verilir. Kötü niyetle yapılırsa günah olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.dinimizislam.com

Oruca niyet edildikten sonra vazgeçilir mi?

Yoğun ibadet ve Kur'an ayı olarak nitelendirilen ramazanda tutulacak her bir oruç, ayrı ibadetler olarak görülmektedir. Bu nedenle ramazan ayında eğer herhangi bir sağlık problemi oluşmuyorsa, zorlayıcı ya da mecburi sebepler oluşmamışsa önceden edilen niyetten vazgeçmek ya da niyeti bozmak doğru sayılmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nefisyemektarifleri.com

Gece niyet etmeyi unuttum sabah etsem olur mu?

İmsak vaktine kadar niyet edilmemişse o günün orucu geçerli olmaz. Nafile oruçlara ise güneş tepe noktasına gelmeden öncesine kadar niyet edilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

Niyet etmeden oruç bozmak günah mıdır?

Bu gibi günler istisna olduğu için niyet etmeden oruç bozmak günahtır denilemez. Şayet planlı bir şekilde oruç bozulacaksa niyetin edilmesi daha uygun bir davranış olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nefisyemektarifleri.com

Hangi hatalar namazı bozar?

Namazda yapılan kıraat hatalarının namazı bozup bozmayacağı konusunda fakihler birtakım ölçüler getirmişlerdir: Kur'an, kasten manası değişecek derecede yanlış okunursa namaz bozulur. Hata ile veya unutarak yanlış okunması hâlinde ise; a) Yanlışlık, kelimelerin harekelerindeyse manada değişiklik olsa da namaz bozulmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: diyanethaber.com.tr

Namazı yanlış kılmanın günahı nedir?

Namazı yanlış kılmakla ve Kur'ân'ı ister namaz içinde, ister namaz dışında yanlış okumakla insan günahkâr olmaz, bilmeden namazda yanlış okumakla namazı da bozulmaz. Namazda veya Kur'ân'da bilmeden yanlış okumakla bir amelin makbul olmayacağını çıkarmak da doğru değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yeniasya.com.tr

Namaz hangi durumlarda iade edilir?

15- Yanında âdil biri bulunan kimse, suyu sormadan teyemmüm edip namaza dursa, sonra su olduğunu haber alsa, abdest alıp namazı iade eder. 16- Suyunun bittiğini zanneden, namazdan sonra suyunu görse, teyemmümle kıldığı namazı iade eder. Abdestsiz kılan da, abdestsiz olduğunu hatırlayınca, namazı iade eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ehlisunnetbuyukleri.com
Önceki makale
Bluetooth kimin?
Sonraki makale
Sirkeli Camsil ne işe yarar?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT