Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Vergi levhası olan sigortalı işte çalışabilir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Vergi levhası olan sigortalı işte çalışabilir mi?

Torba Kanun'la yapılan değişiklikle, 1 Mart 2011 tarihinden itibaren yürürlüğe giren uygulama ile Bağ-Kur'lu bir kişinin vergi kaydı ya da şirket ortaklığı devam ederken ortak olmadığı bir iş yerinde çalışmaya başladığı andan itibaren 4/a (SSK) sigortalısı olması mümkün olmuştur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Vergi mükellefi sigortalı çalışabilir mi?

CEVAP: bir kimse aynı anda hem Sigortalı hem de Bağ-Kur'lu olamaz. Vergi mükellefi olursa, Bağ-Kurlu olması gerekir. Ancak önceden sigortanız var ve devam ediyorsa, yani Sigortanız devam ederken sonradan vergi mükellefi olduysanız, Sigortanız devam eder, Bağ-Kur'lu olmanız gerekmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebenet.net

Esnaf olan kişi sigortalı işte çalışabilir mi?

Vergi mükellefi veya şirket ortağı olanların SSK'lı olarak çalışabilmeleri için işyerini kapatmalarına yada şirket ortaklığından çıkmalarına gerek yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fuattutuncuoglu.com.tr

Şirketi olan birisi sigortalı çalışabilir mi?

Yani, şirket sahibi veya ortağı olmanız durumunda ancak BAĞ-KUR'lu olabilirsiniz. Ayrıca, BAĞ-KUR'a kayıtlı olan şirket sahibi ve ortağıysanız sonradan SSK'lı olmanız da mümkün değil. Şirket sahibi veya ortaklar, BAĞ-KUR sonrasında SSK'ya geçmiş olsalar da önceden var olan BAĞ-KUR sona ermedikçe SSK'lı olamıyorlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: orka.com.tr

Şahıs şirketinde sigortalı işçi çalışabilir mi?

Bu konuda en çok sorulan konulardan biri de sigortalı çalışanların şahıs şirketi kurup kuramayacağı… Sigortalı çalışanların, başka bir yerde çalışırken şahıs şirketi kurması hakkında İş Kanunu'nda belirtilmiş bir engel bulunmuyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sovos.com

Sigortalı çalışan biri şahıs firması kurabilir mi?

İlgili 40 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Basit usul vergi mükellefi sigortalı çalışabilir mi?

(3) Basit usule tabi olan mükelleflerin, başka bir iş yerinde ücretli olarak çalışmaları, kendi işinde bilfiil çalışma veya bulunma şartının ihlali olarak kabul edilmekte ve bu mükelleflerin basit usulden faydalanmaları mümkün bulunmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: resmigazete.gov.tr

Şahıs şirketi sahibi sigorta zorunlu mu?

Şahıs Şirketinde Bağ-Kur Zorunlu Mu? Bir şirkete hisse ortağı olan ya da şirket sahibi kişiler için Bağ-Kur sigortası yapmak zorunludur. Ancak bir şirkette ortaklığı bulunmasına ya da kendine ait bir şirketi olmasına rağmen SGK'lı olarak başka bir işte çalışanlar bu zorunluluktan muaftır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: norma.co

Şahıs şirketi açmak kaç para 2023?

Ortalama olarak 2023 yılında şahıs şirketi kurma maliyetleri şu şekildedir: Şahıs İmza Beyannamesi için Noter Onayı: 270-400 TL. Muhasebeci Vekaleti için Noter Onayı: 480-530 TL. Serbest Muhasebeci Mali Müşavir İş Yeri Açılış Ücreti: 500-850 TL.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ing.com.tr

Şahıs şirketleri ne kadar vergi öder?

İşletme geliri üzerinden vergilendirme yaparken kazancın doğru bir şekilde belirlenmesi gerekir. 70.000₺'ye kadar bir kazanç elde eden şirket %15 oranında vergi ödemekle yükümlüdür. 2. Eğer şirketin kazancı 150.000₺'nin üzerinde kalıyorsa 70.000₺'den geriye kalan 80.000₺ için %20 oranında vergi ödemesi yapması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kolektifhouse.co

Sigortalı çalışan kendi adına şirket kurabilir mi?

Konuya ilişkin olarak çalışan ile işveren arasındaki sözleşmede ayrıca belirtilen bir yükümlülük yoksa çalışan kendi adına şirket kurabilir veya başka bir şirkete ortak olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: parasut.com

Esnaf hangi sigortaya bağlı?

4B sigortalı olarak çalışanlar, eskiden Bağ-Kur kapsamında olan ve bağımsız şekilde kendi mesleğini icra eden kişilerdir. İşyeri sahipleri ile esnaf ve sanatkârlar bu kapsamdadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: axasigorta.com.tr

Esnaf hangi sigorta kolu?

4B Sigorta Nedir? 4B sistemi eski adıyla Bağ-Kur sigortasıdır. Bu sisteme kayıtlı kişiler, kendi mesleğini icra eden yani bağımsız olarak çalışan kişilerdir. 4B sisteminine esnaf (iş yeri sahipleri), sanatkar veya serbest meslek grupları dahil olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sigortam.net

SSK'lı birisi işyeri açarsa durum ne olur?

Bu husus ayrı bir yazı konusu olmakla birlikte kısaca ifade etmek gerekirse; kişi bir işte işçi olarak çalışıyorken ayrıyeten başka bir işyeri açması durumunda işçinin SSK'lılık durumu devam edecektir. İşçinin SSK'lılık durumunda bir kesinti olmadığı sürece Bağ-Kur'a geçmek zorunda değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: iscimemur.net

Vergi levhası olan Bağkurlu sayılır mı?

04.10.2000 tarihinden itibaren ise vergi mükellefi olanlar için vergi kaydı, vergiden muaf olanlar için ise meslek kuruluşu kayıtları ile Bağ-Kur sigortalılığı kapsamına girilebiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

Bağkurlu olan bir kişi sigortalı çalışabilir mi?

Eğer bir sigortalının aynı anda SSK'lı ve Bağkur'lu olacak şekilde çalışması durumunda SSK'lı sayılır. Ancak, sigortalılık hallerinin çakışması nedeniyle SSK kapsamındaki sigortalılığı esas alınanlar, yazılı talepte bulunmak kaydıyla hem SSK'lı olarak prim ödeyebilir hem de Bağkur'lu olarak prim ödeyebilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

SSK ve Bağ-Kur aynı anda olur mu?

Sosyal güvenlik yönünden Bağ-Kur'a (4/b) tabi olan bir kişinin, aynı anda sahibi veya ortağı olmadığı başka bir işyerinde hizmet akdine/iş sözleşmesine tabi olarak çalışması halinde, Bağ-Kur sigortalılığı durmakta, SSK (4/a) sigortalılığı geçerli olmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pwc.com.tr

Şahıs şirketi her ay vergi öder mi?

Katma Değer Vergisi Beyannamesi

Şahıs işletmeleri ve şirketler her ay KDV beyannamesi vermekle yükümlüdürler. KDV bir tüketim vergisidir ve işlem üzerinden hesaplanarak fatura üzerinde gösterilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: parasut.com

Şahıs şirketi mi daha iyi limited şirket mi?

Uzun vadede hedeflerinizi gerçekleştirmek ve sağlam bir yapılanmaya sahip olmak için LTD şirket türünü tercih edebilirsiniz. Kısa vadeli hedefleri gerçekleştirmek istiyorsanız ve bütçeniz kısıtlıysa şahıs şirket türünü tercih edebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: logo.com.tr

Şahıs şirketi muhasebeci tutmak zorunda mı?

Türkiye'de bir şahıs şirketi kuruluşu ve faaliyetleri sırasında muhasebeci tutmak zorunlu değildir. Ancak, bir muhasebeci tutmak şirketinizin vergi beyannamesi verme, vergi ödemeleri yapma ve diğer muhasebe işlemlerini yapma gibi işlemlerde yardımcı olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mikro.com.tr

E devletten şahıs şirketi kurulur mu?

E-devlet şahıs şirketi kurma işlemleri için internet üzerinden yapılması gerekenler bulunmaktadır. E-devlet şifreniz ile interaktif vergi dairesine giriş yapmanız gerekmektedir. E-devlet'ten şahıs şirketi kurmak için gerekli aşamalar ise şu şekilde aktarılabilir: Sistemde işlemler kısmı bulunmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: satis.amazon.com.tr

Şahıs şirketi kurmak mantıklı mı?

Şahıs Şirketi Kurmak Mantıklı Mı? Yeni bir girişim yapıyorsanız ve bu bağlamda da geliriniz az ise ilk etapta şahıs şirketi kurmak oldukça mantıklıdır. Düşük maliyetler ile girişimcileri fazla zorlamayan yapısı ile tercih edilen şahıs şirketi, girişimin ilk aşamasında kurulmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: girisimcikadinlar.com.tr

Kimler şahıs şirketi kuramaz?

Kimler Şahıs Şirketi Kurabilir? Şahıs şirketi kurmak için yaş sınırı 18'dir. Devlet memurları kanunen bir tacir olarak sınıflandırılamadığı için şahıs şirketi kuramazlar. Devlet memurları dışında herhangi bir kişinin şahıs şirketi kuramaması için bir neden yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pmdtr.com

Şahıs şirketi gider olarak neler gösterilebilir?

Şahıs şirketlerinde işletmeye ait yemek giderleri, elektrik, su ve doğal gaz faturaları ile farklı firmalardan alınan danışmanlıklar gider olarak gösterilebilir. Reklam harcamaları, kira ve aidat gibi ödemeler de şahıs şirketlerinin gider kalemleri arasındadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: multinet.com.tr

Şahıs şirketine isim verilir mi?

Bu sorunun cevabı evet, şahıs işletmenizde ayrı bir unvan kullanabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medium.com

Şahıs şirketi ne kadar fatura kesebilir?

30 Aralık 2022 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan VUK Sıra No: 544 Genel Tebliğinde 2023 yılında uygulanacak had ve tutarlar açıklandı. Buna göre 01.01.2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere fatura düzenleme sınırı 4.400 TL oldu. Fatura Kesme ve Düzenleme Sınırı 2023 yılı tutarı 4.400 TL 'dir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mysoft.com.tr
Önceki makale
Neden Kavala kurabiyesi denir?
Sonraki makale
Cengiz Han hangi Türklerden?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT