Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Yabancılar için SGK nasıl yapılır?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Yabancılar için SGK nasıl yapılır?

Bunun sesli olarak söylenmesini dinleyin
Duraklat
Başvuru işveren veya bağımsız çalışacak yabancı tarafından e-Devlet kapısı üzerinden (www.turkiye.gov.tr veya https://www.calismaizni.gov.tr) online olarak yapılacaktır. Serbest bölgede çalışmak üzere çalışma izni başvurusu ve süre uzatma başvurusu Ticaret Bakanlığına yapılır. (Geçici koruma kapsamında olanlar hariç)

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: calismaizni.gov.tr

Yabancılar SGK sigortadan nasıl yararlanır?

▶ Yabancı uyruklu öğrenciler genel sağlık sigortası kapsamına girer mi? Ülkemizde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler 1 yıllık ikamet etme şartı aranmaksızın öğrenim kurumuna/okula ilk kayıt tarihinden itibaren üç ay içinde talepte bulunmaları hâlinde genel sağlık sigortalısı olurlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: oidb.sinop.edu.tr

Yabancılara SGK yapılır mı?

Yabancılar, tıpkı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları gibi özel sağlık sigortası yaptırabilir. Ancak ilk etapta oturma izni ya da diğer bir adıyla ikamet izni almaları istenir. İzni alabilmek için yabancı sağlık sigortası yaptırmaları ise zorunludur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sigortam.net

SGK yabancı Uyruklu sigorta ne kadar?

Yabancılara ödenecek asgari ücret tarifeleri uyarınca işveren tarafından ödenecek SGK primleri ise şu şekilde olacaktır; Asgari ücret : 10.008,00 TL – Ödenecek SGK Primi: 3.753,00 TL. Asgari ücretin 1,5 katı : 15.012,00 TL – Ödenecek SGK Primi: 5.629,50 TL.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aksan.av.tr

1 aylık sigorta primi ne kadar?

1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren asgari ücrete yapılan zam ile birlikte en düşük sigorta primi 4.292,64 TL iken en yüksek sigorta primi ise 32.194,85 TL olarak belirlenmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkiyefinans.com.tr

Yabancı İşçilerin Türkiye’de SGK Girişi Nasıl Yapılır?

İlgili 33 soru bulundu

Soru cevap kısmı

30 gün sigorta primi ne kadar 2023?

01/07/2023-31/12/2023 döneminde bu kapsamda sigortalı olmak isteyen bir kişi 30 gün üzerinden aylık en düşük 13.414,50 (aylık brüt asgari ücret) x %34,5 (ödenecek prim oranı) = 4.628-TL prim ödeyecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alomaliye.com

Yabancı işçi SGK girişi ne zaman yapılır?

Yurtiçinden yapılan çalışma izni başvurularında yabancının, çalışma izninin başlangıç tarihinden itibaren bir ay içerisinde sosyal güvenlik yükümlülüklerini yerine getirmek suretiyle çalışmaya başlaması zorunludur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: csgb.gov.tr

Çalışma izni olmadan SGK girişi yapılır mı?

6735 sayılı Uluslararası İş Gücü Kanunu'na göre, bir yabancı Türkiye'de çalışma izni olmadan yasal olarak çalışamaz. Ayrıca, yabancı çalışanların SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) girişlerinin yapılması da zorunludur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: iskanunu.com

Türkiye çalışma izni kaç para?

Yurt içinden yapılan çalışma izni başvurularında 4.635,30 TL Harç ücreti ve 356,00 TL kart ücreti bulunmaktadır, fakat yurt dışı başvurularında çalışma izni harç ücretleri karşılıklık esasına göre farklılık gösterebilmektedir, yurt dışı başvurularda ödemeler bulunan ülkenin para birimiyle yapılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: atakurumsal.com.tr

Yurtdışında yaşayan biri Türkiye'de sigortalı olabilir mi?

Yurt Dışında Yaşayan İşçinin Türkiye'de Uzaktan Çalışması Yurt dışı çalışmalarının yasal olarak önünde herhangi bir engel bulunmamaktadır. İş kanununa tabi işçi ile işveren arasında yapılan sözleşmeye bağlı olarak işçinin çalışma yeri belirlenebilir. Bu çerçevede yurt dışında çalışmanın devamlılığı mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: iskanunu.com

Yurt dışında sigorta primleri Türkiye'de sayılır mı?

Türkiye'de ikamet eden yabancı uyruklular da talep etmeleri durumunda isteğe bağlı sigortalı olabilmektedir. Ancak, yabancı ülke vatandaşlarından Türkiye'de yerleşik olma hali bir yılı doldurmadıkça genel sağlık sigortası primi alınmamakta ve bu kişiler genel sağlık sigortalısı sayılmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pwc.com.tr

Yabancı uyruklu kaç günle emekli olur?

Türkiye'de yaşayan bir yabancı kadının emeklilik yaşı 58, erkeğinki ise 60'dır. Bağımlı çalışanların 7200 prim günü, bağımsız ve kamuda çalışanların ise 9000 prim gününü tamamlamaları gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: atakurumsal.com

Oturma izniyle sigorta yapılır mı?

Evet, yapılabilir. Sigorta şirketlerine göre bu tarih aralıkları değişmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-ikametsigorta.com

SGK hangi ülkelerde geçerli?

Almanya, Makedonya, Lüksemburg, Hollanda, Azerbaycan, Hırvatistan, Belçika, Romanya, Sırbistan, Avusturya, Çekya, Karadağ, Fransa, Bosna -Hersek, İtalya, K.K.T.C. , Arnavutluk, Macaristan, Tunus.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sgk.gov.tr

SGK Yurt dışında geçerli mi?

Ülkemizin imzalamış olduğu sosyal güvenlik sözleşmelerinden 19 tanesi sağlık yardımlarını kapsamaktadır. Bu ülkeler; Almanya, Arnavutluk, Avusturya, Azerbaycan, Belçika, Bosna Hersek, Çekya, Fransa, Hırvatistan, Hollanda, İtalya, Karadağ, K.K.T.C.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sgk.gov.tr

Yabancı uyruklu işçi nasıl çalıştırılır?

Yabancılar için çalışma izni başvuruları, yurt dışında Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliklerine, yurt içinde ise doğrudan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na yapılmaktadır. Çalışma izni başvurularının elektronik ortamda yapılması gerekmektedir. Çalışma iznini verecek makam, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'dır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: atakurumsal.com.tr

e-Devlet üzerinden çalışma izni nasıl alınır?

Çalışma izin belgesi alma işlemi e-Devlet'ten yapılacaksa öncelikle sisteme girilir. e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra arama kısmına "e-başvuru" yazılır. İçişleri Bakanlığına ait e-başvuru sayfasından "Yeni Başvuru" butonuna tıklanır. Başvuru türü seçeneklerinden "Çalışma Muafiyet İzin İşlemleri" seçilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

Aynı gün içinde SGK girişi yapılır mı?

Genel kural olarak işe giriş tarihinden bir gün öncesinde yapılması gereken işe giriş bildiriminin ise Pazar günü yapılamayacağına istisnaden, yalnızca pazartesi günleri için geçerli olmak üzere, işe giriş bildirimi pazartesi günü işe girin bir kişi için aynı gün kuruma bildirilebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isavukati.net

Çalışma izni biten yabancı ne yapmalı?

Çalışma izni ikamet izni yerine sayıldığı için süresi devam ettiği sürece ikamet izni alınması gerekmemektedir. Ancak çalışma izninin süresi dolması halinde ikamet izni gibi 10 gün daha yasal hakkı olup bu süre içinde amacına uygun ikamet iznine başvuru yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: goc.gov.tr

SGK girişi ne kadar sürer?

İşe giriş bildirgesine dair detayları, e-Devlet üzerinden görmek mümkündür. İşverenler, bu işlemi yaptıktan hemen sonra ilgili belgeye sistemden ulaşabilir. Çalışanların ise işe başladığı tarihi takip eden ayın 26'sından sonra sigorta giriş tarihine ve diğer detaylara ulaşma şansı olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: multinet.com.tr

SGK girişi kaç günde yapılır?

İşe giriş bildirgesi sigortalının Kanunun 6 ncı maddesinin (l) bendi kapsamına girenler için işe başladığı tarihten itibaren 1 ay içerisinde, diğer hallerde ise işe başladığı tarihten itibaren 15 gün içerisinde bildirilmek zorundadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: uyg.sgk.gov.tr

Dışarıdan SGK primi ödeme ne kadar 2023?

Bunun % 20'si malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi, % 12'si genel sağlık sigortası primidir. Buna göre 2023 yılı için; prime esas günlük kazanç alt sınırından kazanç beyanında bulunan bir isteğe bağlı sigortalının ödemesi gereken aylık asgari prim tutarı 3.202,56 TL'dir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sgk.gov.tr

4 sene sigorta primi ne kadar?

4A Sigorta Primi Hesaplama

Tabloda da görüldüğü gibi sigorta kollarına, işçi ve işveren payı oranlarına göre 4A sigortalı bir çalışanın brüt kazancından toplam %37,5 oranında prim ödemesi alınır. Ancak düzenli ödeme yapılması halinde %5 oranında indirim uygulanır ve sigorta prim ödemesi %32,5 oranından hesaplanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: edenred.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT