Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Uzun yoldan gelince araba hemen stop edilir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Uzun yoldan gelince araba hemen stop edilir mi?

hava soğutmalı motorlar hareket halinde değilken çalıştırılarak bekletilmemeli, uzun yoldan yada şehiriçi fark etmez motor sıcakken motorla işiniz bittiğinde motoru stop edin, çalıştırarak bekletmeyin.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: motosiklet.net

Uzun yol yapan araba hemen istop edilir mi?

SELAM, Eski insanlardan duymustum, dizel aracla uzun yol yaptiysan, mola vb durumlarda aracin motorunu hemen stop etme, 3-5 dakika calissin, dizel motor icin bu saglikli bir durumdur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: forum.donanimhaber.com

Uzun yolda araç ne kadar dinlenmeli?

Dinlenmeden en fazla 4 saat araç kullanılmalı ve en az 30 dk mola verilmeli ve bir gün içinde en çok 8 saat araç kullanılmalıdır. Eğer yolculuğumuz 8 saatten fazla sürecek ise yedek bir sürücü ile dönüşümlü olarak araç kullanılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: otopratik.com.tr

Dizel araba hemen stop edilir mi?

Yapılması gereken tek şey aracımızı mola verdiğimizde hemen stop etmemektir . 1-1.5 dk bırakın rölantide çalışsın ve turbo dahil tüm sistem tekrar kendisini yağlasın ve sonra aracınızı stop ediniz. - Yakıtınızı kesinlikle bilindik büyük firmalardan ve kaliteli yakıt alınız.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: setaotomotiv.com

Turbolu araç hemen stop edilir mi?

Turbo araçları çalıştırmak kadar stop etmekte büyük önem arz eder. Tıpkı ilk çalıştırmada motorun gaz verilmeden ısıtılması gerektiği gibi stop edilirkende en az 30 saniye gaz verilmeden çalıştırılması gerekir. Bunun nedeni motor çalışırken turbo türbinlerini birbirine bağlayan milin yağlanmasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gtturbo.net

Uzun Yolda Aracı Dinlendirmek Gerekir mi, Uzun Yolda Araba Nasıl Kullanılır

İlgili 39 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Arabayı stop ettirmek zarar verir mi?

Aracı kalkış sırasında stop ettirmek,kavramanın düzgün olarak gerçekleşememesi ve ona bağlı olarak gücün doğru şekilde tekerlere aktarılamamasından kaynaklanmaktadır.Baskı balatadan tutunda bütün aktarma organlarına zararı vardır.Dikkat edilmemesi durumunda baskı balatanın yanmasına dahi sebebiyet verebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: toyotaclubtr.com

Turbo kaç devirden sonra devreye girer?

Turbolarda meydana gelmesi muhtemelen arızaları ve sebeplerini anlamak için öncelikle araçlarda turbo ne zaman devreye girer konusuna bakmak gerekiyor.Bu her ne kadar aracın modeline ve yaşına bağlı olarak değişim gösteren bir durum olsa da ortalama 1500 ila 1750 devir sonrasında turbo devreye giriyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: otoshops.com

Dizel araç uzun yolda nasıl kullanılır?

Dizel Aracınızı Sürekli Düşük Devirde Kullanmayın

Aracınız ile uzun yola çıktığınızda aracı zaman zaman 3000-3500 devir bandı arasında kullanın. Bu işlemi yaklaşık 15-20 dk boyunca gerçekleştirin. Bu sayede egzoz sistemi kendini temizler ve birikmiş kurumu yakar. Unutmayın, uzun yol dizeller için şifadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arabam.com

Dizel araba ne kadar ısıtılmalı?

Eski model dizellerde ısınma için bekleme süresi yaklaşık olarak 30 saniye civarındayken yeni teknolojilerde bu bekleme süresi 6-8 saniye arasında değişiyor. Söz konusu benzinli motorlar olunca durum biraz daha farklı. Dizel motorlarda sürüşe başlamadan önce motoru ısıtmak bir gereklilik olsa da benzinlilerde değil.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: blog.toyota.com.tr

Araba giderken nasıl durdurulur?

Düz vitesli olan otomobillerin yollarda durdurulması için öncelikle gazdan ayağın çekilmesi gerekir. Daha sonra ise fren pedalına basılarak aracın hızı düşürülür. Debriyaj frenine en sonuna kadar basılır ve aracın durdurulması sağlanır. En son olarak ise el frenini çekilir ve araç bütünüyle durdurulur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Uzun yolda kaç devirde kullanılmalı?

Uzun yolculuklarda ise devir saatinizi, 1.800- 2.500 bandında tutarsanız maksimum yakıt verimliliğini sağlamış olursunuz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arabam.com

Uzun yolda araç kaç devirde kullanılmalı?

Yani vites değiştirdikten sonra 1600 ve üstü bir hıza düşmeli. Devirli kullanından kasıt bu hızın üstü anlamında olabilir yoksa 3000 ve üzerinin normal seyirde gereği yok. Uzun yolda 2000 cıvarı. Sonuç olarak 1600 - 2500 arası sakin kullanım, konfor ve motorun sağlığı çin uygun.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: golftutkusu.com

Uzun yolda araba kaç saatte bir mola verilir?

Bilhassa tatil beldelerindeki hissedilir sıcaklıkların yer yer kırk derecenin üzerine çıkması vatandaşlara zorluklar yaşatabilir. Bu konuda tedbirlerin önceden alınması, uykusuz yola çıkılmaması, uzun yolculuklarda 2 saatte bir mutlaka mola verilmesi gerekir."

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

Uzun yolda nelere dikkat edilmeli?

Uzun Yola Çıkmadan Önce Dikkat Etmeniz Gereken 10 Şey
  1. Motor Kontrolü Yapın. ...
  2. Aracınızı Detaylı Bir Kontrolden Geçirin. ...
  3. Lastiklerinizi Kontrol Edin. ...
  4. Aracın Yasal Gerekliliklerini Yerine Getirin. ...
  5. Kıyafetlerinizin Rahat Olmasına Dikkat Edin. ...
  6. Yolculuktan Önce Uykunuzu İyi Almış Olun. ...
  7. İki Saatte Bir Mola Verin.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: otoby.online

Uzun yola çıkmadan önce arabada ne tür bakımlar yapılmalı?

Uzun Yola Çıkmadan Mutlaka Dikkat Edilmesi Gerekenler
  1. Motor yağı kontrolü
  2. Soğutma suyu kontrolü
  3. Cam suyu kontrolü
  4. Fren ve fren sistemi kontrolü
  5. Rot ve balans ayarının kontrol edilmesi.
  6. Lastik ve hava basıncı kontrolü
  7. Yağ sızıntısı kontrolü

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: 10numarafiat.com

Araba hareket halindeyken stop eder mi?

Araç rölantide stop ediyorsa; ateşleme sisteminde, boğaz kelebeğinde, egr valfinde ve rölanti ayarında sorun olabilir. Araç vites geçişlerinde stop ediyorsa; maf sensörü ve rölanti motorunun arızalandığından söz edilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cetas.com.tr

Dizel araba kaç km den sonra alınmaz?

Yüksek Kilometre Dizel Araç Alınır mı? Özellikle dediğimiz gibi 200 bin km üzeri araçlarda problemlerin artık başlama ihtimalinin yükseldiğini belirttik ancak sağlıklı ve bakımları tam eksiksiz olarak yapılmış bir dizel motor 1 miliyon km ye kadar kullanılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: beylikduzuotoekspertiz.org

Dizel araba dururken ısınır mı?

Hava zaten soğuksa eğer ısınnan dizel motorun bile rolantide ısısı düşüyor. Onun için bu soğuk havalarda dizel motorun geç ısınması normaldir. araç durduğu yerde rölantide, turbo veya intercoolerin motorun ısınması veya soğumasına herhangi bir katkısı yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: forum.donanimhaber.com

Dizel araç hangi devirde kullanılmalı?

Hem daha iyi hızlanma hem de daha düşük yakıt tüketimi için üst vitese geçip, torkun en yüksek olduğu 2000 ile 3500 arasındaki devirlerden yararlanmak gerekiyor. Ekonomik kullanmak istiyorsanız, tercihen 2000 ile 3000 d/d arasında kalınmalı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cyberenerji.com

Dizel araç kaç binde motor ister?

Dizel motora sahip araç, düzenli olarak bakım yapıldığında ve araç doğru kullanıldığında motor dayanım süresi uzar. Dizel motor ömrü ortalama 400.000 ile 500.000 kilometre arasındadır. Dizel motor ömrünü bozuk yollar, kullanım dışı amaçlar da olumsuz etkiler ve motor ömrü beklenenden daha kısa olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: araba.com

Yakıtı biten dizel araç nasıl çalıştırılır?

1- Mazot koy. 2- Marşa bas hava yapmamış olup hemen çalışabilir. 3- Hava yapmışsa otomatik hava almalı olup bir kaç uzun marşta havasını otomatik alarak çalışabilir. 4- Otomatik hava almalı değilse yakıt hattında hava alma pompası veya düğme gibi birşey olur onu birkaç defa basmanız gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: techturkey.com

Dizel araç çalıştırırken gaza basılır mı?

Benzinli, dizel ve Lpg'li araçlarda aracı çalıştırırken gazı pompalamadan çalıştırın. Pompalama işlemi aracınızın boğulmasına sebep olacak ve araç çalıştığında yanmayan fazla yakıt çiğ olarak egzozdan atılacaktır. Araç tipi ne olursa olsun çalıştırma sırasında ve sonrasında ayak debriyaja basılı olmamalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gezerotoservis.com

Turbonun bittiğini nasıl anlarız?

Turbo Arızası Nasıl Kontrol Edilir? Turbo motorlu araçlar arızalandığında bazı belirtiler sürücüler tarafından fark edilebilir. Örneğin; araç yakıt tüketimi artar, turbodan ıslık sesi yükselir, rampalarda performans düşüklükleri meydana gelir. Bu belirtilerin dışında araçta arıza ışığı yanar ve yağ dumanı oluşur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arabam.com

Turbo motor ömrü ne kadar?

- Aracın yaşı ve kilometresi: Her ne kadar turbolar aracın kullanım ömrü boyunca dayanacak şekilde tasarlanmış olsalar da zamanla aşınmaları ve arıza çıkarmaları mümkündür. Bir turboşarj tipik olarak 150.000 ila 250.000 kilometre arasında sorunsuzca kullanılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ast-otomotiv.com

Turbo hangi viteste devreye girer?

Turbo, marş basıldığı andan itibaren devrededir. Sadece motor için yeterli basıncı ve hava basma gücünü elde etmek için egzoz gazı debisinin artmasını yani motorun devirlenmesini bekler. Bu devirlenme kaçıncı viteste olursa olsun turbo görevini yapar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: forum.donanimhaber.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT