Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Üşümezsoy jeolog mu?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Üşümezsoy jeolog mu?

Şener Üşümezsoy, 1950 yılında Üsküdar'da doğdu. 1969 yılında Pertevniyal Lisesi'nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünü bitirdi. Aynı üniversitede yüksek lisans ve doktora yaptı. 1991'de profesör unvanı aldı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cumhuriyet.com.tr

Şener Üşümezsoy jeolog mu?

Jeolog Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Cumhuriyet TV'de konuştu: Beklenen Marmara depremi 6.5'i geçmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cumhuriyet.com.tr

Şener Üşümezsoy ne mühendisi?

1950 senesinde Üsküdar'da dünyaya gelen Şener Üşümezsoy, 1969 senesinde Pertevniyal Lisesi'nden mezun olmuştur. İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünü bitiren isim, aynı üniversitede yüksek lisans ve doktora yapmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ensonhaber.com

Şener Üşümezsoy hangi Depremi bildi?

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık depremleri değerlendiren Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, daha önce defalarca bölgedeki tehlikeye dikkat çekmeye çalıştıklarını ancak dinletemediklerini söyledi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: indyturk.com

Şener Üşümezsoy hangi okuldan mezun?

Eğitim hayatına Pertevniyal Lisesi'nde başlayan Üşümezsoy, 1964-1969 yılları arasında bu okulda eğitim aldı. Ardından İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: superhaber.com

Jeolog Şener Üşümezsoy Marmara'da Deprem için uyardı!

İlgili 33 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Deprem uzmanı Şener Üşümezsoy kimdir?

Şener Üşümezsoy, 1950 yılında Üsküdar'da doğdu. 1969 yılında Pertevniyal Lisesi'nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünü bitirdi. Aynı üniversitede yüksek lisans ve doktora yaptı. 1991'de profesör unvanı aldı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cumhuriyet.com.tr

Şener Üşümezsoy mesleği nedir?

Almanya'da bir üniversitede de öğretim görevlisi olarak çalıştı. Bir dönem MTA'da da çalıştı. Halen İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği bölümünde öğretim üyeliği yapmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Şener Üşümezsoy Marmara depremi için ne dedi?

Şener Üşümezsoy, 7 ve üstü tahmin edilen ve İstanbul'da korkuya sebep olan beklenen Marmara Depremi ile ilgili, “7 ve üstü deprem olmayacak. Çünkü Marmara Depremi ile ilgili malumatlar çürütüldü. Yegane risk Kumburgaz çukurunda, orada da 6-6 buçuk arası deprem bekleniyor” dedi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sputniknews.com.tr

Şener Üşümezsoy İstanbul depremi için ne dedi?

Üşümezsoy, Japon deprem bilimcilerinin yaptığı çalışmalarda fayın derinliğinin 15 kilometre olarak ölçüldüğünü, ülkemizde ise fayın derinliğinin 10 kilometrenin altında ölçüldüğünü belirterek “50 kilometrelik bir fay bile olsa 7'lik deprem yapamaz ancak 6,5'luk deprem yapar” dedi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenicaggazetesi.com.tr

Hangi fay hattı kırıldı Maraş?

Doğu Anadolu fay hattının geçtiği iller araştırılıyor. 11 ilde büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş ve Hatay depremlerinin ardından artçı sarsıntılar sürerken gözler Doğu Anadolu fay hattı risk haritasına çevrildi. 7,7 ve 7,6'lık Kahramanmaraş depremi bu fay zonu üzerinde gerçekleşti.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

En iyi deprem bilimci kimdir?

Deprem kahini olarak bilinen Avustralyalı gökbilimci Frank Hoogerbeets, dünya genelinde yaptığı deprem tahminleriyle tanınıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

Üşümezsoy istanbul depremi ne zaman olacak?

Dr. Şener Üşümezsoy 7 ve üstü beklenen depremin olmayacağına dair ifadesini şu sözlerle açıkladı: Dendi ki Marmara Denizi'nde 1912'de batı ucunda Saroz'da bir deprem olmuş ama o Marmara denizine girmemiş Gaziköy'de kalmış. Diğer tarafta ise 1999'da deprem oldu Körfez'de.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

İstanbul depremi için bilim adamları ne diyor?

Dr. Naci Görür, olası İstanbul depremi için kaos uyarısında bulundu. 17 Ağustos depreminin ardından yapılan araştırmayı hatırlatan Görür, "Bilim insanları 99 depremlerinden sonra her an olmak kaydıyla Marmara'da 7 ve üzerinde bir depremin olma olasılığının yüzde 64 olduğunu buldular." dedi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

İstanbul deprem riski var mı?

İstanbul, deprem riski en yüksek şehirlerden biri olarak geçiyor. Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde yer aldığında dolayı risk açısından 2. ve 3. grupta yer alıyor. Fay hattı ise Tekirdağ-Şarköy açıklarından Marmara Ereğlisi'nin açıklarına kadar uzanıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Büyük İstanbul depremi Balıkesir i etkiler mi?

Uzmanlar bu depremde Marmara Denizi'ne kıyısı olan her şehrin etkileneceği söylüyor. Yani bu deprem sadece İstanbul'u ve Balıkesir'i etkilemeyecek. Marmara Denizi'ne kıyısı olan Yalova, Bursa, Kocaeli, Çanakkale, İstanbul, Tekirdağ ve Balıkesir'in depremden ağır bir şekilde etkileneceği bilinmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

Kozan fay hattı kırıldı mı?

“Potansiyel olarak 6.5'lik bir deprem oluşturabilir”

Hemen batısında Saimbeyli, Feke ve Kozan fayının 6 Şubat günü öğlen saatlerinde kırılan fay hattı olduğunu belirten Üşümezsoy, şu ifadeleri kullandı: “Bu fay hattının kırılmasıyla maviye dönüşen kesim stresin boşaldığını göstermektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: rudaw.net

Büyük İstanbul depremi nerede olacak?

1766 İstanbul depremi, Marmara Denizi'nin doğusunda 22 Mayıs 1766 Perşembe sabahı olmuş büyük bir depremdir. Deprem İzmit'ten Tekirdağ'a kadar uzanan geniş bir alanda etkili olmuştur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Büyük İstanbul depremi fay hattı nerede?

Büyük İstanbul depremi fay hattı nerede? Tekirdağ-Şarköy açıklarından Marmara Ereğlisi açıklarına uzanan fay hattı (batı segmenti) boyunca yapılan ölçüm sonuçlarına göre bu alandaki deprem riski Silivri'den-Büyükçekmece açıklarına uzanan orta segmentten daha düşük olarak yorumlanabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

Büyük Marmara depremi hangi tarihte oldu?

İstanbul'u şiddetle sarsan 1894 ve 1999 depremleri arasında Marmara Denizi merkezli iki ayrı deprem daha şehirde etkili oldu. Bu depremlerin her ikisi de 6,4 büyüklüğünde olup, biri 4 Ocak 1935'te, diğeri ise 18 Eylül 1963 tarihinde meydana geldi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sbsyapi.com

99 Marmara depremi kaç şiddetinde oldu?

1999 Gölcük Depremi, İzmit Depremi, Marmara Depremi veya 17 Ağustos 1999 depremi, 17 Ağustos 1999 sabahı, yerel saatle 03.02'de meydana gelen Kocaeli/Gölcük merkezli deprem. Aletsel büyüklüğü Mw=7,4 (Kandilli Rasathanesi) veya Mw=7,6 (USGS) ölçülen deprem, büyük çapta can ve mal kaybına neden olmuştur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Marmara depreminde tsunami olur mu?

Tarihsel çalışmalar, 8300 km'den fazla kıyı şeridine sahip ülkemizde son 3000 yıl içinde 90'dan fazla tsunami meydana geldiğini göstermektedir. Bunlar başta Marmara Denizi olmak üzere ülkemizi çevreleyen tüm denizlerde gözlemlenmiştir (Şekil 1).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: koeri.boun.edu.tr

Ahmet Ercan istanbul depremi ne zaman olacak?

17 Ağustos 1999'da saat 03.02'de başta Marmara Bölgesi olmak üzere tüm Türkiye büyük bir kâbusa uyandı. 7,4 büyüklüğünde meydana gelen ve 45 saniye süren Marmara Depremi, Kocaeli, Sakarya, İstanbul, Düzce ve Yalova'da büyük bir yıkıma yol açtı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sputniknews.com.tr

Şener Üşümezsoy Adana için ne dedi?

Adana Havzası'nda tarih boyunca bir dizi deprem olmuş, buraya uzanan fayların oluşturduğu bir mekanizma var. Tek bir yalıtımlı fay sistemi yok. Normal faylar var bir de yanaltımlı faylar var. Adana Havzası içindeki bölgelerde 7'lik bir deprem olabilir."

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cumhuriyet.com.tr

Kozanda hangi fay kırıldı?

Kahramanmaraş merkezli depremlerin stres yüklediği ileri sürülen Göksun'dan Kozan'a uzanan Savrun Fayı'nda Prof. Dr. Süleyman Pampal inceleme yaptı. Yapılan açıklamalar sonrasında Savrun fay hattı nereden, hangi illerden geçiyor?

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT