Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Usulüne uygun istifa nasıl olur?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Usulüne uygun istifa nasıl olur?

İki durum vardır. Birincisi, çekilme isteğinin yazılı olarak başvurulmak suretiyle yapılması ve bunun kabul edilmesi veya yerine bir kimsenin atanması; İkincisi ise buna hiç uymaksızın görevin terk edilmesidir. Görevin haber verilmeden terk edilme halinin 10 gün sürmesi halinde memur çekilmiş sayılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medimagazin.com.tr

Usullü istifa nasıl yapılır?

Usullü istifa eden hekimler dilekçelerini verdikten sonra yanıt gelmesini beklerler, sonrasında ayrılış yaparlar. Bu sayede usulüne uygun istifa süreci işletilmiş olur. İstifanız bu durum dışında gerçekleşiyorsa (onay beklemeden dilekçeli veya dilekçesiz ayrılış) usulsüz istifa etmiş olacaksınız.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dhy.doktorbun.com

Usulüne uygun olarak çekilen memur tekrar devlet memuru olmak istediğinde çekilmeden itibaren ne kadar süre boyunca devlet memurluğuna alınamaz?

657 sayılı Kanunu m.97'ye göre; memuriyetten çekilmiş sayılan devlet memurunun görevi, çekilmiş sayıldığı gün itibarıyla sona erer ve bir yıl geçmeden tekrar devlet memurluğuna alınamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Usullü istifa kaç günde sonuçlanır?

Usulüne uygun yazılı dilekçe ile çekilme isteğinde bulunan (istifa eden) memurun yeniden memuriyete dönebilmesi için 97'inci maddeye göre en az 6 ay geçmesi gerekirken, çekilmiş sayılan (müstafi) memur için bu süre 1 yıl olarak belirlenmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ktu.edu.tr

Memurun çekilme isteği nasıl bir işlemdir?

Devlet memurunun görevden çekilmesinin bir diğer yolu ise çekilmiş sayılmadır. 657 sayılı yasanın 94. maddesine göre, kurumlarınca kabul edilen mazereti olmaksızın görevini terk eden ve bu terki kesintisiz 10 gün devam eden memurlar, yazılı müracaat şartı aranmaksızın, çekilme isteğinde bulunulmuş sayılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sezinaksoy.av.tr

İstifa Edersem Memurluğa Dönebilir miyim? Sözleşmeliyken İstifa Edersem Dönebilir miyim? Nasıl?

İlgili 33 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Usulüne uygun istifa eden memur geri dönebilir mi?

Memuriyetten adaylık dönemini tamamladıktan sonra ayrılanlar tekrar memuriyete dönmek istedikleri takdirde hem kendi kurumlarına hem de başka kurumlara memur olarak dönebilmektedir. Dikkat edilmesi gereken husus, memuriyete tekrar dönmede döneceği kadronun şartlarını taşımış olma şartının aranmakta olduğudur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sadikayabasi.av.tr

Memur istediği zaman istifa edebilir mi?

Kısaca denilebilir ki; memur istediği kadar istifa edebilir ve fakat istifa ettiği göreviyle aynı sınıfta bir göreve kuruma yazılı olarak başvurup geri dönmek isterse, bu haktan sadece 2 kez yararlanabilir. Ama aynı memur KPSS ve benzeri atama yöntemleriyle defalarca tekrar memuriyete başlayabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafabaysal.com

Özel sektörde nasıl istifa edilir?

İstifa dilekçesi kaleme alınması en kolay olan dilekçelerden biridir. İstifa için dilekçe yazılacağı zaman İK birimine hitaben yazılmalıdır. Dilekçede işe başlanılan tarih ve çalışma süresi belirtildikten sonra kişinin kendi isteği ile o günün tarihini belirterek istifa etmek istediği belirtilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pusula360.com

İstifa kabul edilmezse ne olur?

İstifa iki tarafın onayına bağlı değildir, işçinin tek taraflı işten ayrıldığını beyan etmesi, istifa etmesi halinde anında hüküm doğuracaktır. Burada, işverenlerin işçinin ihbar öneline uymadığını tespit etmesi halinde işçiden ihbar tazminatını talep etmeleri gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: proventus.com.tr

İstifa edince son maaş geri ödenir mi?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 164 üncü maddesi hükmü gereğince, memurlara aylıkları her ayın başında peşin ödenmekte, emekliye ayrılma ve ölüm hallerinde o aya ait peşin ödenen aylık, geri alınmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Memurluktan istifa edip başka bir kuruma geçiş mümkün mü?

Kendi isteğiyle memuriyetten istifa eden veya istifa etmiş sayılan personel iki defadan fazla olmamak ve açıkta geçen bekleme süresini tamamlamak kaydıyla 657 sayılı Kanunun 92. maddesine göre tekrar memuriyete dönebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: personel.iyte.edu.tr

10 gün mazeretsiz işe gelmeyen bir memura ne yapılır?

Bu kapsamda, izinsiz veya Kurum tarafından kabul edilen herhangi bir mazereti olmaksızın görevini kesintisiz 10 gün terk eden Devlet memuru görevinden çekilmiş sayılacaktır. Dolayısıyla 10 gün süren kesintisiz terk durumu bir nevi zımni çekilme (istifa) talebi olarak değerlendirilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cdn.bartin.edu.tr

Atandıktan sonra gitmezsek ne olur?

Göreve başlamadıktan sonra atama yapıldığınız yere gitmezseniz bişi olmaz. Sonra yine istediğiniz gibi bu kurum veya başka kurumların sınavlarına girip atanabilirsiniz. Ama göreve başladıktan sonra görev yerinize gitmezseniz cezai işlem uygulanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: engelliler.biz

İstifa dilekçesi olmadan çıkış yapılır mı?

İstifa dilekçesi olmadan işten çıkarılma durumunda iki taraf için incelemeler gerçekleştirilmeli ve yasal düzeyde kanıtlar sunulmalıdır. İş veren tarafından istifa dilekçeniz olmadan işten çıkarılıyorsanız, dava edebilir ve işe geri dönüşünüzü talep edebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: candanhukuk.com

İşten ayrılırken istifa dilekçesi şart mı?

İş sözleşmenizi feshederken istifa dilekçesi vermek zorunda olmadığınızı ifade edebiliriz. Ülkemizde ise, işten hangi nedenle çıkarsanız çıkın, işverenler işçileri istifa dilekçesi imzalatmaya zorlayabiliyor. Ancak, imzaladığınız istifa dilekçelerindeki ifadeleriniz, kıdem tazminatı alıp alamayacağınızı etkiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: olgun.av.tr

İstifa etsem ne olur?

Genel kural olarak haklı bir sebebi olmadan iş yerinden kendi isteğiyle ayrılan yani istifa eden işçi kıdem tazminatı alamayacaktır. Bu işçi, kıdem tazminatı alamayacağı gibi istifa etmeden önce yazılı olarak işverenine bildirim yapmamışsa bir de ihbar tazminatı ödemek zorunda kalabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alkankarakurt.com

İşçi istediği zaman işten ayrılabilir mi?

İş akdi işveren ya da işçi tarafından, haklı feshe imkan veren bir konu yoksa, belirlenen bir süreden önce sonlandırılamaz. Belirlenen bu süreye ihbar süresi denir. Böyle bir durumda ne işçi habersiz işten ayrılabilir ne de işveren haber vermeden işten, yaptırım olmaksızın işten çıkarabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

İstifa ederken haklı sebepler nelerdir?

İşçinin sözleşmesini haklı olarak sonlandırabileceği haller, İş Kanunu'muzun 24. maddesinde düzenlenmiştir. Buna göre işçi; sağlık sebepleri nedeniyle, ahlak ve iyi niyet kurallarına uyamayan hallerde ve son olarak zorlayıcı sebeplerin olması halinde iş sözleşmesini haklı nedenle feshedebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

İstifa ederken nelere dikkat edilmeli?

Bu yazımızda istifa ederken nelere dikkat edilmeli konusunu hem işçi hem de işveren açısından ele alacağız.
  1. İstifa El Yazısı İle Yazılmalı ...
  2. Hafta Tatili Hakkı Gözetilmeli. ...
  3. İhbar Süresi Sorumluluğu Unutulmamalı ...
  4. Deneme Süresine Dikkat. ...
  5. İstifanın Nedeni Tazminat Hakları Açısından Önemli. ...
  6. Kullanılmayan İzinler. ...
  7. İşsizlik Ödeneği.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: iskanunu.com

Sessiz istifa ne demek?

Sessiz istifa, bir çalışanın mutsuz olduğu iş yerinde işten ayrılmak yerine inisiyatif almayı bıraktığı ve sadece beklenen en az çabayı sarf ettiği bir senaryoyu tanımlamak için kullanılan yeni bir terimdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: speakeragency.com.tr

Işi bırakmak istiyorum ne yapmalıyım?

İşten ayrıldığınızı, iş sözleşmenizi feshettiğinizi belirtmeniz yeterlidir. Bununla birlikte işvereninize bir süre tanımalısınız. Bu süre, ihbar süresidir. Yani işvereninize, “ben ayrılıyorum ama senin de zarara uğramaman için sana bir süre veriyorum”, demiş olursunuz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: erdemakcay.av.tr

Istifada neden belirtmek zorunlu mu?

Yargıtay'a göre, “Esasen Yasada işçinin istifası adı altında bir düzenlenme yer almamaktadır. Bu bakımdan işçinin haklı bir sebebe dayanmadan ve bildirim öneli tanımaksızın iş sözleşmesini feshi, istifa olarak değerlendirilmelidir. İstifa iradesinin karşı tarafa ulaşmasıyla birlikte iş ilişkisi sona erer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: legal.com.tr

Devlet memurunun kaç istifa hakkı var?

Devlet memurluğunda iki kez istifa etmiş olmak yeniden devlet memuru olmanızı kısıtlamaz yani iki kez istifa edilmemiş ise yeniden memuriyete girmeniz mümkündür. Devlet memuru 3 kez istifa edebilir ve 2 kez görevine geri dönebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: samimihaber.com

5 yıllık memur istifa ederse tazminat alır mı?

Davacı 657 Sayılı Yasaya tabi memur statüsünde çalışmakta iken istifa etmek suretiyle işinden ayrıldığında ve sırf bu nedenle memuriyette geçirdiği uzun süreli hizmetine dair kıdem tazminatını alamamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: calismatoplum.org

İstifa eden memur işçi olabilir mi?

Bir örnek verecek olursak; memur olarak çalışan bir kişi, KPSS'ye girip daha sonra İş Kurumunun yayımladığı ilanları takip edetrek örneğin TÜRKSAT'a işçi olarak girmeye hak kazanması halinde, memuriyet görevinden istifa ederek işçilik statüsüne geçişi mümkün bulunmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net
Önceki makale
Küba'da ne içilir?
Sonraki makale
Bursa'nın en ünlü yeri neresidir?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT